You are here
Home > NFL >

SLUTSPILSBILLEDET FØR WEEK 17

240 kampe i 2020-sæsonen er overstået. 16 resterer før vi kan gøre klar til de 13 slutspilskampe, der afgør hvem der i starten af februar kan lade sig kåre som Super Bowl-vinder.

Seks divisionsvindere er blevet fundet, men to resterer – og blot ét af de seks wild cards er blevet uddelt. Nogle ligger lunt i svinget til at sikre sig én af de sidste pladser, mens andre har brug for hjælp, herunder fra hold, der meget vel kan ende med at spare spillere.

Men hvad er op og ned, og hvad skal man egentlig håbe på? Som vanligt følger her en gennemgang af hvad der skal til for de enkelte hold for at sikre sig de respektive seedninger.

Lad os starte med at genopfriske nogle af de tiebreakers, der uomtvisteligt vil komme i spil når seedningerne skal fordeles:

Tiebreakers i divisionen:
1. Indbyrdes møder
2. Record indenfor divisionen
3. Kampe mod fælles modstandere
4. Kampe indenfor konferencen
5. Strength of Victory (kombineret sejrsprocent til de hold man har slået)
6. Strength of Schedule (kombineret sejrsprocent til alle de hold man har mødt)

Denne rækkefølge gør sig gældende uanset om det er to eller flere hold – med den note, at hvis der er fx tre hold på samme record, så arbejder man sig igennem den indtil ét hold kan fjernes fra ligningen, og starter så forfra med de resterende.

Tiebreakers ved wild cards:
Ved to hold:
1. Indbyrdes møde (hvis der har været et)
2. Kampe indenfor konferencen
3. Kampe mod fælles modstandere
4. Strength of Victory
5. Strength of Victory

Ved tre eller flere hold:
Der sorteres ned til ét hold pr. division ved at bruge tiebreaker for divisionen – hvis der stadig er tre eller flere hold fra forskellige divisioner tilbage, fortsættes som nedenfor indtil ét (eller flere) hold sorteres fra. Derefter startes forfra. Når kun to hold resterer går man til tiebreakeren for to hold
1. Head-to-head sweep – bruges kun hvis ét hold har vundet eller tabt til alle de andre hold
2. Kampe indenfor konferencen
3. Kampe mod fælles modstandere (kræves minimum fire kampe)
4. Strength of Victory
5. Strength of Schedule

Det aktuelle slutspilsbillede i AFC:
1. Kansas City Chiefs (14-1)
2. Buffalo Bills (12-3)
3. Pittsburgh Steelers (12-3)
4. Tennessee Titans (10-5)

Wild cards:
5. Miami Dolphins (10-5)
6. Baltimore Ravens (10-5)
7. Cleveland Browns (10-5)

In the hunt:
8. Indianapolis Colts (10-5)

Divisionstitlerne:
Chiefs har sikret sig AFC West, Bills har vundet AFC East for første gang i 25 år, mens Steelers med sin sejr og Browns’ nederlag søndag fik lukket AFC North.

Dermed resterer kun AFC South. Titans og Colts er begge 10-5. Titans er sikret tiebreakerfordel hvis de skulle ende med samme record – 1-1 indbyrdes, men Titans er 4-1 i divisionen, mens Colts er 3-2. Colts skal dermed vinde over Jaguars, mens Titans taber til Texans for at sikre sig divisionstitlen. Hvis ikke dét sker vil Titans vinde AFC South.

Førsteseedningen:
Chiefs er med et forspring på to sejre, med én kamp tilbage, sikret førsteseedningen.

Andenseedningen:
Står mellem Bills og Steelers. Bills er 1-0 indbyrdes, så Steelers kan kun tage andenseedningen hvis de ender med en bedre record end Bills.

Tredjeseedningen:
Hvem end af Steelers og Bills, der ikke bliver andenseedet, vil tage tredjeseedningen.

Fjerdeseedningen:
Går til vinderen af AFC South.

Wild cards:
Med fem hold på 10-5 er der tæt kamp om AFCs wild cards. Colts kigger pt. på udefra, og kan kun komme med hvis de selv vinder og mindst ét af de andre 10-5-hold taber (hvad end det er Titans, så de tager divisionen eller Dolphins/Ravens/Browns, så de får et wild card). De har ikke tiebreakerfordel mod nogle af de andre hold (Dolphins er bedre indenfor konferencen, mens Ravens og Browns begge har slået Colts).

