You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 11

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Tennessee Titans @ Baltimore Ravens (TV3 Sport)
Tre nederlag i de seneste fire kampe har kostet Titans føringen i AFC South, og Ryan Tannehill og co. er ved at være presset til at få vendt bøtten. Foruden sejren over Bills har det aldrig for alvor været overbevisende, hvad holdet har leveret, og mens det længe hang på at forsvaret havde svært ved at lukke ned, har angrebet – efter at have snittet 37 point i fire sejre på stribe (tre af dem vundet med samlet 11 point) – haft det svært på det seneste. Ryan Tannehill er stadig god til at undgå at turnovers, men de spil han formåede at lave tidligere på sæsonen, er udeblevet på det seneste. Nu venter så et matchup mod ét af ligaens bedste forsvar, og det gør det ikke just lettere. Ravens er dog selv ramt af fravær, med både Brandon Williams og Calais Campbell ude på den defensive linje – det bør hjælpe Derrick Henry – og har, ligesom Titans, ikke vist overvældende god form de seneste uger, efter nederlag i to af de seneste tre kampe. Især nederlaget til Patriots i søndags var bekymrende for et hold, der på praktisk talt alle parametre burde være det bedste hold i dét opgør. Mod et Titans-forsvar, der har det svært både mod løbet og kastet, skulle der dog være muligheder for Ravens for at få sat point på tavlen – spørgsmålet er så i hvilket omfang de formår at holde Titans fra fadet. Foruden nederlaget i søndags har Ravens vundet de kampe man kan formode de vinder, og Titans’ defensiv er umiddelbart svag nok til at jeg går med værterne, der så kan få revanche for nederlaget i sidste sæsons slutspil.

Tennessee Titans 16 @ 27 Baltimore Ravens

Detroit Lions @ Carolina Panthers
En skade til Teddy Bridgewater har sået tvivl om hans deltagelse i dette opgør, og han ligner en reel game-time decision – hvis ikke han spiller vil (would-be-XFL-MVP) P.J. Walker trække starten, når Panthers skal forsøge at stoppe deres stime på fem nederlag i træk. Hos Lions er der også skadesudfordringer på den vigtigste position, men Matthew Stafford ventes at spille på trods af en skadet finger på kastehånden. Lions fik med hiv og sving hevet en sejr hjem på et sidste sekunds field goal mod Washington i søndags – 13 sekunder skulle Stafford bruge på at flytte holdet fra egen 25 til Washingtons 41-yard linje, hvorefter Matt Prater kunne sende sejren til Detroit fra 59 yards ude. Dermed kom Lions indenfor én sejr af .500, og fik for en stund skruet lidt ned for temperaturen under Matt Patricias sæde. Det bringer Lions op på to sejre indenfor de seneste fire uger, som begge vundet på usandsynlig vis med en game-winner på kampens sidste spil efter drives, der startede med hhv. 1.04 og 0.16 på klokken. Det er ikke sustainable. Til denne kamp må gæsterne også undvære rookie-running back D’Andre Swift, der er ude med en hjernerystelse, og det efterlader altså holdet uden to af de bedste skill-position spillere til opgøret, da Kenny Golladay også fortsat er ude med skade. Usikkerheden om Bridgewater gør det svært for mig, for hvis han spiller hælder jeg mod at Panthers får stoppet den dårlige stime – hvis ikke, må Lions have favoritværdigheden. Jeg kan ikke greje om han spiller eller ej, og meldingerne går både den ene og den anden vej ift. hvad man kan forvente. Jeg tager værterne, og satser på at hvis Bridgewater er ude, så kan Walker levere noget af den magi han viste i XFL, og Matt Rhule kan tage Lions på sengen med en quarterback, der spiller på en noget anden måde end Bridgewater.

Detroit Lions 17 @ 20 Carolina Panthers

Philadelphia Eagles @ Cleveland Browns
Efter to sejre på stribe og frisk fra en bye lignede Eagles et hold, der var klar til at bygge på og for alvor tage kontrollen i NFC East. Men nej. Et 17-27-nederlag hos Giants betyder at Eagles blot er en halv sejr foran rivalerne, men dog halvanden sejr foran både Washington og Cowboys i bunden af divisionen. Med Giants på bye kan Eagles med en sejr her sikre at de atter er halvanden sejr foran resten af divisionen med seks kampe tilbage, mens de med et nederlag kan stå i en situation – hvis Cowboys og Washington vinder deres kampe (big ifs) – hvor der er en halv sejr fra top til bund i divisionen. Men kan de slå Browns? Historisk set er det gået ret godt, da Browns i fem forsøg har tabt fem gange siden de kom tilbage i ligaen i 1999 – men 2020-Browns er ikke helt ”same old Browns”, og holdet viste i sidste uge at de også kan vinde grimt i 10-7-sejren over Texans. Løbeangrebet var tilbage i fuldt flor med Nick Chubb tilbage fra skade og i de svære betingelser fik Kevin Stefanskis mandskab gjort det nødvendige for at vinde. Nu har de så atter hjemmebanefordel mod et Eagles-hold, der bestemt heller ikke har spillet kønt i år. Browns må undvære Myles Garrett, og det er en klar fordel for gæsterne – men er det nok? Jeg kan ikke helt blive klog på hvor jeg har Browns, og mens Eagles også er lidt svære at greje, så bør værterne være bedst.

