You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 8

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens (TV3 Sport)
Nogle af NFLs største rivalopgør er på programmet i ottende runde, og vi åbner ballet med ét af de allerstørste, hvis ikke dét største. Siden Ravens gjorde sit indtog i ligaen i 1996 har de to hold mødt hinanden to gange årligt – foruden fire gange i slutspillet. I perioden omkring skiftet til sidste årti var det nærmest fast procedure med tætte opgør – af de 15 møder mellem 30. december 2007 og 28. november 2013 blev hele 13 afgjort indenfor én scoring, herunder 12 af de 13 møder, der fandt sted i den regulære sæson – 10 af dem afgjort indenfor tre point, med to kampe afgjort på et field goal i overtiden. Det var et opgør, hvor det næsten var underordnet hvem der var bag center for de to hold – med Dennis Dixon på quarterback for Steelers måtte Ravens bruge overtid på at vinde 20-17, mens Charlie Batch i tre kampe som Steelers-quarterback tabte to (21-27, 14-17) og vandt én med 23-20. De 15 opgør i perioden blev delt 8-7 i Steelers’ favør. Over de seneste år har tendensen været knapt så udtalt – ”kun” syv af de seneste 13 møder, og tre af de seneste seks, har fundet sin afgørelse indenfor én scoring. Ravens har også i højere grad haft overtaget med en 8-5-record i perioden, herunder 2-0 sidste år.

Steelers har på papiret været det stærkeste hold af de to i år. Ikke bare har de åbnet sæsonen 6-0 – de har også over de seneste kampe set klart stærkere ud end i de første uger af sæsonen. Sejren over Titans i søndags afslørede dog ét tilbagevendende problem for holdet – den manglende evne til at snøre sækken. En forrygende første halvleg blev fulgt op af en anden halvleg hvor holdet tillod Titans at spille sig tilbage og få chancen for at vinde eller sende kampen i overtid – indtil Stephen Gostkowski brændte sit field goal-forsøg. Ravens åbnede sæsonen på overbevisende manér mod Browns, men har set mindre overbevisende ud som sæsonen er skredet frem, og mens det kun er blevet til det ene nederlag mod Chiefs, fik Eagles lov at gøre det unødvendigt spændende, da de kom tilbage fra 6-24 og 14-30 og var et two-point conversion-forsøg fra at udligne med to minutter tilbage af kampen. Ravens’ forsvar har generelt set stærkt ud, men offensivt har det ikke klikket som det gjorde sidste år – løbeangrebet gør det solidt, uden at ramme sidste sæsons forrygende niveau, mens Lamar Jackson og kasteangrebet har kæmpet med at levere de spil vi så sidste år. Vejen til succes mod Steelers går næppe gennem løbeangrebet mod et forrygende front-seven, så Jackson, Brown, Andrews og co. skal løfte niveauet mod et backfield, der kan laves spil mod. På den anden side af bolden har Steelers et mere balanceret angreb, der har vist sig effektivt både på jorden og gennem luften, og hvor Ben Roethlisberger er kommet fint tilbage fra skaden sidste år. Tre interceptions i sidste uge skæmmede billedet, men hans kemi med Steelers’ unge receivers er skøn at se – ikke mindst Diontae Johnson og rookie Chase Claypool har imponeret, mens JuJu Smith-Schuster vågnede op til dåd igen i sidste uge.

I en neutral situation ville Steelers være det oplagte bud hér, men holdet var gennem en hård kamp i sidste uge, skal på besøg i Baltimore og møde et Ravens-hold, der har haft to uger til at forberede sig til dette opgør (Ravens har kun tabt to kampe ugen efter en bye under Harbaugh – i sæsoner hvor de gik 5-11 og 8-8; de to dårligste records han har haft som head coach). Det er bestemt ikke utænkeligt at John Harbaugh og trænerstaben har fået analyseret sig frem til nogle af de ting, der har hæmmet offensiven i de første seks kampe, og – nok så væsentligt – nogle af Steelers’ defensive svagheder. Det lugter for mig at se af endnu en tæt kamp, og mens hovedet siger Steelers, så kan jeg ikke slippe fornemmelsen at Ravens hiver den hjem. Og lad os da bare satse – og håbe – på endnu en tæt kamp mellem de to.

