You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – DIVISIONAL SATURDAY

Kl. 22.35:
Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers (3+)
For anden gang på få år fik Vikings sendte Saints ud af slutspillet med et walk-off touchdown – denne gang i overtid, hvor Kyle Rudolph (måske med et lille skub) kom fri og greb det touchdown, der nok engang afsluttede Saints’ sæson tidligere end spillet henover den regulære sæson havde berettiget, og gjorde Vikings klar til Divisional Playoffs for anden gang på tre sæsoner (sidst var kampen hvor de slog Saints på Minneapolis Miracle). Som sjetteseedet har de en på papiret hård opgave foran sig mod topseedede 49ers.

49ers åbnede sæsonen uhyggeligt stærkt med otte sejre på stribe og viste undervejs skræmmende stærkt forsvarsspil, men skaderne begyndte at gøre sit indtog. Defensiven, der i sine fire kampe efter den tidlige friuge blot tillod samlet 23 point, tillod i sæsonens sidste ni kampe 23+ point i seks kampe, og 20+ i to af de øvrige tre. Kyle Shanahans mandskab viste sig dog stærkt spil i flere svære kampe, med en ydmygelse af Packers, en fremragende offensiv præstation i sejren i en svær udekamp i New Orleans og endnu en flot kamp i sejren i Seattle for to uger siden, der sikrede divisionstitlen og førsteseedningen. Selv i nederlaget i Baltimore var 49ers bedre spillende end de fleste andre hold, der har været oppe mod Ravens.

Kwon Alexander, Dee Ford og Jaquiski Tartt ventes at gøre comeback for værterne, og det bør hjælpe forsvaret, både i forsøget på at begrænse Dalvin Cook og lægge pres på Kirk Cousins. Netop Cousins har Kyle Shanahan et vist kendskab til efter deres tid sammen hos Washington Redskins i 2012-2013, men meget er sket siden da, så det er nok lidt begrænset hvor meget det kan bruges til.

Kirk Cousins trådte flot i karakter for Vikings i søndags, og i Stefon Diggs og Adam Thielen har han en stærk receiverduo at kaste til. Thielen kæmper dog med en ankelskade, og det svækker kraftigt Cousins’ chancer for succes i kastespillet. På den anden side af bolden har Jimmy Garoppolo dog også en svær kamp i vente – ikke mindst hvis Vikings’ defensive front kan levere spil på samme niveau som i sejren i sidste weekend. 49ers’ offensive linje er stærk når der skal løbes, men kan kæmpe med at beskytte Garoppolo.

Hos Vikings er Gary Kubiaks tilstedeværelse på trænerstaben en vigtig del af holdets succes med at løbe bolden. Kubiak er oplært under Mike Shanahan, Kyle Shanahans far, så begge hold kender det system, der ligger til grund for løbespillet. Det kan være med til at hjælpe forsvarene på vej mod at lukke ned, og tvinge kampen til at blive vundet gennem luften.

Vikings er absolut ikke uden muligheder for at levere overraskelsen, og der er intet tilbageværende hold i NFC, der ser ud til at være i nærheden af at være usårligt. På hjemmebane og med to ugers forberedelse – i den runde i slutspillet hvor hjemmeholdene generelt har størst succes – går jeg med 49ers.

Minnesota Vikings 17 @ 27 San Francisco 49ers

Kl. 02.15:
Tennessee Titans @ Baltimore Ravens (3+)
Ligesom i NFC åbner AFC med en kamp mellem det topseedede hold og det sjetteseedede mandskab, der overraskede ved at gå videre i sidste uge. Ravens har været dominerende stort set hele vejen gennem sæsonen, og lukkede den regulære sæson med tolv sejre på stribe. Løbeangrebet har været historisk stærkt, mens kasteangrebet på trods af at have færrest pass attempts i ligaen, havde flest touchdowns; ét touchdown pr. 11,9 pass attempts blev det til i den regulære sæson – og det kunne ganske givet have været en endnu mere imponerende frekvens, hvis Lamar Jackson havde spillet alle kampe til ende, mens holdet havde holdt foden på speederen.

Jackson og co. skal op mod et Titans-forsvar, der har gjort fin figur gennem sæsonen, uden dog at kunne nå det niveau vi så fra dem i store dele af sidste sæson. Defensiven mødte dog op til kamp i Wild Card-runden og gjorde sit for at lukke ned for Patriots og sikre en sejr, på en dag hvor angrebet ikke formåede at holde det samme niveau vi har set gennem den sidste del af sæsonen. Ryan Tannehill har spillet en glimrende halvsæson for Titans, men kvaliteten af de forsvar han har splittet ad har ikke været overvældende stærk, og både Patriots i sidste uge og Ravens i denne kamp, har markant stærkere forsvar. Det kneb mod Patriots, og jeg kan også godt se kasteangrebet få det svært mod Ravens.

Mens kasteangrebet kæmpede mod Patriots fortsatte Derrick Henry hvor han slap i den regulære sæson. Over sine seneste syv kampe – gående tilbage til sejren over Chiefs lige inden friugen – har Henry fire gange løbet for 150+ yards (foruden én på 149), og samlet 1078 ards sammen (154 pr. kamp), og Patriots kunne slet ikke lukke ned for ham. Hans matchup mod Ravens ser ikke umuligt ud, og der bør være mulighed for at han kan trække læsset igen.

Kan Henry fastholde spillet og Tannehill løfte sit niveau i forhold til sidste uge – i et svært matchup mod et stærkt kasteforsvar – har Titans muligheden for at begrænse Ravens’ boldbesiddelser, og det er formentlig én af nøglerne til at levere overraskelsen. Ravens’ offensiv er tilpas stærk til at de på dagen kan sætte masser af point på tavlen og tvinge Titans ud i et shootout, og hvis det ender sådan, så har jeg meget svært ved at se Titans tage sejren. Kan Mike Vrabels mandskab holde Lamar Jackson på sidelinjen, skal forsvaret ikke levere helt så mange stops for at muligheden er der – men angrebet skal også stadig kunne få point ud af sine boldbesiddelser. Jeg håber på en spændende kamp, men jeg tvivler på at Titans kan holde trit.

Tennessee Titans 20 @ 31 Baltimore Ravens

 630 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top