You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – DIVISIONAL SATURDAY

Divisional Saturday:
Kl. 22.35: Los Angeles Rams @ Green Bay Packers
Med en imponerende defensive indsats fik Rams skovlen under divisionsrivalerne Seahawks i sidste uge, og nu går turen så til Lambeau Field i jagten på en tilbagevenden til Super Bowl. Mens kampen mod Seahawks var det tredje møde med divisionsrivalerne på ni uger, kan Rams’ trænerstab ikke til denne kamp nyde godt af at stå overfor en modstander, de har et indgående kendskab til – og de får altså den tvivlsomme fornøjelse af at skulle forsøge at stoppe et Packers-angreb, der scorede 30+ point i seks af deres sidste syv kampe i den regulære sæson. Et angreb, der har én af ligaens bedst spillende offensive linjer, den formodede MVP under center – og også løber bolden effektivt. Det er et lidt andet offensivt monster end det Seahwaks-angreb, der virkede til at være gået lidt i stå mod slutningen af sæsonen.

Opgaven bliver ikke lettere for Rams af, at holdets største profil, Aaron Donald, pådrog sig en ribbensskade i sejren over Seahawks. Han er blevet fjernet fra holdets skadesliste, og siger selv at han ikke har smerter, men er det ensbetydende med at han er på 100%? Quarterback Jared Goffs skadede finger fremgår heller ikke længere af skadeslisten, men også hér kan jeg have mine tvivl om hvorvidt det betyder at vi skal forvente at han er helt ovre skaden. Vejrudsigten melder temperaturer omkring frystepunktet og en lille risiko for nedbør, og det er ikke just optimale betingelser for Goff. Han kan derudover risikere at skulle klare sig uden receiver Cooper Kupp, der kæmper med en knæskade og er en game-time decision. Med John Wolford dømt ude vil Blake Bortles være backup til Goff, hvis skaden blusser op igen – eller hvis bare spillet halter, som det også gjorde i sidste uge.

Packers sluttede den regulære sæson af med seks sejre på stribe med en gennemsnitlig sejrsmargin på 15 point, og mens det ikke altid har været overbevisende – fx Lions-kampen – har de ikke for alvor været i fare for at smide nogle af kampene. Rams-forsvaret er dog det stærkeste de har stået overfor, og kan Rams fra start få lagt pres på Rodgers og fremtvinge nogle fejl fra ham, kan vi sagtens få en overraskelse. Hvor velspillende Rodgers end er, og har været i mange af de sæsoner han har spillet, har han ofte kæmpet med at føre sit hold tilbage, hvis de ikke har fået en god start. Mentalt slår Rodgers mig ikke som helt så robust som andre topquarterbacks, og et stærkt forsvar kan sagtens ende med at få ham lidt ud af den rytme han ellers har været i henover de seneste måneder. Bucs gav et blueprint i Week 6, men det bliver uhyre svært at gentage. Hvis Packers fra starten får taget en føring og Rams falder et par scoringer bagud, er det svært at se gæsterne komme tilbage. Rams er formentlig nødt til at holde det nogenlunde lavtscorende og kunne tage bolden lidt ud af hænderne på Goff og lade Cam Akers trække det offensive læs – a la Vikings i Week 8, og a la Rams mod Seahawks i sidste uge. Det bliver svært, men er ikke umuligt.

Én ting er teori, noget andet er praksis, og i praksis ser jeg Rams få det sværere mod en modstander som Packers, som de ikke har fordelen af at kende ligeså godt som Seahawks. Med to ugers forberedelse skulle Packers også gerne kunne levere en god offensiv præstation, og medmindre Goff forbedrer sig markant fra sidste uge, er det svært at se Rams for alvor lægge pres på Packers’ forsvar.

Los Angeles Rams 16 @ 27 Green Bay Packers

Kl. 02.15: Baltimore Ravens @ Buffalo Bills
For første gang siden NFL introducerede Wild Card-runden får vi en kamp mellem to hold, der også var i aktion i sidste uge. Væk er de to hold med en friuge – noget der ville være kommet Bills til gode tidligere – og det betyder at vi nu for anden uge i streg står med en Ravens-kamp, der på papiret ligner ugens kamp.

