You are here
Home > Rankings > 2020 >

2020 DRAFT RANKINGS – AFVIGELSERNE FRA KONSENSUS

Draften nærmer sig med hastige skridt – vi er blot lidt over 28 timer fra, at Bengals bliver sat på klokken og IT-systemerne bliver sat på prøve, når draften skal afvikles. Her på Huddle Up gjorde vi vores rankings officielle for få dage siden (find de dybdegående evalueringer hér) og der er jo tale om aldeles subjektive vurderinger af spillerne – ikke et big board, der har fokus på at spå hvornår spillerne vælges – så de vil ganske givet på mange fronter afvige en del fra mange andres big boards.

Arif Hasan fra The Athletic sammensætter hvert år et Consensus Board baseret på talrige boards – heri fremgår både et board, der samler op på alle boards, ét der tager konsensus af evaluatorer (dem hvis rankings handler om at rangere spillerne efter talent – ligesom os) og ét der tager konsensus af forecasters (dem hvis rankings i højere grad handler om at give indtryk af hvor spillere bliver valgt), og vi har prøvet at holde vores rangeringer op mod Consensus Boardet for at se hvilke spillere vi er meget højere/lavere på end konsensus.

Det kan – og vil ganske givet – gå begge veje med mange af de her spillere når vi kommer nogle år ud i fremtiden og kan gøre status på om vi havde set rigtigt eller forkert, men hvad vej det end kommer til at gå, så lad os se på nogle af navnene.

HUDDLE UP FIRST ROUND TALENTS

Ser vi på de 23 spillere vi har en førsterundegrade på, så er der en lille håndfuld, der stikker ud:

EDGE K’Lavon Chaisson, LSU
Huddle Up Ranking: #7
Consensus Board: #17
Evaluator Board: #16

En forskel på 9-10 pladser er i det samlede billede ikke ret meget, men helt i toppen af draften er det trods alt en ret mærkbar forskel. Chaisson er altså generelt anset som et prospect, der hører til midt i 10’erne, mens han hos os er et top 10-prospect, og hans grade ville i sidste års draft have rangeret ham som nummer 5, akkurat bag en anden edge rusher, Josh Allen, der blev valgt af Jacksonville Jaguars med valg nummer 7.

Chaissons første skridt, kropsfleksibilitet og evner i opdækning scorer topkarakter i vores gradingsystem og er med til at trække ham op hvor han ligger. Han er dog stadig lidt rå som pass rusher og skal have trænet sin teknik op.

EDGE Julian Okwara, Notre Dame
Huddle Up Rankings: #17
Consensus Board: #61
Evaluator Board: #57

Den største forskel på en spiller vi har i første runde finder vi hos en anden edge rusher. Notre Dames Julian Okwara er en spiller vi ved vi skiller os markant ud på – vi har ham i 1B, mens konsensus placerer ham i den sidste del af anden runde.

Okwara besidder nogle evner, der simpelthen ikke kan læres, og mens han også mangler noget teknik og i det store hele skal lære at sætte det hele sammen, så er hans upside umulig at komme udenom, og det er noget vi er værd til at tage chancen på tidligt.

S Antoine Winfield Jr., Minnesota
Huddle Up Ranking: #15
Consensus Board: #34
Evaluator Board: #33

Der er en del evaluatorer rundt omkring, der er meget høje på Winfield, men der er få (om nogen) der kan matche vores rangering som nummer 15. At han er lavere hos forecasters kan til en vis grad hænge på at Winfield har en skadeshistorik, der kan være med til at afholde nogle hold fra at tage chancen på ham tidligt – og det er også muligt at nogle forecasters holder lidt igen af den grund. Winfield har heller ikke den størrelse som nogle foretrækker på positionen.

Vi elsker hans spilforståelse, instinkter og ball skills – og så er det ganske enkelt umuligt ikke at være forelsket i den intensitet han spiller med snap efter snap. Ville vi selv tage ham i top 15? I og med vi ikke indregner skadeshistorik (eller off-field bekymringer for den sags skyld – ikke at der er det ved Winfield), så skal rangeringen ses som en vurdering af hans talent, og vi ville nok også være lidt påpasselige med at slå til helt så tidligt. Men tag ikke fejl: Talentet er enormt – det handler om at undgå skader.

