You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 11

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Houston Texans @ Baltimore Ravens (TV3 Sport)
Russell Wilson ville være min MVP hvis sæsonen sluttede i dag, men det nærmeste felt af forfølgere indeholder både Lamar Jackson og Deshaun Watson. Nu mødes de to quarterbacks for første gang på NFL-niveau, og kan de give en gentagelse af deres seneste møde – 1. oktober 2016, Louisville @ Clemson – venter der et brag af en kamp. Watson kastede fem touchdowns og tre interceptions i en comebacksejr på 42-36, hvor Jackson løb for 162 yards og to touchdowns med yderligere ét touchdownkast og en interception. Helt så pointrigt bliver det næppe her, men mindre kan også gøre det. Watson har umiddelbart de sværeste betingelser mod et Ravens-forsvar, der har fået rystet de værste skader af sig og er ved at have spillet sig i form, men han har vist sig i stand til at hæve sit niveau når det brænder på. Og det kan det godt komme til at gøre her, for Ravens’ angreb har et ganske indbydende matchup mod et Texans-forsvar, der absolut er til at både kaste og løbe imod. Forsvaret præsterede overraskende godt uden J.J. Watt i sejren over Jaguars inden friugen, men det her bliver en helt anden opgave. Jeg håber på en spændende kamp, men med hjemmebane oveni hatten er jeg ikke sikker på at Ravens vil tillade Texans for alvor at komme tæt på.

Houston Texans 23 @ 34 Baltimore Raens

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers
Ud af det blå fik Falcons en sejr på brættet, da de tog til New Orleans, stoppede Saints’ sejrsstime og for en stund fik dæmpet snakken om fyring af Dan Quinn. Nu venter endnu en udekamp indenfor divisionen, når Panthers byder op til dans. Værterne fik med et nederlag hos Packers ikke udnyttet at Saints snublede, og er dermed stadig to sejre bagud i divisionen – og to sejre fra et wild card. Der er ikke plads til et nederlag i denne kamp, hvis Panthers skal nå slutspillet, og mod et Falcons-hold, der må undvære både Austin Hooper og Devonta Freeman, skulle der være gode muligheder. Det ligner en svær kamp for Falcons’ angreb, så spørgsmålet er hvilken udgave af deres forsvar der møder op. Næsten uanset hvilken det er, er det nok en udgave, der ikke kan lukke ned for Christian McCaffrey, og det kan være nok til at gøre forskellen.

Atlanta Falcons 16 @ 27 Carolina Panthers

Dallas Cowboys @ Detroit Lions
Matthew Stafford ser nok engang ud til at sidde over for Lions, og Jeff Driskel vil dermed nok engang være under center for værterne, når Cowboys kommer på besøg. Efter det lidt skuffende nederlag til Vikings i sidste uge, ligger Cowboys nu side om side med Eagles forud for de sidste syv kampe. Dermed er der ikke plads til flere dumme nederlag – og et nederlag til et Jeff Driskel-anført Lions-mandskab, der har tabt fem af sine seneste seks kampe – vil være et dumt nederlag. Og det bør altså ikke ske.

Dallas Cowboys 26 @ 10 Detroit Lions

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts
Nick Foles er tilbage under center for Jaguars efter sin skadespause, og Colts har Jacoby Brissett tilbage på quarterback efter at have siddet over i det skuffende Dolphins-nederlag. Colts har tabt to tætte kampe på stribe med brændte Adam Vinatieri-spark som medvirkende faktorer – brændt game-winner mod Steelers, brændt PAT mod Dolphins, der betød at der skulle bruges et touchdown på det sidste drive i stedet for et field goal for at sende kampen i overtid – og med de to nederlag har Colts forpasset muligheden for som minimum at holde sig på omgangshøjde med Texans i toppen af divisionen. Der er blot to sejre fra top til bund i divisionen, og hvis mit bud på Texans-sejr holder stik, og Jaguars vinder denne kamp, vil det pludselig være reduceret til én sejr med seks kampe tilbage, herunder masser af indbyrdes møder i divisionen. Hvor Foles står efter to måneder på sidelinjen er svært at vurdere, og vi fik ikke megen mulighed for at se ham an i starterrollen, inden han blev skadet. Jaguars’ forsvar har i det store hele gjort det solidt på det seneste, men kan godt få det svært mod Colts’ front – de er blevet løbet over i enkelte kampe, og Colts har linjen til at kunne gøre det samme, og med Brissett under center, skulle kasteangrebet også gerne vise lidt mere liv end i søndags; uden T.Y. Hilton er den offensive upside dog begrænset en smule. Jeg kan sagtens se Jaguars tage den her, men jeg lader hjemmeholdet få fordelen.

