You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 17

Årets sidste runde – husk at du hér kan få det komplette overblik over hvad du skal heppe på i aftenens og nattens kampe.

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Miami Dolphins @ Buffalo Bills
Kampen om slutspilspladser i AFC er så tæt, at vi kan stå i en situation hvor vi selv i et år med syv pladser i hver konference, kan få et 11-5-hold, der ikke kommer med. Kun tre hold har sikret sig en plads i slutspillet, men fire hold har muligheden for selv at gøre det nødvendige – win and you’re in. Dolphins sidder aktuelt på femteseedningen, og vil være sikret netop dén plads – og en kamp mod AFC South-vinderen i næste weekend – hvis de kan vinde hos Buffalo Bills. Bills sidder på andenseedningen og er sikret den hvis de vinder – men med udsigt til at Steelers, den eneste trussel til at tage den seedning, sparer spillere, vil Bills så gøre noget tilsvarende, eller vil de forsøge at fastholde spillet fra de seneste uger og ramme slutspillet med en god stime af præstationer? Det ser ikke umiddelbart ud til at Bills agter at lade nogle af starterne sidde ude til kampen – men om de spiller hele kampen eller Matt Barkley og flere andre reserver får udvidet spilletid, er en anden snak. Dolphins hev med møje og besvær sejren hjem mod Raiders i sidste uge, efter nok engang at have bænket Tua Tagovailoa i slutningen af kampen. Med Ryan Fitzpatrick ude til denne kamp er Tua formentlig nødt til at spille hele kampen mod et stærkt forsvar. Hvis Bills ikke sparer starterne, ligner det en særdeles svær kamp for Brian Flores’ mandskab, uagtet at de har mere på spil, men hvis de gør, så bør Dolphins kunne gøre det nødvendige. Sidste år spillede Bills kun starterne på de første to angrebsserier i sæsonfinalen, men var dog også låst fast på femteseedningen allerede inden kampen. Det er bestemt ikke utænkeligt at Bills lader Barkley få noget spilletid, og skal man opveje alle risici den ene og den anden vej vil det nok tale lidt til Dolphins’ fordel. Jeg kan bare ikke helt slippe fornemmelsen af at Bills tager den, hvad end det bliver med Allen i hele kampen eller ej.

Miami Dolphins 23 @ 24 Buffalo Bills

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals
Bengals har vundet to på stribe for første gang siden oktober 2018, mens Ravens efter tre nederlag på stribe har vundet fire i træk, og begynder at ligne et hold, der er klar til at toppe på det rette tidspunkt, i modsætning til sidste år. Ligesom Dolphins er Ravens i en helt enkelt situation, hvor en sejr får dem i slutspillet – og vil give dem sjetteseedningen, hvis Dolphins vinder, og femteseedningen hvis Bills vinder. Ravens-fans vil givet tænke tilbage til nytårsnat 2017-2018, hvor Andy Dalton med 44 sekunder tilbage fandt Tyler Boyd for et 49-yard touchdown, der kostede Ravens pladsen i slutspillet, men det her er et bedre Ravens-hold og et svagere Bengals-hold, og ligesom det ikke blev tæt tilbage i Week 5 (27-3) forventer jeg heller ikke at det bliver det her.

Baltimore Ravens 33 @ 13 Cincinnati Bengals

Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns (3+)
Ligesom Dolphins og Ravens kan Browns med en sejr sikre sig pladsen i slutspillet – syvendeseedning hvis begge de andre vinder, mens seedningen vil blive én bedre pr. nederlag der måtte ramme de to. Ligesom Dolphins møder Browns et hold, der er i kamp om andenseedningen – men modsat Dolphins ved Browns at Steelers kommer til at spare nogle startere. Mason Rudolph er tilbage under center for Steelers til revanchen mod Myles Garrett og co., og Kevin Stefanskis mandskab skal kunne udnytte dette til at tage den sejr, der vil afslutte NFLs længste aktive slutspilstørke. I Stefanskis første år har Browns allerede fået sin første winning season siden 2007 – nu må tiden også være kommet til at nå slutspillet for første gang siden 2002.

