You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 17

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
New York Jets @ Buffalo Bills
Bills har booket sin anden billet til slutspillet på tre år, og er sikret at gå slutspillet i møde som femteseedet. De har dermed intet på spil i dette opgør, udover at undgå at gå ind i slutspillet med to nederlag på stribe – og tre i de sidste fire kampe. Jets har heller intet på spil, men kan med en sejr lukke sæsonen af med seks sejre i de sidste otte kampe – et solidt udgangspunkt til offseason. Holdene mødtes i sæsonpremieren, hvor Bills vendt 0-16 til en 17-16-sejr, og jeg kan godt se det igen blive tæt. På hjemmebane får Bills fordelen, men det kan let gå den anden vej.

New York Jets 17 @ 20 Buffalo Bills

New Orleans Saints @ Carolina Panthers
Panthers har tabt syv på stribe og afventer mere eller mindre bare at offseason kan begynde, så der kan komme styr på trænersituationen. Will Grier havde en mareridtsdebut mod Colts i sidste uge, og bør kun få det endnu sværere når Saints er på programmet. Saints jagter en bedre slutspilsseedning, og kan – afhængigt af dagens resultater – ende alt fra første- til tredjeseedet i konferencen. De kan ende som andenseedet selv hvis de taber denne kamp, men de vil stå bedre hvis de vinder. Det blev et tæt opgør sidst holdene mødtes, og de to mandskaber har givet hinanden flere tætte kampe i årenes løb, men jeg kan ikke gå imod Saints her. Og det bør end ikke blive tæt.

New Orleans Saints 31 @ 10 Carolina Panthers

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals
Med overtidsnederlaget til Dolphins sikrede Bengals sig i sidste uge topvalget i næste års draft (og med sin præstation i nat sikrede Joe Burrow sig nok også topvalget i selvsamme draft). Freddie Kitchens virker på vej ud hos Browns og interne stridigheder mellem Kitchens og flere offensive profiler har fyldt i den seneste tid. Men er det så slemt at de end ikke kan slå et Bengals-hold, der blot har vundet én kamp i år? Jeg vil absolut ikke afvise det. Bengals har vist bedre spil på angrebet siden Andy Dalton kom tilbage under center, og kan sagtens lave overraskelsen på hjemmebane, men der bør stadig være tilpas mange offensive fravær til at Browns’ forsvar kan have fordelen – og lade angrebet gøre det nødvendige for at tage sejren.

Cleveland Browns 23 @ 14 Cincinnati Bengals

Green Bay Packers @ Detroit Lions
Ligesom Saints kan Packers ende alt fra første- til tredjeseedet afhængigt af rundens resultater. De er dog – i modsætning til Saints – sikret en friuge i slutspillet, hvis ”bare” de vinder, og hvis Seahawks så siden slår 49ers vil det ikke bare være en friuge, men hjemmebanefordel gennem slutspillet. Lions har tabt otte på stribe og elleve af de seneste tolv, og mens de holdt det tæt på Lambeau tidligere på året, var det med Matthew Stafford under center, og et generelt bedre spillende hold end dét, der aktuelt kan sendes på banen.

Green Bay Packers 24 @ 10 Detroit Lions

Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs
Chiefs har vundet fem på stribe og har vist stærkt spil på forsvaret med blot 31 tilladte point i de fire kampe siden friugen. Opstarten på den aktuelle stime kom lige inden friugen i det første møde med netop Chargers, der blev sænket med 24-17. Chargers er i elendig form med nederlag i fem af de seneste seks, og mangler skarpheden i de afgørende situationer – fire af de fem nederlag og ni af ti i sæsonen har været indenfor én scoring. Den gode nyhed er at det ikke nødvendigvis bliver tilfældet hér – den dårlige er, at det sandsynligvis vil være fordi de taber større mod et skarpere mandskab. Chiefs er sikret mindst tredjeseedningen med en sejr – og kan veksle det til en andenseedning, hvis Patriots taber til Dolphins; omvendt kan de risikere at falde til fjerdeseedningen, hvis de ikke vinder.