Pittsburgh Steelers 20 @ 23 Baltimore Ravens

New England Patriots @ Buffalo Bills
Fra ét divisionsopgør til et andet. Mens Steelers og Ravens næsten har haft et 50/50-split i deres indbyrdes opgør vil det være synd – og meget meget løgn – at påstå det samme om Patriots og Bills; siden Bills vandt det første opgør mellem de to i dette årtusinde (16-13 efter overtid for næsten præcis tyve år siden – 5. november 2000) har Patriots vundet 35 af 39 møder. Af de fire sejre er de to seneste kommet i opgør hvor Tom Brady enten kun spillede begrænset (ligegyldig Week 17-kamp) eller var ude med karantæne (Deflategate). Flere gange har Bills lignet et hold, der var på nippet til at kunne vippe Patriots af pinden, og også da de to hold mødtes første gang sidste år, sad man lidt med fornemmelsen af at ”nu MÅ det være tid” – men nej.

Men nu MÅ det da være tid?! Bills er 5-2 og på hjemmebane mod et Patriots-hold, der er 2-4 og har spillet en skrækkelig gang football de seneste uger, mistet et væld af spillere henover offseason – bl.a. Tom Brady – og er ramt af skader. Hvis ikke Bills kan få skovlen under Patriots nu, hvad skal der så til? Sejren over Jets i søndags var alt andet end køn, men ovenpå to nederlag på stribe var det vigtigste at få sejren – og jeg vil slet ikke afvise at Jets’ elendighed i de første seks uger bidrog til at Bills tog lidt for let på kampen. Det har jeg svært ved at se dem gentage her. Patriots har bestemt noget at revanchere efter nogle grimme kampe, og efter Cam Newton måtte tage plads på bænken i sidste uge, skal han også ud og præstere bedre. Det bør han også gøre, men det er ikke ensbetydende med at det er nok til at vinde. Vejret skulle blive skrækkeligt, og det kan sagtens tippe opgøret, men Bills bør alt andet lige også være bedst på jorden, hvis det skulle ende i et opgør, hvor kasteangrebene mere eller mindre bliver taget ud af spil

New England Patriots 14 @ 24 Buffalo Bills

Tennessee Titans @ Cincinnati Bengals
Siden den overbevisende sejr over Bills har Titans kæmpet en smule med at få spillet til at gå op i en højere enhed. De undslap med nød og næppe mod Texans for to uger siden og i sidste uge gik den så ikke længere, da sæsonens første nederlag blev en realitet mod Steelers. For Bengals er det blevet til tre nederlag på stribe, men både mod Colts og Browns var mulighederne der bestemt inden det i sidste ende blev til endnu en tabt kamp. Med en 1-5-1-record lagt oveni sidste sæsons 2-14 står Zac Taylor altså foran sin 24. kamp som head coach med en 3-19-1-record – ikke just imponerende. Hvor lang er snoren for ham? Trods hjemmebane peger meget i retning af endnu et nederlag i en kamp hvor Bengals er uden tre startende offensive linjemænd – kun de to startende guards er klar til start. Dertil kommer endnu en uge med fravær af Joe Mixon i backfielden. Endnu en kamp hvor vejret kan få en indvirkning, og det bør bestemt tale til gæsternes fordel. This could get ugly.

Tennessee Titans 28 @ 10 Cincinnati Bengals

Las Vegas Raiders @ Cleveland Browns
Vejrudsigten peger i retning af at rundens kraftigste vinde vil være at finde i Cleveland. Det er næppe guf for nogle af de to quarterbacks, men historikken taler ikke just for Derek Carr, der har kæmpet i koldt vejr. Betingelserne omkring ham er dog bedre end tidligere, og Browns’ forsvar har ikke just imponeret på det seneste – så forudsat vinden ikke fuldstændig ødelægger kasteangrebene, så skulle der være potentiale for at Raiders kan flytte bolden gennem luften. Hvis ikke, hænger det på løbeangrebene, og mens Browns mangler Nick Chubb, har Kareem Hunt og D’Ernest Johnson vist sig i stand til at skabe noget. Browns har indtil nu vundet de kampe de bør vinde og tabt dem man kunne forvente at de tabte. En hjemmekamp i dårligt vejr mod Raiders er én de bør vinde.

Las Vegas Raiders 13 @ 20 Cleveland Browns

Indianapolis Colts @ Detroit Lions
Ford Field går fri af dårligt vejr – i hvert fald indenfor – så vejret får ingen indflydelse på Lions’ forsøg på at hente den tredje sejr på stribe siden friugen. Efter udesejre hos Jaguars og Falcons er de tilbage på hjemmebane, hvor de første to opgør har kastet nederlag af sig. Colts går kampen i møde ovenpå en bye week efter comebacksejren mod Bengals, og har på papiret et solidt matchup foran sig for et angreb, der gerne vil løbe bolden. Lions har ikke tilladt det store på jorden de seneste kampe, men jeg er ikke overbevist om at holdet har fået løst de problemer de havde i den første måned på den front. Colts skal dog også have mere stabilt spil ud af kasteangrebet for på den lange bane at holde sig til. Lions har generelt præsteret solidt på angrebet i år, og er Stafford og Golladay i hopla bliver de svære at lukke ned for. Rookie D’Andre Swift har vist godt ting på jorden, men han og Adrian Peterson har et svært matchup mod Colts’ løbeforsvar. Lions har endnu ikke vundet tre kampe på stribe under Matt Patricia, og var heldige med overhovedet at få chancen for at slå Falcons i sidste uge – men nu står de her med to vundne kampe på stribe og hjemmebanefordel mod et Colts-hold, jeg har svært ved at vurdere præcis hvor stærkt er. Jo mere jeg tænker over den, jo mere er jeg fristet af at gå med Lions, selvom jeg vil mene Colts er det bedste af holdene. Men jeg tager gæsterne.

