You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 5

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Carolina Panthers @ Atlanta Falcons
Med to sejre på stribe har Panthers – trods fraværet af Christian McCaffrey i begge sejre – fået vendt den dårlige sæsonstart. Nu skal de op mod et 0-4-Falcons-mandskab, der ovenpå to bitre nederlag på stribe måtte se sig slået af et Packers-hold, der ganske enkelt bare var bedre. Falcons har fordelen af hjemmebane, og skulle have Calvin Ridley klar ovenpå den skade, der hæmmede ham mod Packers – Julio Jones ser til gengæld ud til at misse opgøret. Panthers-defensiven har vist lidt liv i de seneste kampe, men har et svært matchup mod Matt Ryan og Falcons-offensiven, der bør kunne sætte godt med point på tavlen. Det store spørgsmål er så hvor meget Falcons-forsvaret er i stand til at stoppe. Baseret på de første kampe i sæsonen er det ikke meget. Det lugter altså lidt af et shootout. På papiret burde Falcons være det bedste hold, og før eller siden sejren jo komme. Jeg kommer til at hade mig selv for det, når de dummer sig, men jeg går med værterne.

Carolina Panthers 31 @ 34 Atlanta Falcons

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens (TV3 Sport)
Efter den uafgjorte kamp mod Eagles, fik Bengals og Joe Burrow endelig smagt sejrens sødme, da Jaguars blev sænket i søndags. Ravens fandt, ovenpå nederlaget til Chiefs, tilbage på sporet med en relativt problemfri sejr i hovedstaden. Værterne klikker ikke helt på samme måde som i sidste sæson, men Lamar Jackson og co. har alligevel sat 30+ point på tavlen i tre af fire sejre, mens defensiven i de samme kampe har holdt modstanderne til max 17 point. Bengals har generelt spillet tætte kampe – deres kampe er afgjort med 3, 5, 0 og 8 point – men det her ligner alligevel en stor mundfuld for gæsterne. Kan de levere overraskelsen, vil det for alvor vise at det er et hold, der skal tages seriøst med Joe Burrow bag center – både på den korte bane, men især på den lange. På den lange bane har vi vist allerede set nok positive ting til at føle at der er en lys fremtid i Cincinnati. Det kræver dog at de får gjort noget ved beskyttelsen af Burrow, og mens Ravens’ pass rush ikke er prangende, bør det være godt nok til at presse Bengals’ offensive linje. På hjemmebane bør Ravens tage denne.

Cincinnati Bengals 20 @ 34 Baltimore Ravens

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans
Efter det fjerde nederlag på stribe er Bill O’Brien færdig hos Texans. Romeo Crennel har overtaget, og mens jeg ikke har den helt store tiltro til ham som head coach, så bør bare dét at få O’Brien ud kunne skabe noget fremskridt hos texanerne. Det var general manager O’Brien, der førte til head coach O’Briens deroute, og hvad end man måtte mene om ham, formåede han med en gigantisk svingdør på quarterbackpositionen at hente flere divisionstitler – at den klare opgradering til Deshaun Watson så ikke førte til et klart løft for holdet, falder tilbage på O’Brien, der (ikke helt ulig Chip Kelly før ham) ganske enkelt fik tilranet sig for meget magt han ikke var mand nok til at håndtere, og i sidste ende gik det også ud over spillet på banen, selvom det primært var hans ageren som general manager, der var helt skidt. Der er talent nok på Texans’ roster til at kunne præstere bedre end de har gjort, og det bør starte her mod et Jaguars-mandskab, der ovenpå to fine præstationer i 1-1-starten på sæsonen, har set skidt ud i seneste to nederlag.

Jacksonville Jaguars 17 @ 27 Houston Texans

Las Vegas Raiders @ Kansas City Chiefs
Mahomes var måske ikke prangende, men mod et Patriots-hold, der blødte turnovers behøvede han heller ikke gøre det helt store for at hjælpe Chiefs på 4-0. Raiders kæmpede fint mod Bills, men måtte se sig slået 23-30 og 2-0-starten er blevet fulgt op med to nederlag på stribe. Chiefs har haft overhånden i de indbyrdes møder i nyere tid og har vundet fem på stribe og ti af de seneste elleve opgør mod Raiders – på Arrowhead har det i Patrick Mahomes’ to sæsoner som starter været overlegne 35-3- og 40-9-sejre. Helt så galt går det måske ikke den her gang, men Chiefs virker ganske enkelt efterhånden bare som et hold, der finder en måde at gøre nok til at vinde på, selv hvis det ikke hele tiden er superkønt.

