You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 15

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Seattle Seahawks @ Carolina Panthers
Med nederlaget til Rams, mistede Seahawks føringen i NFC West. Nu skal de på tur på tværs af landet til en tidlig kamp mod Panthers, der tabte klart hos Falcons i den første kamp ovenpå fyringen af Ron Rivera. Fem nederlag på stribe er det nu blevet til for Panthers, og selvom de har hjemmebanefordel i en tidlig kamp, er det svært for mig at se det være nok til at tage sejren her. Seahawks har ikke for alvor været dominerende, men de bør stadig kunne gøre nok.

Seattle Seahawks 26 @ 18 Carolina Panthers

New England Patriots @ Cincinnati Bengals
Bengals kunne ikke følge op på sejren over Jets og faldt til 1-12. Patriots tabte sin anden kamp på stribe, hjemme mod Chiefs, og mens divisionen bør kunne køres hjem – selv med et nederlag til Bills i næste uge – er en friuge i slutspillet kommet lidt i fare. Tom Brady spiller noget af sit dårligste football i …. nogensinde? … og angrebet er mere afhængigt af forsvaret end længe set. Patriots er officielt ”on to Cincinnati” og selvom jeg ikke tror det bliver en gentagelse af 43-17 fra 2014-sæsonen, så bør i hvert fald forsvaret gøre nok til at tilsikre at Patriots får sejren.

New England Patriots 24 @ 10 Cincinnati Bengals

Tampa Bay Buccaneers @ Detroit Lions
Det er blevet til seks nederlag på stribe og ni nederlag i de seneste ti kampe for Lions. Bucs har omvendt vundet tre i træk og fire af de seneste fem. Jameis Winston er plaget af en skadet finger, men ventes at spille, og selvom det giver anledning til en del spørgsmål omkring Bucs’ offensive formåen, så kan jeg ikke gå med Lions som de spiller i øjeblikket.

Tampa Bay Buccaneers 27 @ 17 Detroit Lions

Chicago Bears @ Green Bay Packers
Med tre sejre på stribe har Bears fået sat lidt skub i spillet. Angrebet leverer sit bedste spil længe og på 7-6 er der et spinkelt håb om slutspil. Akiem Hicks er tilbage på forsvaret efter skade, og skal forsøge at hjælpe med at sænke et Packers-hold, der ikke har set imponerende ud den seneste halvanden måned. Spillet i sejren over Redskins i søndags lod meget tilbage at ønske, og der har generelt været mere grund til bekymring end optimisme når man har set Packers’ spil siden starten af november. Hjemme på Lambeau Field er Packers dog favoritter og generelt har Aaron Rodgers og co. haft et godt tag på Bears – sejr i seks af de seneste syv og ti af de seneste tolv – selvom det i flere tilfælde har holdt hårdt.

Chicago Bears 14 @ 19 Green Bay Packers

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs
Drew Lock har fået en glimrende start som Broncos-quarterback. To kampe har kastet to sejre af sig mod Chargers og Texans, men nu venter den sværeste opgave hidtil mod divisionsrivalerne Chiefs, der med sejren over Patriots i søndags sikrede sig divisionstitlen og bragte sig indenfor én sejr af en friuge i slutspillet. Chiefs har generelt et solidt tag på Broncos og har vundet otte indbyrdes møder på stribe, senest 30-6 i Denver for små to måneder siden. Broncos er et bedre hold nu end dengang, men det samme kan nok også siges om Chiefs – sejren over Broncos var holdets eneste i fire kampe i oktober – og med hjemmebanefordelen til at hjælpe dem på vej, bør det her blive en Chiefs-sejr. Jeg føler mig dog ikke så overbevist som jeg gerne ville være.

Denver Broncos 17 @ 27 Kansas City Chiefs

Miami Dolphins @ New York Giants
Med Eli Maning under center fik Giants lagt pres på Eagles i mandags, men måtte til sidst se sig slået og er nu oppe på ni nederlag på stribe. Dolphins, der slog Eagles ugen forinden, skuffede mod Jets, og skal nu forsøge – på samme stadion – at rette op på skuffelsen. På papiret er det en god mulighed for Giants til at få stoppet stimen af nederlag, og jeg vil heller ikke afvise at det sker. Men der er ingen chance for at jeg kommer til at skyde på det. Dolphins er det bedre hold, og trods udebane, bør deres angreb kunne gøre nok her – ikke mindst efter Giants har sendt Janoris Jenkins på porten, og efterladt et i forvejen skidt spillende secondary i en endnu værre tilstand.