RB J.K. Dobbins, Ohio State
Huddle Up Ranking: #14
Consensus Board: #29
Evaluator Board: #29

Running backs don’t matter. Lad være med at vælge running backs i første runde, NFL-hold! Don’t do it!

Nej, vi ville ikke bruge et førsterundevalg – slet ikke et valg i første del af første runde – på J.K. Dobbins, men det ændrer ikke på at hans talent er stort og at han sagtens kan vise sig som én af de bedste spillere i denne draftklasse, når vi engang kan tillade os at gøre status.

WR Jerry Jeudy, Alabama
Huddle Up Ranking: #19
Consensus Board: #9
Evaluator Board: #9

Tag ikke fejl: Vi kan godt lide Jerry Jeudy. Vi er faktisk rigtig glade for Jerry Jeudy, og havde hans atletiske profil efter Combine ikke været så skuffende som den var, så ville han også have placeret sig højere i vores rangeringer.

Vi kommer dog ikke udenom at han rangerer ti pladser lavere hos os end konsensus, og bag holdkammeraten Henry Ruggs III (#14 på begge konsensusboards). Men altså, den tredjebedste receiver i en af de dybeste receiverklasser nogensinde. That’s still pretty good.

Andre navne:
OT Jedrick Wills Jr. (#2 hos os – hhv. #7 og #8 på de to konsensusboards)
OT Andrew Thomas (#5 hos os – #11 på begge konsensusboards)
C Cesar Ruiz (#20 hos os – #31 på begge konsensusboards)
QB Tua Tagovailoa (#12 hos os – #5 på begge konsensusboards)

CONSENSUS FIRST ROUND TALENTS

At vi kun har 23 førsterundegrades er ikke ensbetydende med at vi er enig med konsensus i 23 spillere, der skal vælges i første runde Der findes en gruppe prospects, som ventes at (og i nogle tilfælde, uden tvivl, vil) blive taget i første runde, som vi slet ikke er så høje på.

DL Derrick Brown, Auburn
Huddle Up Ranking: #26
Consensus Board: #6
Evaluator Board: #6

Det eneste konsensus top 10-valg, vi ikke køber ind på som et førsterundevalg. Derrick Brown rangerer som et top 32-prospect hos os, men er ”kun” den tredje (og sidste) spiller vi har rangeret i det første tier udenfor første runde – 2A.

Det handler ikke om at vi ikke kan lide Brown. Det handler ikke om at Brown ikke er en fremragende spiller. Det kan vi. Og det er han. Problemet er bare at dét han gør bedst er noget der i vores optik ikke holder førsterundeværdi – og slet ikke top 10-værdi. Brown har mangler som pass rusher og selvom han godt kan presse lommen og give plads til holdkammerater, er det så virkelig ikke noget man også kan finde dygtige spillere der gør senere i draften? Brown er en spiller a la Dexter Lawrence/Linval Joseph/Vita Vea/Danny Shelton. Fremragende nose tackles, der kan skabe lidt ravage i backfielden, men hvis primære force ligger i at stoppe løbet og skabe plads til andre. Med en tvivlsom atletisk profil oveni hatten, så mangler Brown ganske enkelt det sidste for at vi vil slå til på ham så tidligt som et NFL-hold med al sandsynlighed vil.

QB Justin Herbert, Oregon
Huddle Up Ranking: #85
Consensus Board: #15
Evaluator Board: #17

“It’s a trap”, Dolphins! Snakken om Justin Herbert som Dolphins’ valg ved nummer 5 har kørt i noget tid, og mens der stadig er tilpas meget røg om både Tua og at de evt. kigger retning af en OT, så er der i hvert fald intet der peger i retning af at Herbert falder ud af første runde.

