You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 10

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers
Panthers leverede en flot indsats på Arrowhead Stadium, men måtte se sig slået snævert af Chiefs. Det bringer Matt Rhules mandskab op på fire nederlag på stribe og seks i ni kampe for sæsonen – kun ét af nederlagene har været på mere end otte point; Week 2 hos Bucs. Dengang rejste Bucs sig fra et nederlag til Saints – og det skal de nu forsøge at gøre igen. På hjemmebane blev Bruce Arians’ mandskab ydmyget af Saints i søndags i Primetime med hele 3-38. Det var blot tredje gang i karrieren – og første gang siden 2006 – at Tom Brady leverede en kamp med 3+ interceptions og nul touchdowns, og dét altså til trods for at Bucs kunne give Antonio Brown comeback. Men det var sidste uge. Det bør være en anden udgave vi ser i denne omgang, om end det bliver uden Ali Marpet på den offensive linje. Panthers bør kunne bide godt fra sig, og kan sagtens få stoppet stimen af nederlag her, men Bucs har kvalitet nok på begge sider af bolden til at hente sejren. Deres to foregående nederlag er fulgt op med sejre på 31-17 (over Panthers) og 38-10 (over Packers) – det bliver nok tættere på det en gentagelse af de to holds første møde end på Packers-kampen, men sejren er dét der betyder noget.

Tampa Bay Buccaneers 30 @ 23 Carolina Panthers

Houston Texans @ Cleveland Browns
Nick Chubb gør comeback for Browns når de efter en friuge indleder anden halvsæson med at tage imod et Texans-hold, der efter sin friuge med nød og næppe hev sæsonens anden sejr i hus – i kraft af sæsonens anden sejr over Jaguars. Gæsterne så nok engang ikke overvældende imponerende ud på forsvaret mod rookie Jake Luton, og det lover ikke godt inden dette opgør. Browns’ defensiv har også til tider ladet noget tilbage at ønske – ikke mindst i divisionsopgørene, hvor de i fire af fire kampe har tilladt 30+ point – og Deshaun Watson har bestemt nogle våben, der kan volde problemer. Med David Johnson ude med skade får Duke Johnson muligheden for at gøre det onde ved sit gamle hold i en udvidet rolle. Men jeg tvivler på at det bliver nok. Browns bør være det bedste hold.

Houston Texans 20 @ 34 Cleveland Browns

Washington @ Detroit Lions
Næsten præcis to år efter sin grufulde skade (18. november 2018), vil Alex Smith være tilbage som startende NFL-quarterback når Washington gæster Lions. Washington leverede et fint comeback mod Giants i søndags, men to interceptions i fjerde quarter fra Alex Smith forpurrede muligheden for at hente sejren. Lions har fulgt sin two-game win streak op med to nederlag på stribe – nederlag på 20 og 14 point – og blev løbet i sænk af Dalvin Cook og Vikings i sidste uge. Mens Washington ikke helt har en back på Cooks niveau – det er der ingen udenfor Minnesota, der har i år, sådan som Cook spiller – har de en spændende back i Antonio Gibson, der kan skabe problemer for Lions-defensiven. Værterne er igen uden Kenny Golladay, og har endnu til gode at vinde i denne sæson i kampe han ikke spiller. På hjemmebane mod et Washington-hold, hvis eneste sejr siden Week 1 var mod et svækket Cowboys-hold, skal de kunne finde en sejr igen, så jeg går med Lions, selvom jeg ikke har en voldsomt god fornemmelse omkring valget.

Washington 17 @ 20 Detroit Lions

Jacksonville Jaguars @ Green Bay Packers
Det ligner endnu en start til Jake Luton når Jaguars gæster Lambeau Field. Rookien leverede en overraskende fin præstation i sin debut mod Texans i sidste uge, og skal op mod et Packers-forsvar, der er uden Jaire Alexander på cornerback. Det giver mulighed for at kunne sætte nogle point på tavlen mod et forsvar, der bestemt ikke har vist sig som ét af ligaens bedste. Det har Jaguars’ angreb dog heller ikke just – og deres forsvar i endnu mindre grad – så det bliver en svær opgave for gæsterne mod et Packers-mandskab, der med Aaron Rodgers og Davante Adams i spidsen bør kunne maltraktere Jaguars-defensiven, der har tilladt 27+ i syv kampe på stribe, og tillod 30+ i seks kampe på stribe inden de holdt Texans til 27 i søndags.

