You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – CONFERENCE CHAMPIONSHIPS

AFC Championship Game – kl. 21.05:
Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs (3+)
Begge konferencefinaler byder på revancheopgør fra den regulære sæson. Mens hjemmeholdet i NFC-finalen vandt det første opgør, er det i AFC værterne fra Chiefs, der har revanche til gode. Nederlaget til Titans i Week 10 er det seneste opgør Chiefs har forladt uden sejr, og det var også den kamp, der markerede sidst holdets forsvar havde en decideret dårlig kamp.

At Chiefs skulle finde vej til konferencefinalen krævede et mindre mirakel ovenpå den mareridtsstart holdet leverede mod Texans i sidste uge. Special teams kom forfærdeligt fra land med et blokeret punt imod sig og siden et muffed punt af Tyreek Hill, der forærede Texans bolden tæt på end zone. Ved 0-24 tog fanden dog ved Chiefs, der med 41 ubesvarede point, via tre touchdowns af både Damien Williams og Travis Kelce, i sidste ende komfortabelt kunne hente sejren hjem.

Den præstation må indgyde en god portion respekt hos Titans, der har leveret flot spil på forsvaret i de første to slutspilskampe, men nu skal op mod et hold, der tydeligt har vist sig i stand til at eksplodere i et pointfyrværkeri – til punktet hvor Arrowhead Stadium løb tør for fyrværkeri. Med Mahomes under center er Chiefs aldrig ude af en kamp; vi har set det flere gange i hans to sæsoner som starter, herunder i sidste års AFC-finale, hvor det flotte comeback dog ikke var nok, fordi Patriots fik bolden i overtid og scorede, men sjældent som i sidste uge.

Titans lukkede på fornem vis ned for den formodede MVP Lamar Jackson og Ravens-angrebet i sidste runde, ovenpå at have holdt Patriots’ angreb godt nede i Wild Card-runden, og det skal bestemt ikke afvises at de også kan holde Mahomes og co. i skak, men det er et andet type angreb de skal op imod her, og de 32 point Chiefs scorede i det første møde – i Mahomes’ første kamp tilbage fra skade – vidner da også om at det ikke var fordi forsvaret dominerede i den kamp, at de vandt.

Ryan Tannehill har været en af de gode historier i ligaen i år, men hans impact i slutspillet har været til at overse – Titans-offensiven har i det store hele været et Derrick Henry-show. Tannehill har blot forsøgt 29 kast, og samlet 160 yards sammen. Hans tre touchdownkast har dog gjort sit for at hjælpe holdet på vej, og han har samtidig været god til at undgå alvorlige fejl. Titans har haft den fordel, at de ikke har været tvunget til at jagte en modstander i løbet af slutspillet – de var bagud mod Patriots, men aldrig med mere end én scoring, og kun i første halvleg; i begge kampe har de været foran gennem hele anden halvleg. Det kan blive en anden oplevelse i dette opgør, og så er spørgsmålet om Tannehill er i stand til at træde i karakter, som han gjorde det i de to holds første møde, hvor han førte holdet 61 yards til det afgørende touchdown på ét minut indenfor two-minute warning.

Jeg kan ikke komme udenom at jeg har taget fejl af Titans hidtil i slutspillet, og jeg kan også meget vel gøre det her. De skal ikke dømmes ude, men jeg har bare svært ved at se dem tage sejren. Chiefs er ikke uden sine fejl – deres løbeforsvar kan godt få det svært med Derrick Henry, især hvis Chris Jones ikke bliver klar – men defensiven er kommet bedre i gang, angrebet er velkørende og de har hjemmebanefordel. Tiden må være moden for Andy Reid til at vende tilbage til en Super Bowl.

Tennessee Titans 17 @ 27 Kansas City Chiefs

NFC Championship Game – kl. 00.40:
Green Bay Packers @ San Francisco 49ers (3+)
I AFC jagter Chiefs revanche for et snævert nederlag i den regulære sæson. I NFC skal Packers forsøge at revanchere en afklapsning af de store, når de vender tilbage til Santa Clara, hvor de for små to måneder siden blev ydmyget 37-8 af et velspillende 49ers-mandskab.

Ligesom Chiefs har Packers ikke tabt en kamp siden nederlaget til deres modstander i konferencefinalen, og mens spillet langt fra var overbevisende i flere af sejrene for Packers, fik de gjort nok til at tage andenseedeningen i NFC, og de leverede en særdeles solid præstationen i sejren over Seahawks i søndags. Aaron Rodgers og Davante Adams viste atter god kemi, mens forsvaret fik sat Russell Wilson under pres – både Za’Darius Smith og Preston Smith samlede to sacks sammen, mens Kenny Clark fik hentet et enkelt. De skal nu op mod en offensiv linje hos 49ers, der nok formåede at holde stand mod Vikings’ stærke defensive front i sidste uge, men stadig må betegnes som en smule sårbar.

49ers’ offensiv havde relativt let spil mod Vikings, og Jimmy Garoppolo var aldrig presset til at gøre det helt store. Løbeangrebet, anført af Tevin Coleman og Raheem Mostert, samlede 186 yards sammen, og Coleman nåede i end zone to gange på en dag, hvor Vikings slet ikke var i stand til at yde nævneværdig modstand på hverken den ene eller anden side af bolden. Det bør blive sværere mod Packers denne gang, og den overlegne sejr i den regulære sæson må ikke blive en sovepose for 49ers. Packers virker til at have lært noget af den kamp, og hvis 49ers tror de på nogen som helst måde kan cruise gennem NFC-finalen, kan det blive en ubehagelig oplevelse.

Er 49ers klar, bør de dog have overtaget. Ikke bare i kraft af hjemmebanen, men fordi deres forsvar stadig ser uhyre stærkt ud. De har den defensive linje til at presse Packers’ front, og det bageste forsvar bør kunne holde Packers’ receiverkorps nogenlunde i skak. Richard Sherman lukker effektivt ned i den ene side, og selv hvis Davante Adams spiller modsat, vil han formentlig kunne se frem til en del double coverage – og vil Rodgers så tage chancen på Adams dér eller satse på at en af de mindre imponerende receivers kan vinde sit matchup? Seahawks gav Adams for let spil, og det blev straffet hårdt. Jeg ser ikke Niners lave den samme fejl.

Jimmy Garoppolo er umiddelbart den største bekymring omkring 49ers’ offensiv, og mens han har leveret gode præstationer når behovet har været der, har han også haft sine mindre gode kampe henover året. Hvis Aaron Rodgers rammer sit topniveau, skal Garoppolo træde i karakter for at give værterne chancen for en sejr. Ikke umuligt, men absolut ikke givet.

Selvom jeg tror på en tættere kamp end sidst, ser jeg stadig Niners være det bedste og mest komplette mandskab af de to, og med hjemmebanefordelen oveni hatten, går jeg med dem.

Green Bay Packers 20 @ 23 San Francisco 49ers

 651 total views,  2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top