Vores rankings tager ikke hensyn til positionel værdl – derfor er vi nok lavere på de fleste QBs end konsensus (Joe Burrow er #6 hos os). Hvor meget højere end vores rangeringer vil vi så tage en spiller? Godt spørgsmål. Vi kan måske til nøds leve med at Jordan Love (3A-grade, #63 hos os) finder vej ind i første runde, men en spiller vi på rent talent mener hører til på grænsen til tredjedagen? Dér går grænsen nok. Fint nok at give det et skud på andendagen, men et top 5/10/20-valg er simpelthen for meget at give for en spiller, der mangler teknik og stabilitet i sit spil, ikke kaster med anticipation og er langsommere til at gå gennem progressions end ønskværdigt – og i øvrigt heller ikke er supergod i lommen. Der er for mange spørgsmål omkring Herberts spil til at vi kan hoppe med på vognen.

LB Patrick Queen, LSU
Huddle Up Ranking: #29
Consensus Board: #18
Evaluator Board: #18

Forskellen er ikke milevidt stor ved Queen, men at han er nummer 29 hos os er i et vist omfang en konsekvens af at vi ikke har ret mange spillere med en grade i 1C/2A. I sidste års draft ville han kun have rangeret som nummer 37 på vores big board.

Queen har masser af spændende traits, og hans størrelse, atletiske evner, evner i opdækning og som blitzer og hans store upside er med til at presse ham op på mange boards. Vi savner noget styrke hos ham og er ikke glade for de mentale fejl han har tendens til at begå i løbet af kampe. Han viser i flashes sit store talent, og kan vi få de flashes at se på mere fast basis og de mentale fejl skåret ned, så vil vi bestemt heller ikke afvise at Queen kan ende med at blive en stor profil.

S Xavier McKinney, Alabama
Huddle Up Ranking: #53
Consensus Board: #21
Evaluator Board: #20

Der er masser af ting at kunne lide ved Xavier McKinney, og hans instinkter, alsidighed og evne til at skabe turnovers (ikke mindst hans seks forced fumbles over de seneste to år) giver absolut nogle plusser i karakterbogen.

Hans atletiske profil er dog særdeles skuffende og rejser nogle spørgsmålstegn omkring hans upside. Når han samtidig tackler ikke så godt som man kunne ønske af en spiller på positionen, er mindre end ønskværdigt og mangler noget range i opdækning, så står vi tilbage med en spiller det sådan set er ganske let at kunne lide, men som vi bare ikke kan lide SÅ meget.

WR Denzel Mims, Baylor
Huddle Up Ranking: #77
Consensus Board: #32
Evaluator Board: #34

Det er måske meget at kalde en spiller, der hos konsensus rangerer som nummer 32 for et konsensus-førsterundevalg, men lad os inkludere Mims her alligevel, da der er tilpas meget buzz om ham som et førsterundevalg til at alle ovenstående rangeringer meget vel kan vise sig for lave i forhold til hvor han ender.

Mims har nogle store fans rundt omkring i draftmiljøet, men hos os rangerer han blot som den 12. bedste receiver i denne draftklasse. Potentialet er der absolut – han har glimrende størrelse, fremragende længde, stærke hænder og exceptionelle atletiske evner.

So what’s not to like? Han har løbet et begrænset rutetræ hos Baylor og mangler derigennem også en masse som ruteløber. Trods sin fremragende Combine ser vi nogle begrænsninger i hans laterale evner, og vi føler heller ikke helt at han spiller op til den 4.38 40-yard dash han løb til Combine.

Andre navne blandt konsensus’ top 32:
CB Kristian Fulton (#50 hos os – hhv. #26 og #24 på de to konsensusboards)
RB D’Andre Swift (#40 hos os – hhv. #22 og #23 på de to konsensusboards)
S Grant Delpit (#35 hos os – #25 på begge konsensusboards)
EDGE A.J. Epenesa (#30 hos os – hhv. #23 og #22 på de to konsensusboards)

DE STORE AFVIGELSER – DEM VI KAN LIDE

Med topnavnene af vejen, så lad os prøve at dykke lidt dybere og se på nogle af de spillere længere nede i draften, som vi adskiller os markant på. Lad os starte med de spillere vi er klart højere på end konsensus.

Vi starter med et kig på de spillere vi har gradet til andendagstalenter (2.-3. runde):

CB Parnell Motley, Oklahoma
Huddle Up Ranking: #87
Consensus Board: #298
Evaluator Board: Not ranked (udenfor top 300)

Motley er den eneste spiller vi har gradet som et andendagstalent, som jf konsensusboardet ikke bør vælges – mens han akkurat kniber sig ind i top 300 hos konsensus, har evaluatorerne end ikke fundet plads til ham i top 300.