Jacksonville Jaguars 17 @ 38 Green Bay Packers

Philadelphia Eagles @ New York Giants (TV3 Max)
Top mod bund i NFC Least – Eagles på 3-4-1 mod Giants på 2-7. Eagles kommer frisk fra en bye efter to sejre på stribe mod Giants og Cowboys, mens Giants står foran en bye efter denne uge, og også går ind til dette møde med en sejr i bagagen – og ligesom sidst de mødtes er det efter en sejr over Washington. Eagles vandt snævert på hjemmebane på en kort uge i syvende runde, men står umiddelbart i en bedre situation nu på skadesfronten med bl.a. Miles Sanders tilbage. Alshon Jeffery er også endelig klar efter skade, men vil næppe få en stor rolle allerede i denne uge. Eagles har et klart overtag i de indbyrdes møder – otte på stribe, 12 af de seneste 13 og 21 af de seneste 25 møder er endt med Eagles-sejr. Lad os bare tage én til, selvom Giants sagtens kan gøre det tæt.

Philadelphia Eagles 27 @ 24 New York Giants

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Buffalo Bills @ Arizona Cardinals
Med en flot offensiv præstation mod Seahawks hentede Bills sin tredje sejr på stribe i søndags, og holder fast i en føring på to kampe over Dolphins, som dog har en enkelt kamp til gode – at føringen ikke er én sejr større kan Bills takke Cardinals for, efter de på hjemmebane måtte se sig slået af netop Dolphins i søndags efter et underholdende opgør, hvor Cardinals’ forsvar havde store problemer mod Tua Tagovailoa og Dolphins-offensiven, mens angrebet leverede en flot præstation mod et ellers stærkt Dolphins-forsvar, men i sidste ende måtte konstatere at det ikke var nok. To angreb der kan skabe store ting, mod to forsvar, der kan skabes noget imod, åbner for at dette bliver en særdeles underholdende kamp. Det store spørgsmål for mig er hvilken udgave af Bills’ angreb vi får at se – den fra i søndags hvor Josh Allen, ligesom i starten af sæsonen, spiller som én af ligaens bedste quarterbacks, eller den, der i fire kampe på stribe forud for i søndags snittede blot 18,75 point. Alle angreb virker til at kunne se gode ud mod Seahawks’ defensiv, så jeg kan godt frygte for Bills’ vedkommende, at de får det noget sværere den her gang. Det får mig til at hælde mod værterne.

Buffalo Bills 31 @ 34 Arizona Cardinals

Denver Broncos @ Las Vegas Raiders
To sejre på stribe til Raiders har bragt dem ind i kampen om en slutspilsplads i AFC. Sejrene er kommet på noget forskellig baggrund, efter først en 16-6-sejr mod Browns, hvor forsvarene havde kontrollen, og så i sidste uge 31-26 over Chargers i en kamp hvor angrebene dominerede. Det var dog faretruende tæt på at ende med et nederlag, men Donald Parham formåede ikke at få kampens sidste kast under kontrol, og så kunne Jon Grudens mandskab forlade banen som vindere. Opgørene mod Broncos har været delt 5-5 over de seneste fem sæsoner med 1-1 i hver af dem. Mens møderne i 2015 endte med udesejre er de otte opgør siden endt med sejr til hvem end der var på hjemmebane. Selvom Broncos kæmper fint i år, er de stadig plaget af skader – senest er Albert Okwuegbunam røget ud for sæsonen med en knæskade. Jeg ved stadig ikke helt hvor meget jeg stoler på Raiders, men de bør kunne gøre det nødvendige her.