Pittsburgh Steelers 13 @ 23 Cleveland Browns

Minnesota Vikings @ Detroit Lions
Én af rundens ligegyldige kampe. Begge hold er sikret en losing season, Lions er sikret sidstepladsen og Vikings vil slutte som treer i NFC North efter en skuffende december, der siden den snævre overtidssejr mod Jaguars har kastet nederlag af sig til Bucs, Bears og senest Saints, hvor forsvaret blev løbet i sænk af Alvin Kamara. Lions løber også bolden anstændigt, men de kan til gengæld ikke spille forsvar. Siden 0-20-nederlaget til Panthers med Phillip Walker på quarterback, har Lions-forsvaret tilladt 41, 30, 31, 46 og 47 point, og mens nederlaget til Bucs i sidste uge også kom med en stor del af trænerstaben ude af spil pga. COVID-protokollerne og en Matthew Stafford, der udgik tidligt, så har Lions lignet NFLs absolut ringeste mandskab i de sidste to kampe. Vikings er måske ikke prangende, men de har nok offensiv firepower til at de bør kunne køre over det her forsvar.

Minnesota Vikings 34 @ 23 Detroit Lions

New York Jets @ New England Patriots
Jets har vundet to på stribe, men det ser ikke ud til at det er nok for Adam Gase – og selv en tredje sejr vil næppe være det. Og heldigvis for dét. Jets er sikret andenvalget i næste års draft, uagtet udfaldet af rundens kampe. Patriots har heller intet på spil. Udover at undgå slutte året med fire nederlag på stribe, herunder tre i træk mod divisionsrivaler. Om det kan give noget motivation er en anden side af sagen. Offensivt har Patriots været helt væk i de seneste uger – 8 point i snit i de tre nederlag siden 45-0-udraderingen af Chargers – og jeg er ikke overbevist om at det er noget de får fikset. Jets er ikke et godt hold, men pt. ser Patriots dårligere ud, så hvorfor ikke lade Gase lukke året med tre sejre?

New York Jets 13 @ 9 New England Patriots

Dallas Cowboys @ New York Giants
Kampen om NFC East… måske. Hvem end der vinder denne kamp kan se frem mod nogle lange timer indtil Sunday Night Football, hvor de skal bruge en Eagles-sejr mod Washington for at få pladsen i slutspillet. Cowboys har med tre sejre på stribe spillet sig op på 6-9, én sejr foran Giants, der dog med en sejr vil være sikret tiebreakerfordel. Giants har tabt tre på stribe, og mens Cardinals, Browns og Ravens bestemt ikke er dårlige hold, har angrebet blot sat 26 point på tavlen i disse kampe. Generelt har angrebet haft det svært siden friugen – fem kampe på stribe med max 19 point – mens Cowboys har sat 30, 41 og 37 på tavlen i de tre seneste kampe. Divisionsopgør har det med at være specielle og tage formkurve ud af spil, så selvom Cowboys har set stærkest ud på det seneste, vil jeg på ingen måde afvise at Giants tager sejren. Men jeg går stadig med gæsterne.

Dallas Cowboys 34 @ 29 New York Giants

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers
Bucs er sikret et wild card i NFC South, men er ikke låst fast på femteseedningen endnu. Det vil de dog blive med en sejr (eller et Rams-nederlag senere på aftenen), og de skal op mod et Falcons-hold, der har tabt fire på stribe. Det har været tætte nederlag i alle fire kampe (5, 3, 4 og 3), men ikke desto mindre nederlag. Bucs var overlegne mod Lions i sidste uge, men det ligner en lidt sværere opgave mod Falcons. Det bør dog stadig være en opgave de er gode nok til at overkomme, så de kan sikre sig et showdown med NFC East-vinderen i næste uge.

Atlanta Falcons 17 @ 27 Tampa Bay Buccaneers

De sene søndagskampe – kl. 22.25:
New Orleans Saints @ Carolina Panthers
Saints har vundet NFC South, men kæmper for den bedst mulige slutspilsseedning. Det bliver uden running backs, da hele gruppen er ude pga. smitte (og nære kontakter). Det betyder formentlig at Ty Montgomery vil være starteren mod et Panthers-hold, der med sin sejr over Washington i sidste uge fik skabt spænding i NFC East. Saints bør, selv uden running backs, have kvalitet nok til at kunne hente sejren og give sig selv muligheden for at få førsteseedningen i NFC.

New Orleans Saints 27 @ 20 Carolina Panthers

Green Bay Packers @ Chicago Bears
Ligesom Saints har Packers sikret sig divisionstitlen, men kæmper for hjemmebanefordel gennem slutspillet. For Packers er det dog så enkelt, at de selv kan afgøre det, og en sejr vil sikre førsteseedningen, uagtet udfaldet af alle andre kampe – ved et nederlag kan det stadig nås, men så er de afhængige af hvordan Seahawks’ kamp går (et Seahawks-nederlag sikrer Packers førsteseedningen, uanset både deres egen og Saints’ kamp). Bears har hentet tre sejre på stribe og spillet sig ind i slutspilsvarmen, men med et nederlag er de pludselig afhængige af at Rams slår Cardinals, for at kunne få pladsen. Bears-offensiven har set skarpere ud i den seneste måned med Mitchell Trubisky under center, men kvaliteten af modstandernes forsvar i de kampe, kan kraftigt diskuteres – Packers-defensiven er en noget anden test. Det kan dog også blive en lidt anden opgave for Aaron Rodgers og co. i sæsonfinalen, men som Packers-angrebet har spillet på det seneste – og med tanke på de 41 point de scorede i det seneste indbyrdes møde – er det svært ikke at gå med gæsterne.