Tager vi så fejl på ham? Det skal da ikke afvises, men han flyver altså mere under radaren end vi føler han burde. Motley er endt som vores 10. bedste cornerback i årgangen, på trods af at han end ikke blev inviteret til Combine. Han har bestemt også sine mangler – han er lidt tyndt bygget og skal ikke sættes til at spille press coverage – men han har længde, ball skills og spiller markant mere tough end man skulle tro når man ser ham. Vi får se om han nogensinde får chancen for at leve op til vores ros, men vi vil i hvert fald holde øje med ham.

S Kenny Robinson, West Virginia/XFL
Huddle Up Ranking: #72
Consensus Board: #236
Evaluator Board: #244

Robinson har taget en unik vej mod NFL, da han tilbragte foråret med at spille i XFL efter han blev smidt af holdet i West Virginia pga. akademiske udfordringer. Han har fremragende ball skills – syv interceptions i to sæsoner hos West Virginia og to i fem kampe i XFL – glimrende længde og atletiske evner, og hvis han kan spille med lidt mere disciplin i opdækning, så er der spændende potentiale i ham. Og så er det vel også kun et plus at han har vist sig i stand til at spille professionelt og tage imod coaching fra en tidligere NFL-koordinator.

OG Kevin Dotson, Louisiana-Lafayette
Huddle Up Ranking: #80
Consensus Board: #193
Evaluator Board: #181

Endnu et Combine-snub. Kan Dotson lære at stole på sin teknik og finde mere stabilitet i sit spil, er der en spiller med klart starterpotentiale gemt i ham. Han er bygget fremragende og spiller nasty med stor power og styrke. Han er lettere på fødderne end han ser ud til, men er formentlig lidt systembegrænset.

WR Donovan Peoples-Jones, Michigan
Huddle Up Ranking: #34
Consensus Board: #101
Evaluator Board: #92

Receiverklassen i år er uhyre dyb – vi har 18 receivers gradet til et første-, anden- eller tredjerundetalent. Som nummer otte på listen finder vi Michigans Donovan Peoples-Jones, der har størrelse og fart, et stort catch radius, fremragende kropskontrol og glimrende evner med bolden i hænderne. Ligesom Denzel Mims mangler han dog lidt twitch og nuance i sit ruteløb, og vi kommer heller ikke udenom at hans produktion ikke helt har matchet hans talent, men potentialet er skyhøjt og han tilbyder også evner som returner.

WR James Proche, SMU
Huddle Up Ranking: #86
Consensus Board: #142
Evaluator Board: #147

Draftens bedste hænder? Der er nogle kandidater i årgangen, men James Proche er absolut med i kampen. Og det er ikke bare fordi han har gode hænder – and trust us, they’re good! – det er hans evne til at tracke og justere til bolde, hans eminente kropskontrol og evne til at dykke efter dem, springe op efter dem. Kort sagt: Hive bolde ind på en eller anden måde, bare de er kastet i nærheden af ham. Han har ikke den størrelse eller fart hold efterspørger og hans ruteløb lader også lidt tilbage at ønske, men find en plads til ham – slotten er et godt bud – og kast den til ham og lad ham flytte kæderne.

EDGE Alton Robinson, Syracuse
Huddle Up Ranking: #66
Consensus Board: #123
Evaluator Board: #124

Robinson har ikke de helt store, klare styrker, men han er et prospect uden de helt store huller, og han har samtidig spændende upside, hvis en trænerstab kan få slebet kanterne til på ham. Han er bygget godt, har god short area quickness og et godt første skridt og flasher glimrende teknik – og viser derudover god spilforståelse. Nu handler det ”blot” om at få det hele til at gå op i en højere enhed og få ham til at spille op til sit talent på mere kontinerligt basis.