Miami Dolphins 34 @ 20 New York Giants

Houston Texans @ Tennessee Titans (TV3 Sport)
Kampen om AFC South-tronen. Texans og Titans står lige i toppen af divisionen, men Texans har den umiddelbare fordel, dels i kraft af tiebreakers hvis det også skulle ende med at holdene står lige efter uge 17, dels i kraft af et umiddelbart lettere matchup i næste uge (Texans møder Bucs mens Titans møder Saints). Holdene har begge indbyrdes møder til gode, og skulle det ende med et sweep, vil det også betyde divisionssejr til det vindende hold. Hvis de deler i porten, skal Titans bruge et Texans-nederlag i næste uge, mens de selv slår Saints, for at tage divisionen – og Titans står samtidig også relativt svagt i kampen om et wild card, hvis dét skulle ende med at være deres eneste mulighed for at nå slutspillet. Til gengæld har Titans fordelen af at være det bedst spillende mandskab i øjeblikket, og i forhold til denne kamp har de så også fordelen af hjemmebane. Med Ryan Tannehill under center er holdet 6-1 og har vundet fire på stribe, i i kampe hvor de har sat 30+ på tavlen. Texans fulgte sin fine sejr over Patriots op med et skuffende nederlag til Broncos, og skal nu på udebane, hvor de blot er 3-3 i år. Denne kamp er ikke altafgørende for Bill O’Briens mandskab – så længe de vinder de to sidste tager de divisionen – men det er must-win for Mike Vrabel og Titans. Det betyder ikke at det også er sådan det kommer til at gå, men det bliver mit bud.

Houston Texans 23 @ 33 Tennessee Titans

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins
Med det yderste af neglene undgik Eagles at floppe mod Giants mandag. På 6-7 deler de nu føringen i NFC East med Cowboys, og kan med en sejr her og et Cowboys-nederlag til Rams i det sene vindue, tage teten i divisionen inden de to holds indbyrdes møde i Philadelphia i næste uge – med en potentiel matchbold til Eagles på hjemmebane. Men først skal der findes en sejr her, og selvom Eagles bør vinde, er det langt fra givet. Receiverkorpset er skadesramt og Redskins har vist lidt bedre spil i de seneste uger – og hvem ved hvad der kan ske i divisionsopgør? Ikke mindst i NFC East. Jeg vil slet ikke afvise at Eagles snubler, men de har haft kontrollen i de senere sæsoner – fem sejre på stribe i indbyrdes møder – og bør fastholde den.

Philadelphia Eagles 24 @ 17 Washington Redskins

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Cleveland Browns @ Arizona Cardinals
Ovenpå nederlaget til Steelers, fik Browns taget lidt revanche med sejren over Bengals i sidste uge. Slutspilshåbet er dog stort set slukket, og nu handler det bare om at redde æren – og måske nogle jobs. Cardinals har leveret flere gode præstationer i løbet af den seneste halvanden måned, men det er ikke desto mindre blevet til seks nederlag på stribe. Browns ligner det bedre hold og kan på dagen levere en total ydmygelse af Cards, men tiden må næsten være kommet for Cardinals til at få stoppet stimen, og mod et Browns-hold uden noget på spil – i en sæson hvor forventningerne var til meget mere – kan jeg godt se dem lave overraskelsen.

Cleveland Browns 16 @ 27 Arizona Cardinals

Minnesota Vikings @ Los Angeles Chargers
Efter tre tabte kampe på stribe fik Chargers fundet tilbage på rette kurs med en 45-10-ydmygelse af Jaguars i Jacksonville i søndags. Nu venter så en hjemmekamp mod et noget stærkere mandskab når Vikings kommer til Los Angeles. Vikings hentede uden større besvær en sejr over Lions i søndags, og holder fast i den aktuelle sjetteseedning i NFC, én sejr foran Rams. Med nogle svære kampe i de sidste uger, og én sejr op til Packers, er der mulighed for alt fra divisionstitel over wild card til misset slutspil. Løbet er kørt for Chargers, men Anthony Lynn coacher muligvis for sit job, og med Philip Rivers’ forestående kontraktudløb, kan der være udskiftning på vej i klubben i offseason, og dermed en ærefuld afslutning at spille for i de sidste uger af sæsonen. Få hold er sværere at blive kloge på end Chargers, og de kan næsten ligeså vel vinde som tabe denne. Vikings bør dog være det bedre hold, så jeg går med dem.

Minnesota Vikings 27 @ 23 Los Angeles Chargers

Jacksonville Jaguars @ Oakland Raiders
Med udekampe på programmet i de sidste to runder, er tiden kommet for Oakland Raiders til at spille sin sidste kamp i Oakland (i hvert fald i denne omgang) inden det forestående skifte til Las Vegas – og medfølgende navneskifte til Las Vegas Raiders. Jaguars fik ikke meget ud af skiftet til Gardner Minshew i sidste uges hjemmekamp mod Chargers, og skal nu på tværs af landet til denne kamp. Raiders har tabt tre på stribe (med 31, 31 og 21 point) mens Jaguars er oppe på fem nederlag på stribe (på 23, 20, 22, 17 og 35 point). Det lugter ikke af en god kamp. Hjemmebanen får fordelen.