I AFC North er Ravens sikret at være foran Browns (2-0 indbyrdes), hvis de skulle ende på samme record, så Browns kan kun ende med en højere seedning end rivalerne, hvis de vinder og Ravens taber. Hvis de ender på samme record, vil Browns blive filtreret fra i seedningsfordelingen, indtil Ravens har fået sin seedning. Da Dolphins er bedre indenfor konferencen end dem begge, og ikke har mødt nogle af holdene, vil Browns være udenfor slutspillet, hvis de taber og Colts vinder. Dolphins sikrer sig femteseedningen med en sejr, da de er bedst indenfor konferencen (aktuelt 7-4, mens de tre andre er 6-5).

Det eneste scenarie, hvor Dolphins ikke vil have tiebreakerfordel mod alle andre wild card-kandidater på samme record, er hvis både de og Titans taber, mens Colts vinder. Titans og Dolphins vil således begge være 7-5 indenfor konferencen, men Titans vil være 4-1 mod fælles modstandere (Bills, Jaguars, Broncos, Bengals), mens Dolphiins kun er 2-3 i de kampe. Dermed vil Titans tage den højeste seedning af de to.

Skulle Titans ende alene på 10-6 sammen med Browns, vil Browns tage den sidste slutspilsplads, da de er 1-0 indbyrdes.

HVAD SKAL DER HEPPES PÅ?
Kansas City Chiefs:
1st seed clinched

Buffalo Bills:
2nd seed:
BUF win
ELLER
PIT loss

3rd seed:
BUF loss + PIT win

Pittsburgh Steelers:
2nd seed:
PIT win + BUF loss

3rd seed:
PIT loss
ELLER
BUF win

Tennessee Titans:
4th seed:
TEN win
ELLER
IND loss

5th seed:
TEN loss + IND win + MIA loss + BAL loss + CLE loss

6th seed:
TEN loss + IND win + én af følgende: MIA win/BAL win/CLE win

7th seed:
TEN loss + IND win + CLE win + én af følgende: MIA win/BAL win

Misser slutspil:
TEN loss + IND win + MIA win + BAL win

Indianapolis Colts:
4th seed:
IND win + TEN loss

5th seed:
IND win + TEN win + MIA loss + BAL loss + CLE loss

6th seed:
IND win + TEN win + én af følgende: MIA win/BAL win/CLE win

7th seed:
IND win + TEN win + to af følgende: MIA win/BAL win/CLE win

Misser slutspil:
IND loss
ELLER
MIA win + BAL win + CLE win

Miami Dolphins:
5th seed:
MIA win
ELLER
BAL loss + CLE loss + IND loss

6th seed:
MIA loss + TEN loss + IND win + BAL loss + CLE loss
ELLER
MIA loss + TEN loss + IND loss + én af følgende: BAL win/CLE win
ELLER
MIA loss + TEN win + én af følgende: BAL win/CLE win/IND win

7th seed:
MIA loss + TEN loss + IND win + én af følgende: BAL win/CLE win
ELLER
MIA loss + IND loss + BAL win + CLE win
ELLER
MIA loss + TEN win + to af følgende: BAL win/CLE win/IND win

Misser slutspil:
MIA loss + IND win + BAL win + CLE win

Baltimore Ravens:
5th seed:
BAL win + MIA loss

6th seed:
BAL win + MIA win
ELLER
BAL loss + CLE loss + IND loss

7th seed:
BAL loss + én af følgende: CLE loss/IND loss

Misser slutspil:
BAL loss + CLE win + IND win

Cleveland Browns:
5th seed:
CLE win + MIA loss + BAL loss

6th seed:
CLE win + én af følgende: MIA loss/BAL loss

7th seed:
CLE win + MIA win + BAL win
ELLER
CLE loss + MIA win + BAL win + mindst én af følgende: IND loss/TEN loss

Misser slutspil:
CLE loss + IND win

Det aktuelle slutspilsbillede i NFC:
1. Green Bay Packers (12-3)
2. New Orleans Saints (11-4)
3. Seattle Seahawks (11-4)
4. Washington Football Team (6-9)

Wild cards:
5. Tampa Bay Buccaneers (10-5)
6. Los Angeles Rams (9-6)
7. Chicago Bears (8-7)

In the hunt:
8. Arizona Cardinals (8-7)
9. Dallas Cowboys (6-9)
13. New York Giants (5-10)

Divisionstitlerne:
Ligesom i AFC er tre af divisionerne lukket. Packers har lukket NFC North med et forspring på fire sejre til Bears, Saints er 2-0 mod Bucs, så de er sikret tiebreakerfordel hvis det skulle ende lige i NFC South, og Seahawks sikrede sig NFC West med sejren over Rams i søndags.

