You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 13

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
San Francisco 49ers @ Baltimore Ravens (3+)
Vi åbner lige på og hårdt med ugens brag. Super Bowl XLVII-rematch. 9-2 Ravens mod 10-1 Niners. To hold, der begge leverede altdominerende præstationer i sidste rundes kampe mod hhv. Rams og Packers. Den helt store kamp i kampen er Lamar Jackson og Ravens’ angreb mod Niners’ forsvar, men det omvendte matchup skal heller ikke overses. 49ers-offensiven er kommet ganske godt i gang i de seneste kampe, og skal ikke underkendes, men Ravens’ forsvar har leveret så stærkt spil i de senere uger, at det må få den umiddelbare fordel. På den anden side af bolden er det også svært at gå imod Ravens med det spil angrebet har leveret. 49ers-defensiven er den hårdeste test hidtil for Lamar Jackson og co., og forsvaret går ind til denne kamp ovenpå en dominerende præstation mod Aaron Rodgers og Packers, men forud for dét opgør var gået tre kampe mod Cardinals (x2) og Seahawks, hvor der blev tilladt 26 point i snit, så det er ikke et forsvar, der ikke kan sættes point på tavlen mod. Løbeforsvaret har haft sit at kæmpe med, og skal nu op mod ligaens suverænt bedste løbeangreb. Det efterlader umiddelbart Ravens med det bedste matchup på begge sider af bolden og nok også på coachingsiden – og dertil kommer så hjemmebanefordel i et tidligt opgør på østkysten. Det er ikke lette betingelser for 49ers, men selvom jeg går med værterne, vil jeg absolut ikke afvise at Niners træder i karakter, dominerer på forsvaret og henter sejren. For nu skal jeg dog se Ravens-angrebet stoppet før jeg går imod dem. Vejret kan potentielt give udfordringer, men det vil umiddelbart være mere en fordel for det hold der har det bedste matchup på jorden – og det bør være Ravens.

San Francisco 49ers 20 @ 31 Baltimore Ravens

Washington Redskins @ Carolina Panthers
Redskins fik stoppet blødningen med sidste uges sejr over Lions, men når de nu skal besøg Panthers, kan de nok godt berede sig på at det ikke bliver en stime af sejre de skal have gang i. Ikke at Panthers er et stærkt hold – de har tabt tre på stribe og fire af fem siden friugen – men angrebet viste sig fint frem mod Saints i sidste uge, og jeg har svært ved at se Redskins dels lukke ned for Christian McCaffrey på jorden, dels være i stand til at sætte nævneværdigt med point på tavlen.

Washington Redskins 9 @ 24 Carolina Panthers

New York Jets @ Cincinnati Bengals
Jets har sat 34 point på tavlen i tre kampe på stribe, og det har kastet tre sejre af sig og fået Adam Gases mandskab på 4-7, forud for de sidste fem runder. Bengals er på 0-11 på jagt efter sæsonens første sejr, og har efter en måned med Ryan Finley på quarterback, valgt at bænke rookien og genindsætte Andy Dalton. På papiret er det her en af Bengals’ bedste muligheder for en sejr – foruden udekampen hos Dolphins i Week 16 – men med Jets’ aktuelle form, er det ikke just et optimalt tidspunkt at rende ind i dem på. Efter sidste uges dominerende præstation mod Raiders er Jets ganske klare favoritter her, men jeg kan også godt se et let-down for dem i en kamp de ved de umiddelbart burde vinde uden alt for stort besvær, mod et hold, der pludselig har sin bedste quarterback tilbage under center – ganske givet også motiveret for at bevise at han ikke skulle have været bænket – og har vist solidt spil på forsvaret i de seneste kampe mod Raiders og Steelers. Jets er favoritter og tager nok sejren, men jeg vover pelsen og siger at Bengals får stoppet sin stime af nederlag – og Jets’ stime af sejre.