Denver Broncos 20 @ 31 Las Vegas Raiders

Los Angeles Chargers @ Miami Dolphins
Kun Steelers og Saints kan mønstre længere win-streaks end de fire sejre på stribe Dolphins har vundet siden deres 1-3-start. Nu har de så hjemmebanefordel mod et 2-6-Chargers-mandskab. Den burde jo ligge lige til højrebenet. Og så alligevel ikke, for sjældent har en record været så misvisende for et holds spil som den er i Chargers’ tilfælde. Praktisk talt hver eneste af de seks kampe de har tabt kan koges ned til ét spil, der skulle være gået i en anden retning – i flere tilfælde kampens sidste spil. Justin Herbert har spillet forrygende og fortjent meget bedre end en 1-6-record som starter. Men bliver det mod Dolphins de får det rettet op? Jeg vil da ikke afvise det, og selvom jeg har lyst til at tage gæsterne, så tvivler jeg på at det bliver her de får marginalerne vendt til deres fordel. De er stadig ramt af fravær på forsvaret, og det kan godt komme til at gøre forskellen her. Konklusionen for mig må blive: Tua vs. Herbert – Herbert spiller bedst, men Tua vinder.

Los Angeles Chargers 23 @ 27 Miami Dolphins

Kl. 22.25:
Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers
Ubesejrede Steelers mod udhvilede Bengals. Joe Burrow og co. har haft to uger til at forberede sig til denne kamp ovenpå den flotte sejr mod Titans, men to uger har ikke været nok til at slippe helt af med skaderne. Den offensive linje er stadig ramt af lidt fravær og Joe Mixon ser heller ikke ud til at være blevet klar. Det gik mod et Titans-forsvar, der ikke var i stand til at skabe noget pres, men det er svært at se en svækket offensiv linje dæmme op for Heyward, Alualu, Tuitt, Watt og Dupree – heck, selv Bengals’ offensive linje i skadesfri tilstand ville formentlig få det uhyre svært. Det åbner for en hård dag på kontoret for Burrow, der dog stadig bør være i stand til at hjælpe holdet til at sætte nogle point på tavlen. Det er bare svært at se det være nok, og selvom Ben Roethlisberger ikke har fået trænet i løbet af ugen, fordi han havde været tæt på COVID-19-positive Vince Williams, bør han og angrebet være godt nok til at få gjort det nødvendige – og måske det også har været godt for hans krop at få lidt pause. Det er tit blevet tætte kampe mellem de to hold – men det er sjældent blevet til Bengals-sejr.

Cincinnati Bengals 16 @ 27 Pittsburgh Steelers

Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams (3+)
Med to nederlag i tre kampe siden friugen er Seahawks ved at have sluppet taget i NFC West, og de er blot én sejr foran både Rams og Cardinals ved indgangen til denne runde. Nu venter så en tur til Los Angeles mod et Rams-hold, der har haft to ugers forberedelse siden deres nederlag til Dolphins. Det har ikke været overbevisende dét Rams har leveret i år, men det har – bl.a. i kraft af fire kampe mod NFC East i de første fem runder – været nok til at hente sejre. Nu venter så et Seahawks-forsvar, der er blevet kastet i sænk af praktisk talt samtlige modstandere i år, og det lover godt for Rams’ chancer for at komme tilbage på sporet. Det bliver dog en svær opgave for Rams-defensiven at lukke ned for et Seahawks-angreb, der har scoret 27+ i alle kampe og 34+ i seks af otte kampe. Rams har haft overtaget i de indbyrdes møder henover de seneste år – de er 4-1 i de seneste fem og 7-3 siden 2015. Mange af opgørene har været tætte, højtscorende affærer, og det kunne godt tyde på at dette også bliver det. Jeg er voldsomt splittet på kampen, og selvom jeg – med tanke på Seahawks-forsvaret og de indbyrdes møder – har lyst til at gå med Rams, tror jeg at jeg vil banke mig selv mest oveni hovedet hvis det bliver dét jeg gør og rammer forkert på. Seahawks i et bounce-back it is.