Philadelphia Eagles 16 @ 24 Cleveland Browns

New England Patriots @ Houston Texans
Lidt ud af det blå hev Patriots en stærk præstation op af hatten og fik sænket Ravens i søndags. Løbeangrebet er kommet i gang over de seneste uger, og to kampe på stribe har holdet undgået at begå turnovers, med en sejr til følge. Hvor old-school det end er, så har opskriften været enkel for Patriots i år;: Vind turnoverkampen, og kampen bliver vundet; Belichicks mandskab er 4-0 når de har flere takeaways end turnovers og 0-5 når de ikke gør (tabt den i tre, lige mange turnovers af begge hold i to). Mod Texans skulle der være en vis mulighed for at vinde turnoverkampen, for i ni kampe har Texans’ forsvar kun formået at skabe turnovers i tre kampe – alle de tre kampe er dog kommet indenfor de seneste fem. Texans har vist lidt resultatmæssige fremskridt siden friugen med to tætte kampe på udebane – en snæver sejr over Jaguars og et snævert nederlag til Browns – men at slå Jaguars er i sig selv ikke nogen stor præstation, og betingelserne i sidste uges kamp i Cleveland var så umulige, at det er svært at udlede det store af den kamp. Så hvor står disse to hold aktuelt? Det er to hold, der reelt burde være bedre end de er – ikke mindst Texans med Deshaun Watson under center – men bare ikke har spillet til det. Skadessituationen bør tale til Patriots’ fordel – Stephon Gilmore og Sony Michel er tilbage for dem, mens Texans stadig er uden David Johnson og kan risikere at skulle undvære Laremy Tunsil – og indtil Texans viser at de kan slå andre hold end ligaens bundskrabere, har jeg svært ved at gå med dem.

New England Patriots 26 @ 20 Houston Texans

Pittsburgh Steelers @ Jacksonville Jaguars
Ubesejrede Steelers mod one-win Jaguars. Walk in the park, ikke? Det burde det være, men Jaguars har fået bidt lidt fra sig i de seneste kampe med Jake Luton under center, senest på Lambeau Field i et snævert nederlag til Packers, mens Steelers er på udebane, hvor de ikke har været overbevisende i år – senest tre udekampe på stribe, der blev vundet med samlet 12 point mod Titans, Ravens og Cowboys. Læg dertil en historik mod Jaguars, der ikke er helt så imponerende som den burde være, når man har for øje hvor gode holdene har været over det seneste halvandet årti – siden 2005 er Jaguars 6-4 mod Steelers, herunder 2-1 siden 2017 (to sejre i 2017 – én i den regulære sæson og siden i slutspillet); Steelers’ ene sejr kom i det seneste møde i 2018, hvor de vandt 20-16. Det kan sagtens blive mere besværligt for Steelers end de to holds records umiddelbart antyder, men alt andet end en Steelers-sejr vil ganske givet være at betegne som sæsonens største overraskelse. Steelers’ forsvar bør dominere mod det her Jaguars-angreb, og der skulle også gerne være kvalitet nok på Steelers’ angreb til at tilsikre at det her ikke bliver tæt. Men vi har set Steelers smide de her must-win kampe på forunderlig vis alt for ofte i tidens løb, så man ved aldrig.

