You are here
Home > Blogs >

DOLPHINS STÅR MED OVERRASKENDE MULIGHED I 2020

Miami Dolphins blev inden 2019-sæsonen beskyldt for bevidst at forringe holdet for at få det første valg i 2020-draften. Det fik de ikke, men det ligner til gengæld, at de nu har et mandskab til at konkurrere i en historisk tæt AFC East.

Der har været dårlige rim forbundet med konkurrencen om at få den bedste spiller i draften – og dermed være det dårligste hold i den regulære sæson – i flere år. Det startede med ’Suck for Luck’, da man allerede inden 2011-sæsonen havde på fornemmelsen, at quarterback Andrew Luck ville være den bedste spiller i draften i 2012. Siden har vi haft ’Scam for Sam’ for Sam Darnold inden 2017-sæsonen og inden 2019-sæsonen havde vi ’Tank for Tua’, og med nogle af de personnelbeslutninger Miami Dolphins tog inden sæsonen, blev der spekuleret i, om de simpelthen gjorde holdet markant dårligere med vilje.

Men Miami Dolphins viste sig ikke som det dårligste hold i løbet af sæsonen. De endte med at være femtedårligst, hvilket har fået nogen til at give kredit til den nye head coach, Brian Flores. Holdet spillede op til deres modstand i slutningen af sæsonen og viste sig som en hård modstander. Der var ikke mange stjerner på holdet i 2019-sæsonen, men Brian Flores fik det til at virke til sidst. De vandt tre af deres sidste fem kampe i sæsonen, og dermed fik Dolphins ikke det første valg i draften. Det gjorde Cincinnati Bengals.

Men den quarterback, der inden 2019-sæsonen blev anset som den bedste spiller i draften, var ikke længere favorit til at blive valgt først. Tua Tagovailoa var i gang med sin junior-sæson hos Alabama og spillede rigtig godt. Han var på sikker kurs mod at være det første valg i NFL-draften i 2020, men så skete katastrofen. Imod Mississippi State var Alabama Crimson Tide foran med hele 35-7, da han bliver sacket. Da han bliver sacket, ryger hans hofte af led, og han får også et brud i hoften. Medierne begynder at snakke om, hvorvidt han overhovedet kommer til at spille football igen, og hvordan det var denne type skade, der stoppede legenden Bo Jacksons karriere.

Imens dette skete, havde quarterbacken Joe Burrow den bedste collegesæson nogensinde rent statistisk. Der var ingen, der havde Joe Burrow som et førsterundevalg, inden hans 2019-sæson for Louisiana State University, bedre kendt som LSU. Deres angreb var ustoppeligt og de vandt college football-mesterskabet med Joe Burrow som quarterback. Han kastede for 60 touchdowns i 2019. Uhørt.

Det betød, at Joe Burrow blev draftet som den første spiller i NFL draften 2020 af Cincinnati Bengals, og at Miami Dolphins stadig fik den spiller, der blev spekuleret i, at de gjorde sig dårlige med vilje for at få, nemlig Tua Tagovailoa.

High risk, high reward

Der var god grund til, at Tua Tagovailoa blev anset som den bedste quarterback inden 2019-sæsonen. Hans spil havde allerede NFL-kvalitet over sig i 2018-sæsonen, og i starten af 2019-sæsonen så det også rigtigt godt ud. Men skaden gjorde det kompliceret. Og corona-situationen gjorde, at hvert holds egne læger ikke kunne undersøge Tuas helbred. Der blev snakket om, hvorvidt han kunne falde helt ud af første runde – eller til New England Patriots.

Men det skete som bekendt ikke. Miami Dolphins tog ham ved det femte valg i første runde, før Justin Herbert, som var den type quarterback, der er i hver draft: ”NFL-arm”, ”Prototypisk størrelse”, ”Kan lave ethvert kast i playbooken”, men ”mekaniske mangler” og ”ujævn i præstationerne”. Tænk Blake Bortles, DeShone Kizer, Drew Lock, Josh Allen, Paxton Lynch. Der var snak om, at han ville gå før Tua, og der var også rapporter om, at Miami Dolphins scouting-rum var splittet mellem Tua og Justin Herbert.

Når man tager en quarterback i første runde er håbet, at man finder en quarterback, der kan lede ens franchise de næste ti år, men med Tua Tagovailoa står man i en situation, hvor man ikke ved, hvor lang hans karriere kommer til at være. Det kan sagtens være, at hans karriere kommer til at vare 10-15 år og at han bliver en af de bedste quarterbacks i ligaen. Men det kan også gå den anden vej. Hans karriere kan ende med at være kort, for man har ikke set spillere med Tuas skade spille i NFL bagefter.

Man kan ikke komme udenom, at Miami Dolphins har taget en chance. Til gengæld er der en god chance for, at de har en quarterback, der kan gå ind og være god fra dag ét. Og Miami Dolphins har faktisk et overraskende godt hold allerede i år, når man dykker ned i positionerne.

