You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 16: VIKINGS @ SAINTS

Friday Night Football – kl. 22.30:
Minnesota Vikings @ New Orleans Saints (3+)
Saints vandt den vigtigste kamp mellem dem og Vikings, da de for snart 11 år siden tog overtidssejren mod Brett Favre og Vikings i den kontroversielle Bountygate-kamp, og mens de også havde overtaget i årene derefter – vandt alle tre møder fra 2010 til 2014 – har det ikke just været en dans på roser for Sean Payton, Drew Brees og resten af Saints, når de er tørnet sammen med Vikings siden. Især slutspilskampene har haft en tendens til at ende i heartbreak – for tre år siden fandt Case Keenum Stefon Diggs for et 61-yard touchdown som tiden løb ud i en 29-24-sejr, og 5. januar i år fik Saints kæmpet sig tilbage fra 10-20 til 20-20 i fjerde quarter, inden Vikings tog sejren på et touchdownkast til Kyle Rudolph hvor der i hvert fald kunne sås tvivl om hvorvidt Rudolph skulle have været kaldt for et push-off. Således blev det to sæsoner på stribe hvor Saints faldt i overtid i slutspillet, og følte sig bortdømt i en afgørende situation (manglende defensive pass interference-kald på Nickell Robey-Coleman året forinden).

Men nu er det ikke slutspil. Og det bliver næppe til et heartbreak mod Vikings i slutspillet i denne sæson heller. Nuvel, Vikngs er ikke helt ude af kampen endnu, men deres slutspilshåb lever kun i den yderste teori. Til gengæld er der en chance for, at modstanderen vil blive Saints, hvis Vikings skulle kvalificere sig til slutspillet som det syvendeseedede NFC-mandskab. Men slutspillet er langt væk for Vikings, så realistisk set får de kun denne ene chance for at drille Saints.

Saints har tabt to på stribe til først Eagles og senest Chiefs. Begge kampe tabt med tre point, men begge kampe blev også kun tabt med tre fordi Saints scorede kampens sidste touchdown og fik pyntet lidt på stillingen. Spillet har absolut ladet noget tilbage at ønske. Det har det dog også for Vikings, der ligeledes går ind til denne kamp med to nederlag på stribe, og især har kæmpet med at få det defensive spil til at fungere – ligesom angrebet tilsyneladende først åbnes op når det er ved at være for sent. Kirk Cousins har, med enkelte undtagelser, spillet en særdeles fin sæson, men Mike Zimmers stædige insisteren på at spille football på den måde han føler football skal spilles på (old-school, run the ball), kombineret med et forsvar, der ikke rammer niveau, har ofte efterladt Cousins og kasteangrebet prisgivet.

Dalvin Cook løber ikke længere bolden ligeså effektivt som i starten af sæsonen, og har et svært matchup mod Saints’ stærke defensive front, og vil Gary Kubiak igen blive sat til at etablere løbet, så ligner det en tung dag med mange 2. og lang-, og 3. og lang-situationer for Cousins og hans stærke receiverduo Adam Thielen og Justin Jefferson. Saints spiller mere intelligent på angrebet, men må også erkende at Drew Brees ikke er hvad han har været. Han spillede i lange stræk en skidt kamp mod Chiefs i sidste uge, og mens det også var første kamp for ham efter skade, så giver det anledning til noget bekymring – især frem mod slutspillet. Holdet omkring ham er bygget til et Super Bowl-run, men man må stille spørgsmålstegn ved om Brees kommer til at holde Saints tilbage i næste måned. Det er ikke givet – vi så med Peyton Manning at det kan lade sig gøre – men det er en legitim bekymring.

Saints’ stærke front på forsvaret, og Vikings’ uinspirerende forsvarsspil, får umiddelbart pilen til at pege i retning af Saints, og mens jeg bestemt ikke vil afvise at Vikings nok engang får sat sig op til at spænde ben for Saints, så tvivler jeg i sidste ende på det. Vikings har kvalitet nok på holdet til at kunne gøre det, men vi må også erkende at Mike Zimmer ikke længere formår at få det maksimale ud af det talent han har til rådighed. Jeg er fristet af overraskelsen og en slags trodsreaktion fra Vikings, men der må også være noget at revanchere for Saints efter de to foregående kampe.

Minnesota Vikings 23 @ 27 New Orleans Saints

 622 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top