Los Angeles Chargers 13 @ 27 Kansas City Chiefs

Chicago Bears @ Minnesota Vikings
Trods den elendige præstation mod Packers, er Vikings klar til slutspillet som sjetteseedet i NFC, og har dermed intet på spil i denne kamp. De vil angiveligt hvile flere startere – onde tunger vil sige at de dermed har givet de spillere to ugers hvil – og det kan meget vel betyde at den her kamp ender med et nederlag for dem. Bears har tabt sine seneste to kampe, og kunne intet få i gang mod Chiefs i søndags. Til gengæld har de generelt et godt tag på Vikings, og skal de virkelig op mod et reservespækket mandskab, bør Bears kunne gøre det nødvendige, trods udebane.

Chicago Bears 20 @ 10 Minnesota Vikings

Miami Dolphins @ New England Patriots
Patriots sikrede sig divisionstitlen og holdt fast i kontrollen over slutspilsskæbnen – friuge i slutspillet med en sejr – ved at slå Bills. Det var en af de bedre offensive kampe fra holdet og Tom Brady i den senere tid, og et velvalgt tidspunkt at vise sig frem fra sin bedste side. Kan de fastholde det spil ind i slutspillet, er der absolut grund til at holde øje med dem – og hvis de viser det igen i denne kamp, bør de køre Dolphins over. De tromlede hen over Brian Flores’ mandskab i det første møde i sæsonen med en 43-0-sejr, men Dolphins er bedre spillende nu end dengang. Jeg tror dog stadig ikke det er nok til at de kan levere overraskelsen.

Miami Dolphins 17 @ 27 New England Patriots

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers
Ligesom Jets har Falcons fået vendt en 1-7-start og har vundet fem af syv kampe siden midseason. Det har været nok til at få ejer Arthur Blank til, allerede inden sæsonens sidste kamp er spillet, at sikre at Dan Quinn får endnu en sæson som head coach. Bucs fik sin stime på fire sejre afsluttet af Texans i søndags, hvor Bruce Arians’ mandskab trods fem turnovers i sidste ende kun tabte med et field goal. Jameis Winston er to interceptions fra at blive den første quarterback i NFL-historien med 30 touchdowns og 30 interceptions i en sæson. Det kræver ”bare” en gentagelse af de to holds første møde, hvor Bucs hentede en 35-22-sejr med tre touchdowns og to interceptions fra Winstons side. Bucs’ angreb er ramt af skader, og selvom det ikke afholdt dem fra at komme tæt på sejren mod Texans, kan jeg godt se det give udfordringer her, så selvom Falcons er på udebane går jeg med dem. De har trods alt også vist sig i stand til at levere fine præstationer på udebane med sejrene over Saints og 49ers.

Atlanta Falcons 26 @ 17 Tampa Bay Buccaneers

De sene søndagskampe – kl. 22.25:
Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens
Med førsteseedningen sikret vil Ravens hvile flere startere til dette rivalopgør, og det kan komme Steelers til gode, hvis de samtidig får lidt hjælp. I første omgang skal de dog vise at de – med alle bekymringerne på quarterbackpositionen – kan slå et reservespækket Ravens-mandskab, og det er jeg ærligt talt ikke sikker på at de kan. Steelers-defensiven bør kunne holde Ravens nede, men jeg er oprigtigt i tvivl om hvad jeg kan tillade mig at forvente af offensiven i øjeblikket. For Steelers kan et nederlag også vise sig at være nok, hvis tilpas mange andre kampe falder rigtigt ud, men det vil være meget at skulle satse på – så hellere vinde og håbe at Titans igen snubler mod Texans. Med tanke på hvad der er på spil, så skal Steelers simpelthen kunne finde en måde at vinde på, men jeg vil ikke blive chokeret hvis RG3 og co. henter sejren.

