You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 14

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Carolina Panthers @ Atlanta Falcons
Ovenpå det fjerde nederlag på stribe har Panthers trykket stikket på Ron Rivera, og Perry Fewell vil nu få de sidste fire kampe i sæsonen til at forsøge at rette op på skuden og kæmpe sig ind i kampen om at overtage jobbet i den kommende sæson. Falcons fulgte det skuffende nederlag mod Bucs op med et nederlag i New Orleans på Thanksgiving. Falcons har fordelen af hjemmebane og vandt overlegent 29-3 hos Panthers i det første møde mellem holdene for tre uger siden, men udskiftningen på head coach kan måske få gang i Panthers – det er set en del gange tidligere, at i hvert fald den første kamp efter en fyring kan byde på markant anderledes, og succesfuldt, spil. Jeg har lidt fidus til at Panthers kan gøre det samme, men jeg mangler de afgørende argumenter for at overbevise mig selv om at det også giver logisk mening at gå med dem. De ekstra dages forberedelse – og et comeback til Julio Jones – kan blive udslagsgivende

Carolina Panthers 17 @ 24 Atlanta Falcons

Baltimore Ravens @ Buffalo Bills
Med en fin præstation på Thanksgiving har Bills fået lagt lidt pres på Patriots i toppen af AFC East, og formentlig taget det afgørende skridt mod en plads i slutspillet. Nu handler det om at forsøge at fravriste rivalerne divisionstitlen og sikre sig en så god seedning som muligt. Patriots’ nederlag i søndags og Ravens’ sejr over 49ers, har sendt Ravens op som aktuel førsteseed i AFC, og trods udebane i dette opgør, bør de kunne gøre det nødvendige for at bevare den seedning og fastholde presset. Bills har et stærkt nok forsvar til at give problemer for Ravens’ angreb, men jeg ser bare ikke nogen holde Lamar Jackson og co. nede. Bills’ angreb har gennemgået en fin udvikling de seneste uger, og kan godt overraske i et svært matchup, men det ændrer ikke på at jeg går med Ravens.

Baltimore Ravens 27 @ 17 Buffalo Bills

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns
Med sejren over Jets har Bengals undgået 0-16-sæsonen. Med nederlaget til Steelers er Browns’ slutspilshåb formentlig blevet slukket. Men kampen om Ohio skal stadig afvikles, og her må Browns stå bedst. Bengals viste lidt fremskridt med Andy Dalton tilbage under center, men Browns bør være en markant hårdere opgave end Jets, og med sejren ”af vejen” kan jeg godt se en mindre motiveret præstation fra Bengals her – selvom det er en divisions- og statsrival de skal op imod. Browns bør være bedst på hjemmebane.

Cincinnati Bengals 13 @ 24 Cleveland Browns

Washington Redskins @ Green Bay Packers
Båret af et velspillende løbeangreb mod et svagt Panthers-hold, hentede Redskins sæsonens tredje sejr – og den anden på stribe. Packers fik rejst sig fra sit nederlag til 49ers og vandt uden besvær over Giants. Med hjemmebanefordel mod ét af ligaens dårligste hold, bør Packers kunne gøre rigeligt til at tage sejren her. Redskins kan måske godt flytte bolden, men jeg ser dem ikke følge med.

Washington Redskins 13 @ 34 Green Bay Packers

Denver Broncos @ Houston Texans
Drew Lock fik en sejr i sin første sejr som startende NFL-quarterback, mens Texans med en sejr over Patriots har holdt sig godt til i jagten på AFC South-titlen. På hjemmebane bør Texans vise sig som det bedste mandskag, og selvom Broncos’ spil trender i den rigtige retning, er der bare forskel på en hjemmekamp mod Chargers og et besøg hos Texans.

Denver Broncos 16 @ 23 Houston Texans

Detroit Lions @ Minnesota Vikings
Vikings manglede det sidste i Seattle for at levere overraskelsen og holde trit med Packers. Tilbage på hjemmebane mod et Lions-mandskab, der nok har haft fire dages ekstra forberedelse, men starter David Blough – der kom ned på jorden efter pausen ovenpå sin varme start mod Bears på Thanksgiving – skal Mike Zimmers mandskab vise sig bedst, og holde fast i pladsen i slutspillet de aktuelt sidder på via et wild card.

