You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 1

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Los Angeles Rams @ Carolina Panthers (TV3 Sport)
De forsvarende NFC-mestre og tabende Super Bowl-finalister åbner sæsonen med en tidlig kamp på østkysten hos Panthers, der skal forsøge at rette op på den svage afslutning på sidste sæson. Begge hold startede stærkt sidste år – Rams 8-0 i første halvsæson, Panthers 6-2 – men, med forbehold for uafgjort, vil det ene altså åbne med et nederlag; for Rams vil et nederlag være bekymrende med en svær kamp i vente i næste uge mod Saints og en efterfølgende tur til Cleveland. Under Sean McVay har Rams dog leveret to stærke premierekampe – 33-13 ude over Raiders sidste år, 46-9 over Colts i 2017 – men Panthers er på papiret en sværere opgave. Værterne er skiftet til et 3-4-forsvar og har fået tilgang af Gerald McCoy henover offseason, men mens forsvaret bør være bedre i år, er det et stærkt angreb, de skal op imod her. Rams har lidt at bevise efter angrebets præstation i Super Bowl, og jeg vil ikke afvise at gæsterne er indstillet på at levere et statement. Jeg tror ikke det bliver så stort et statement, men jeg går med gæsterne.

Carolina Panthers 17 @ 27 Los Angeles Rams

Tennessee Titans @ Cleveland Browns
Efter årevis som (en af) NFLs laughing stock(s) skal Browns noget så sjældent som leve OP til forventninger i år, i stedet for at forsøge at overgå lave forventninger. Holdet, der siden sit comeback i 1999, blot har haft to winning seasons og én slutspilsoptræden (2002), åbner sæsonen som favoritter i en kamp for femte gang i perioden – de foregående fire gange (2002 mod Chiefs, 2006 mod Saints, 2011 mod Bengals og 2013 mod Dolphins) er det blevet til nederlag i premierekampen, og Browns har blot én gang siden comebacket til ligaen åbnet en sæson med en sejr (2004 mod Ravens). Og Titans er bestemt ikke nogen walkover, så det kan let blive endnu en 0-1-start. Titans havde ét af ligaens stærkeste forsvar sidste år, og var ofte i stand til at holde kampe lavtscorende – selv mod stærke angreb – og derigennem give et angreb, der havde sit at kæmpe med, muligheden for at levere nok til at vinde. Gæsterne er uden Taylor Lewan på left tackle, og mod et uhyggeligt stærkt pass rush, kan det blive problematisk – også selvom Dennis Kelly umiddelbart er en kompetent backup. Ligesom der kan være noget statement over sæsonens første kamp for Rams, kan der være det for Browns. En 1-0-start vil kunne fungere som en bekræftelse af forhåndsforventningerne, og selvom jeg bestemt ikke er overbevist, går jeg med værterne, der bør have nok offensiv firepower til at finde en vej igennem Titans’ forsvar – før eller siden.

Tennessee Titans 13 @ 17 Cleveland Browns

Kansas City Chiefs @ Jacksonville Jaguars
Den forsvarende MVP og de tabende AFC-finalister fra sidste sæson, åbner året hos et Jaguars-hold, der ovenpå et skuffende 2018, skal forsøge at finde tilbage til dyderne fra 2017. Nick Foles er kommet til på quarterback og bør vise sig som en opgradering over Blake Bortles, om end det kan diskuteres hvor stor en opgradering han er. Vigtigere er det dog at forsvaret kan genfinde takterne fra 2017-sæsonen, da det vil gøre offensivens opgave markant lettere. Hvis defensiven træder i karakter, ligner det et forrygende matchup mod Chiefs-angrebet – et matchup, der også kan inkludere en direkte kamp i kampen mellem Tyreek Hill og Jalen Ramsey. Før jeg for køber at Jaguars-forsvaret er tilbage, skal jeg dog se det ske, og selv hvis det leverer varen, er det absolut ikke givet at det er nok mod Patrick Mahomes og co., så jeg må gå med gæsterne. Chiefs-forsvaret ser dog stadig udfordret ud, så Jaguars bør også kunne sætte point på tavlen – jeg tror bare ikke det er nok

Kansas City Chiefs 30 @ 20 Jacksonville Jaguars

Baltimore Ravens @ Miami Dolphins
Kan Ryan Fitzpatrick levere endnu en magisk sæsonstart? Betingelserne er markant ringere end de var for Bucs sidste år, og på et Dolphins-hold, der i dén grad mangler talent, er det svært at se ham gøre den store forskel. Ravens’ forsvar bør dominere Dolphins-angrebet, og uagtet at Ravens-angrebet indleder sæsonen med lidt spørgsmålstegn omkring Lamar Jackson og hans evner som passer, så bør de kunne løbe Dolphins i sænk.

