You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 2

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Arizona Cardinals @ Baltimore Ravens
Lamar Jackson, Marquise Brown og co. leverede den mest overbevisende præstation i første spillerunde i den komplette ydmygelse af Miami Dolphins. Nu får de så besøg af sidste sæsons dårligste mandskab. Cardinals stod for et flot comeback i sidste uge, da de efter tre svage quarters, satte 18 ubesvarede point på tavlen og fremtvang overtid. Kliff Kingsburys ankomst til NFL var, set fra et personnel-synspunkt, hvad man kunne have forventet – masser af spil med fire receivers på banen (flere end resten af de 31 øvrige hold kunne mønstre i samlet flok) – og han vil gøre sit for at presse Ravens’ dybde i den bageste enhed. Spørgsmålet er så om den offensive linje kan beskytte Kyler Murray mod en stærk Ravens-front, og om Murray og resten af angrebet, kan gøre skade mod et godt forsvar. På Cardinals’ forsvar vender Terrell Suggs tilbage til Baltimore, og skal forsøge at gøre det onde ved sit tidligere hold. Cardinals-defensiven er ramt af fravær af Patrick Peterson og Robert Alford, og det bør give muligheder for Ravens-angrebet til at finde succes gennem luften, og der bør også være nok at komme efter på jorden til at Ravens kan få en 2-0-start. Vi skal dog ikke længere tilbage end sidste år for at finde et Ravens-hold, der maltrakterede et AFC East-hold i uge 1 (47-3 over Bills), for så at tabe den efterfølgende kamp (23-24 hos Bengals); i år har de dog fordelen af hjemmebane i den efterfølgende kamp.

Arizona Cardinals 20 @ 30 Baltimore Ravens

San Francisco 49ers @ Cincinnati Bengals
Det blev næsten til en overraskelse i Seattle for Bengals, men trods John Ross’ breakout, måtte de i sidste ende se sig slået med ét point. Via bl.a. to defensive touchdowns fik 49ers hentet sin første sejr på østkysten i fem år – ovenpå tolv nederlag på stribe – og nu venter så endnu et opgør tre tidszoner væk fra San Francisco. Niners må undvære Tevin Coleman, mens Bengals nok engang er uden A.J. Green. Hjemmebanen bør give Bengals fordelen, og jeg går også med værterne, men Bengals’ offensive linje kan sagtens få det svært med 49ers’ pass rush, og det kan hurtigt tippe vægtskålen i gæsternes favør.

San Francisco 49ers 16 @ 20 Cincinnati Bengals

Los Angeles Chargers @ Detroit Lions
Både Lions og Chargers formøblede føringer i sidste uge (på hhv. 18 og 15 point) og måtte i overtid for at finde en afgørelse – for Lions blev det uafgjort mod Cardinals, mens Chargers fik taget sejren på et touchdown på det første drive i overtiden. Chargers’ vanlige skadesudforringer fortsætter dog ufortrødent, og de har atter mistet Hunter Henry, mens Mike Williams ligner en meget tvivlsom deltager. På hjemmebane bør Lions have fordelen her, om end der er risiko for at fjerde quarter mod Cardinals kan have ramt lidt på selvtilliden – og Chargers’ angreb er, selv med Henry og Williams ude, bedre end Cardinals’. Keenan Allen kan ene mand gøre stor skade, men har et svært matchup mod Darius Slay, og spørgsmålet er hvad resten af angrebet kan præstere. Lions bør omvendt kunne finde noget succes på jorden, og Matthew Stafford og hans pass catchers, anført af Kenny Golladay og rookie-tight end T.J. Hockenson, kan også godt få gjort lidt skade på Chargers’ backfield, selvom det ikke bliver let.