Jacksonville Jaguars 23 @ 26 Indianapolis Colts

Buffalo Bills @ Miami Dolphins
Efter Steelers’ nederlag i torsdags, er der nu kun to hold i ligaen – Ravens (5) og Seahawks (3) – med længere aktive win-streaks end Dolphins’ to sejre på stribe. Nu får de besøg af et Bills-hold, der har tabt to af sine seneste tre siden 31-21-sejren over Dolphins i syvende runde – en kamp, hvor Bills på hjemmebane var bagud 9-14 ved indgangen til fjerde quarter. Bills’ defensiv leverer stadig solidt spil, men er ikke på samme niveau som i starten af sæsonen, og har ingen takeaways i de seneste to kampe. Dertil kommer et angreb, der til stadig har haft svært ved at levere stabilt spil – der blev gjort nok i de tidlige kampe hvor forsvaret kunne gøre forskellen, men når forsvaret tillader lidt mere, er der også brug for lidt mere fra angrebet, og det har knebet. Dolphins kan bestemt godt gå ud og levere sin tredje sejr på stribe mod det her Bills-mandskab, og med det seneste opgør i erindringen, bør de også have troen på at det kan lade sig gøre. Men jeg har stadig svært ved at tro på at Dolphins kan gøre det; Bills bør være det bedste hold, og nu hvor kampen om wild cards spidser til, skal de kunne tage denne og bringe sig et skridt nærmere slutspil.

Buffalo Bills 19 @ 13 Miami Dolphins

Denver Broncos @ Minnesota Vikings
Brandon Allen fik en solid NFL-debut mod Browns for to uger siden, og får muligheden for at følge op i et noget sværere matchup her. Vikings har vundet fem af sine seneste seks og har været suveræne på hjemmebane i år med fire sejre på mindst ti point (16 i snit), og selvom modstandernes niveau har været begrænset og det i dag bliver uden Adam Thielen på angrebet, bør der være rigeligt med talent på begge sider af bolden til at hente sejren her. Broncos’ defensiv kan måske godt få lagt en smule pres på, men jeg ser ikke deres angreb gøre nok til at det her bliver tæt.

Denver Broncos 13 @ 27 Minnesota Vikings

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers
Med nød og næppe fik Bucs holdt fast i sejren over Cardinals, og nu skal de forsøge at følge op mod divisionsrivalerne Saints, der omvendt skal rejse sig fra sit skuffende divisionsnederlag til Falcons. Det er to stærke kasteangreb, der skal op mod hinanden – det ene dog lige en smule mere tilbøjeligt til at forære bolden til modstanderen end det andet – men kun Saints har umiddelbart et kasteforsvar, der er værd at skrive hjem om. Efter skuffelsen i sidste uge, bør Saints få rejst sig og sikret sejren her.

New Orleans Saints 34 @ 24 Tampa Bay Buccaneers

New York Jets @ Washington Redskins
To af ligaens dårligste hold tørner sammen i en kamp, der ganske givet kun har betydning for draftposition. Redskins har været holdt under 10 point i fem af de seneste seks kampe, og nåede kun over den ”grænse” i 17-16-sejren/-næsten-nederlaget til Dolphins. Jets fik rejst sig fra nederlaget til netop Dolphins med sejren over Giants i sidste uge, og de har vist lidt mere liv på angrebet end Redskins (who hasn’t?), så de bør kunne tage sejren her. Jeg vil absolut ikke afvise at Jets er ringe nok til at forære sejren til et elendigt Redskins-hold, men værterne er for dårlige til at jeg kan gå med dem mod noget hold; muligvis selv mod Bengals, hvis det havde været relevant.

New York Jets 17 @ 9 Washington Redskins

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers
Tre nederlag på stribe har isoleret Cardinals i bunden af NFC West. De seneste to kampe har været tætte med nederlag på tre point til først 49ers og senest Buccaneers, og nu venter så revancheopgøret mod 49ers i San Francisco. Niners har haft en kort uge til at forberede sig til opgøret efter sæsonens første nederlag – i en kamp, der gik hele vejen til sidste sekund af overtiden. Betingelserne for et upset er til stede, men 49ers bør være gode nok og godt nok coachet til at rejse sig. Skal de tage divisionen er der ikke plads til at tabe en kamp som denne, og det tror jeg heller ikke de gør.

