You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2020 – WEEK 1

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Seattle Seahawks @ Atlanta Falcons
Dan Quinn tager imod sin gamle arbejdsgiver når Pete Carroll og Seahawks tager turen på tværs af landet til en tidlig kamp i Atlanta. Det er lidt svært at vurdere præcis hvor man har Falcons, et hold der lukkede sidste sæson 6-2 – 4-0 i de sidste fire – efter en horribel 1-7-start. Dan Quinn afgav den defensive play-calling midt i sæsonen og resultaterne forbedrede sig efterfølgende – men kan det føres med ind i den nye sæson? Seahawks vandt 27-20 da de gæstede Atlanta i Week 8 sidste år (sidste kamp inden Quinn afgav play-calling), og er trods udebane umiddelbart favoritterne hér. Carrolls run-first filosofi, der alt for ofte har betydet at Seahawks holder modstandere inde i kampe de burde lukke, eller gør sig selv afhængige af et comeback fra Wilson i fjerde quarter for at vinde, vil formentlig betyde en relativt tæt kamp, og selvom Seahawks er mine favoritter, har jeg en idé om at Falcons godt kan hive sejren hjem på hjemmebane. Week 1 kan ofte være lidt tricky, og siden 36-16-sejren over Packers i 2014 er Seahawks blot 2-3 i Week 1; de to sejre har været uinspirerende hjemmesejre på 12-10 over Dolphins (2016) og 21-20 over Bengals (2019). Falcons har offensiv firepower til at volde problemer, og selvom Seahawks bør kunne flytte bolden mod Falcons’ defensiv, er det ikke givet at det er nok.

Seattle Seahawks 24 @ 27 Atlanta Falcons

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens
Hovedkampen i det tidlige vindue, set fra mit perspektiv. Den forsvarende MVP Lamar Jackson tager imod et Browns-mandskab, der nok engang går en sæson i møde med en ny head coach. Freddie Kitchens var ikke løsningen for et hold, der havde individuelt talent til meget mere end det præsterede i 2019, men blev holdt nede af coaching, og nu satser de på at Kevin Stefanski kan indfri potentialet. Stefanski bør vise sig som en opgradering over Kitchens, og kan han få Baker Mayfield tilbage på sporet og bygge ovenpå noget af det spil vi så mod slutningen af rookiesæsonen, så kan Browns blive særdeles svære at bide skeer med i år. Ravens skuffede i slutspillet sidste år, og får formentlig svært ved at levere en regulær sæson der kan matche 2019-sæsonen, men mindre kan også gøre det – der er dog ikke plads til at dykke for meget i niveau i en division, der ser en del stærkere ud end sidste sæson. Selv i et 2019, der var under forventet standard, formåede Browns at hente en 40-25-sejr i Baltimore, og de to mandskaber har splittet kampene mellem sig hver af de seneste to sæsoner, så udeluk ikke en overraskelse her. Dét sagt, så er Ravens favoritter og mod et Browns-mandskab, der er ramt af flere skader i det bageste forsvar (Kevin Johnson, Greedy Williams dømt ude, M.J. Stewart tvivlsom) bør de tage sejren.

Cleveland Browns 20 @ 30 Baltimore Ravens

New York Jets @ Buffalo Bills
For tredje gang på fire sæsoner – og andet år i træk – tørner Bills og Jets sammen i første runde. De seneste tre sæsoner er opgørene de to hold imellem blevet splittet 1-1, med sejr til Bills i det første møde og Jets-sejr i returen. Begge hold har adresseret receiverkorpset i offseason, men Jets har kæmpet med skader til gruppen i løbet af training camp, og det kan besværliggøre kemien for Sam Darnold og de nytilkomne spillere. Bills har ikke ændret voldsomt på holdet fra sidste år, og det bør give en fordel så tidligt i sæsonen, og at de slipper for Jamal Adams taler kun yderligere til værternes fordel.

New York Jets 13 @ 24 Buffalo Bills

Las Vegas Raiders @ Carolina Panthers
For få år siden blev Jon Gruden hyret til at varetage genopbygningen af Oakland Raiders – nu åbner han, som cheftræner for Las Vegas Raiders, sæsonen med et besøg hos et andet hold i genopbygning. Panthers har hyret Matt Rhule til at varetage jobbet, og han får sin sag for ovenpå en offseason som den i år. Free agency tilføjede masser af spillere til angrebet, mens draften var 100% centreret omkring forsvaret. Selv med optimale betingelser ville det blive svært at få til at spille perfekt sammen fra dag 1 – i år ser det endnu sværere ud. Jeg er langt fra solgt på Raiders’ projekt som det tager sig ud for nuværende, men trods turen på tværs af landet, så er det her en kamp der skal vindes.