Los Angeles Chargers 23 @ 24  Detroit Lions

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers
Topopgør i NFC North. Overbevisende var det ikke fra Packers mod Bears, men de viste stærkt forsvarsspil, og gjorde nok på angrebet mod et stærkt forsvar, til at vinde påudebane mod ærkerivalerne i sæsonens åbningskamp. Nu er det så endnu en divisionsrival, der er på programmet, og for Vikings’ vedkommende er der næpe noget hold de hellere vil slå end Packers. Vikings havde let spil mod Falcons i premieren, og kunne med et velspillende forsvr og et stærkt løbeangreb fjerne alt presset fra kasteangrebet, således at Kirk Cousins blot behøvede kaste bolden ti gange i løbet af opgøret. Selvom løbeangrebet igen bør være toneangivende – om ikke andet, så bare fordi det er Mike Zimmers mandskab – må vi nok forvente mere fra Cousins og hans receiverkorps. Packers har blot vundet én af de seneste fire kampe på hjemmebane mod Vikings og i de seneste seks opgør på Lambeau Field er holdene 2-2-2 mod hinanden (uafgjort i både 2013 og 2018). Jeg føler mig mindre sikker på hvor jeg har Packers – og ikke mindst Aaron Rodgers – end hvor jeg har Vikings, og selvom jeg ikke vil blive overrasket hvis Vikings ikke formår at vise sig frem fra sin bedste side, så ser jeg dem som det bedste af holdene, og hjemmebanefordelen virker ikke så udtalt for Packers som den har gjort tidligere.

Minnesota Vikings 20 @ 17 Green Bay Packers

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans
Texans var tæt på at levere overraskelsen i New Orleans mandag, men måtte se sig slået på et 58-yard field goal i sidste sekund. Jaguars var aldrig tæt på mod Chiefs, men mistede i stedet Nick Foles, og er til denne kamp også uden både A.J. Bouye og Marqise Lee. Den offensive linje for Texans er til stadighed en bekymring, og ikke overraskende lod det sig ikke gøre at fikse en linje med fem middelmådige startere, ved at opgradere én position – Jaguars har pass rushet til at kunne gøre livet surt for linjen og Deshaun Watson. Case Keenum 2.0 Gardner Minshew gjorde god figur efter at have overtaget fra Foles i sidste uge, men der er nu engang forskel på hvordan et forsvar reagerer på en quarterback, der kommer i kamp midt i et opgør, og én man har haft en uge til at forberede sig på. Minshew falder ikke nødvendigvis helt igennem, men jeg har svært ved at se at han kommer til at gøre nok til at Jaguars tager sejren. Texans’ angreb har stærke strenge at spille på, selv med en svag offensiv linje, og spørgsmålet er hvilket niveau vi skal forvente af Jaguars’ forsvar i år – baseret på sidste uges kamp, var det tættere på 2018 end 2017, men Chiefs er nok ikke det rette angreb at bruge som målestok. Det bliver dog ikke meget lettere i denne uge.

Jacksonville Jaguars 17 @ 24 Houston Texans

New England Patriots @ Miami Dolphins
Det er endnu for tidligt at sige præcis hvad handicaplinjen ender på i denne kamp, men hvis vi arbejder ud fra 18,5 point, som den har ligget på, vil det markere niende gang siden divisionsomlægningen i 2002, at et hold er så store favoritter; favoritterne er 8-0 i de foregående otte kampe, men blot én af de otte gange har det sejrende hold vundet med mere end handicaplinjen (Seahawks 45-17 over Jaguars i 2013 som 20-point favoritter). Fem af de otte gange vi har haft en så stor favorit har det været Patriots, der har påtaget sig denne rolle – herunder også den eneste af gangene det har været på udebane. Overbevisende har det dog ikke været – 27-24 over Eagles i 2007 (handicaplinje på 24,5 point), 27-24 ude over Ravens i 2007 (18,5), 20-10 over Jets i 2007 (20,5), 28-7 over Dolphins i 2007 (22,5) og 31-24 over Colts i 2011 (20,5). Tre sejre indenfor én scoring, og i to af dem (Eagles og Ravens i 2007) var Patriots sågar bagud i fjerde quarter. Nu holder de så denne store favoritværdighed i Miami, hvor de har haft det uhyggeligt svært i nyere tid – de er 1-5 i de seneste seks besøg hos Dolphins – og selvom der intet var i Dolphins’ præstation i sidste uge, der indikerede at de kan gøre sig forhåbninger om at være konkurrencedygtige, så er det en tidligere Belichick-assistent, der er på sidelinjen, og disse har til tider kunnet gøre livet surt for Patriots (se fx Lions sidste år – ydmyget i uge 1, 0-2 efter to kampe; vandt 26-10 da Patriots kom på besøg i uge 3). Dolphins er det sjette hold siden 2002, der har tabt med 40+ point på hjemmebane – de fem foregående hold er 2-3 i den efterfølgende runde, og ét af de tre nederlag kom efter overtid. Med dét sagt, så har ingen af disse foregående hold mødt det på papiret stærkeste hold i ligaen. Patriots ser ud til at få Antonio Brown i aktion, og det sikrer et angreb, der umiddelbart ser ud til at være umuligt at få dækket – kombineret med et svagt pass rush, er det svært at finde argumenter for at Dolphins kan holde det tæt. Men historien taler altså for at det kan ske. Kan Dolphins også gå hele vejen og tage sejren? Jeg har virkelig lyst til at spå det, men jeg har dog i sidste ende mere lyst til at ramme rigtigt, så jeg går med gæsterne.