Arizona Cardinals 17 @ 27 San Francisco 49ers

Kl. 22.25:
Cincinnati Bengals @ Oakland Raiders
Raiders har med en 5-4-record og et relativt overkommeligt slutprogram bragt sig i spil til en plads i slutspillet. Bengals har med sin 0-9-record og elendigt spil bragt sig i spil til topvalget i næste års draft. Jeg mener stadig ikke Raiders er så gode som deres record indikerer, men de er bedre end jeg har været villig til at give dem kredit for, og når de står overfor et elendigt Bengals-mandskab, kan jeg vist ikke længere finde på (gode/dårlige) grunde til at gå imod dem.

Cincinnati Bengals 13 @ 34 Oakland Raiders

New England Patriots @ Philadelphia Eagles (3+)
Både Patriots og Eagles har haft to uger til at forberede sig til denne kamp – for Patriots’ vedkommende har det handlet om at slikke sårene ovenpå nederlaget til Ravens, mens Eagles har skullet forsøge at fastholde noget momentum efter to sejre på stribe. Værterne er uden Alshon Jeffery, DeSean Jackson og Jordan Howard på angrebet, og mens jeg ikke vil afvise at de alligevel kan finde en måde at flytte bolden på mod et stærkt Patriots-forsvar, tipper det vægtskålen over i gæsternes favør. Det er holdenes første møde siden Eagles vandt Super Bowl over Patriots, og Patriots har tabt to på stribe til Eagles (28-35 på hjemmebane i 2015-sæsonen i en kamp hvor Eagles scorede tre defensive/special teams touchdowns), så gæsterne har absolut revanche til gode. Jeg kan sagtens se for mig at Eagles formår at hive sejren hjem, men jeg kan ikke få mig selv til at skyde på at det sker.

New England Patriots 30 @ 24 Philadelphia Eagles

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Chicago Bears @ Los Angeles Rams (3+)
Af en kamp mellem to hold på 4-5 og 5-4 at være, er det en aldeles uinspirerende kamp vi får som afslutning på denne søndag. Bears’ angreb kom lidt til live mod Lions, men har en markant sværere opgave foran sig i denne uge, og baseret på hvad vi har set fra angrebet i størstedelen af sæsonen, er det svært at have store forventninger til Trubisky og co., og på den anden side af bolden er Rams’ offensive linje så hårdt ramt, at det er svært at tro på at angrebet kommer til at præstere nævneværdigt mod Bears’ forsvar. Da holdene mødtes i Chicago i sidste sæson – ligeledes i Primetime – blev det en lavtscorende affære med syv interceptions (4 fra Goff, 3 fra Trubisky), hvor Bears til slut vandt 15-6. Det kunne godt ende med omtrent ligeså få point – men denne gang bør Rams vinde, selvom jeg bestemt ikke føler mig overbevist om at de også kommer til at gøre det.

Chicago Bears 10 @ 17 Los Angeles Rams

Monday Night Football – kl. 02.15:
Kansas City Chiefs @ Los Angeles Chargers (@ Estadio Azteca) (TV3 Sport)
NFL vender tilbage til Mexico efter sidste års opgør mellem Rams og Chiefs blev flyttet til Los Angeles pga. dårlige betingelser på banen ovenpå forskellige events og dårligt vejr. Nu får Chiefs så muligheden for at vise sig frem for det mexicanske publikum mod det andet L.A.-mandskab. Chargers er – ligesom bysbørnene Rams – hårdt ramt på den offensive linje, og deres angreb har som en naturlig konsekvens deraf haltet gevaldigt i noget tid. Det fandt på forunderlig vis sig selv mod Packers, men var atter ude af stand til at levere varen mod Raiders i sidste runde. Chiefs tabte skuffende mod Titans i søndags, da de, på trods af at have været bedre på praktisk talt alle parametre – 9 flere første downs, 159 flere yards, næsten 16 minutters forspring i time of possession – ikke formåede at være bedre på den vigtigste parameter da kampen var slut; scorede point. Chargers stoppede en stime på ni nederlag på stribe til Chiefs, da de vandt 29-28 på udebane i sidste sæson, men Chiefs ligner umiddelbart det hold der er bedst klædt på til at kunne tage sejren her, selvom lige præcis Chargers sagtens kunne rejse sig og finde sit bedste spil frem til dette opgør.

Kansas City Chiefs 31 @ 24 Los Angeles Chargers

 532 total views,  2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top