Las Vegas Raiders 13 @ 31 Kansas City Chiefs

Arizona Cardinals @ New York Jets
Med Sam Darnold ude er Joe Flacco nu klar til at starte for første gang siden han måtte afgive starterjobbet hos Broncos midtvejs gennem sidste sæson grundet en nakkeskade. Spillet lod meget tilbage at ønske allerede sidste år – som det også gjorde hos Ravens i hans sidste sæsoner dér. Nu er han så bag center på et talentfattigt Jets-hold, der også er ramt hårdt af skader. Adam Gase blev ikke den først fyrede træner i denne sæson, men baseret på spillet Jets har vist i store dele af denne sæson (og tidligere sæsoner under ham) kan snoren ikke være lang. Cardinals har på skuffende vis tabt to på stribe, og skal have angrebet tilbage på sporet – en kamp mod Jets’ forsvar bør kunne hjælpe Kyler Murray og co. til at nå 3-2.

Arizona Cardinals 33 @ 16 New York Jets

Philadelphia Eagles @ Pittsburgh Steelers
The Battle of Pennsylvania. Eagles trak det længste strå for fire år siden med en overlegen 34-3-sejr i Carson Wentz’ tredje start i karrieren – en sejr der bragte Eagles på 3-0 i en sæson, inden de tabte ni af de efterfølgende elleve kampe. I 2020 har spillet ladet meget tilbage at ønske for både Eagles og Wentz, men trods en 1-2-1-record er de alene i spidsen af NFLs svageste division. Steelers fik en tidlig friuge i sidste uge efter kampen mod Titans blev udsat, og det ubesejrede førerhold i AFC North ligner det stærkeste hold. Forsvaret er velspillende og mens angrebet er lidt ustabilt, formår det alligevel at gøre det nødvendige i sidste ende, som vi så det mod Texans. Hjemmeholdet har vundet fire på stribe når disse hold er tørnet sammen. Lad os bare få det op på fem i træk.

Philadelphia Eagles 16 @ 24 Pittsburgh Steelers

Los Angeles Rams @ Washington
Rams er en tvivlsom DPI (så ved de da også hvordan det føles når den slags går én imod) fra at være 4-0. Washington har tabt tre på stribe siden comebacket mod Eagles, og har nu bænket Dwayne Haskins til fordel for Kyle Allen. Allen havde et par lovende kampe hos Panthers sidste år, inden han faldt helt igennem over den sidste del af sæsonen – men han kender systemet, og i NFL er det åbenbart endnu ikke gået op for trænere at ”dårlige spiller, der kender systemet” ikke er at foretrække hvis alternativet er en ”ikke-dårlig spiller, der ikke kender systemet”. Måske en dag de bliver klogere. Jeg skal ikke afvise at Allen – ligesom Mullens for Niners for et par uger siden – kan få en god første kamp og give et boost ved ikke at være en quarterback, der med 4th and goal fra 13-yard linjen kaster bolden til en spiller på 9-yard linjen med en lille håndfuld modstandere mellem sig selv og end zone, men på den lange bane er det svært at se Allen give mere håb til Ron Riveras mandskab end Haskins. Kort og godt: Rams er det bedre hold og deres forsvar bør kunne nyde godt af Allen – der havde 23 turnovers i 13 optrædener sidste år, herunder 19 i hans sidste ni – på quarterback hos værterne.

Los Angeles Rams 30 @ 10 Washington

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Miami Dolphins @ San Francisco 49ers
Jimmy Garoppolo ventes tilbage bag center for Niners efter to kampes fravær. Nick Mullens viste fint spil i sejren over Giants, men blev bænket i sidste uges nederlag til Eagles, til fordel for C.J. Beathard, der var tæt på at lave comebacket. Garoppolo har sine klare mangler, men han smider ikke kampe på samme måde som andre quarterbacks, og på hjemmebane mod et Dolphins-mandskab, der ikke virker til at være langt fra at give Tua Tagovailoa chancen over Ryan Fitzpatrick, bør de han og Niners kunne gøre nok. 49ers har et tilpas godt forsvar og har brikker nok på angrebet – endnu en, hvis Raheem Mostert bliver klar til kampen – til at spille sig på 3-2.

Miami Dolphins 16 @ 27 San Francisco 49ers

Kl. 22.25:
Indianapolis Colts @ Cleveland Browns (3+)
Søndagens eneste opgør mellem hold med winning records. Både Browns og Colts tabte i Week 1, men har siden hentet tre sejre på stribe. Colts har leveret stærkt forsvarsspil og kontrolleret klokken effektivt på angrebet på vej mod deres sejre, mens Browns har tromlet modstandere i løbespillet og leveret nogle eksplosive spil i kasteangrebet – ikke mindst i sidste uge – mens forsvaret selv har kæmpet med for alvor at levere storspil. Det er Colts’ forsvar mod Browns’ angreb, der ligner det interessante matchup hér, men det kan meget vel være det modsatte matchup, der bliver afgørende for udfaldet af kampen. Colts’ fravær af skadede Anthony Castonzo kan sagtens være med til at gøre forskellen. Colts har ofte kæmpet når Castonzo har været ude af startopstillingen, og mens linjen som helhed stadig er stærk, og Le’Raven Clark har set bedre ud end jeg nogensinde havde forventet ud af college, når han har været i aktion – men et matchup mod Myles Garrett er ikke just ét, der indbyder til optimisme på hans vegne. Der kan være behov for at give ham ekstra hjælp, og det kan svække kasteangrebet at skulle lade en ekstra mand blive inde for at blokere. På angrebet bør Brown stadig kunne flytte bolden på jorden, men Baker Mayfield skal spille mere disciplineret end han har gjort i mange andre kampe, for at undgå at Colts’ forsvar får lavet store spil, der kan være med til at afgøre kampen til værternes fordel. Browns er på hjemmebane, og det bliver udslagsgivende for mig.