Las Vegas Raiders 23 @ 10 Carolina Panthers

Chicago Bears @ Detroit Lions
Efter at have vundet ni af ti indbyrdes opgør, har Lions måttet se sig slået af Bears i fire kampe på stribe. Nu skal de forsøge at vende stimen når de åbner sæsonen på hjemmebane mod divisionsrivalerne. Værterne er ramt af flere skader, og ser ud til at skulle undvære Kenny Golladay, mens gæsterne ventes at skulle klare sig uden nyankomne Robert Quinn. Det er to hold jeg har ret begrænsede forventninger til i år, om end jeg godt kan se Lions overraske, hvis Matthew Stafford kan spille sit bedste. Bears har et godt nok forsvar til at volde problemer, og Mitchell Trubisky har generelt haft et godt tag på Lions, så det skal absolut ikke afvises at de kan gøre det til fem på stribe, men jeg satser på at det på papiret bedste hold med den bedste quarterback får gjort det nødvendige.

Chicago Bears 20 @ 24 Detroit Lions

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars
Endnu et divisionsopgør her på den første søndag i sæsonen. Jaguars ligner ét af ligaens dårligste hold i denne sæson, og har været i gang med at samle valg sammen til 2021-draften, mens Colts med Philip Rivers hentet ind ligner et hold der har rettet blikket mod at have succes i denne sæson – uden at de dog er gået all-in på samme måde som andre hold. Det vil dog være en overraskelse hvis Colts går hele vejen i år, men de bør være gode nok til at hente sejren hjem her. Gardner Minshew var en positiv overraskelse som rookie, men skal ud og bevise i år, at han også er god nok til at fravælge en quarterback i næste års draft (fx ved at føre holdet til tilpas mange sejre til at de ikke kommer i position til at vælge en), men selvom jeg tror på at han godt kan lave lidt ballade undervejs i sæsonen, og selvom Jaguars er det eneste hold, der kommer til at have tilskuere på lægterne i dag, så tvivler jeg på at det bliver nok i dag.

Indianapolis Colts 25 @ 17 Jacksonville Jaguars

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings
Efter en stime på syv indbyrdes møder fra 2015 til 2019, hvor Vikings gik 5-1-1 mod Packers, trak Aaron Rodgers og co. det længste strå i begge møder sidste år. Packers’ 13-3-record i 2019 var ikke umiddelbart helt retvisende for det niveau holdet lagde for dagen henover sæsonen, og evnen til at vinde tætte kampe i det omfang holdet gjorde sidste år, er historisk set ikke én man kan overføre fra sæson til sæson. Denne sæson bør blive lidt sværere, men holdet bør omvendt nyde godt af at have sin anden sæson under den nuværende trænerstab. Vikings leverede en draft med 15 spillere og har størstedelen af dem på rosteret, om end et fåtal ventes at skulle indtage nøgleroller. Justin Jefferson er én, der efter afskeden med Stefon Diggs, vil skulle ud og præstere. Defensivt er Everson Griffen væk og Danielle Hunter skadet, så nyankomne Yannick Ngakoue får sin sag for fra start, når han skal hjælpe med at aflaste et secondary, der på cornerback også har gennemgået en del ændringer siden sidste år. Hvis Packers kan få andre end Davante Adams fra receiverkorpset til at bidrage, vil jeg have bedre fidus til dem end jeg aktuelt har. Det ligner en tæt kamp mellem de to hold, der må formodes at skulle kæmpe om NFC North-titlen, og mens Packers umiddelbart matcher fint op med Vikings – især uden Hunter – så får hjemmeholdet fordelen. Zimmers forsvar bør være garant for spil der er godt nok til at give angrebet chancen for at holde det tæt, og med Kubiak som play-caller skulle angrebet også kunne gøre god figur.