Tilbage har vi NFC East, hvor kun Eagles på 4-10-1 er ude af kampen. Washington fører divisionen på 6-9, i kraft af at de er 2-0 mod Cowboys. Dermed vil Washington kunne sikre sig divisionen hvis de vinder på søndag mod Eagles. Hvis ikke de vinder vil divisionen gå til vinderen af kampen mellem Cowboys og Giants – Cowboys ved at være det eneste hold på 7-9, mens Giants i en tiebreaker mellem tre hold på 6-10 vil vinde ved at være 3-1 i indbyrdes møder (2-0 mod Washington, 1-1 mod Cowboys – Washington vil være 2-2 (0-2 mod Giants, 2-0 mod Cowboys) og Cowboys bliver dermed treer grundet deres 1-3-record i disse kampe). Kun vinderen af NFC East kan nå en slutspilsplads.

Førsteseedningen:
Packers er i førersædet ved at være én sejr foran både Saints og Seahawks, så hvis de kan lukke sæsonen med en sejr over Bears er de sikret hjemmebanefordel gennem slutspillet. Hvis de taber, er der åbnet op for både Saints og Seahawks til at kunne tage førsteseedningen.

Skal Saints tage den, kræver det at de vinder OG at Seahawks vinder. Packers har tiebreakerfordelen mod Saints (1-0 indbyrdes), men da de ikke har mødt Seahawks i år, vil vi gå direkte til at kigge på kampe indenfor konferencen – her vil Saints være 10-2, mens Packers og Seahawks begge er 9-3.

Hvis Packers og Saints begge taber, mens Seahawks vinder, så det bliver en direkte kamp mellem Packers og Seahawks, vil Seahwaks tage førsteseedningen – de to hold har ikke mødt hinanden, er begge 9-3 mod NFC, og så vil den skulle afgøres på kampe mod fælles modstandere. Begge hold har mødt 49ers, Vikings, Eagles og Falcons – Seahwaks vil være 5-0 i disse kampe i dette scenarie (spiller anden kamp mod 49ers søndag), mens Packers har tabt til Vikings og dermed taber tiebreakeren på at være 4-1 i disse opgør.

Hvis Packers taber og Saints vinder vil Packers tage førsteseedningen grundet indbyrdes opgør, så for Packers kan det i sidste ende koges ned til at de ”bare” skal vinde eller bruge et Seahawks-nederlag for at få førsteseedningen. Så Packers-fans behøver altså som udgangspunkt ikke at have et øje på Saints’ kamp, før vi står i et scenarie, hvor Seahawks er foran OG Packers er bagud.

Andenseedningen:
Samme tre hold er i spil hér, og i det store hele er det samme tiebreakers, der vil kunne komme i spil, med den note at med førsteseedningen på plads vil det kun kunne ende som en tiebreaker to hold imellem:
* Seahawks har fordel mod Packers (5-0 kontra 4-1 mod fælles modstandere)
* Packers har fordel mod Saints (1-0 indbyrdes)
* Saints har fordel mod Seahawks (kampe indenfor konferencen)

Tredjeseedningen:
Hvem end af Packers, Saints og Seahawks, der ikke får første- og andenseedningen får tredjeseedningen. Hvis Seahawks taber eller alle tre hold vinder, går den til Seahawks. Taber Packers, mens de andre vinder, vil den gå til Packers, mens Saints vil ende som tredjeseedet hold, hvis de taber og Seahawks vinder, uafhængigt af udfaldet af Packers’ kamp.

Fjerdeseedningen:
Går til vinderen af NFC East.

Wild cards:
Femteseedningen står mellem Bucs og Rams. Rams er 1-0 indbyrdes, så hvis de vinder mens Bucs taber, vil de få femteseedningen, mens Bucs ender som sjetteseedet. Hvis Rams taber eller Bucs vinder, ender Bucs som femteseedet.