New York Jets 17 @ 19 Cincinnati Bengals

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts
Titans har vist glimrende spil på angrebet i sine seneste to kampe, og skiftet fra Marcus Mariota til Ryan Tannehill virker til at have haft den ønskede effekt. 35-32 over Chiefs inden friugen blev fulgt op af en klar 42-20-sejr mod Jaguars i sidste uge. Efter to hjemmekampe skal de dog på udebane nu til dette vigtige divisionsopgør mod Colts, der jagter oprejsning efter den skuffende præstation mod Texans i sidste runde. I kraft af at det var en torsdagskamp, har værterne haft nogle ekstra dages forberedelse, og de kan altså nyde godt af hjemmebane, men de må til gengæld klare sig uden T.Y. Hilton og Marlon Mack. Generelt har Colts haft et godt tag på Titans, og de vandt det første møde hos Titans med 19-17 tilbage i Week 2. Forsvaret bør være klædt nogenlunde på til at begrænse Titans’ angreb, og medmindre Tannehill og co. fortsætter hvor de er sluppet (absolut ikke utænkeligt, men omvendt virker det ikke som et niveau der kan fastholdes over længere tid), skal Colts ikke levere alt for meget på angrebet for at tage sejren. Taberen af opgøret vil have det svært i jagten på divisionstitlen, så der er masser på spil. Det kan komme til at være coaching, der gør forskellen, og selvom Colts’ play-calling har ladet noget tilbage at ønske, så bør de have fordelen på trænersiden, og kombineret med hjemmebanefordelen, går jeg med dem. Men det er ikke med god fornemmelse i maven.

Tennessee Titans 20 @ 23 Indianapolis Colts

Tampa Bay Buccaneers @ Jacksonville Jaguars
I to kampe siden friugen – to kampe med Nick Foles tilbage under center – er Jaguars blevet ydmyget back-to-back med nederlag på 20 og 22 point af divisionsrivalerne Colts og Titans. Begge de kampe var på udebane, og nu er de så tilbage i Jacksonville for første gang siden sejren over Jets for lidt over en måned siden. Bucs leverede en overraskende sejr hos Falcons i søndags og har efter fire nederlag på stribe vundet to af sine seneste tre. Trods udebane, bør Bruce Arians’ mandskab være klædt på til at kunne hente sejren, om end deres forsvar stadig giver anledning til stor bekymring, og kan ende med at bløde point til Jaguars-angrebet.

Tampa Bay Buccaneers 31 @ 24 Jacksonville Jaguars

Philadelphia Eagles @ Miami Dolphins
Efter Cowboys’ nederlag på Thanksgiving, er der for alvor åbnet op i toppen af NFC East, og hvis ikke de formår at få vendt skuden i de kommende uger, kan Eagles ende med at tage divisionen, selv hvis de skulle tabe det indbyrdes møde, der venter i næstsidste runde. Eagles har et ganske overkommeligt program foran sig, og skal kunne hente fire sejre i de fire kampe, der ikke er mod Cowboys. Det starter her i Miami mod et Dolphins-mandskab, der siden de fik hentet sine to sejre, har blødt point på forsvaret i back-to-back nederlag mod Bills (20-37) og Browns (24-41). For et Eagles-hold, der blot har scoret samlet 19 point i sine to kampe mod Patriots og Seahawks siden friugen, er det gode nyheder at få et overkommeligt forsvar. Defensivt er Eagles solidt kørende med max. 17 tilladte point i fire kampe på stribe, og forudsat angrebet ikke er helt væk, så bør forsvaret kunne gøre nok til at sikre sejren her.

Philadelphia Eagles 27 @ 13 Miami Dolphins

Green Bay Packers @ New York Giants
Syv nederlag på stribe. And counting. Giants er i horribel form og har tabt flere kampe til hold der ikke er i nærheden af Packers’ niveau i løbet af denne sæson. Packers blev pryglet søndag i San Francisco, men bør kunne rejse sig effektivt til denne kamp og fastholde presset på Vikings i toppen af NFC North. Giants har hjemmebanefordelen og har tidligere kunnet drille Packers, men der er ikke mange matchups i kampen, der ser ud til at skulle falde ud til værternes fordel.