Green Bay Packers 17 @ 20 Minnesota Vikings

Miami Dolphins @ New England Patriots (TV3 Sport)
For første gang i tyve sæsoner går Patriots en sæson i møde velvidende at Tom Brady ikke skal i aktion for dem. Cam Newton er hentet ind som erstatning, og spørgsmålet er så hvad den tidligere MVP vil kunne bidrage med. Skader har i perioder fået ham til at ligne en halvfærdig mand hos Panthers i løbet af de seneste år, men kan han under en kompetent trænerstab blive brugt – og beskyttet – lidt bedre, og skulle bære mindre end hos Panthers, så kan vi sagtens få en bedre udgave af Newton at se end vi har haft de seneste sæsoner. Dolphins er i år to af sin genopbygning under Brian Flores, der leverede et overraskende godt stykke arbejde i sin første sæson som head coach, kulminerende med Dolphins’ første sejr på Gillette Stadium siden 2008, da de vandt 27-24 i sidste spillerunde – dét efter et ydmygende 0-43-nederlag da holdene mødtes i Miami i anden runde. Begge hold går sæsonen i møde med en del usikkerhed, og mens Patriots som udgangspunkt er mine favoritter i divisionen – og Dolphins formentlig stadig i hvert fald én sæson væk – så skal en overraskelse bestemt ikke afvises her. Dermed ikke sagt at jeg vil spå det. Patriots vil uden tvivl gerne bevise fra start at de stadig skal betragtes som én af konferencens bedste hold, og hvad end det bliver med eller uden Hjalte Froholdt i aktion, så går jeg med værterne.

Miami Dolphins 16 @ 24 New England Patriots

Philadelphia Eagles @ Washington Football Team
Washingtons footballhold (henceforth known solely as Washington) tager imod Eagles i endnu et Week 1-divisionsopgør. Eagles har domineret de indbyrdes møder de seneste år med seks sejre på stribe – med blot én af disse kampe afgjort indenfor én scoring – men gæsterne er ramt af skader på den offensive linje med to startere ude for sæsonen og Lane Johnson tvivlsom. Dertil kommer fravær i dag af Miles Sanders og Alshon Jeffery på angrebet samt Javon Hargrave og Derek Barnett på forsvaret. Washington har hentet Ron Rivera ind som head coach og står med sin på papiret mest kompetente trænerstab i flere år – defensive coordinator Jack Del Rio har en forrygende defensiv front til rådighed, og kan potentielt gøre det onde ved Eagles’ offensive linje. Men er det nok? Det kan sagtens vise sig at være det, men jeg vil se dem præstere før jeg tror på dem.

Philadelphia Eagles 23 @ 13 Washington

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Los Angeles Chargers @ Cincinnati Bengals
Ikke siden David Carr i 2002 har en quarterback valgt med topvalget i en draft formået at vinde sin debutkamp i NFL. Kyler Murrays uafgjort kamp mod Lions sidste år bragte de tolv topvalgte quarterbacks fra 2003 til 2019 op på 0-11-1 som NFL-debutanter. Kan Joe Burrow bryde den kedelige tendens? På papiret ser det ikke helt skidt ud for Bengals. Chargers er uden Derwin James og Mike Pouncey, mens Mike Williams er tvivlsom og i hvert fald ikke vil være på 100% hvis han spiller. Bengals selv må dog klare sig uden Geno Atkins i midten af den defensive front, hvilket delvist udligner Pounceys fravær – der er dog stærk dybde på defensive tackle for værterne. Joe Burrow har ikke tabt en kamp siden 2018 hos LSU, og har et stærkt receiverkorps til rådighed mod et Chargers-hold, der defensivt ser solide ud, men offensivt har en hel del udfordringer. På papiret tror jeg mest på Bengals her og 0-11-1 til trods går jeg med værterne.

Los Angeles Chargers 16 @ 23 Cincinnati Bengals

Kl. 22.25:
Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints (3+)
Rundens main attraction. For første gang siden Michigan-dagene skal Tom Brady i aktion for et hold, der ikke hedder New England Patriots, og han får sin Bucs-debut mod sidste sæsons NFC South-vinder, New Orleans Saints, anført af Drew Brees. Det er de to ældste aktive spillere i ligaen, der vil være bag center for de to hold, og det vil være det ældste QB-matchup i historien (indtil de – om alt går vel – mødes igen om otte uger). Brady vandt det seneste møde mellem de to i 2017, men Brees har det på papiret stærkeste hold omkring sig, og (tilskuerløs) hjemmebanefordel. Kontinuitet vil i mange tilfælde være mit udgangspunkt når jeg skal vælge vinder her i Week 1, og hér har Saints en klar fordel. Bucs kan sagtens ende med at vinde, men jeg går med Saints.

