You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WILD CARD SUNDAY

Kl. 19.05:
Minnesota Vikings @ New Orleans Saints (3+)
To år på stribe har Saints måttet lide et hårdt slutspilsexit – sidste år mod Rams efter den famøse ikke-kaldte DPI og for to år siden efter Minnesota Miracle, hvor Stefon Diggs med et 61-yard touchdown på kampens sidste spil sendte Vikings i NFC-finalen. Nu står de to hold atter overfor hinanden i slutspillet, dog med den forskel at mødet denne gang er i New Orleans.

Ovenpå nederlaget til 49ers i én af sæsonens allerbedste kampe, lukkede Saints sæsonen overbevisende af med sejre over Colts, Titans og Panthers – foruden Titans kan kvaliteten af modstanderne dog diskuteres – og Drew Brees og co. satte mindst 34 point på tavlen i seks af sæsonens sidste syv kampe (26-18-Thanksgiving-sejren i Atlanta som eneste undtagelse). Mens Saints virkede til at finde sit groove i de sidste uger af sæsonen, kan det samme ikke just siges om Vikings, der med divisionen potentielt på spil, lagde et æg i hjemmekampen mod Packers, og fulgte op med et nederlag til Bears i Week 17 – dog i en kamp hvor det var reserverne der var i aktion.

At flere startere i praksis fik en bye i sidste uge, kan måske være en fordel for Vikings mod et Saints-hold, der måtte spille starterne mod Panthers i jagten på muligheden for en friuge i slutspillet – Saints var dog så overbevisende at starterne kunne trækkes i fjerde quarter.

Vikings ser ud til at få Eric Kendricks klar i linebackerkæden og det er en vigtig brik at have med i dette matchup, men Mackensie Alexander er ude og Mike Hughes sendt på IR, så det bageste forsvar er svækket inden Michael Thomas møder op til kamp.

Mike Zimmers mandskab er bedre hjemme end ude, men deres nederlag på udebane i denne sæson er kommet til tre slutspilsmandskaber og en divisionsrival, de notorisk har det svært med, så værre har det trods alt ikke været – de holdt det også resultatmæssigt tæt hos både Packers, Chiefs (uden Mahomes) og Seahawks. Men kan de også gøre det i New Orleans? Jeg vil ikke afvise det, men jeg synes Saints virker skarpere på de fleste vigtige parametre.

Minnesota Vikings 17 @ 31 New Orleans Saints

Kl. 22.40:
Seattle Seahawks @ Philadelphia Eagles (3+)
Eagles sluttede sæsonen godt af med fire sejre på stribe og sikrede sig dermed titlen i NFLs svageste division og en plads i slutspillet. Seahawks kommer omvendt noget snublende ind i slutspillet med tre nederlag i de sidste fire kampe – alle tre kampe tabt indenfor divisionen. Det var dog marginaler, der kostede mod 49ers i søndags – marginaler, der kunne have betydet at Seahawks ville skulle spille på hjemmebane mod Vikings i stedet for at rejse på tværs af landet til denne kamp.

Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting i forhold til denne enkelte kamp, for Seahawks har generelt et virkelig godt tag på Eagles med sejre i fem kampe på stribe (siden 2011) og syv af de seneste otte (siden 2005). De vandt så sent som for halvanden måned siden, i Week 12, med 17-9 netop i Philadelphia. Begge hold er dog blevet ramt af skader siden, og for Seahawks’ vedkommende er det især på running back det har ramt – både Chris Carson og Rashaad Penny er således på IR. Dertil kommer til denne kamp fravær af både Duane Brown og Mychal Kendricks, mens Jadeveon Clowney omvendt ventes at gøre comeback. Eagles er fortsat ramt af flere skader i receiverkorpset, men ser til gengæld noget overraskende ud til at få Zach Ertz klar til kamp – han er dog næppe på 100%, og kan også let tænkes at være et godt stykke derfra.

Trods Eagles’ slutspilssucces de seneste år, bliver denne kamp første den første i slutspillet for Carson Wentz, der har været ude med skader de seneste to sæsoner, hvor Nick Foles i hans fravær strålede nok til at sikre sig en (alt for) stor kontrakt hos Jaguars. Men hvad kan Wentz så på den store scene? Det er det store spørgsmål vi mangler at få besvaret. Forsvaret trådte flot i karakter i kampen mod Cowboys, hvor Wentz og angrebet kæmpede med at få sat point på tavlen, og defensiven har generelt gjort det godt i det run der førte holdet til divisionstitlen.

Seahawks’ dårlige form er bekymrende, men med Russell Wilson på quarterback har holdet alligevel den x-faktor, der kan være med til at afgøre enhver kamp, og trods den dårlige form holdet rammer slutspillet med, matcher de godt op med Eagles, og så længe bunden ikke falder ud af forsvaret, bør de kunne gøre nok til at hente sejren.

Seattle Seahawks 27 @ 20 Philadelphia Eagles

 968 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top