Baltimore Ravens 31 @ 10 Miami Dolphins

Atlanta Falcons @ Minnesota Vikings
To hold med forventninger om mere end 2018-sæsonen kunne byde på. Efter NFC-finale i 2017 og tilføjelsen af Kirk Cousins, var det svært skuffende at Vikings, ovenpå en sæson hvor forsvaret underpræsterede gevaldigt, ikke kunne finde vej tilbage til slutspillet sidste år. Falcons – ovenpå to sæsoner, hvor de tabte til de senere Super Bowl-mestre (Super Bowl-nederlaget i 2016 og et snævert nederlag til de Eagles i Divisional Playoffs i 2017) – havde også forventninger om mere end en andenplads på 7-9 sidste år, men en 1-4-start og fem nederlag på stribe senere på sæsonen – bl.a. ”hjulpet” på vej af skader til flere profiler, ikke mindst på forsvaret – var for meget. Det ligner en kamp, der kan vise sig vigtig når slutspilseedningerne skal uddeles sidst på året, for med begge hold som slutspilskandidater – og ikke nødvendigvis via sejr i divisionen – kan en sejr i et indbyrdes opgør i uge 1 altså meget vel være forskellen på slutspil og tidlig ferie. Vikings har fået tilføjet Gary Kubiak som offensiv assistent, og det bør kunne løfte angrebe, og samtidig bør forsvaret have talent nok til at det kan dæmme delvist op for Matt Ryan og co., selv hvis ikke det kan spille helt op til sit potentiale. Falcons’ umiddelbare mangel på pass rush kan blive afgørende.

Atlanta Falcons 20 @ 26 Minnesota Vikings

Buffalo Bills @ New York Jets
Hvem skal byde Patriots op til dans i AFC East? Formentlig ingen, men hvis ét hold skal gøre det, vil det med al sandsynlighed være ét af disse to mandskaber. Josh Allen og Sam Darnold havde begge svingende rookiesæsoner, hvor der dog også var klare positive elementer at tage med ind i 2019. Bills går sæsonen i møde med et stort set spritnyt angreb – med undtagelse af Zay Jones er samtlige startende skill position-spillere og også flere reserver er kommet til i offseason; for Jets’ vedkommende er der lidt mere stabilitet i gruppen omkring Darnold, om end både gruppen af running backs, nogle offensive linjemænd og en enkelt receiver i form af Jamison Crowder, er nye i klubben. Værterne må undvære tight end Chris Herndon, der har karantæne, og spørgsmålet er i hvor Le’Veon Bell står efter 20 måneder uden at spille en betydningsfuld kamp. Jeg ser umiddelbart de to hold som værende ret lige, men Jets med lidt flere spørgsmålstegn lige her fra starten af sæsonen – det opvejes så lidt af hjemmebanefordelen, men jeg går med Bills.

Buffalo Bills 19 @ 16 New York Jets

Washington Redskins @ Philadelphia Eagles
NFC East har ofte vist sig uforudsigelig, og mens divisionen umiddelbart virker ret tydeligt delt i to med Giants og Redskins i bunden og Eagles og Cowboys i toppen, så skal man aldrig sige aldrig når der bliver spillet opgør indbyrdes i divisionen. Mellem 2014 og 2016 vandt Redskins fem på stribe mellem holdene, men Eagles har siden da taget fire i træk, og det vil være en stor overraskelse, hvis ikke de kan komme op og tage den femte. Redskins’ offensiv ser uhyggeligt svag ud – og kun endnu mere uden Trent Williams på left tackle – og både linjen og angrebet som helhed bør være overmatchet af Eagles-defensiven. Redskins ser bedre ud på forsvaret, men kan også få svært ved at dæmme helt op for Eagles’ angreb.