Jacksonville Jaguars 13 @ 26 Oakland Raiders

Kl. 22.25:
Los Angeles Rams @ Dallas Cowboys (3+)
To hold, der kæmper desperate for en plads i slutspillet. Rams-angrebet, der var helt til rotterne i november, ser ud til at have fundet sig selv med godt spil i de to sejre over Cardinals og Seahawks, mens forsvaret har holdt de to modstandere til samlet 19 point. Cowboys har omvendt tabt tre på stribe, men fører ikke desto mindre fortsat NFC East, og kan de vinde hér vil de med en sejr i næste uge mod Eagles kunne sikre sig divisionen; omvendt vil et nederlag her, kombineret med Eagles-sejr over Redskins tidligere, give rivalerne den tilsvarende matchbold i næste uge. Med det spil Cowboyos har lagt for dagen, er det svært at gå med dem her, hjemmebanen til trods. Skal Rams nå slutspillet, skal det være via et wild card, og her hænger de aktuelt én sejr bag Vikings, så der er også behov for en sejr til dem hér.

Los Angeles Rams 30 @ 17 Dallas Cowboys

Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers
Kyle Shanahans præstation som offensiv koordinator for Falcons var medvirkende til at sikre ham jobbet som head coach hos 49ers. Nu skal han så op mod sit gamle hold, når han skal forsøge at få sit hold til at følge op på den flotte præstation i sejren over Saints i sidste uge i 2019-sæsonens vel nok bedste kamp. Med en 2-1-record i det hårde three-game stretch mod Packers, Ravens og Saints, har 49ers gjort nok til at holde føringen i NFC West forud for de sidste kampe – inkl. besøget hos Seahawks i sidste runde – og selvom der ikke er garanti for sejre i de sidste kampe inden da (Rams i næste uge ligner heller ikke en walkover), så er i hvert fald denne kamp én der skal vindes. Falcons vandt klart over Panthers i søndags, men der er stor forskel på en hjemmekamp mod Panthers og et besøg hos Niners – også selvom det er et hold, der er ramt af flere skader i øjeblikket – og det bør komme til udtryk.

Atlanta Falcons 16 @ 34 San Francisco 49ers

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Buffalo Bills @ Pittsburgh Steelers (3+)
Der er ikke mange kampe i denne uge hvor begge hold har noget på spil i forhold til slutspillet. Det er dog tilfældet hér. Bills lever – marginalt – i kampen om AFC East, men skal formentlig fokusere på at hente et wild card. Steelers kan omvendt ikke nå noget i sin division, men kan med en sejr hér hjælpe sig selv godt på vej mod et wild card. Sejre i to af de sidste tre kampe bør være nok for begge disse hold, så der er plads til et nederlag i denne kamp – det vil bare lægge pres på forud for de sidste to runder. Ikke mindst for Bills, der har Patriots på programmet i næste uge – Steelers skal møde Ravens i sidste runde, men det kan meget vel ende med at blive et reservespækket hold de skal møde. Begge hold spiller stærkt på forsvaret og har lidt spørgsmålstegn omkring offensiven. Umiddelbart bør Bills være det bedste hold, men Steelers har hjemmebanefordelen og formen (sejr i syv af de seneste otte) med sig. Josh Allen viste sig fint frem da han på Thanksgiving skulle i aktion på nationalt tv. Nu får han endnu en chance – og så kan han forsøge at stoppe den stime på seks SNF-nederlag på stribe uden nævneværdig offensiv produktion, som Bills har gang. Jeg vil absolut ikke afvise at Bills tager sejren, men fornemmelsen siger at Steelers tager den.

Buffalo Bills 16 @ 17 Pittsburgh Steelers

Monday Night Football – kl. 02.15:
Indianapolis Colts @ New Orleans Saints (TV3 Sport)
Colts er gået i stå og har tabt tre på stribe og fem af de seneste seks. Saints måtte se sig slået af 49ers i søndags, men ligger fortsat fint til i kampen om en friuge i slutspillet. Hvis de får den, vil dette være den sidste hjemmekamp i en måned for Drew Brees og co., da der venter to udekampe i de sidste to runder, inden en friuge i slutspillet, hvor modstanderen i Divisional Playoffs skal findes. Angrebet havde en fremragende kamp mod 49ers, og mens forsvaret ikke holdt niveau, bør det vise sig noget bedre frem mod Colts’ offensiv. Colts er i for dårlig stand både på det spillemæssige niveau og på skadesfronten, til at jeg ser dem yde nævneværdig modstand her.

Indianapolis Colts 17 @ 38 New Orleans Saints

 505 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top