Forudsat Bucs ender som femteseedet står kampen mellem Rams, Bears og Cardinals om de sidste to spots. Som eneste hold på 9-6 har Rams umiddelbart en fordel – dog ikke dén fordel at de kan få ekstra hjælp udefra til begge de andre hold; da de møder Cardinals søndag vil de med et nederlag være sikker på at ende bag dem i divisionen (1-1 indbyrdes, men Cardinals er 3-3 i divisionen mod Rams’ 2-4). Da Cardinals med en sejr ender foran Rams, er de også sikret en slutspilsplads, hvis de vinder. Hvis Cardinals omvendt taber, er de sikre på at ende udenfor slutspillet, da selv et Bears-nederlag, der sender dem begge på 8-8 vil sende Bears i slutspillet, i kraft af kampe mod fælles modstandere (intet indbyrdes møde, begge vil være 6-6 indenfor konferencen, men Cardinals vil blot være 1-4 mod fælles modstandere (Lions, Rams, Panthers, Giants) mod Bears’ 3-2). Cardinals skal altså vinde deres kamp for at kunne komme ind. Hvis Bears taber, vil Cardinals og Rams være inde, hvis Cardinals vinder – med Cardinals som sjetteseedet og Rams som syvendeseedet.

Altså:
* Rams slår Cardinals – Rams 6th (forudsat Bucs vinder, ellers Rams 5th og Bucs 6th), Bears 7th (uanset udfaldet af deres kamp), Cardinals misser slutspilllet
* Cardinals slår Rams + Bears slår Packers: Bears 6th, Cardinals 7th, Rams misser slutspillet
* Cardinals slår Rams + Bears taber til Packers: Cardinals 6th, Rams 7th, Bears miser slutspillet

HVAD SKAL DER HEPPES PÅ:
Green Bay Packers:
1st seed:
GB win
ELLER
SEA loss

2nd seed:
GB loss + SEA win + NO loss

3rd seed:
GB loss + SEA win + NO win

New Orleans Saints:
1st seed:
NO win + GB loss + SEA win

2nd seed:
SEA loss
ELLER
NO win + GB win

3rd seed:
NO loss + SEA win

Seattle Seahawks:
1st seed:
SEA win + GB loss + NO loss

2nd seed:
SEA win + én af følgende: NO win/GB win

3rd seed:
SEA loss
ELLER
SEA win + GB win + NO win

Washington Football Team:
4th seed:
WAS win

Misser slutspil:
WAS loss

New York Giants:
4th seed:
NYG win + WAS loss

Misser slutspil:
NYG loss

Dallas Cowboys:
4th seed:
DAL win + WAS loss

Misser slutspil:
DAL loss

Tampa Bay Buccaneers:
5th seed:
TB win
ELLER
LAR loss

6th seed:
TB loss + LAR win

Los Angeles Rams:
5th seed:
LAR win + TB loss

6th seed:
LAR win + TB win

7th seed:
LAR loss + CHI loss

Misser slutspil:
LAR loss + CHI win

Chicago Bears:
6th seed:
CHI win + ARI win

7th seed:
LAR win

Misser slutspil:
CHI loss + ARI win

Arizona Cardinals:
6th seed:
ARI win + CHI loss

7th seed:
ARI win + CHI win

Misser slutspil:
ARI loss

Kampen om topvalget i draften:
Intet på spil her længere. Efter Jets’ sejr i søndags er Jaguars låst fast på topvalget. De kan ganske vist godt komme op og tangere Jets’ antal sejre, men de er for langt bagud i Strength of Schedule til at miste topvalget.

Kampprogrammet:
Kl. 19.00:
Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers (Bucs spiller for 5th seed)
Miami Dolphins @ Buffalo Bills (Bills spiller for 2nd seed, Dolphins for at sikre sig slutspil)
Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns (Steelers spiller for 2nd seed, Browns for at sikre sig slutspil)
New York Jets @ New England Patriots (intet på spil)
Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals (Ravens spiller for slutspil)
Minnesota Vikings @ Detroit Lions (intet på spil)
Dallas Cowboys @ New York Giants (vinderen har en chance for at vinde NFC East)

Kl. 22.25:
Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams (begge spiller for slutspil – vinderen er sikret slutspilsdeltagelse)
Green Bay Packers @ Chicago Bears (Packers spiller for 1st seed, Bears for at sikre sig slutspil)
Las Vegas Raiders @ Denver Broncos (intet på spil)
Tennessee Titans @ Houston Texans (Titans spiller for AFC South og slutspilsdeltagelse)
Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers (Seahawks spiller for 1st seed)
New Orleans Saints @ Carolina Panthers (Saints spiller for 1st seed)
Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts (Colts spiller for AFC South og slutspilsdeltagelse – skal vinde for at have en chance)
Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs (intet på spil)

Sunday Night Football, kl. 02.20:
Washington Football Team @ Philadelphia Eagles (Washington spiller for NFC East)

 661 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top