Indianapolis Colts 23 @ 24 Cleveland Browns

New York Giants @ Dallas Cowboys
Jason Garrett #RevengeGame. Ét af ligaens dårligste kasteangreb mod ét af ligaens dårligste kasteforsvar – hvem får noget at klappe af efterfølgende? Giants har haft det svært indenfor divisionen og er 0-12 mod Cowboys og Eagles over de seneste tre sæsoner. Cowboys’ defensiv er blevet revet fra hinanden i tre kampe på stribe, og mens Giants’ offensive output ikke har været imponerende, hører det dog også med at det har været nogle gode kasteforsvar det har været matchet op imod – der bør være lettere spil den her gang. Cowboys’ offensiv har sat 31+ på tavlen i tre på stribe og burde kunne få fint spil mod Giants-defensiven. Det kan godt blive tættere end man umiddelbart ville forvente, når man ser på især Giants’ sæson hidtil, men Cowboys skal kunne tage denne i hvad der sagtens kan blive et shootout.

New York Giants 24 @ 34 Dallas Cowboys

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks (3+)
Seahawks måtte kæmpe lidt for det mod Dolphins i sidste uge, men forblev i sidste ende ubesejret. Vikings fik sin dårlige stime stoppet ved tre nederlag med sejren over Texans, selvom det bestemt ikke var kønt hele vejen. Russell Wilson har været forrygende for værterne og med gode matchups for Tyler Lockett og D.K. Metcalf bør Seahawks være i stand til at sætte godt med point på tavlen – spørgsmålet er så hvorvidt forsvaret kan dæmme op for Adam Thielen og Justin Jefferson, der begge har leveret storspil i de seneste uger. Vikings har sat pænt med point på tavlen – med undtagelse af nedsmeltningen mod Colts – og der skulle altså også være mulighed for det igen i denne kamp. Vikings har ikke vundet over Seahawks under Mike Zimmer – tættest på var 9-10-slutspilsnederlaget for små fem år siden – og mens jeg ikke vil afvise overraskelsen hér, så går jeg med værterne.

Minnesota Vikings 23 @ 30 Seattle Seahawks

Monday Night Football – kl. 02.15:
Los Angeles Chargers @ New Orleans Saints (TV3 Sport)
Med Broncos-Patriots udsat er vi tilbage på kun én mandagskamp – den vanlige Monday Night Football. Saints kom tilbage på sporet med en sejr over Lions i søndags – kønt var det langt fra altid, men det var i sidste ende nok. Chargers har taget den uundgåelige beslutning og udnævnt Justin Herbert til starteren, selv når Tyrod Taylor er klar – better late than never at tage den, men den blev da taget – og skal forsøge at få gang i sejrene igen efter tre nederlag på stribe. Generelt har holdet spillet tætte kampe – vundet med 3, tabt med 3, 5 og 7 – og hvis ikke Saints får gang i forsvaret, kan Herbert og co. sagtens volde problemer. Defensiven skulle også nok kunne presse Brees og Saints-offensiven, så en overraskelse skal ikke udelukkes. Men jeg går med værterne.

Los Angeles Chargers 24 @ 28 New Orleans Saints

Tuesday Night Football – kl. 01.00:
Buffalo Bills @ Tennessee Titans
Patriots-Broncos er blevet udsat – med endnu et positivt tilfælde hos Titans hænger denne kamp nu også i en tynd tråd. Jeg kunne dog forestille mig at NFL vil strække sig langt for ikke at udsætte denne, da det vil bringe dem i den situation at Titans har haft to runder på stribe uden kampe, og en ekstra uge dermed skal i brug (medmindre Titans taberdømmes på baggrund af deres lemfældige omgang med restriktionerne). Men lad os forudsætte at kampen spilles. 3-0-Titans mod 4-0-Bills – Titans dog med begrænset træning over de seneste uger, mens Bills bare har set velspillende ud. Det er svært at komme udenom at Bills på papiret ligner det bedste hold af de to, men Titans bider godt fra sig og kan skabe problemer for de fleste, hvis de får chancen. Med usikkerhederne om Titans og hvor mange de kan være tvunget til at undvære, må jeg gå med Josh Allen og gæsterne.

Buffalo Bills 27 @ 17 Tennessee Titans

 748 total views,  2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top