New England Patriots 27 @ 17 Miami Dolphins

Buffalo Bills @ New York Giants
Det var ikke overbevisende fra hverken Bills eller Giants i første runde, men Bills fik lavet et comeback og hentede sejren på udebane mod divisionsrivalerne Jets. Nu tager de så endnu en kamp på samme stadion, når de skal forsøge at bringe sig på 2-0 mod et Giants-hold, der så håbløst ud mod Cowboys, og er blevet yderligere svækket i receiverkorpset til denne kamp, med Sterling Shepard ude med skade. Trods en solid front, er der ikke meget at komme efter på Giants-forsvaret, og det er svært at se det få lagt nævneværdigt pres på Josh Allen og dæmme op for Bills’ receivers. Og en offensiv uden nævneværdigt med pass catchers, bør Bills-forsvaret også kunne lukke ned for. Jeg er stadig usikker på hvor jeg har Bills og jeg stoler ikke på Josh Allen, men den her skal de kunne tage.

Buffalo Bills 23 @ 13 New York Giants

Seattle Seahawks @ Pittsburgh Steelers (TV3 Sport)
Få hold leverede en mere skuffende holdpræstation i første spillerunde end Steelers. Det var ikke ren elendighed, men mod et Patriots-hold, der var klar til at straffe hver enkelt fejl, blev resultatet derefter. Seahawks havde store problemer hjemme mod Bengals, men fik kæmpet sig tilbage og sikret en snæver sejr. Gæsterne har ofte haft det svært på udebane, ikke mindst i starten af sæsonen – i september er Seahawks blot 3-10 på udebane siden 2012 (mod 28-14-1 resten af sæsonen) – og de udfordringer der var i det bageste forsvar mod Bengals, bør Steelers være endnu bedre klædt på til at udnytte. Seahawks-angrebet er farligt, og de har spillere på forsvaret, der kan gøre en forskel – ikke mindst blandt de forreste syv – så intet er givet her, men jeg går med Steelers.

Seattle Seahawks 24 @ 27 Pittsburgh Steelers

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans
Hiver man de historiebøgerne frem – 2012 og fremefter – vil man næppe finde noget hold, der er mindre ærgerlig over Andrew Lucks karrierestop end Tennessee Titans. I 14 kampe mod Colts siden 2012 er Titans 2-12, men 0-11 når Andrew Luck har været under center. De to sejre kom begge i 2017-sæsonen, hvor det var samme quarterback som i denne uge, Jacoby Brissett, der var under center. Som det var tilfældet i så mange andre kampe, der endte med nederlag for Colts i 2017, havde de chancen i begge opgør – mødet hos Titans stod 22-22 i fjerde quarter, inden Titans fik sat to touchdowns på tavlen og vandt 36-22, mens Colts holdt en 16-13-føring ved indgangen til fjerde quarter på hjemmebane, men måtte se sig slået 16-20. Gæsterne gjorde bedre figur end ventet hos Chargers i første runde, og fik kæmpet sig tilbage fra 9-24 nede og fremtvunget overtid, hvor det dog blev til et nederlag. Havde Adam Vinatieri ikke haft en en grim off-day kunne det let være blevet til en sejr i regulær tid. Titans var ét af første spillerundes mest positive overraskelser, og efter en dårlig start fik de lukket ned for Browns, og udnyttet hver enkelt fejl et mere og mere desperat Browns-mandskab begik. Forsvaret fortsatte hvor det slap sidste år, mens angrebet viste flere positive takter. Der er dog stadig offensive bekymringer, og Colts vil næppe være helt så skødesløse med bolden – og ligeså udisciplinerede – som Browns var det, og det kan give udfordringer for værterne. Præstationen i sidste uge og hjemmebanefordelen må give Titans favoritværdigheden, men jeg går med gæsterne i den kamp i runden jeg nok er mest splittet på.