Pittsburgh Steelers 31 @ 20 Jacksonville Jaguars

Atlanta Falcons @ New Orleans Saints
Med Drew Brees ude med brud på elleve(!) ribben, er det endelig tid til at se Taysom Hill i mere end en gadget-rolle, når han vil være under center for Saints i dette divisionsopgør. Jameis Winston tog over i sidste uge, og undlod at begå fejl i anden halvleg mod Niners, og det var rigeligt til at hente sejren hjem. Dermed er Saints nu oppe på seks sejre på stribe inden det første af to møder på tre uger med Falcons, som selv har vundet to på stribe og tre af de seneste fire inden de var på bye i sidste uge – og det ene nederlag var Todd Gurley-/sidste sekunds-floppet mod Lions. Først og sidst kommer det her formentlig til at stå og falde med hvad Taysom Hill kan præstere. Hvad end vi måtte mene om ham og den måde han har været brugt på af Saints, så har Sean Payton hele vejen igennem insisteret på at Hill var de penge værd, som holdet betalte ham i offseason – og nu får han altså chancen for at bevise det. Men bliver det en justering on-the-fly af angrebet, så de går ekstremt run-heavy, med Hill i en væsentlig rolle med bolden i hænderne, eller vil de fastholde omtrent samme system, ligesom de gjorde med Bridgewater sidste år? Eller noget helt tredje? Efter en dominerende periode på hjemmebane i de indbyrdes opgør (7-1 fra 2006-2013 – og det ene nederlag var efter overtid) er Saints kun 3-3 hjemme mod Falcons siden 2014, og Falcons vandt også sidste år da de gæstede Mercedes-Benz Superdome. Med Taysom Hill under center for Saints går jeg også med gæsterne – men jeg er helt klar på at lade Hill modbevise mig. Og hvis ikke han kan, så vil jeg såmænd heller ikke afvise at Saints’ forsvar kan gøre det.

Atlanta Falcons 27 @ 17 New Orleans Saints

Cincinnati Bengals @ Washington
Efter nogle solide præstationer, der kulminerede med sejren over Titans, var Bengals aldeles chanceløse hos Steelers i søndags, og fik i dén grad ørene i maskinen med et 10-36-nederlag. Washington med Alex Smith under center kæmpede sig tilbage fra 3-24 til 27-27, men måtte se sig slået på en 59-yard game-winner af Matt Prater i sidste sekund, og har nu tabt to kampe på stribe med tre point efter solide comebacks. Washingtons forsvar har generelt spillet godt, og deres pass rush bør kunne give udfordringer for Burrow og hans linje (selvom pass rushet er stilnet lidt af på det seneste), men offensivt er jeg noget mere loren ved Washingtons formåen – især hvis de insisterer på at lade J.D. McKissic trække en tredjedel af alle targets i kastespillet. Bengals slår mig som det bedste hold, men de er også et hold, der virker til på mange fronter stadig lige at mangle det sidste – jeg ved ikke helt hvad Washington er, men selvom jeg har mine klare bekymringer omkring dem, så tager jeg dem alene i kraft af at de har hjemmebanefordelen.

Cincinnati Bengals 20 @ 24 Washington

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Miami Dolphins @ Denver Broncos
På ryggen af et uhyre velspillende forsvar har Dolphins vundet fem på stribe, og gæster nu imod et Broncos-mandskab, der har tabt to på stribe og tre af de seneste fire. Drew Lock ser ud til at starte for Broncos trods sin ribbensskade, men har et mareridtsmatchup mod Dolphins-forsvaret, og det er umiddelbart svært at se ham og Broncos-offensiven finde den helt store succes i dette opgør. Dermed er det op til Broncos-defensiven at lukke ned for Tua Tagovailoa og resten af Dolphins’ offensiv. Siden Tua overtog har Dolphins snittet under 250 offensive yards, men over 30 point, pr. kamp, i høj grad takket være de store spil fra defensiven, og det virker ikke just sustainable, og kan Broncos’ forsvar spille op til sit potentiale, kan det her godt blive et wake-up call for Dolphins. Men Dolphins’ forsvar er den enhed i opgøret jeg stoler mest på, og det er nok for mig til at gå med gæsterne.

Miami Dolphins 24 @ 13 Denver Broncos

New York Jets @ Los Angeles Chargers
For første gang var det i søndags ikke marginalerne der afholdt Justin Herbert og Chargers fra at tage en sejr, da de tabte til Dolphins. Jets har haft to uger til at blive klar til denne kamp efter det snævre nederlag til Patriots, og vil atter være uden Sam Darnold under center. Jeg forventer stadig at Jets vinder en kamp før eller siden, og et Chargers-mandskab, der kæmper med at vinde kampe – og finder underlige måder at tabe på – kunne sådan set være et oplagt sted at pege på en mulig Jets-sejr. Men jeg kan ikke få mig selv til at gå med Jets her. Justin Herbert og co. skal kunne vinde denne, uagtet om det bliver overlegent eller ej.