Overraskende stærkt roster

Inden 2019-sæsonen tradede Miami Dolphins to af deres bedste spillere væk: Offensive tackle Laremy Tunsil til Houston Texans, og cornerback Minkah Fitzpatrick til Pittsburgh Steelers. De fik et førsterundevalg i 2020-draften for begge to. Med de to valg tog de en offensive tackle, Austin Jackson, og en cornerback, Noah Igbinoghene. Miami fik dermed tre førsterundespillere i 2020-draften, som skal være en del af kernen på dette Dolphins-hold de næste fem år, når vi tæller deres mulige fifth-year option med. Vi ved selvfølgelig ikke på nuværende tidspunkt, om disse to spillere bliver lige så gode som dem, de tradede væk, men én ting ved vi: De har billigere kontrakter.

Det svage punkt lige nu på Dolphins-mandskabet er den offensive linje. Den afhænger lige nu af rookies, da de formentlig kommer til at starte Austin Jackson, som de valgte i første runde, og Robert Hunt, som de valgte i anden runde. Men udover den offensive linje er deres hold relativt stærkt. På wide receiver-positionen har de DeVante Parker og Preston Williams, der begge så rigtigt gode ud sidste år. Preston Williams’ rookiesæson blev dog stoppet af en skade halvvejs igennem sæsonen. Derudover har de Allen Hurns og Albert Wilson. På runningback er de også dybt besat, da de tradede sig til Matt Breida i løbet af draften, mens de i forvejen havde Jordan Howard og Kalen Ballage. Men det bliver endnu mere imponerende ud, når vi ser på forsvaret.

Hele holdets stærkeste position er 100% deres defensive backs. På safety har de Bobby McCain, der har spillet rigtigt godt på trods af, at han blev valgt i femte runde af draften i 2015. På cornerback har de to af de bedste i ligaen i Xavien Howard og i free agent-signing Byron Jones, som spillede med Cowboys indtil 2019. Miami Dolphins gjorde Jones til den bedst betalte defensive back i ligaen. Tilføj et førsterundevalg til de to corners, og det ligner en giftig trio på Miamis forsvar. Deres front seven er bestemt heller ikke dårlig med profiler som Christian Wilkins, Davon Godchaux, Kyle Van Noy og Shaq Lawson.

Holdet ser stærkt ud, spillede godt i slutningen af 2019-sæsonen under Brian Flores’ ledelse, og den sædvanlige nr. 1 i divisionen er svækket.

Ingen klar étter i AFC East

Tom Brady, der har spøget i AFC East som startende quarterback for Patriots siden 2001, er ikke længere i divisionen. Ikke længere i konferencen. Han er taget til Tampa Bay og er blevet genforenet med en Rob Gronkowski, der har fået lysten til at spille football tilbage. Bill Belichick er stadig hos Patriots, men pludselig er det et hold med en startende quarterback, der blev valgt i fjerde runde af 2019-draften og et receiver-korps, der er anført af en aldrende – både rent spillemæssigt og af fødselsdato – Julian Edelman. Til gengæld ser forsvaret stadig rigtigt godt ud hos Patriots med Stephon Gillmore, Dont’a Hightower, Devin McCourty og andre store profiler. Men det er svært ikke at se Patriots som et svækket hold, der ikke længere bare kan pensles ind som vinder af AFC East, som man ellers har gjort de sidste ti år.

Det ligner, at Buffalo Bills også har set, at et vindue er åbnet på klem i toppen af divisionen. De har tradet sig til wide receiveren Stefon Diggs, skrevet kontrakt med Josh Norman og tilføjet en spiller til en allerede frygtindgydende defensiv linje i anden runde af draften med AJ Epenesa. Holdet ramte allerede slutspillet sidste år, hvor de blev slået ud af Houston Texans i wild card-runden i en kamp, de under alle omstændigheder burde have vundet.

New York Jets ligner stadig det hold, der er lavest chance for at tage AFC East-tronen, da deres hold har tydelige mangler på forsvaret og stadig afventer, at Sam Darnold viser sig som en franchise quarterback.

Tilbage står vi i en situation, hvor man kan sige: ”Why NOT the Dolphins?”. De står efterhånden med et stærkt roster, og hvis Tua Tagovailoa er klar til at spille allerede fra week 1 (hvornår week 1 så end er), kan han få en rigtig god rookie-sæson. Det er ud til, at han kan starte fra week 1, da lægerne har sagt, at han stort set er på 100% nu. Der er ikke mange svage punkter på Miami Dolphins’ roster. Svagheden er nok, at det er uprøvet. Det er ungt. Men der er en anden følelse omkring det her Dolphins-hold. General manager Chris Grier og head coach Brian Flores har taget nogle radikale beslutninger, og fremtiden ser anderledes ud i Miami, end den har gjort længe. Solen skinner. Håbet er lysegrønt (eller nærmere turkis, hvis du spørger Dolphins).

Jeg ville ikke blive overrasket, hvis Miami Dolphins går i slutspillet i 2020. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis de vandt AFC East. Og det giver åbenbart odds 10 hos visse bookmakere. De er underdogs, bevares, men skørere ting er sket. Tua Tagovailoa er pro ready, og han har nogle gode betingelser for at få et godt første år.

 1,109 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top