Green Bay Packers 34 @ 27 Chicago Bears

Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs
Chiefs har sikret sig hjemmebanefordel gennem AFCs slutspil, og kommer til at spare flere startere til dette opgør. Chargers har vundet tre på stribe og kan de gøre det til fire i træk, har Anthony Lynn i hvert fald resultatmæssigt gjort hvad han kan for at forsøge at sikre sig endnu en sæson, med en god afslutning. En afslutning hvor Chargers sågar har vundet tætte kampe, hvor u-Chargersk det end virker. Mod Chad Henne og en masse andre reserver skal Justin Herbert og co. kunne gøre det nødvendige til at slutte 7-9.

Los Angeles Chargers 26 @ 17 Kansas City Chiefs

Las Vegas Raiders @ Denver Broncos
To hold i dårlig form uden noget på spil. Raiders har tabt fem af de seneste seks og Broncos fire af de seneste fem. Raiders har været tættest på med walk-off field goals imod sig i de seneste to kampe – overtidsnederlag til Chargers og field goal i sidste sekund i sidste uge, efter at have taget føringen med 19 sekunder tilbage mod Dolphins – og udsigten til trods alt at slutte året på .500 kan måske give lidt ekstra motivation for gæsterne i en ellers aldeles ligegyldig kamp.

Las Vegas Raiders 24 @ 19 Denver Broncos

Tennessee Titans @ Houston Texans
Nederlaget til Packers har fastholdt spændingen i AFC South, hvor Titans dog stadig har fordelen – så længe de enten selv vinder eller Colts taber, er de sikret divsiionstitlen og fjerdeseedningen i konferencen. Løbet er kørt for Texans, der har tabt fire på stribe og set horrible ud på forsvaret i både nederlaget til Bears og Bengals. I begge kampe mod Colts var det knapt så slemt, uden dog at være imponerende, og spørgsmålet er om de igen kan levere en bare nogenlunde præstation mod en divisionsrival. I det første møde med Titans blev det til et 36-42-nederlag efter overtid, og selvom Titans floppede mod Packers, er det stadig et hold, der flere gange har sat godt med point på tavlen i løbet af året, og altså også har vist at de kan gøre det mod Texans. J.J. Watt virkede alt andet end imponeret over holdets indstilling i sidst uges nederlag til Bengals, og det er muligt at en opsang fra ham, kan få sparket noget gnist ind i mandskabet. Men det er ikke sikkert at det er nok. Titans bør være det bedste hold, og selvom deres forsvar er bekymrende, og Texans skulle være i stand til at sætte fint med point på tavlen, så skal Titans kunne gøre det nødvendige for at tage divisionstitlen hjem.

Tennessee Titans 38 @ 27 Houston Texans

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts
Én gang er det sket at et 11-5-hold har misset slutspillet – Patriots i 2008. Havde vi stadig kørt med kun seks slutspilshold, kunne vi potentielt få yderligere to af slagsen i år, men med udvidelsen af slutspillet, står Colts til at blive sorteper, hvis de trods en sejr i denne kamp ender 11-5 og misser slutspillet, fordi Titans, Dolphins, Ravens og Browns også vinder deres kampe. Med Dolphins, Ravens og Browns i aktion i det tidlige vindue, ved Colts formentlig allerede inden de går på banen om de er sikret slutspilsdeltagelse med en sejr, eller om de skal sætte deres lid til at Texans sender Titans ud i mørket. Uanset hvad er en sejr påkrævet – og dét mod et Jaguars-hold, hvis eneste sejr kom i Week 1 mod netop Colts. En sejr, der altså kan ende med at koste Colts slutspillet. Revanchen bør blive sikret for Colts, men om det er nok til at få lov at spille igen i næste uge… we’ll see.