New York Jets 17 @ 31 Los Angeles Chargers

Kl. 22.25:
Green Bay Packers @ Indianapolis Colts (3+)
Kønt var det ikke for Packers, men de fik hevet sejren hjem hjemme mod Jaguars i sidste uge. Nu venter så en noget sværere opgave når de gæster Colts, og skal forsøge at få skovlen under det bedste forsvar de har stået overfor siden Bucs-kampen, hvor angrebet blev domineret. Defensivt får holdet Jaire Alexander tilbage efter han var ude i sidste uge, og det bør give et boost til holdet. Pass rushet har skuffet hidtil i år, så en forstærkning af det bageste forsvar er absolut tiltrængt. Colts’ offensiv har så småt fået gang i rookie Michael Pittman, og running back Nyheim Hines leverede varen i sidste uges sejr over Titans. Det bør være muligt for Philip Rivers at få tid til at fordele boldene, og han har vist at han er i stand til at gøre det relativt effektivt – men også at der er en vis begrænsning på angrebet med ham. Det er formentlig op til forsvaret at holde Aaron Rodgers og Packers-offensiven tilpas meget i skak, hvis Colts skal vinde. Det kan godt ende med at blive tæt, og jeg vil ikke afvise Colts-sejren, men jeg tager Packers.

Green Bay Packers 27 @ 24 Indianapolis Colts

Dallas Cowboys @ Minnesota Vikings
Andy Dalton er tilbage under center for Cowboys, når de skal forsøge at stoppe stimen af nederlag ved fire på stribe i dette svære matchup. Forsvaret viste lidt fremskridt i de sidste kampe inden friugen, og mod Steelers viste offensiven også lidt liv. Nu har de haft to ugers forberedelse til denne kamp, så er de klar til at levere overraskelsen? Selv hvis de er, bliver det svært mod et pludseligt brandvarmt Vikings-hold, der i Dalvin Cook har en spiller, der er klar til at løbe henover Cowboys-defensiven – og en Justin Jefferson (og Adam Thielen), der også kan skabe ravage mod forsvaret. Det kan ende med at kræve en storkamp af Dalton, hvis det skal være hér det stimen stopper for Cowboys. Vikings’ kampprogram er overkommeligt nok til at de kan lave et solidt push for en plads i slutspillet – men så er der ikke plads til at tabe en kamp som denne.

Dallas Cowboys 17 @ 34 Minnesota Vikings

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Kansas City Chiefs @ Las Vegas Raiders (3+)
Det eneste der står mellem Chiefs og en ubesejret 9-0-record er Las Vegas Raiders, som for seks uger siden gæstede Arrowhead Stadium og overraskende vandt med 40-32 i deres sidste kamp inden friugen. Nu spiller Chiefs så deres første kamp efter en friuge, og det er et Chiefs-hold, der siden den kamp virker til at have fundet melodien – trods den hårdt tilkæmpede sejr over Panthers for to uger siden – og altså nu har haft to ugers forberedelse til et revancheopgør. Og det er mod et hold, der har måttet undvære størstedelen af forsvaret hele ugen til træning grundet positive tests/nære kontakter. På alle måder alt andet end en optimal situation for Jon Grudens mandskab, og trods hjemmebane er det svært at gå med dem her. Andy Reid plejer at have sit hold klar til kamp efter en friuge, og med noget at bevise efter det seneste opgør, bør de tage sejren.

Kansas City Chiefs 34 @ 24 Las Vegas Raiders

Monday Night Football – kl. 02.15:
Los Angeles Rams @ Tampa Bay Buccaneers (TV3 Sport)
Efter den horrible kamp mod Saints kom Bucs fint tilbage på sporet med en overlegen sejr over Panthers i søndags. Nu venter så sæsonens fjerde Primetime-kamp for Bruce Arians’ tropper – og det har ikke just været en dans på roser hidtil med de kampe; nederlag til Bears og Saints og en snæver sejr over Giants er det blevet til. Og nu venter så et Rams-mandskab, der bragte sig op på siden af Cardinals og Seahawks i toppen af NFC West med en 23-16-sejr over Seahawks i søndags. Med Seahawks’ sejr over Cardinals i torsdags er Rams dog allerede sat under pres igen for at følge med, og et besøg hos Tampa er bestemt ikke den mest overkommelige opgave. For Bucs er det en afgørende periode af kampprogrammet de er inde i – tre hjemmekampe på stribe (med en bye efter næste uges kamp), men svære opgør hvor Chiefs og Vikings venter efter denne, på hver side af friugen – og med Saints uden Drew Brees, er der umiddelbart en mulighed for at få lagt afstand til rivalerne. Om det i denne uge handler om at holde sig på niveau med Saints i antal sejre, eller tage føringen, afhænger selvsagt af hvordan Saints kommer ud af kampen mod Falcons, men uanset hvad er det en kamp Bucs ikke rigtig kan tåle at tabe. Rams bør kunne volde dem problemer – måske endda store problemer – men trods Primetime-udfordringerne, går jeg med værterne, der bør blitze løs mod Jared Goff og tvinge en skidt kamp ud af ham.

Los Angeles Rams 20 @ 23 Tampa Bay Buccaneers

 401 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top