OT Ben Bartch, St. Johns (MN)
Huddle Up Ranking: #52
Consensus Board: #98
Evaluator Board: #109

Den sidste af syv spillere, som vi har en andendagsgrade på, der rangerer mindst 55 pladser højere på vores board end på mindst ét af de to konsensusboards vi holder vores rangeringer op imod. Bartch ankom til St. Johns som en 230 lbs tight end, og blev forud for sin junior-sæson konverteret til offensiv linjemand. Level of competition er selvsagt en bekymring for en spiller, der spillede D III-football, og hans spilforståelse er stadig ret rå. Men spilforståelsen handler om manglende erfaring på positionen, og at hans teknik stadig mangler lidt, er der ikke så meget at sige til for et small-school prospect med to års erfaring på positionen. Værktøjskassen er fuld af brugbare ting, der bare skal finjusteres, og med den rette coaching, er der en dygtig starter gemt i Bartch. Han er atletisk, allerede nu en dygtig run blocker og hans upside som pass protector er stærk – samtidig er der lutter positive meldinger om personen Ben Bartch og hans arbejdsmoral. Så er der også et spørgsmål om hvorvidt han er tackle eller ”kun” skal spille guard – men det skal ikke afholde et hold fra at slå til på ham.

Lad os arbejde os endnu dybere og se på de tredjedagstalenter vi har mest fidus til i forhold til konsensus:

S Jeremiah Dinson, Auburn
Huddle Up Ranking: #137
Consensus Board: Not ranked (udenfor top 300)
Evaluator Board: Not ranked (udenfor top 300)

Én af to spillere i hele denne gennemgang, der hverken er at finde på Consensus eller Evaluator Board. Dinson er en undersized safety, der spiller med en fysik, der slet ikke matcher hans 5’11, 189 lbs – og det er måske også derfor han ikke er så højt på brættet hos mange andre; i 2015 pådrog Dinson sig en alvorlig skade, da han overrev tre ledbånd i sit ene knæ og samtidig slog skulderen af led, og i foråret 2018 måtte han opereres for en anden skulderskade. Med en spillestil der er langt over hans vægtklasse, er der grund til at være bekymret for hans holdbarhed.

Men ser vi udelukkende på spilleren Dinson, så viser han glimrende spilintelligent, er en stærk tackler og han bibringer alsidighed til positionen – han har erfaring både som nickel og safety. Dinson sluttede 2019-sæsonen som PFFs bedst gradede safety i den stærke SEC-konference. En spændende, og meget overset, spiller.

RB Sewo Olonilua, TCU
Huddle Up Ranking: #155
Consensus Board: Not ranked (udenfor top 300)
Evaluator Board: #299

6’3, 232 lbs med glimrende atletiske evner. Det er vel ikke en helt skidt kombi? Olonilua er ikke uden bekymringer – han har også nogle off-field bekymringer – men hans evner som pure runner er absolut et draftvalg værd. Han kan gribe bolden, viser glimrende balance og kan bryde tacklinger og så har han – for sin størrelse – overraskende fin fart i stængerne. Kan en NFL-trænerstab lære ham at spille mere tålmodigt og lade spillene udvikle sig, vil det kun gøre ham endnu farligere. Efter at have spillet i en committee hos TCU har han heller ikke mange carries i bagagen – til gengæld har han heller ikke for alvor vist at han er en mand man kan stole på til at løbe bolden igen og igen.

DL Calvin Taylor, Kentucky
Huddle Up Ranking: #220
Consensus Board: Not ranked (udenfor top 300)
Evaluator Board: Not ranked (udenfor top 300)

Vi forventer ikke at Calvin Taylor bliver valgt, og med en rangering som nummer 220 er det bestemt heller ikke fordi vi er vildt høje på ham, men han er til gengæld én af de sjovere evalueringer fra denne draftproces. Der findes ikke just mange defensive spillere på 6’8, 310 lbs – blot seks spillere på 6’8 eller højere har formået at se spilletid i løbet af de første tyve sæsoner i dette århundrede. Og det er også meget muligt at Taylor aldrig får chancen, men selvom han ikke har spillet special teams i college, så kunne det sagtens være en chance værd at se ham an og se om han kan blokere nogle spark. Skulle han få chancen, er der tale om en spiller der selvsagt har helt latterlig god længde, spiller med et overraskende lavt tyngdepunkt for sin størrelse, har været produktiv hos Kentucky og et overraskende stærkt burst til at lukke hullet til manden han skal ramme – naturligvis også hjulpet af hans højde og lange arme.