Jacksonville Jaguars 17 @ 31 Indianapolis Colts

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams (3+)
Med Jared Goff ude vil John Wolford få sin NFL-debut når han skal starte denne kamp, der potentielt kan være alt-eller-intet, afhængigt af resultatet af Bears’ kamp. Hvis Bears vinder over Packers, vil kun vinderen af denne kamp komme i aktion i næste weekend, mens det andet går på forlænget vinterferie. Hvis Bears taber, er Rams sikret en plads i slutspillet, mens Cardinals med en sejr vil spille sig ind som sjetteseedet foran Rams. Kyler Murray vil være under center for gæsterne i denne must-win kamp, men Cardinals må undvære Christian Kirk og har Larry Fitzgerald og Chase Edmonds tvivlsomme. Det efterlader potentielt et ganske svækket receiverkorps til Murray mod et stærkt Rams-forsvar. Wolford leverede stærkt spil i AAF i 2019 og blev siden signet af Rams, hvor han også i preseason gjorde god figur. Men er han klar til at præstere på den største scene i sin debut? Han kan måske godt overraske, men vil formentlig være afhængig af at forsvaret holder Cardinals’ score nede. Cardinals blev holdt til 12 point af 49ers i sidste uge, men satte 28 på tavlen i det omvendte møde med Rams – hvor Rams dog selv scorede 38 – og jeg kan slet ikke gennemskue hvad jeg skal forvente. Det vil slet ikke overraske mig hvis Sean McVay får en stærk kamp ud af Wolford og forsvaret holder Cards nede – men er det nok til at skyde på hjemmesejren? I en kamp mellem to hold jeg har opgivet at gennemskue kan jeg vel ligeså godt gå imod den umiddelbare indskydelse, så Rams it is.

Arizona Cardinals 16 @ 23 Los Angeles Rams

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers
49ers fik stukket en kæp i hjulet på Cardinals’ slutspilshåb i sidste uge, og nu kan de så gøre deres til at afholde Seahawks fra at få en bedre slutspilsseedning end den tredjeseedning de aktuelt indtager. Seahawks kan med en sejr og nederlag til både Packers og Saints sikre sig hjemmebanefordel gennem slutspillet, og skal bruge nederlag til ét af de to hold for at forbedre seedningen. Hvor gerne Niners end vil prøve også at ødelægge noget for Seahawks, ligner det dog en svær opgave mod et hold, der ser ud til at have fået lidt bedre styr på forsvaret på det seneste, uagtet at kvaliteten af modstanderne også har været lidt tvivlsom. Offensivt har Seahawks været meget op og ned, og 49ers kan nok godt volde dem lidt problemer, men derfra og til at hente sejren, er der alligevel et stykke vej. Jeg tager gæsterne.

Seattle Seahawks 23 @ 13 San Francisco 49ers

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Washington @ Philadelphia Eagles (3+)
Med tanke på hvor mange af slutspilspladserne, der forud for dagen i dag ikke er uddelt, er det lidt ærgerligt at der ikke er bare én kamp, hvor begge hold spiller for slutspil, og ikke er afhængige af andre kampe. Packers og Bears har begge noget på spil, men kan også – hvis andre resultater flasker sig – begge stå i en situation hvor udfaldet af deres kamp ikke har nogen reel indflydelse. Det samme med Cardinals og Rams, Steelers og Browns og Bills og Dolphins. Cowboys-Giants ville være en kamp om divisionen hvis man vidste at Washington havde tabt – ellers ville den være aldeles ligegyldig. Det efterlader os nu med en lidt uinspirerende sæsonfinale når Washington skal vinde for at sikre sig NFC East og NFCs fjerdeseedning, mens Eagles intet har på spil, udover at prøve at ødelægge det for Washington. Gæsterne har smidt Dwayne Haskins på porten og ser ud til at være tilbage ved Alex Smith under center, mens Eagles atter prøver lykken med Jalen Hurts, selvom hans præstation i sidste uges nederlag til Cowboys ikke var specielt imponerende. Med Smith under center for gæsterne lugter det ikke just af mange point, men det bør omvendt sikre et vist bundniveau, som Haskins ikke kunne garantere. Eagles er svære at blive kloge på, men angrebet slår mig ikke som stærkt nok til at gøre det store mod Washingtons defensive front. De to hold mødtes i sæsonpremieren hvor Eagles formøblede en 17-0-føring og tabte 17-27 – dengang lignede det en svipser for Eagles, der nok skulle kunne rejse sig og kæmpe med om divisionen, men nu står vi altså ved afslutningen af sæsonen og har Eagles ude af kampen om divisionen, som det eneste hold, mens Washington selv kan afgøre deres skæbne. Og jeg satser på at de gør det.

Washington 24 @ 20 Philadelphia Eagles

 681 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top