Seattle Seahawks 34 @ 31 Los Angeles Rams

San Francisco 49ers @ New Orleans Saints
Fra 36-32 i Divisional Playoffs i 2011-sæsonen til 48-46 i december sidste år – Saints og 49ers har disket op med nogle forrygende opgør henover det forgangne årti når de er tørnet sammen. Imellem de to ovennævnte opgør har været tre andre møder, hvoraf de to blev afgjort på et walk-off field goal – det ene i overtid. De fleste af opgørene ligger dog tilbage i første halvdel af sidste årti, og mødet sidste år var det første mellem holdene siden Kyle Shanahan overtog cheftrænerjobbet hos 49ers – men hvis den kamp er en rettesnor for hvad vi skal forvente, så bliver det næsten kun endnu bedre. To skiftende føringer i kampens sidste minut med en Robbie Gould-game-winner, der sikrede sejren i sidste sekund til Niners. Nu er gæsterne dog i en skadessituation, der ikke umiddelbart fordrer den store tiltro til en spændende og underholdende kamp. Nick Mullens har vist at han i perioder kan spille fremragende, men vi mangler at se det ske kontinuerligt, og i et svært matchup som dette, er det svært at have den store tiltro til ham og 49ers-angreb. Saints var suveræne i ydmygelsen af Bucs i sidste uge og fejrede sweepet af divisionsrivalerne, som havde de vundet Super Bowl. Det kan sagtens give nogle tømmermænd, der kan ende med at bide dem i røven i den her uge. Og havde jeg haft lidt mere fidus til modstanderen, ville jeg også sagtens have kunnet overbevise mig selv om at skyde på at Saints ville jokke i spinaten og smide denne. Men det har jeg ikke, så det gør jeg ikke.

San Francisco 49ers 17 @ 27 New Orleans Saints

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Baltimore Ravens @ New England Patriots (3+)
Patriots fik brudt stimen af nederlag mod Jets, men det var langt fra overbevisende mod ligaens suverænt dårligste mandskab. Nu venter så et Ravens-hold, der fik rejst sig fra nederlaget til Steelers med en sejr hos Colts i sidste uge – en kamp, de spillede under lidt svære betingelser efter smitte i truppen. Ravens var suveræne da de slog Patriots 37-20 i sidste sæson, og selvom de slet ikke spiller på samme niveau i år, så kan det samme også siges om Patriots. Det skal ikke afvises at Belichick har noget oppe i ærmet, der kan forvirre Lamar Jackson og gøre det markant sværere for ham end sidste år, men Ravens er det bedste af holdene, og bør hente sejren.

Baltimore Ravens 26 @ 17 New England Patriots

Monday Night Football – kl. 02.15:
Minnesota Vikings @ Chicago Bears (TV3 Sport)
Divisionsopgør på Soldier Field. Vikings er så småt kommet i gang og har vundet to på stribe siden friugen ved at løbe divisionsrivalerne Packers og Lions i sænk. Nu venter så en tur til Soldier Field mod et Bears-mandskab, der har tabt tre på stribe. Vikings og Soldier Field har dog sjældent været en god kombi. Siden 2001 har Vikings blot vundet tre af 19 opgør – de to seneste sejre ligger dog indenfor de seneste fem sæsoner (2015, 2017). Bears har vundet fire indbyrdes møder på stribe, og viste sig sidste år i stand til at lukke ned for Dalvin Cook, der dog spiller på et helt andet niveau i år. Friugen venter forude for Bears, og en sejr her bør give lidt ro på de indre linjer inden den sidste del af sæsonen – 5-5 vil være noget antiklimatisk efter en 5-1-start. Derfra og til at få det til at ske er der dog et stykke vej, og Matt Nagy har taget konsekvensen af offensivens begrænsede succes på det seneste ved at overdrage play-calling til Bill Lazor; ikke at det nødvendigvis bliver bedre af den grund (han var ikke imponerende hos Bengals). Forsvaret bliver det afgørende her – kan de holde Vikings-angrebet nede, bør offensiven, uanset play-caller, kunne gøre nok til at sejren er indenfor rækkevidde. Bears har gjort det solidt på hjemmebane. Formkurverne og den generelle kvalitet på holdene taler til Vikings’ fordel; historikken siger Bears. Så what to do?

Minnesota Vikings 22 @ 17 Chicago Bears

 387 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top