EDGE Bryce Huff, Memphis
Huddle Up Ranking: #104
Consensus Board: #290
Evaluator Board: #277

Huff havde fremragende production over sine sidste sæsoner hos Memphis – 34 TFLs og 16 sacks i 2018 og 2019 – og han har spændende upside når han skal tage springet til det højere niveau. Han vil formentlig være bedre mod løbet end kastet til at starte med, men der er råt talent at arbejde med, ikke mindst et stærkt første skridt. Udfordringen kan blive at finde en position til ham – er han en 4-3-SAM eller en 3-4-outside linebacker? Eller er han ikke et godt fit til hverken det ene eller det andet?

LB Dante Olson, Montana
Huddle Up Ranking: #177
Consensus Board: #294
Evaluator Board: Not ranked (udenfor top 300)

Lidt som med Calvin Taylor skal det næsten nævnes fra start hér, at Olson ikke er en spiller vi som sådan er høj på – vi har en 5B-grade på ham – men derfor kan han stadig godt være lidt undervurderet blandt andre, og det føler vi altså. Olson er søn af en football coach, og har stærk spilforståelse og instinkt. Stærk tackler, der rammer hårdt og spiller igennem på hvert eneste snap. Han førte FCS (den næstbedste collegerække) i tacklinger i både 2018 og 2019 og satte ny Montanas-skolerekord i begge sæsoner. Olson er dog også nødt til at leve på sin evne til at læse spillet og få placeret sig korrekt, for han mangler atletisk potentiale – uanset om det er fart eller quickness – og det er svært at se noget på hans tape, der får en til at tro på at han kommer til at gøre væsen af sig i opdækning.

CB Stanford Samuels, Florida State
Huddle Up Ranking: #105
Consensus Board: #215
Evaluator Board: #218

Med sine 187 lbs på en 6’1 frame er Samuels lidt tynd at se på, men han spiller med mere fysik i opdækning end man skulle tro når man ser ham – han skal dog lære at holde lidt igen og undlade at trække for mange flag, og her ligger lidt af udfordringen også for Samuels; han mangler fart. Et skifte til safety kan være nødvendigt for at dække over hans begrænsninger, og som minimum skal der tænkes i hvilket system man sætter ham ind i. Vi ser starterpotentiale i en ballhawk med gode instinkter og et alsidigt skill-set, men det vil nok kunne kræve lidt tid.

RB Rico Dowdle, South Carolina
Huddle Up Ranking: #144
Consensus Board: #252
Evaluator Board: #258

Dowdle er bygget godt til running back-positionen og har et solidt atletisk potentiale pakket i kroppen. Han er en beslutsom runner med god vision, der måske nok mangler long speed, men har et godt burst til at ramme hullet når han ser det og har fart nok til at kunne fungere i et NFL-angreb. Produktionen i college har været begrænset og der skal arbejdes med hans evner i kastespillet – og hans ball security! – og så har han kæmpet med diverse skader i løbet af collegetiden. Han mangler et standout trait, men der er rigelig med ting han gør godt nok til at kunne finde en rolle.

WR Darnell Mooney, Tulane
Huddle Up Ranking: #132
Consensus Board: #234
Evaluator Board: #252

Mooney er en spiller, der virkede til at ramme folks radar sent i processen – og det gjorde sig også gældende hos os. Selvom han kun rangerer som den 24. bedste receiver hos os, har vi fuld forståelse for hvorfor folk har god fidus til Tulane-receiveren. Han løb en 4.38 40 ved Combine, og det matcher hvad man ser på tape. En dyb trussel med gode atletiske evner, hurtige fødder, evnen til at gå op og hive bolden ned på sit højeste. Til gengæld er en 5’10, 176 lbs frame bekymrende og der meldes også om at hænderne har tendens til at kunne svigte. Endnu en spændende receiver til tredjedagen.

