You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WILD CARD SUNDAY

Wild Card Sunday:
Kl. 19.05: Baltimore Ravens @ Tennessee Titans
Game of the week. Det var i hvert fald min forhåndsforventning, og mens Colts og Bills gav os en rigtig fin kamp at åbne slutspillet på, så har jeg forhåbning om en endnu bedre kamp når Ravens skal forsøge at revanchere sidste års slutspilsnederlag – og overtidsnederlaget fra den regulære sæson.

Da Ravens havde tabt fire af fem kampe efter deres friuge, lignede de bestemt ikke et hold, der skulle gøre sig forhåbning om at drømme om at gå på et slutspilsrun, men en stærk afslutning på sæsonen med fem sejre på stribe – om end kun én af dem var mod et hold, der sluttede med en winning record (Browns) – hvor offensiven virkede til at genfinde noget af magien fra sidste sæson. Marquise Brown, der efter en glimrende premierekamp mod Browns kæmpede med at skabe det store, sluttede året af med seks touchdowns i de sidste seks kampe, og havde 98 yards i den ene kamp hvor han ikke nåede i end zone. Rookie-running back J.K. Dobbins tog så småt kontrollen med backfielden i den sidste måned, og nåede i end zone mindst én gang i hver af sine sidste seks kampe (sad ude på COVID-19-listen mod Steelers) for i alt syv touchdowns. Og Lamar Jackson stod bag 15 rushing/passing touchdowns over de sidste fem kampe – tre kampe med tre touchdowns, én med to og én med fire – efter kun én gang i sine første ti optrædener (også han sad ude mod Steelers)  at have stået for tre scoringer (Week 1 mod Browns).

Der er stadig lidt udfordringer for angrebet, og Lamar Jackson skal være bedre til at kigge andre veje end Brown og tight end Mark Andrews når det brænder lidt på. Fordelen for Ravens er dog, at Titans ikke har vist mange indikationer af at have et pass rush, der skulle få det til at brænde på for Jackson undervejs i kampen. Titans-forsvaret har generelt været skrækkeligt det meste af året og rammer slutspillet efter at have tilladt 78 point i alt til Packers og Texans i de seneste to kampe – og 38+ i tre af de seneste fem kampe. Da holdene mødtes i slutningen af november satte Ravens 24 point på tavlen, men det var også på det tidspunkt af sæsonen hvor offensiven så værst ud, så der skulle være potentiale for mere denne gang.

Men Titans kan bestemt også godt sætte point på tavlen. Mod Packers for to uger siden gik alt galt, men de 14 point i den kamp er også den eneste gang i de seneste syv kampe – startende ved Ravens-kampen – hvor de har været holdt under 30 point (24 mod Ravens i regulær tid – og så et touchdown i overtid), og i tre af de sidste seks kampe og fem gange i sæsonen har de sat 40+ point på tavlen.

Ryan Tannehill har fået bevist at sidste sæson ikke var et fluke, og Derrick Henry har nok engang brugt de første to måneder af sæsonen på at spille sig i form til slutningen af sæsonen. A.J. Brown og Corey Davis har begge haft en glimrende sæson og med tight end Jonnu Smith oveni har Tannehill en solid gruppe af pass catchers, om end dybden lader lidt tilbage at ønske, hvis de skulle blive ramt af en skade.

Forsvar er stærkt for Ravens, men linebackerkæden har ladet noget tilbage at ønske, og mod en spiller som Henry er det all hands on deck, hvis han skal stoppes. Han skal ikke have lov at slippe forbi den defensive front og ud i open field – og gør han, skal linebackers være helt klar til at tage ham ned. Dén del er lidt svær at have den store tiltro til.

Ravens har været one-and-done i slutspillet de seneste to sæsoner, og hvor fremragende Lamar Jackson end har vist han kan spille, mangler vi stadig at se lidt frem ham på den største scene. Mod et skidt forsvar, der kæmper med både at dække op og skabe pres, bør der være gode muligheder for at sætte point på tavlen og få den første slutspilssejr. Det er tæt på 50/50 i min bog, men jeg tror Ravens er ekstra sultne og finder det nødvendige frem for at avancere.

Baltimore Ravens 33 @ 27 Tennessee Titans

Kl. 22.40: Chicago Bears @ New Orleans Saints
Mens AFC holdt et 10-6-hold ude af slutspillet, kunne NFC sende et 8-8-mandskab med på det yderste mandat. Nu skal det Bears-hold så forsøge at skabe en overraskelse når de gæster et Saints-hold, der noget mere overbevisende kørte NFC South i hus på 12-4. Et par nederlag mod slutningen af sæsonen kostede dem muligheden for førsteseedningen, men hvad der manglede mod Eagles og Chiefs, fandt de i dén grad i de sidste to kampe. Vikings og Panthers blev kørt over med samlet 85-40, og mens Alvin Kamara dominerede mod Vikings lod den defensive indsats noget tilbage at ønske – den var der så til gengæld mod Panthers, der blev holdt til syv point, mens Drew Brees uden sine running backs til rådighed fandt tre forskellige spillere for touchdowns.