Ravens fik endelig hentet en slutspilssejr med Lamar Jackson under center, efter en overraskende lavtscorende kamp mod Titans. Titans, der har spillet skidt på forsvaret i store dele af sæsonen, havde generelt godt styr på Ravens’ offensiv, men Lamar Jackson slap fri for sit lange touchdownløb inden pausen og stod for et par konverteringer på tredje down på det første drive i anden halvleg, der gav holdet føringen. Det var en tiltrængt sejr for Ravens, der fik smidt ”can’t win in the playoffs”-kritikken af sig, men omvendt ikke en præstation, der for mit vedkommende besvarede de spørgsmål jeg stadig har omkring Jackson. Holdet er tilpas stærkt til at det sjældent er nødvendigt for Jackson at skulle gå ud og vinde med sin arm alene, og det er dér jeg stadig mangler at se ham træde i karakter. Så længe det er tæt er han fænomenal i kraft af sin evne til også at kunne samle yards sammen på jorden, men skulle Ravens falde stort bagud og have brug for hurtigt at flytte kæderne gennem luften, så er Jackson ikke for nuværende den quarterback jeg ville ønske mig bag center. Det er få forundt at kunne dette – selv Aaron Rodgers har sine klare mangler i den situation, selvom hans spillestil og talent burde indbyde til at gøre det succesfuldt – så det er ikke værre end som så, men det er dog stadig en usikkerhed ift. ham.

På den anden side står Bills, der med hiv og sving fik sikret sig avancement efter en snæver 27-24-sejr hjemme over Colts, i en kamp hvor gæsterne i sidste ende kun kan takke sig selv for at det ikke blev til en sejr. Det var en nervøs indsats, hvor holdet slet ikke kunne matche det imponerende offensive spil de havde lagt for dagen i den sidste del af sæsonen, mens forsvaret også så sårbart ud, ikke mindst mod løbet, hvor Jonathan Taylor flere gange fik lov at slippe fri. Nu står holdet så overfor ligaens vel nok stærkeste løbeangreb – i hvert fald dét, der efterhånden har vist sig at have det højeste bundniveau – og det ligner en svær opgave for Bills-forsvaret. Bills har spillet solidt på forsvaret, uden helt at kunne matche niveauet fra de seneste sæsoner. Evnen til at fremtvinge turnovers har været en nøgle – tredjeflest i den regulære sæson – men de udeblev i sidste uge. Angrebet undgik dog også selv at forære bolden væk, og havde nogle marginaler med sig på bl.a. catches ved sidelinjen af ikke mindst Gabriel Davis, hvilket bidrog til at få holdet videre.

Der skal en bedre indsats til i den her uge, og man kan håbe at dét at få sikret den første slutspilssejr i 25 år, kan fjerne noget pres fra spillernes skuldre, så de er klar til at levere en mere helstøbt indsats i den her uge. Mod et stærkt Ravens-forsvar, skal der præsteres, og Ravens-angrebet bør kunne sætte en del point på tavlen, så skal Bills videre, skal det klikke. Ravens lignede ét af de mest formstærke hold i ligaen i den sidste del af sæsonen, og selvom det ikke altid var kønt mod Titans, var det en vigtig sejr mod et hold de havde tabt til i både den regulære sæson og sidste års slutspil. Sejren var vigtigere end spillet. Og sejren blev sikret. Samtidig blev Derrick Henry lukket totalt ned, og generelt var den defensive indsats det store lyspunkt i opgøret. Det var et svært matchup mod Titans’ offensiv, men bortset fra deres touchdowndrive i første quarter, var det ikke meget de fik lov at sætte sammen i løbet af kampen. Bills’ angreb er en sværere størrelse med spillere som Josh Allen, Stefon Diggs, Cole Beasley, Gabriel Davis og John Brown. Det er en dybere gruppe, hvor de bedste spiller bedre end Titans’ spillere.

Begge hold kæmpede lidt med at få det hele til at gå op i en højere enhed i sidste uge, men de avancerede og fik i Ravens’ tilfælde stoppet narrativet om at Jackson ikke kan vinde i slutspillet, og i Bills’ tilfælde stoppet en tørke på 25 år uden en slutspilssejr. Nu bør de begge kunne spille lidt mere frit, og det giver forhåbentlig anledning til en kamp hvor begge mandskaber viser sig fra deres bedste side. Ravens vandt 24-17 da holdene mødtes i Buffalo i december i sidste sæson, men tilføjelsen af Stefon Diggs og udviklingen Josh Allen har gennemgået siden har sikret en mærkbar forbedring af Bills-offensiven. På hjemmebane er Bills smalle favoritter, men jeg synes der er noget ved Ravens, der virker til bare at spille i øjeblikket – de virker mindre afhængige af de store spil (og har et godt nok secondary til at kunne forhindre nogle af de store spil for Bills), og bedre i stand til at styre klokken – så jeg tager gæsterne.

Baltimore Ravens 31 @ 26 Buffalo Bills

 597 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top