Indianapolis Colts 20 @ 19 Tennessee Titans

Dallas Cowboys @ Washington Redskins
Efter en overbevisende sejr mod Giants i sidste uge, skal Cowboys forsøge at følge op ude mod endnu en divisionsrival. Redskins bed overraskende godt fra sig mod Eagles, men måtte i sidste ende se sig slået. Derrius Guice er røget på injured reserve, mens både Jonathan Allen og Caleb Brantley er dømt ude til opgøret, hvor Jordan Reed atter må sidde over. På papiret ligner det en overkommelig opgave for gæsterne, men NFC East er svær at blive klog på, og det vil slet ikke overraske mig hvis Redskins overrasker hér. Adrian Peterson kan føle han har lidt at bevise efter at have været inaktiv i sidste uge, og hvis Cowboys tager lidt for let på opgaven efter den lette sejr mod Giants, kan de hurtigt få sig en ubehagelig overraskelse. Cowboys har dog haft et solidt overtag i de indbyrdes møder og er 9-3 mod Redskins siden 2012, herunder 5-1 på udebane – det ene nederlag var dog sidste år, hvor de tabte dog 17-20. Selvom jeg godt kan se overraskelsen ske, kan jeg ikke få mig selv til at gå med den. Cowboys bør være bedre på begge sider af bolden.

Dallas Cowboys 24 @ 17 Washington Redskins

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders
Chiefs mistede Tyreek Hill og fik Patrick Mahomes småskadet i sidste uge, men gjorde alligevel rigeligt til at sænke Jaguars. Sammy Watkins havde sin måske mest dominerende kamp siden han kom ind i ligaen, men vi kan næppe tillade os at forvente noget tilsvarende fra ham i denne uge. Raiders gjorde god figur i mandagens sejr over Broncos, og har hjemmebanefordel igen hér. Derek Carr har ført sit angreb til hhv. 31 og 33 point mod Chiefs’ defensiv de seneste to sæsoner, når holdene er mødtes i Oakland, med tre touchdowns og nul interceptions i begge opgør. Mens de 31 point var nok til en sen, snæver sejr i 2017, kunne forsvaret ikke stoppe Mahomes og co. sidste år. Chiefs bør kunne gøre nok til at tage sejren igen i år, men Raiders er ikke uden muligheder mod et Chiefs-forsvar, der stadig ser sårbart ud, og et angreb med lidt spørgsmålstegn. Det bliver dog næppe mere end ”bare” at holde kampen tæt.

Kansas City Chiefs 34 @ 27 Oakland Raiders

Kl. 22.25:
Chicago Bears @ Denver Broncos
Få steder er sværere at gæste i september end Denver. På trods af varierende kvalitet har Broncos på hjemmebane i den første måned af sæsonen været en uhyre svær omgang for modstandere. Siden divisionsomlægningen i 2002 er Broncos 29-4 på hjemmebane i september, og har en aktiv stime på 13 sejre på stribe. Denne kamp markerer første hjemmekamp i sæsonen for holdet, og i den situation er de 18-1 siden årtusindskiftet. Både Broncos og Bears skuffede fælt i første runde; Bears viste fint spil på forsvaret, men kunne intet få i gang på den offensive side af bolden, og også Broncos’ angreb så uhyre svagt ud, mens defensiven kæmpede med at få skabt pres. Det bliver ikke nødvendigvis lettere at skabe pres mod Bears, og angrebet får ikke just lettere betingelser mod et stærkt Bears-forsvar. Men jeg kan ikke gå imod Broncos’ hjemmebanehistorik hér – i hvert fald ikke når Bears ikke viste mere på angrebet end tilfældet var i sidste uge; heller ikke selvom Bears har haft ekstra forberedelsestid og Broncos en dag mindre. Vic Fangio bør vide hvordan man kan lukke ned for Trubisky og Bears-angrebet.