Bears-forsvaret bør blive en lidt sværere test end Vikings og Panthers, men som vi så i den sidste del af sæsonen, er det ikke det samme stærke forsvar som i 2018-sæsonen. I de sidste seks kampe i sæsonen tillod forsvaret 27+ i fire kampe, herunder 34+ i tre af disse opgør, bl.a. samlet 76 i de to kampe mod Packers. Saints-offensiven har Kamara tilbage fra COVID-19-listen, og får også Michael Thomas tilbage fra sin ankelskade – hvor tæt på 100% han er, er dog uvist – så det er noget nær stærkeste opstilling for angrebet. Spørgsmålet er så hvad Drew Brees har tilbage i tanken. Sæsonen har været meget op og ned for ham, men det bør dog være en stor hjælp for ham at have både Kamara og Thomas til at skabe noget efter korte completions.

For Bears viste Mitchell Trubisky godt spil mod slutningen af sæsonen, men det var mod nogle af ligaens dårligste forsvar – Lions, Texans, Vikings, Jaguars – og mod Packers i søndags var det ikke just ligeså imponerende. Trubisky må klare sig uden den velspillende rookie Darnell Mooney, men har dog stadig Allen Robinson til rådighed. Derudover er der ikke meget at komme efter i kasteangrebet – Jimmy Graham kan stadig noget, men virker efterhånden begrænset til at være en trussel i red zone. Bears kan dog håbe at han kan finde lidt frem i en revenge game mod holdet, der i sin tid gjorde ham til en profil.

Saints har haft en tendens de seneste år til ikke at levere deres allerbedste spil når de har ramt slutspillet. I 2018 og 2019 snittede de hhv. 31,5 og 28,6 point pr. kamp i den regulære sæson – og scorede 20 og 23 i 2018 og 20 i 2019 i slutspillet. Modstanden er selvfølgelig bedre i slutspillet, men et angreb, der i begge sæsoner sluttede som nummer tre i ligaen i point, burde kunne gøre mere end tilfældet var. Hvis de igen i denne kamp kæmper med at få point på tavlen vil det åbne op for Bears. Men derudover ser det svært ud for gæsterne, der også må klare sig uden Roquan Smith i linebackerkæden. En skadesramt (klar) underdog, der gæster et hold, der har folk tilbage fra skader – det peger ikke just i retning af en overraskelse.

Chicago Bears 17 @ 30 New Orleans Saints

Kl. 02.15: Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers
Ugen efter Browns – ikke uden besvær – sikrede sig sin første slutspilsdeltagelse i 18 år med en 24-22-sejr over Steelers, går turen nu til Pittsburgh til endnu et møde med divisionsrivalerne. Meget vil dog være anderledes i forhold til sidste uges kamp – Steelers vil ikke have Ben Roethlisberger og flere andre profiler inaktive, og Browns skal klare sig uden bl.a. head coach Kevin Stefanski, der pga. COVID-19 må overlade play-calling til offensive coordinator Alex Van Pelt og cheftrænertjansen til special teams coordinator Mike Priefer.

Steelers var overlegne da holdene mødtes i Pittsburgh i oktober, og værterne hentede en suveræn 38-7-sejr, men den stærke sæsonstart er langt væk for Steelers, der ramte en grim periode i december og sluttede den regulære sæson med fire nederlag i de sidste fem kampe – det sidste af de nederlag var dog den, i det store hele, ligegyldige, kamp mod Browns i sidste uge, ugen efter at holdet havde kæmpet sig tilbage fra en grim første halvleg mod Colts, og sikret sig en snæver sejr ovenpå tre nederlag på stribe. Så hvor præcis Steelers egentlig står nu, er lidt svært at vurdere. Fik de vendt skuden med den anden halvleg mod Colts, hvor Roethlisberger efter nogle forfærdelige uger, vitterligt leverede nogle imponerende kast, og holdet fik samlet sig da det gjaldt, og har en uges (tiltrængt) hvile i sidste uge for nogle af profilerne, gjort dem godt, så de er klar til et run i slutspillet?

Browns måtte på overarbejde mod et reservespækket Steelers-hold for at sikre sig adgang til slutspillet. Mens Steelers kunne undlade at åbne deres playbook op til en relativt ligegyldig kamp, og næppe har vist mange af de defensive looks de i en vigtigere kamp (som fx en slutspilskamp…) ville kaste i hovedet af Browns-offensiven, er spørgsmålet hvor meget nyt Browns har kunnet forberede efter en uge som den de har været igennem, med positive tests og få træninger.

Dét at det er to hold, der kender hinanden så indgående som disse, bør kunne være med til at bidrage til at vi kan få en spændende kamp, og Browns skal nok være motiverede for at modbevise folk, der ikke levner dem mange chancer med tanke på optakten til kampen og deres fravær. Steelers må omvendt også være motiverede for at tage hvad der kan være ét sidste run med Roethlisberger – cap situationen er ikke optimal for dem, de har en del free agents og Roethlisberger runder 39 år om nogle måneder. Det kan meget vel være sidste chance. Det bliver svært at gå hele vejen i stærke AFC, men jeg formoder at de i hvert fald holder liv i håbet med en sejr hér.

Cleveland Browns 16 @ 27 Pittsburgh Steelers

 647 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top