Indianapolis Colts 27 @ 24 Detroit Lions

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers
Tilbage til rivalopgørene. Der ventes kraftig vind og temperaturer omkring frysepunktet når Vikings gæster Lambeau Field og skal forsøge at vende 1-5-starten mod 5-1-Packers. På papiret ligner det en svær opgave for et Vikings-mandskab, der har kæmpet på begge sider af bolden og er ramt af fravær i det bageste forsvar efter at have sat både Mike Hughes og rookie Cam Dantzler på injured reserve i ugens løb. Packers må atter klare sig uden Aaron Jones, men har umiddelbart rigelig med brikker – både i løbeangrebet og i receiverkorpset – til at kunne klare sig igennem dette matchup. Man skal selvfølgelig aldrig udelukke noget i et divisionsopgør som dette, men pilen peger klart i retning af Packers.

Minnesota Vikings 16 @ 30 Green Bay Packers

New York Jets @ Kansas City Chiefs
Jets bed endelig lidt fra sig mod Bills i sidste uge – sjovt nok efter Adam Gase havde givet play-calling fra sig – men måtte alligevel se sig slået. Nu venter så et Chiefs-mandskab, der uden at imponere overvældende på angrebet, maltrakterede Broncos på udebane og vandt 43-16. Ét af ligaens bedste hold – der efterhånden har vist sig i stand til at vinde både med løbet, kastet og nu forsvaret og special teams – mod ligaens ringeste hold, der efterhånden har vist sig ude af stand til at vinde. På nogen som helst måde. Jeg tror nu nok Jets skal få en sejr i løbet af sæsonen – men ikke i dag.

New York Jets 13 @ 38 Kansas City Chiefs

Los Angeles Rams @ Miami Dolphins
Tua-time! Trods to sejre på stribe og solidt spil af Ryan Fitzpatrick i de to kampe, er veteranen blevet bænket til fordel for førsterundevalget Tua Tagovailoa, der altså står foran sin starterdebut. Timingen af bænkningen kan virke lidt spøjs, og at det var en tung dag for Fitzpatrick da han fik det at vide, er der ikke noget at sige til – men vi har set Fitzpatrick nok i årevis til at vide at selvom han kan levere nogle fremragende kampe, så vil han i sidste ende mangle det sidste. Om Tagovailoa har det der skal til for at føre Dolphins i slutspillet i år og om han har det nødvendige på den lange bane til som minimuim at holde Dolphins relevante indenfor divisionen må tiden vise – men det er en chance der må tages. Tua er fremtiden – i hvert fald den nærmeste fremtid – og med to ugers optakt til denne kamp, var det det oplagte tidspunkt, selvom Fitzpatrick ikke havde spillet sig af. Starterdebuten kommer i en svær kamp mod et Rams-hold, der viste flot spil mod Bears i mandags, og har en Aaron Donald klar til at gøre livet surt for Tua. En tidlig kamp på østkysten er ikke en optimal situation for et vestkysthold, men det er ikke nyt for Rams, og Sean McVays mandskab har generelt gjort det fint i de kampe – nederlaget til Bills i år er det eneste de har haft i en sådan kamp i årene under McVay, og de har i år slået både Eagles og Washington i tilsvarende kampe. Første kamp for en rookie er altid svær, og selvom jeg stadig ikke helt ved hvor jeg har Rams, går jeg med gæsterne.

Los Angeles Rams 23 @ 17 Miami Dolphins

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Los Angeles Chargers @ Denver Broncos
Chargers fik endelig den sejr som de har ventet på siden Justin Herbert tog over på quarterback. En velfortjent sejr mod Jaguars efter endnu en flot offensiv præstation. Nu går turen så til Denver til divisionsopgør mod et Broncos-hold, der ovenpå sejrene mod Jets og Patriots kom gevaldigt ned på jorden mod Chiefs i Drew Locks vel nok dårligste kamp hidtil. Chargers-forsvaret har ikke været overbevisende de seneste uger, men har på papiret gode nok brikker til også at volde problemer for Lock og Broncos-offensiven, og mens det aldrig skal afvises at et Chargers-hold går i full-blown Chargers-mode og smider kampe væk på måder som kun Falcons kan overgå, så bør de være det bedste mandskab her.

