You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WILD CARD SATURDAY

Kl. 22.35:
Buffalo Bills @ Houston Texans (3+)
Death, taxes og Texans i aktion i sæsonens første slutspilskamp, hvis de har vundet nok kampe til at nå dertil. For sjette gang siden 2011-sæsonen åbner Texans ballet med en hjemmekamp når Wild Card Weekend skal i gang – og i år er sjette gang Texans har kvalificeret sig til slutspillet. Spillet har ikke været overbevisende fra ende til anden for Bill O’Briens mandskab, men de slog til da det gjaldt med sejre over Colts, Patriots, Titans og Bucs i fire af de fem kampe fra uge 12 til 16, og trods et grimt nederlag til Broncos i midten, var det nok til at sikre sig divisionstitlen.

Hele otte af Texans’ ti sejre i sæsonen blev afgjort indenfor én scoring – ligesom tre af deres seks nederlag blev det – og mod et stærkt Bills-forsvar, taler sandsynligheden ikke just for en storsejr til værterne; blot én af de fem foregående Wild Card-kampe de har spillet (ligeledes på hjemmebane) er dog afgjort indenfor én scoring.

Bills har fundet vej til slutspillet for anden gang på tre år under Sean McDermott, og står umiddelbart bedre klædt på til at kunne hente en sejr denne gang end sidst, hvor det blev til et 3-10-nederlag i en grim kamp mod Jaguars. Forsvaret er stærkt, mens angrebet er bedre end i 2017 – der er dog stadig nogle usikkerheder omkring dets kvalitet; der er masser af upside, men et stabilt højt niveau har det knebet med at ramme.

Også Bills har spillet en del på papiret tætte kampe, men det har knebet lidt med at vinde dem – de er kun 4-5 i kampe afgjort indenfor én scoring. Deres 6-1-record i kampe afgjort med større margin vidner til gengæld om holdets potentiale, som de især viste det frem på Thanksgiving mod Cowboys. De tabte siden til Patriots på udebane i en nationalt transmitteret kamp, og nu står de der så igen. Er holdet klar til at tage det næste skridt og hente den første slutspilssejr siden Jim Kelly, Thurman Thomas og Steve Tasker for 24 år siden førte an i en sejr over Dan Marino og Dolphins?

På mange punkter tror jeg at Bills er klar til det, men jeg tror den her kamp i højere grad kommer til at blive afgjort af hvilken udgave af Texans, der møder op. J.J. Watt er tilbage fra skade, men spørgsmålet er om han reelt er klar til at yde et bidrag eller om han mere vil fungere som moralsk opbakning. Leverer Texans sit bedste spil, så tager de sejren, og tiden må være kommet for Deshaun Watson til at træde i karakter i en afgørende kamp – han har præsteret solidt i holdets Primetime-kampe i år.

Bills har fordelen på coachingsiden og har det bedste forsvar, men Texans har hjemmebanen og den bedste quarterback. Hvad trumfer? Af underholdningshensyn håber jeg på Bills, og jeg tager dem også, selvom jeg objektivt set må erkende at jeg tror mest på Texans.

Buffalo Bills 23 @ 20 Houston Texans

Kl. 02.15:
Tennessee Titans @ New England Patriots (3+)
For 11. sæson på stribe og for 18. gang i 18 sæsoner med Brady som den primære quarterback er Bill Belichick og Patriots klar til slutspillet. Dominansen i AFC East – og konferencen som helhed – har dog betydet at det de foregående 17 gange blot tre gange har været relevant for Patriots at komme i aktion i Wild Card Weekend, og i år er første gang siden 2009 at de ikke har sikret sig en friuge i slutspillet. Dengang blev Patriots løbet i sænk af Ravens, mens Tom Brady med tre turnovers i første quarter var med til at grave Patriots’ hul.

Det er sjældent man har kunnet pege på Brady som én af svaghederne hos Patriots, men det er tilfældet i øjeblikket. Han har ikke ramt muren på samme måde som Peyton Manning gjorde det, og fysisk er han stadig i stand til at gøre meget af det han tidligere har gjort, men hans spil er dykket markant, og det virker til at falde tilbage på det mentale – han stoler simpelthen ikke på sine receivers, med undtagelse af Julian Edelman, der kæmper med både knæ- og skulderproblemer, men stadig vil være i aktion.

Forsvaret har haft en fremragende sæson, anført af et stærkt secondary, med Stephon Gilmore som bedste mand, og skal Patriots gå hele vejen i år, ser det ud til at skulle gøres på samme måde som da Brady vandt sine første Super Bowl – på ryggen af forsvaret. Det ser dog meget svært ud for Patriots, med det spil de har leveret i den senere tid – kombineret med det faktum at de skal vinde fire kampe for at kunne løfte Lombardi-trofæet; noget intet hold har gjort siden Ravens for syv år siden. Tværtimod har alle Super Bowl-deltagere i de seneste seks Super Bowls været hold, der havde en friuge i slutspillet. Med Belichick på sidelinjen og Patriots’ generelle slutspilserfaring vil det dog være dumt at dømme dem ude.

For Titans’ vedkommende er der mulighed for revanche for nederlaget i Divisional Playoffs for to år siden, hvor Patriots uden større besvær vandt med 35-14 – og det er et Titans-mandskab, der på papiret står bedre end sidst til at kunne hente sejren. Ryan Tannehill har leveret fantastisk spil siden han overtog fra Marcus Mariota – spil, der absolut ikke er sustainable over længere tid (no way han kan gøre det over en hel sæson næste år), men som Joe Flacco viste for Ravens i 2012 og Nick Foles for Eagles i 2017 er et hot streak i slutspillet ikke umuligt – også for quarterbacks, der ikke hører til i den absolutte top. Tannehill har for alvor fået gang i A.J. Brown, der har haft en forrygende rookiesæson, og på jorden har Derrick Henry, ligesom sidste sæson, fundet sit groove i den sidste del af sæsonen – i de seks sidste kampe han spillede (sad over Week 16) har han samlet 896 yards og 10 touchdowns sammen på jorden på 139 carries med fem 100-yard kampe. Patriots er ikke dårlige mod løbet, men der kan findes succes mod dem, og Derrick Henry bør stå klar til et stort workload.

Vejret kan også blive en faktor med stormen Henry (er det mon et tegn for Derrick Henry, der også fylder 26 i dag?), der kan give svære betingelser – betingelser, der vil kunne tale for flere løb. Om det bliver så slemt er svært at sige, men det er en mulighed, som Mike Vrabel måske kan håbe lidt på når han skal op mod holdet han var med til at vinde Super Bowls for i starten af 00’erne.

Patriots har været årtiets dynasti i både 00’erne og 10’erne – spørgsmålet er så om det effektivt bliver afsluttet på den første lørdag i 20’erne? Jeg forventer en tæt kamp, og Titans har absolut muligheden for at kunne hente sejren – ikke mindst hvis Patriots’ forsvar ikke genfinder noget af niveauet fra første halvdel af sæsonen – og mens jeg er yderst fristet af tanken om at gå med gæsterne, ser jeg alligevel Patriots finde en måde at trække sig sejrrigt ud, i hvad der potentielt kan blive Tom Bradys sidste hjemmekamp på Gillette Stadium.

Tennessee Titans 17 @ 20 New England Patriots

 631 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top