Detroit Lions 13 @ 27 Minnesota Vikings

San Francisco 49ers @ New Orleans Saints (TV3 Sport)
For anden uge på stribe skal 49ers i aktion på udebane i det tidlige vindue. Kyle Shanahans mandskab leverede en flot præstation hos Ravens, men manglede akkurat det sidste for at levere overraskelsen. Saints har haft ekstra forberedelsestid efter at have spillet på Thanksgiving, og de har leveret stærke præstationer siden det overraskende hjemmebanenederlag til Falcons. 49ers’ nederlag og Seahawks’ sejr over Vikings har fået sendt 49ers ned på andenpladsen i divisionen som aktuel femteseedet, og endnu et nederlag her, vil gøre det svært at genvinde føringen i divisionen. Saints har omvendt sikret sig NFC South og kæmper nu for at fastholde den førsteseedning de aktuelt sidder på. På hjemmebane må Saints påtage sig favoritværdigheden, og logisk set bør de også tage sejren, men jeg kan ikke rigtig slippe fornemmelsen af at Niners rejser sig fra nederlaget til Ravens og vinder den svære udekamp.

San Francisco 49ers 24 @ 20 New Orleans Saints

Miami Dolphins @ New York Jets
Revanchetid for Jets. Adam Gases mandskab har som det første hold nogensinde tabt to gange i en sæson til sejrsløse hold med mindst syv nederlag. I søndags var det Bengals, der på 0-11 fik en sejr – inden da var det Gases tidligere mandskab, Dolphins, der på 0-7 hentede sæsonens første sejr. Nu skal de forsøge på hjemmebane at rette op på de fadæser. De to nederlag flankerede en solid stime med tre sejre på stribe – med 34 scorede point i alle tre. Dolphins hentede en fin sejr mod Eagles i sidste uge, men med 37, 41 og 41 tilladte point i de seneste uger, skulle der være mulighed for at Jets kan komme tilbage på sporet. I hvert fald offensivt. Spørgsmålet er så om Dolphins’ angreb kan følge op på sidste uges fine præstation. Tough call, men jeg går med værterne.

Miami Dolphins 27 @ 31 New York Jets

Indianapolis Colts @ Tampa Bay Buccaneers
Med nederlaget til Titans er Colts faldet bagud i AFC South og kampen om wild cards i AFC – men ikke så meget at det ikke kan hentes med en god afslutning. Bucs har i praksis intet at spille for i NFC South, men Bruce Arians’ mandskab står umiddelbart stærkest til denne kamp med et velfungerende angreb, der er svækket i den bageste enhed. Colts’ offensiv er atter uden T.Y. Hilton, mens Marlon Mack til gengæld er tilbage på running back. Bucs har leveret to solide præstationer på stribe og har hjemmebanefordelen, og trods evige spørgsmålstegn omkring Jameis Winston, går jeg med dem.

Indianapolis Colts 20 @ 30 Tampa Bay Buccaneers

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Los Angeles Chargers @ Jacksonville Jaguars
Efter tre store nederlag på stribe siden friugen, med Nick Foles på quarterback, er Gardner Minshew atter under center for Jaguars når de skal forsøge at hente den første sejr i halvanden måned. Chargers har tabt tre på stribe, og end ikke Derwin James’ comeback og et matchup mod en rookiequarterback i sin første start, var nok til at finde en sejr i sidste uge i Denver. Nu går turen så på tværs af landet, og mens angrebets matchup mod Jaguars-forsvaret umiddelbart er solid, så er jeg bekymret for om Chargers’ linje kan lukke ned for Jaguars’ pass rush. Ti af Chargers’ kampe i år er afgjort indenfor én scoring – herunder samtlige otte nederlag. Det her kan godt blive den 11. (og det niende nederlag). Minshew Mania kan vende tilbage.

Los Angeles Chargers 23 @ 26 Jacksonville Jaguars

Kl. 22.25:
Pittsburgh Steelers @ Arizona Cardinals
To gange har Cardinals forsøgt at revanchere nederlaget i Super Bowl XLIII. To gange er det slået fejl. For ote år siden vandt Steelers 32-20 på udebane og for fire år siden blev det til en 25-13-sejr på hjemmebane. Er tredje gang så lykkens gang for Cardinals? Formkurven indikerer det ikke just – Cardinals har tabt fem på stribe, og blev udraderet af et ellers formsvagt Rams-hold i søndags; Steelers har omvendt vundet seks af sine seneste syv, og fik senest taget revanche mod Browns. Maurkice Pouncey er tilbage på den offensive linje og trods udebane ligger den her kamp umiddelbart til Steelers, forudsat Devlin Hodges ikke falder helt igennem. En kamp som denne, der burde ligge nogenlunde lige til højrebenet, er dog den slags kamp vi tidligere har set Steelers dumme sig i, og jeg vil ikke afvise at revanchen mod Browns stadig fylder lidt i hovederne i Steelers-land. Men jeg kan ikke få mig selv til at gå med Cardinals her, med den form de er i.