Los Angeles Chargers 30 @ 20 Denver Broncos

Kl. 22.25:
New Orleans Saints @ Chicago Bears
Fem sejre på sammenlagt 20 point – og to nederlag på samlet 22 point. Det er status for Bears efter syv runder. Saints har vundet tre på stribe, men har heller ikke været overbevisende og står kun med +6 på pointkontoen trods en 4-2-record. Mod Lions krævede det et comeback efter en 0-14-start og mod Chargers måtte de i overtid, mens Panthers var et 65-yard field goal fra at udligne til 27-27 i søndag (retningen var der fra Joey Slye, men længden manglede lige akkurat). Som Bears har spillet hidtil kan Saints ikke forære for mange muligheder væk, selvom de på papiret er det bedste hold. Soldier Field vil – ligesom flere andre stadion i området omkring Lake Michigan – være præget af kraftig vind når denne kamp spilles, mens temperaturen ventes lige på den høje side af frysepunktet. Det er betingelser der umiddelbart bør passe Saints’ angreb godt – masser af løb og korte kast, hvor spillerne selv skal skabe noget efter at have grebet den. Selvom Bears har fundet fine måder at vinde på, men hvis det bliver short-passing for Saints, vil det hurtigt kunne eliminere noget af Bears’ pass rush, og det bør tale til gæsternes fordel. Bears er bestemt ikke uden chancer, men jeg går med gæsterne.

New Orleans Saints 24 @ 17 Chicago Bears

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks (3+)
Seahawks led sæsonens første nederlag hos Cardinals efter overtid, mens 49ers ydmygede Patriots i Foxborough. Nu går turen så til Seattle, hvor Niners sidste år vandt for første gang siden 2011. Sejren var 49ers’ anden i tre kampe mod Seahawks efter ti nederlag på stribe mellem 2013-slutspillet og det første møde i 2018-sæsonen. To af de tre seneste kampe – begge i San Francisco – har krævet overtid for at finde sin afgørelse, inden Niners vandt 26-21 i Week 16. Seahawks har altså generelt haft et solidt overtag i disse møder under Russell Wilson – selv da Jim Harbaugh var head coach for Niners – og mens Niners ser ud til så småt at have spillet sig i form i de seneste kampe, mens Seahawks har været knapt så imponerende, så får hjemmebanen lov til at gøre udfaldet her for mig i hvad jeg satser på bliver endnu en tæt kamp.

San Francisco 49ers 23 @ 27 Seattle Seahawks

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles (3+)
Sidste rivalopgør i denne omgang, og ét af de sørgeligste topopgør en Week 8 nogensinde har budt på – ikke mindst i Primetime. Eagles fører NFC east på 2-4-1, mens Cowboys deler andenpladsen med Washington på 2-5. Med Dak Prescott og Andy Dalton ude vil syvenderundevalget Ben DiNucci trække starten for Cowboys mod et Eagles-mandskab, der akkurat kunne slide sig til en 22-21-sejr mod NFLs ringeste divisions ringeste mandskab, Giants. Da det var en torsdagskamp har Eagles haft ekstra forberedelsestid, og det bør komme dem til gode, ligesom det heller ikke skal underkendes at Doug Pedersons mandskab havde presset både Steelers og Ravens i kampene inden da. Jeg er ikke klar til at købe ind på Eagles endnu – men Cowboys’ situation er milevidt værre. Måske overrasker DiNucci, men jeg vil ikke sidde og rive mig selv i håret over hvor dumt det var af mig at tage Eagles, hvis det viser sig at Cowboys vinder denne.

Dallas Cowboys 6 @ 24 Philadelphia Eagles

Monday Night Football – kl. 02.15:
Tampa Bay Buccaneers @ New York Giants (TV3 Sport)
Tom Brady mod New York Giants har flere gange haft et kedeligt udfald for Brady. Nu ligner Bucs så småt et hold, der har fundet formen efter sejrene mod Packers og Raiders, og med et forsvar, der bør lukke ned for hvad end Giants har at byde på, og et angreb, der kan flytte bolden både på jorden og gennem luften – og ikke mindst har fået Rob Gronkowski i gang igen – er det svært at se Giants hente sæsonens anden sejr. Joe Judge kender Tom Brady fra tiden hos Patriots, men det gør næppe nogen nævneværdig forskel her. Der bør være klasseforskel.

Tampa Bay Buccaneers 31 @ 13 New York Giants

 700 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top