Chicago Bears 10 @ 13 Denver Broncos

New Orleans Saints @ Los Angeles Rams (3+)
Revanchetid. Rams tog pladsen i Super Bowl med den snævre overtidssejr i New Orleans i NFC-finalen i januar, og Saints led for anden sæson på stribe et hjerteskærende slutspilsnederlag. Begge hold fik hentet en sejr i første runde, men trods 30 scorede point fra begge hold var det langt fra overbevisende. Rams havde nogenlunde kontrol over Panthers kampen igennem, men kasteangrebet klikkede ikke for alvor; Saints var omvendt gevaldigt på hælene mod Texans, inden de hev sejren hjem på et langt field goal i sidste sekund. Rams er 2-1 mod Saints under Sean McVay, og vandt det enlige møde i Los Angeles med 26-20 i 2017 – en kamp, der stoppede en Saints-sejrsstime på otte kampe; sidste år var det så Saints, der stoppede Rams’ stime på otte sejre, da de i niende runde vandt 45-35 i New Orleans. Jeg føler Saints er det bedste af holdene, men selvom jeg har en del forbehold overfor Rams, kan jeg ikke få mig selv til at gå imod dem når de har hjemmebanefordelen her.

New Orleans Saints 23 @ 27 Los Angeles Rams

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons (3+)
Det var absolut ikke uden besvær at Eagles fik hevet en sejr hjem i sidste uge, men efter en grim start på kampen mod Redskins, fik holdet – anført af DeSean Jackson – kæmpet sig tilbage og tog sejren. Falcons fik også en grim start mod Falcons, men det grimme spil fortsatte og holdet var aldrig i nærheden af at volde Vikings problemer – løbeforsvaret var hullet som en si, og angrebet kunne ikke få noget i gang. Eagles har haft overtaget mod Falcons de seneste år, og mens det sjældent har været overbevisende, har de vundet tre på stribe, de seneste to dog med Nick Foles under center, i en 15-10-slutspilssejr i 2017 og så 18-12-sejren i første runde sidste år. Kan Falcons-forsvaret ikke rette op på spillet fra sidste uge, kan det meget vel blive det fjerde nederlag på stribe, men på den anden side bør angrebet også præstere bedre, og Eagles-forsvaret så sårbart ud mod Redskins. Falcons bør på hjemmebane præstere bedre, og jeg kan godt se dem presse Eagles, men gæsterne bør være det bedste hold.

Philadelphia Eagles 20 @ 15 Atlanta Falcons

Monday Night Football – kl. 02.15:
Cleveland Browns @ New York Jets (TV3 Sport)
To af første spillerundes mest skuffende mandskaber afslutter anden runde. Få hold – måske Dolphins undtaget – skuffede mere end Browns, der leverede en udisciplineret indsats, der virkede til at bære præg af at holdet havde for stor tro på egne evner og ikke tog modstanden seriøs. Jets var horrible på angrebet og formøblede en 16-0-føring hjemme mod Bills i en skuffende indsats. Læg dertil at Sam Darnold er gået ned med kyssesyge og Quincy Enunwa er røget på injured reserve, mens både C.J. Mosley og rookie Quinnen Williams er ude til denne kamp – dertil kommer så at Le’Veon Bell er tvivlsom. Det var da holdene tørnede sammen i tredje runde sidste år, at Baker Mayfield fik sin NFL-debut, og Browns fik brudt sin lange stime af kampe uden sejr. Nu må og skal de få denne sæsons første sejr og rette op på fadæsen fra sidste uge. Et Browns-nederlag her og det er tid til at banke panikknappen helt i bund i Cleveland. Gregg Williams har måske en idé om hvordan Mayfield og angrebet kan rystes, men jeg ser ikke Trevor Siemian og co. gøre nok på angrebet til at hente sejren.

Cleveland Browns 20 @ 10 New York Jets

 592 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top