Tampa Bay Buccaneers 27 @ 30 New Orleans Saints

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers
49ers har været plaget af skader til receiverkorpset i optakten til sæsonen, og må klare sig uden Deebo Samuel til sæsonpremieren. Cardinals tabte begge indbyrdes møder sidste sæson, men det var ikke uden at volde problemer for de senere Super Bowl-deltagere. Med endnu en offseason – og tilføjelsen af DeAndre Hopkins – bør Kyler Murray og co. være et bedre hold i år end sidste år. Men er det nok til at overkomme Kyle Shanahans mandskab? Jeg tvivler. Jeg vil bestemt ikke afvise overraskelsen, men for nu må jeg anse 49ers for det bedste af mandskaberne, og selvom betingelserne i Blade Runner 2049-lignende San Francisco ikke nødvendigvis er de bedste, og kan få indvirkning på opgøret, så bør det ikke umiddelbart være Niners det taler imod af de to hold.

Arizona Cardinals 22 @ 30 San Francisco 49ers

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Dallas Cowboys @ Los Angeles Rams (3+)
Ovenpå et skuffende 2019 skal Sean McVay og Rams forsøge at genfinde 2018-formen og vende tilbage til slutspillet. De åbner med en svær hjemmekamp mod et Cowboys-hold, der efter den skuffende afslutning på sidste sæson har smidt Jason Garrett på porten og hyret Mike McCarthy og rettet blikket mod en tilbagevenden til slutspillet – med håb om at det ikke ”bare” bliver til slutspilsdeltagelse. Der er masser af grund til optimisme på Cowboys’ vegne, og selvom der er kommet ny head coach til, er der ikke sket de helt store udskiftninger i truppen. Rams har sagt farvel til Wade Phillips og står lidt usikkert på den defensive side af bolden – absolut ikke en optimal situation inden et møde med Prescott, Cooper, Gallup, Lamb og Elliott.

Dallas Cowboys 31 @ 23 Los Angeles Rams

Monday Night Doubleheader:
Kl. 01.10:
Pittsburgh Steelers @ New York Giants (TV3 Sport)
Ben Roethlisberger er tilbage for Steelers, der viste overraskende stærkt spil på vej mod en 8-8-record trods Roethlisbergers skade sidste år. Giants har sagt farvel til Pat Shurmur og hentet Joe Judge hos Patriots som head coach, men Judge står med en trup med en del mangler og spørgsmålstegn, og det ligner en svær første sæson for ham. Daniel Jones viste nogle gode ting som rookie, men hans 18 fumbles var medvirkende til at det ikke blev til mere end det gjorde for Giants sidste år. Kan han skære ned på dem og fastholde de positive ting, kan Giants sagtens overraske positivt i år. Steelers er dog i min bog, sammen med Cowboys, blandt de bedste kandidater til at gå i Super Bowl, hvis forhåndsfavoritterne snubler. Det forudsætter at Roethlisberger kan genfinde noget af det tidligere spil, men forsvaret var virkelig velspillende sidste år, ikke mindst efter Minkah Fitzpatricks ankomst, og offensiven bør vise sig bedre, selv hvis ikke Big Ben er på 100% – 85-90% burde stadig være bedre end Mason Rudolph og Devlin Hodges. Kampen om AFC North kan blive tæt, og selvom Steelers har haft en grim tendens til at smide kampe de bør vinde, så skal jagten på Ravens indledes med en sejr her.

Pittsburgh Steelers 34 @ 20 New York Giants

Kl. 04.20:
Tennessee Titans @ Denver Broncos (TV3 Sport)
Med Von Millers skade led Broncos’ forhåbninger til 2020-sæsonen et alvorligt knæk. At Bradley Chubb er på vej tilbage fra skade og nok kun spiller begrænset til at åbne sæsonen rejser kun yderligere spørgsmålstegn omkring Broncos’ pass rush. Titans er dog også ramt af fravær og må se bort fra cornerback Adoree’ Jackson inden mødet med et Broncos-hold, som dog også kan risikere at skulle klare sig uden Courtland Sutton. Titans kom overraskende tæt på Super Bowl sidste år, godt hjulpet på vej af Ryan Tannehills comeback ud af ingenting, da han overtog starterjobbet fra Marcus Mariota midtvejs gennem sæsonen, men det bliver svært at fastholde det niveau over en hel sæson, og vi så ham sjældent presset til at skulle bære holdet, som han uundgåeligt vil skulle ud i før eller siden i år. Titans bør være det bedste af holdene, og skadessituationen i betragtning taler umiddelbart også kun til deres fordel. Men Broncos er historisk uhyre stærke i starten af sæsonen på hjemmebane – forud for nederlaget til Bears i Week 2 sidste år var gået 11 hjemmekampe på stribe i Week 1-3 siden 2013 hvor Broncos ikke havde tabt. Titans kan snildt nappe denne, men jeg går med Broncos og Drew Lock.

Tennessee Titans 13 @ 17 Denver Broncos

 287 total views,  3 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top