WR Quez Watkins, Southern Miss
Huddle Up Ranking: #147
Consensus Board: #230
Evaluator Board: #250

Og lad os da bare tage én receiver mere til at lukke denne sektion – én sidste spiller, der rangerer mindst 100 pladser bedre hos os end på mindst ét af de to konsensusboards. Quez Watkins har absolut sine mangler – han er hurtig, men mangler noget twitch, han mangler styrke og evner til at vinde mod press coverage, og hans ruteløb lader også lidt tilbage at ønske. Til gengæld accellererer han effektivt, er lynhurtig (4.35 40-yarder), tracker bolden effektivt og timer sine leaps effektivt og har vist sig i stand til at skabe yards efter at have grebet bolden. Der kan være behov for at tænkte i hvordan man giver ham nogle frie releases, men hvis han først får dét, er der spændende traits at arbejde med.

DE STORE AFVIGELSER – DEM VI KAN LIDE KNAPT SÅ MEGET

Lad os slutte af med nogle af de spillere vi er en del lavere på end konsensus – vi holder det til nogle af de lidt større navne blandt spillere, der grader ud i top 100 hos konsensus:

EDGE Bradlee Anae, Utah
Huddle Up Ranking: #205
Consensus Board: #80
Evaluator Board: #82

Vi har gradet 27 EDGEs i draftprocessen i år – Bradley Anae rangerer som nummer 25 af de 27. Så er der altså lang vej op til konsensus. Men hvad er det så der holder ham nede hos os? Vi er helt med på at han har glimrende spilforståelse og spiller med en evigtkørende motor, men til gengæld mangler han i dén grade bare potentiale. En tvivlsom (læs: dårlig) atlet, der ikke har nævneværdig fleksibilitet i kroppen, har korte arme og er dårlig i opdækning. Det lugter altså ikke af en spiller der skal tages på andendagen. Anae er i et vist omfang et ”what you see is what you get”-prospect – hans potentiale er stærkt begrænset, men hans gulv er anstændigt. Der er en plads til en spiller som Anae, men det er bare ikke noget man bør bruge et så højt valg på som konsensusrangeringen indikerer.

OT Matt Peart, Connecticut
Huddle Up Ranking: #182
Consensus Board: #81
Evaluator Board: #79

Det kan virke som om vi ikke kan lide Peart når han dukker op her, men det er nu ikke sandt. Med den rette træning og en god portion tid i træningsrummet, har Peart absolut starterpotentiale på den lange bane, optimalt set i et zoneblokeringssystem. Peart er bygget glimrende – med plads til ekstra – har gode atletiske evner, men med tanke på at han startede fire år hos UConn er han ikke så teknisk velfunderet som man kunne ønske, og man kan så tvivl om hvorvidt han nogensinde får opbygget styrke nok til at kunne fungere som tackle.

DL James Lynch, Baylor
Huddle Up Ranking: #184
Consensus Board: #95
Evaluator Board: #96

Produktionen er der intet at indvende mod hos Lynch. Med 13,5 sacks og 19,5 TFLs i 2019 (ja, én sæson!) nåede Lynch op på 20 sacks og 33 TFLs på tre sæsoner – nok til at gøre ham til Baylors all-time sack leader. Udfordringen er bare at de traits han har vundet med i college ikke nødvendigvis vil være så velfungerende i NFL – han mangler længde, styrke og burst til kontinuerligt at finde ind i backfielden, og han kæmper med at komme fri af blokeringer. Hans college tape er let at holde af, men vi ser bare ikke en spiller hvis pass rush-produktion kan videreføres til det højere niveau.

EDGE Terrell Lewis, Alabama
Huddle Up Ranking: #134
Consensus Board: #59
Evaluator Board: #56

Lewis er et prospect der i den grad virker til at dele vandene, og lad der ikke være tvivl om hvilken af siderne vi står på. Lewis har fine atletiske evner og god størrelse, men han mangler i dén grad power, har tvivlsom teknik og mangler stabilitet i sit spil. Læg dertil en bekymrende skadeshistorik og begrænset alsidighed. Jo, han har potentiale, men der er simpelthen for mange bekymringer til at det er en chance vi ville tage. Next, please.