Pittsburgh Steelers 20 @ 17 Baltimore Ravens

Washington Redskins @ Dallas Cowboys
Med nederlaget til Eagles i søndags, faldt Cowboys til andenpladsen i NFC East, afhængige af at Eagles taber til Giants, mens de selv slår Redskins her, for at kunne tage divisionen. Den del de selv kontrollerer burde være til at klare, om end en sejr absolut ikke er givet mod et Redskins-hold, der nok har tabt tre på stribe, men har formået at presse bl.a. Packers på udebane undervejs. Dwayne Haskins, Terry McLaurin og Landon Collins er dog ude med skader, og mens Case Keenum godt kan spille bedre end Haskins, er fraværet af især McLaurin i receiverkorpset et hårdt slag. Cowboys har generelt et godt tag på Redskins, og bør også tage denne – men som de har spillet i år, skal jeg bestemt ikke afvise at de dummer sig.

Washington Redskins 20 @ 30 Dallas Cowboys

Tennessee Titans @ Houston Texans
Forudsat Chiefs’ kamp ikke trækker ud, vil Texans vide om der er noget som helst på spil på for dem, når de indtager banen til aftenens kamp. Har Chiefs tabt, kan Texans med en sejr kravle op på tredjeseedningen i AFC og trække Titans/Steelers/Raiders i stedet for Bills i første runde i slutspillet. Flere meldinger peger dog i retning af at Texans vil prioritere at lade Deshaun Watson og flere andre startere få en friuge og i stedet lade reserverne komme i aktion og tage hvad end det udmønter sig i af seedning. Selvom Titans tabte til Saints i sidste uge, rykkede de op på sjetteseedningen takket være Steelers’ nederlag, og kontrollerer nu selv slutspilsskæbnen. Win and you’re in. Sidst Titans stod i en situation hvor en sejr ville bringe dem i en særdeles fordelagtig position (kampen i sidste uge var i praksis fuldstændig ligegyldig i forhold til deres slutspilschancer – allerede dengang afhang det hele af denne kamp og udfaldet af Steelers’ kampe) leverede de en svag indsats på hjemmebane mod netop Texans, der sikrede sig divisionstitlen i AFC South, men mod et formodet reservespækket Texans-hold, skal Ryan Tannehill og co. kunne færdiggøre arbejdet og gøre sig klar til slutspillet.

Tennessee Titans 28 @ 13 Houston Texans

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars
Colts er ude af slutspilskampen, men kan alligevel være med til at lave ballade i AFCs slutspilsbillede med en sejr over Jaguars. Hvis de slår Jaguars og Titans taber til Texans, vil Colts således kravle op på andenpladsen i AFC South og eliminere Titans fra slutspilsræset – og det vil kunne åbne døren for Oakland Raiders til at snige sig ind, hvis de vinder og Steelers også har tabt sin kamp. Ikke det mest realistiske scenarie, men mærkeligere ting vil være sket. Colts brød sin stime på fire nederlag (og seks nederlag i syv kampe) med en klar sejr over Panthers i sidste uge, mens Jaguars ovenpå sejren over Raiders atter tabte, og nu har tabt seks af de seneste syv. Det er altså ikke just to hold i god form, der tørner sammen. Colts vandt det første møde klart med 33-13, og virker som det bedste af holdene forud for sidste runde.

Indianapolis Colts 31 @ 21 Jacksonville Jaguars

Philadelphia Eagles @ New York Giants
Sejren i søndags over Cowboys har sikret Eagles en matchbold i kampen om NFC East. Kan de slå Giants er de sikret en kamp på hjemmebane i næste uge mod enten 49ers eller Seahawks (hvem end af de to hold, der taber SNF og bliver toer i divisionen og femmer i NFC). På papiret burde det være til at klare for et 8-7-hold at sænke et 4-11-mandskab, men med tanke på at Eagles på hjemmebane måtte levere et comeback for at vinde over Giants i overtid, da holdene mødtes senest, og at Giants fik gang i Saquon Barkley igen i søndags, skal det absolut ikke afvises at Eagles kan ende med at snuble. Det er med al sandsynlighed Eli Mannings sidste søndag som en New York Giant, og mens han vil være på sidelinjen, vil holdet ganske givet gerne forsøge at give ham en god afsked – og hvad bedre end at slå Eagles (selvom det kan betyde at de så hjælper Cowboyos i slutspillet)? Jeg føler at jeg bør gå med Eagles, men fornemmelsen for et hold, der har kæmpet med at levere stabilt spil på angrebet og må undvære Zach Ertz til denne kamp – og har tilladt 37 og 27 point til Dolphins og Redskins i sine seneste to udekampe – er virkelig ikke god. Doug Pederson bør kunne få sit hold til at levere varen, og jeg stoler ikke på Giants, men fristelsen til at gå med værterne er virkelig svær at modstå. Men jeg holder fast i Eagles.