Pittsburgh Steelers 26 @ 20 Arizona Cardinals

Kansas City Chiefs @ New England Patriots (3+)
Endnu et rematch. Mens det ikke er revanche for en Super Bowl, så er der dømt revanche for sidste års AFC-finale i en kamp, der kan ende med at være det første af to møder mellem disse hold i år – og potentielt en kommende AFC-finale (hvis Ravens bliver væltet af pinden inden da). Chiefs sikrede sig effektivt divisionen med sin sejr over Raiders i søndags, mens Patriots med sit nederlag til Texans og Bills’ Thanksgiving-sejr, er sat lidt under pres. Har Bills inden denne kamp spilles leveret overraskelsen mod Ravens, vil der for alvor være pres på Patriots for at komme frem og hente sejren, men det bliver ikke en let opgave for et angreb der har haft det svært i de seneste uger, selv mod et Chiefs-forsvar, der absolut har sine spørgsmålstegn (også selvom det lukkede helt ned for Raiders). Det er formentlig op til Patriots-defensiven – nok engang – at give angrebet de bedst mulige betingelser for at vinde, og baseret på sæsonen hidtil, er det absolut også en mulighed at det sker. På hjemmebane er Patriots favoritter, men jeg vover pelsen og går med Chiefs. Om ikke andet så for at Bill Belichick efterfølgende kan stille sig op på pressemødet ovenpå et nederlag til Chiefs og konstatere at han og holdet er ”on to Cincinnati” inden næste uges udekamp mod Bengals.

Kansas City Chiefs 27 @ 24 New England Patriots

Tennessee Titans @ Oakland Raiders
Ryan Tannehill er brandvarm og Titans har med fem sejre i de seneste seks kampe fået etableret sig som førsteudfordrer til Texans i AFC South. Raiders lever fortsat i kampen om wild cards i AFC, men ydmygelsen mod Chiefs i søndags har så godt som lukket AFC West. Efter tre sejre på stribe lignede Raiders en oplagt udfordrer til et wild card, men nederlag på 3-34 og 9-40 hos Jets og Chiefs har bombet dem tilbage. Nu har de dog fordel af hjemmebane hvor de er 5-1 i år (mod 1-5 på udebane; fire udebanenederlag på stribe – og fire hjemmebanesejre på stribe). Trods udebane er det svært at gå imod Titans i øjeblikket når man ser på holdenes seneste kampe. Det kan godt blive tættere end som så, men det her er nu en kamp Titans ikke kan tillade sig at tabe.

Tennessee Titans 34 @ 24 Oakland Raiders

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams (3+)
Det har sjældent været overbevisende fra Seahawks i denne sæson, men det har oftest været nok. Det var det i sejren i mandags over Vikings, og det var det så sandelig også, da de vandt 30-29 hjemme over Rams tidligere på året, i en kamp hvor Greg Zuerlein brændte en 44-yard game-winner med 15 sekunder tilbage. Rams’ sejr over Cardinals i søndags, kombineret med Seahawks’ mandagssejr over Vikings, har åbnet lidt op for kampen om wild cards i NFC, og kan Rams tage denne sejr på hjemmebane, vil de fastholde presset på Vikings (og komme op på siden, hvis Vikings skulle tabe til Lions). Omvendt vil et nederlag igen sende Rams ud i kulden – især hvis det kombineres med en Vikings-sejr. Var sejren over Cardinals et vendepunkt for Sean McVays mandskab eller vil de ryge ned på jorden igen med det samme? Selvom jeg ikke for alvor stoler på Seahawks – der er for få overbevisende præstationer og før eller siden knækker de nakken på de her tætte kampe, som de for øjeblikket formår at vinde – kan jeg ikke få mig selv til at gå med Rams. Værterne har generelt et solidt tag på Seahawks, så når jeg nu år med gæsterne, bliver det også med et bud på en tæt kamp.

Seattle Seahawks 31 @ 28 Los Angeles Rams

Monday Night Football – kl. 02.15:
New York Giants @ Philadelphia Eagles (TV3 Sport)
Med Daniel Jones skadet, får Eli Manning muligheden for én sidste kamp mod Eagles (okay okay, måske to, hvis Jones skulle ende med også at misse Week 17). Eagles skal forsøge at rejse sig fra det ydmygende nederlag til Dolphins i søndags – et nederlag, der bragte stimen op på tre for Doug Pedersons mandskab. Med Cowboys’ nederlag til Bears, kan Eagles med en sejr her komme op på siden af rivalerne i toppen af divisionen, og mod et Giants-mandskab der har tabt otte på stribe, skulle mulighederne bestemt være der. Det er muligt at Giants – ligesom Bengals i sidste uge – kan få et lille boost af at få sin erfarne quarterback tilbage under center, men er det nok? Jeg tør ikke afvise at Eli er klar til at levere én sidste god præstation, men jeg har ingen intention om at skyde på at han gør det.

New York Giants 17 @ 30 Philadelphia Eagles

 472 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top