Green Bay Packers 34 @ 16 New York Giants

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers
Revanchetid i AFC North. Efter den skandaløse afslutning på opgøret for to uger siden, skal Browns og Steelers nu allerede op mod hinanden igen. Larry Ogunjobi er tilbage i aktion for Browns, men ellers er alle de involverede i slåskampen ikke at finde til opgøret – Mason Rudolph pga. sin bænkning til fordel for Devlin Hodges – hvilket nok er bedst for alle parter. Stemningen holdene imellem bliver næppe god, og spørgsmålet er om vi kan undgå at få et grimt, udisciplineret opgør; ikke mindst fordi det også er et uhyre vigtigt opgør for begge hold. Browns har vundet tre på stribe, og kan de gå 4-1 i de sidste fem kampe, har de en reel mulighed for at tage et wild card. Steelers kom på 6-5 med sin grimme sejr over Bengals i søndags, og indtager aktuelt sjetteseedningen i konferencen. Hvem end der taber denne kamp, vil miste et særdeles vigtigt skridt i jagten på en plads i slutspillet, og det giver ikke umiddelbart forventning om en flot kamp hos mig. Browns har formen med sig, og virker generelt til at have fået noget bedre styr på spillet, men jeg kan også godt godt se for mig at de bliver for opsatte på at bevise sig selv mod Steelers i denne kamp, og at det får dem til at begå dumme fejl; omvendt har jeg lidt mere tiltro til at Mike Tomlin kan få sendt sit hold på banen med det rette mindset, og med hjemmebanefordel oveni hatten – og en bedre spillende quarterback end Rudolph – er det nok til at jeg går med dem, selvom jeg baseret på holdenes spil nok burde gå med Browns.

Cleveland Browns 16 @ 21 Pittsburgh Steelers

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals
Kampen om ingenting i NFC West. Rams har i teorien en mulighed for at hente en slutspilsplads, men efter ydmygelsen i mandags, skal mange ting falde ud til deres fordel for at det kan blive relevant. Løbet er også kørt for Cardinals, der i stedet har fokus på at få angrebet på plads frem mod offseason og næste sæson. Ikke bare skal Rams forsøge at rejse sig fra deres største hjemmebanenederlag nogensinde – de skal gøre det på en kort uge, mod et Cardinals-hold, der var på bye i sidste uge. At få oprejsning fra en afklapsning som den Rams blev udsat for i mandags, er svært på en kort uge, hvis man skal tro historikken. Hold, der på hjemmebane taber en mandagskamp stort, har sjældent været i stand til at følge op med en sejr i den efterfølgende rolle – delvist, selvsagt, påvirket af at hold der har lidt de nederlag ofte er nogle af ligaens dårligste hold. Det siger dog også sig selv, at Rams har haft meget at skulle adressere siden i mandags, på begge sider af bolden, og at der ikke har været meget tid til at rette op på tingene, og det kan ende med at koste endnu et nederlag her. Cardinals har tabt fire på stribe, men foruden nederlaget til Bucs, har det været mod nogle af ligaens bedste mandskaber – og begge kampe mod 49ers var tætte. Rams har ikke kunnet spille kompetent offensiv football i store dele af sæsonen, og det har især været et problem siden friugen med tre kampe, der samlet blot har kastet 35 point af sig. Forsvaret har vist bedre spil – indtil i mandags – og bør også kunne give Cardinals lidt problemer, men baseret på hvad Cardinals’ angreb har vist i de senere uger, skyder jeg på at de formår at gøre nok til at hente sejren på hjemmebane.

Los Angeles Rams 17 @ 23 Arizona Cardinals

Kl. 22.25:
Los Angeles Chargers @ Denver Broncos
Derwin James og Adrian Phillips gør comeback for Chargers efter skadesfravær, og kan især James fra start ramme niveauet fra sin rookiesæson, kan det give et markant løft til defensiven. For Broncos tegner det til at rookie Drew Lock vil trække sin første start, efter angrebet med Brandon Allen blev holdt til tre point mod Bills i søndags. Der er en del ubekendte omkring det her opgør, og det er to angreb med visse spørgsmålstegn mod to solide forsvar. Normalt ville jeg nok gå med hjemmeholdet i en sådan situation, men jeg ser lige lidt flere usikkerheder ved Broncos-angrebet end ved Chargers’ offensiv, uagtet at Philip Rivers og co. har set aldeles forfærdelige ud i enkelte kampe, og Broncos med Lock under center, formentlig starter sin bedste quarterback på rosteret – spørgsmålet er så bare om han kan vise sig at være det allerede i sin første start.