Philadelphia Eagles 24 @ 17 New York Giants

Oakland Raiders @ Denver Broncos
På utrolig vis lever Raiders stadig i kampen om AFCs sjetteseedning. De er afhængige af flere andre kampe, men kan de slå Broncos, mens Colts sænker Jaguars og både Titans og Steelers taber, skal bare én af fire andre kampe falde rigtigt ud (fx at Patriots slår Dolphins) for at Raiders trods sine fire nederlag på stribe inden sidste uges sejr, sniger sig ind. Af hensyn til kvaliteten af slutspilskampene i næste uge, håber jeg ikke det sker – og med mit bud på at Titans slår Texans, skyder jeg heller ikke på det – men muligheden er altså til stede. Broncos kan dog sagtens drille, som de har vist over den seneste måned, ikke mindst med sejren over Texans, og på hjemmebane mod et Raiders-hold der er uden Josh Jacobs skulle der være pæne mulighede for at Vic Fangio lukker sin første sæson som Broncos-head coach med en 7-9-record, trods 2-6 ved midseason.

Oakland Raiders 16 @ 21 Denver Broncos

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams
Den eneste kamp i det sene vindue, der ikke har – eller kan have – nogen som helst form for indflydelse på fordelingen af slutspilspladser/-seedninger. Rams har blødt point i de seneste kampe, hvor Cowboys og 49ers har sat hhv. 44 og 34 point på tavlen, og nu venter så et Cardinals-mandskab, der har vundet to kampe på stribe og ikke mindst har fået gang i løbet med Kenyan Drake. Kyler Murray er en game-time decision for gæsterne, som dog kan nyde godt af at Rams kan vælge at lade nogle af de småskadede spillere få et hvil i denne uge – uagtet at han angiveligt er indstillet på at slutte sæsonen med en winning record. Cardinals har formen med sig, men hvis Murray ikke spiller, eller spiller på mindre end 100%, får Rams fordelen hos mig.

Arizona Cardinals 20 @ 24 Los Angeles Rams

Sunday Night Football – kl. 02.15:
San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks (3+)
Årtiets sidste footballkamp. Vi lukker 2010’erne med afgørelsen af NFC West – taberen tager femteseedningen, vinderen tager divisionen. Bliver det 49ers der vinder, vil de tage førsteseedningen i konferencen, mens Seahawks skal bruge nederlag til både Packers og Saints for med en sejr at tage førsteseedningen. Det er nok for meget at bede om, men en hjemmekamp i slutspillet er heller ikke at kimse af, selvom det på papiret kan være en sværere kamp at møde Vikings hjemme end Eagles/Cowboys ude, som tilfældet vil blive med et nederlag. Seahawks er ramt flere fravær og må bl.a. klare sig uden left tackle Duane Brown, mens Marshawn Lynch og Robert Turbin er blevet signet for at sikre running back-positionen hvor Chris Carson og C.J. Prosise er ude. Formen er ikke specielt god efter klare nederlag til Rams og Cardinals – og en alt for snæver sejr over Panthers – i løbet af de seneste uger. 49ers er også ramt af flere skader, og har kæmpet en del på forsvaret på det seneste. Angrebet er dog kommet lidt i gang og ikke mindst George Kittle har været ustoppelig. Mod et Seahawks-hold, der kæmper gevaldigt mod tight ends, har Kittle et aldeles glimrende matchup. Seahawks vandt i overtid i San Francisco – da Kyle Shanahan valgte at gå efter sejren frem for at spille for uafgjort (aldeles prisværdigt, men ikke nødvendigvis den rette beslutning af hensyn til 49ers’ chancer) – men trods udebane, ligner 49ers for mig at se det bedste hold ved indgangen til denne runde.

San Francisco 49ers 24 @ 17 Seattle Seahawks

 647 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top