DL Raekwon Davis, Alabama
Huddle Up Ranking: #150
Consensus Board: #78
Evaluator Board: #78

Apropos ”nej tak”-prospects. Raekwon Davis kan med sine 6’6, 311 lbs i dén grad jage en skræk i livet på modstanderne allerede inden kampen, og han har absolut også nogle traits, der gør det forståeligt at der er positionstrænere der ikke vil kunne styre deres begejstring – power, quickness, stærke hænder og upside som gap penetrator. Men der er tale om en spiller, der siden en forrygende 2017-sæson har måttet se sin produktion styrtdykke over de to efterfølgende sæsoner, en spiller der mangler atletisk potentiale, pass rush moves, spilforståelse, og gang på gang bare løb ind i en mur i kampen mod LSU i 2019. Dertil kommer også nogle off-field bekymringer. Det er muligt han ender med at blive en stjerne, men vi har ingen kvaler ved at lade det være for et andet hold end vores.

OT Austin Jackson, USC
Huddle Up Ranking: #103
Consensus Board: #44
Evaluator Board: #46

Jackson kunne næsten have været nævnt i forbindelse med snakken om førsterundespillere – for der er mere og mere snak om at han ikke bare kan snige sig ind i første runde, men potentielt kan finde vej til første halvdel af første runde. If so: Good luck! Det er bestemt ikke fordi Jackson ikke har potentiale – tværtimod har han både størrelse, atletiske evner og næsten hvad end der fra et fysisk synspunkt kræves for at kunne blive en dygtig left tackle. Men han mangler noget styrke, han er uhyre rå i sin teknik, spiller med tvivlsom balance og har alt for mange frustrerende spil på sit tape til at vi kan gå ind for at bruge et tidligt valg på ham. OL-coaches skal nok holde hårdt på at de kan få ham trænet op, men trods hans upside er der altså for mange bekymringer til at vi kan ignorere det.

C Lloyd Cushenberry III, LSU
Huddle Up Ranking: #106
Consensus Board: #52
Evaluator Board: #51

Mange peger på Cushenberry som den næstbedste center i årgangen, efter Cesar Ruiz – vi har ham dog blot som den fjerdebedste på positionen. Han har god styrke, spilforståelse, størrelse/længde til positionen, og der er absolut flere ting der gør at vi forstår at hold vil kunne lide ham. Han er dog mere ustabil med sin teknik end ønskværdigt, og mens han umiddelbart virker som en alsidig spiller, der kan spille overalt på indersiden af linjen og i et hvilket som helst system, er der en nagende fornemmelse af at han ikke er alsidig, men begrænset, og simpelthen bare ikke er et godt fit i hverken det ene eller det andet system.

HER ER VI ENIGE

Nu skal det hele dog ikke handle om hvor uenige vi er med andre, så lad os lige slutte af med at liste de 17 prospects vi er ganske enige med konsensus om – spillere, hvor både Consensus Board og Evaluator Board har en spiller placeret +/-3 pladser af vores rangering:

1. EDGE Chase Young, Ohio State (#1 hos alle)
3. CB Jeff Okudah, Ohio State (#3 hos alle)
3. LB Isaiah Simmons (#4 hos alle)
8. Tristan Wirfs (#10 på begge konsensusboards)
13. DL Javon Kinlaw, South Carolina (#12 på begge konsensusboards)
16. OT Mekhi Becton, Louisville (#13 på begge konsensusboards)
18. LB Kenneth Murray, Oklahoma (#19 på Consensus, #21 på Evaluator)
21. WR Justin Jefferson, LSU (#20 på Consensus, #19 på Evaluator)
27. OT Josh Jones, Houston (#28 på Consensus, #26 på Evaluator)
38. CB Trevon Diggs, alabama (#36 på Consensus, #35 på Evaluator)
59. S Kyle Dugger, Lenoir-Rhyme (#58 på Consensus, #59 på Evaluator)
61. EDGE Josh Uche, Michigan (#62 på Consensus, #61 på Evaluator)
69. OG Robert Hunt, Louisiana-Lafayette (#69 på Consensus, #70 på Evaluator)
82. LB Akeem Davis-Gaither, Appalachian State (#85 på Consensus, #81 på Evaluator)
167. LB Markus Bailey, Purdue (#165 på Consensus, #167 på Evaluator)
183. LB Tanner Muse, Clemson (#182 på Consensus, #184 på Evaluator)

 771 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top