Los Angeles Chargers 20 @ 13 Denver Broncos

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs (3+)
Efter tre sejre på stribe lignede Raiders et hold, der havde kurs mod at bringe sig op på siden af Chiefs inden holdenes møde, men en horribel præstation hos Jets i sidste uge, efterlader i stedet gæsterne én sejr bagude inden besøget hos et Andy Reid-mandskab, der har haft to ugers forberedelse – en situation Reid typisk har gjort det rigtig godt i. Chiefs har kæmpet med at få ordentligt gang i spillet i år, selv i løbet af deres 4-0-start, men med to ugers forberedelse og hjemmebanefordel mod et hold de generelt har et godt tag på – fire sejre på stribe, sejr i ni af de seneste ti og seks sejre på stribe på Arrowhead – bør de tage sejren, og det afgørende skridt mod divisionstitlen; en sejr vil bringe dem to sejre i front med tiebreakerfordel via 2-0 i indbyrdes møde, og altså effektivt 2½ sejr foran med fire runder tilbage, og det bør de ikke formøble.

Oakland Raiders 14 @ 31 Kansas City Chiefs

Sunday Night Football – kl. 02.20:
New England Patriots @ Houston Texans (3+)
Med sejren over Colts sidste torsdag fik Texans taget et vigtigt skridt mod divisionstitlen i AFC South, men kampen om titlen er fortsat tæt, og med både Colts og Titans blot én sejr bagude inden deres møde i dag, vil Texans gå på banen til dette opgør velvidende at de med et nederlag ”kun” vil dele føringen i divisionen, med et tilbageværende kampprogram der bl.a. byder på begge sæsonens møder med Titans. Det er ikke et krav for Texans at de finder en sejr i denne kamp, men kan de hente den, vil det gøre det markant mere sandsynligt at de tager divisionen. Patriots har kurs mod AFCs førsteseedning, men er inden dagens kampe blot én sejr foran Ravens, der i tilfælde af samme antal sejre vil have tiebreakerfordel, så de har ikke plads til at smide kampe, og med Chiefs på programmet i næste uge, er det her i hvert fald én af dem der skal vindes, selvom det ikke er en walkover. Forsvaret og special teams fortsætter med at levere storspil for gæsterne, og dét i et omfang, der formår at opveje et angreb, der slet ikke fungerer i øjeblikket. Blot 30 point er det blevet til i to kampe mod Eagles og Cowboys siden friugen, og selv med et godt matchup mod et uimponerende Texans-forsvar, har jeg svært ved at spå angrebet til at komme ud af sit slump. Det kan sagtens ske hér, og før eller siden må en så dygtig trænerstab og quarterback være i stand til at finde løsningen på problemerne, og netop Texans og Belichicks tidligere assistent Bill O’Brien har Patriots været stærke mod. O’Brien er 0-5 mod Belichick, og mens det har været tættere i de seneste kampe end i de første, bør Patriots finde en måde at tage sejren på, trods udebane.

New England Patriots 20 @ 10 Houston Texans

Monday Night Football – kl. 02.15:
Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks (TV3 Sport)
Det var ikke overbevisende, men det var nok, da Seahawks vandt over Eagles i søndags. Men en tidlig udekamp på østkysten skal bare vindes for et vestkysthold, og det blev den. Uagtet at Seahawks er 9-2, med mulighed for at tage føringen i divisionen, hvis Niners taber hos Baltimore og Seahawks selv vinder denne kamp, har det generelt ikke været overbevisende fra deres side i store dele af året. Blot én af de ni sejre i år har været på mere end én scoring, og på hjemmebane har Hawks måttet bruge overtid for at slå Bucs, måttet kæmpe sig tilbage i Week 1 for at slå Bengals, mens de har tabt til Saints og Ravens. Vikings har selv haft to ugers forberedelse til denne kamp siden deres comebacksejr over Broncos, og går ind til denne kamp med en 6-1-record siden 2-2-starten. Også for Vikings kan overlegenheden i en god del af de sejre dog diskuteres. Der er generelt mange ligheder mellem Seahawks og Vikings – herunder old-school head coaches, der ikke helt har følingen med football anno 2019 (men alligevel formår at vinde kampe) og et front office der til en vis grad spillerevalueringer på samme måde – men når det handler om resultaterne på banen, har Seahawks haft overtaget når holdene er tørnet sammen. Russell Wilson er 5-0 mod Vikings, og selvom Vikings bør kunne holde det tæt, skal Seahawks på hjemmebane kunne tage sejren.

Minnesota Vikings 23 @ 27 Seattle Seahawks

 486 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top