Washington Redskins 13 @ 24 Philadelphia Eagles

De sene søndagskampe:
22.05:
Indianapolis Colts @ Los Angeles Chargers
Efter Andrew Lucks beslutning om at gå på pension, er Colts’ angreb nu lagt i hænderne på Jacoby Brissett, og Frank Reich skal forsøge som head coach at gøre hvad han som offensiv koordinator oplevede Eagles gøre i 2017-sæsonen; gå hele vejen med sin backup. Colts går næppe hele vejen – det vil vist være en af de største overraskelser i NFL-historien – men de skal ikke på forhånd dømmes ude af en på papiret tæt division. De har dog en svær åbningskamp mod et Chargers-hold, der sluttede med AFCs næstbedste record i sidste sæson. Chargers har dog også sit at kæmpe med, ikke mindst på den offensive linje, der ser uhyre svag ud uden Russell Okung. Læg dertil Melvin Gordons holdout og Derwin James’ skade og det er tre profiler, de skal klare sig uden. Colts’ defensiv overraskede positivt sidste år, og skal i år vise at det ikke bare var et one-off. Mod Chargers’ linje kan de potentielt overraske, og hvis defensiven kan tage kontrollen i kampen mellem linjerne, skal en overraskende udesejr ikke afvises. Jeg går dog med Chargers, der dog osgå har lidt at bevise i forhold til deres evne til at åbne en sæson godt – de har tabt i Week 1 i fem af de seneste seks sæsoner.

Indianapolis Colts 23 @ 24 Los Angeles Chargers

Cincinnati Bengals @ Seattle Seahwks
Seahawks overraskede mange sidste år ved at nå slutspillet. Bengals overraskede mange i offseason ved endelig at afslutte samarbejdet med Marvin Lewis (okay, måske ikke, men… let’s be honest, vi var ved at tro at han var på en livstidskontrakt). Zac Taylors mandskab må klare sig uden A.J. Green, der er ude med skade, og selvom også Seahawks er ramt af nogle skader, og må undvære Jarran Reed på den defensive linje pga. karantæne, er det svært at se Bengals tage til Seattle og levere overraskelsen. Bengals-defensiven er ganske solid, men Seahawks bør stadig være stærke nok på angrebet til at tage sejren.

Cincinnati Bengals 14 @ 24 Seattle Seahawks

Kl. 22.25:
Detroit Lions @ Arizona Cardinals
Én af de kampe jeg har sværest ved at greje i denne runde. Cardinals var ligaens dårligste hold sidste år, men rosteret er adresseret på mange positioner, og med Kyler Murray under center i Kliff Kingsburys system, er der spændende potentiale i holdet. Lions har fået loadet op på den defensive front med tilføjelser af både Mike Daniels og Trey Flowers, og det bør give en fordel overfor Cardinals’ offensive linje. Men hvad kan så angrebet? Darrell Bevell har overtaget som koordinator fra Jim Bob Cooter, og skal forsøge at få Matthew Stafford i gang igen, hjulpet af et løbeangreb, der har Kerryon Johnson og C.J. Anderson at trække på. Jeg er langt fra overbevist om noget, og kan Kyler Murray lave magi i sin NFL-debut, kan værterne snildt tage sejren – men som udgangspunkt ligger de to største fordele i kampen hos Lions; deres defensive linje mod Cardinals’ offensive ditto, og deres pass catchers mod Cardinals’ svækkede secondary, der må undvære skadede Robert Alford og karantæneramte Patrick Peterson. Lions it is.

Detroit Lions 23 @ 14 Arizona Cardinals

New York Giants @ Dallas Cowboys (3+)
Endnu et år, endnu et Week 1-matchup mellem Cowboys og Giants. Vi blev snydt for det sidste år, men siden 2012 er det kun i 2014 og 2018 vi ikke har fået disse to hold at se tørne sammen i første spillerunde. Det har typisk været et Primetime-matchup – af de fem Week 1-opgør siden 2012 var det kun i 2016 de mødtes i en tidligere kamp; og den kamp var i øvrigt den eneste af de fem som New York Giants vandt. Cowboys har haft overtaget i nyere tid med sejr i ni af de seneste tolv, herunder de første fem og de seneste fire af disse. På hjemmebane har de vundet fem af de seneste seks. Der har været mange tætte kampe imellem, og selvom Cowboys på papiret ser klart stærkest ud, så – ligesom jeg skrev ved Eagles-Redskins – tør jeg ikke afvise noget som helst. Giants skal nok være motiverede for at modbevise meget af den kritik de har fået gennem offseason, og med Daniel Jones’ ankomst kan det være Eli Manning kan finde noget bedre spil frem for at fastholde sin starterplads. Men Giants’ receiverkorps er svækket og Cowboys’ forsvar ser stærkt ud – dertil kommer at Cowboys’ angreb ser markant stærkere ud end Giants’ forsvar. Cowboys må og skal vinde. Jeg tror også de gør det – men ikke så overbevisende som de bør.

New York Giants 13 @ 20 Dallas Cowboys

San Francisco 49ers @ Tampa Bay Buccaneers
Bruce Arians er tilbage i NFL, og han har overtaget et talenthungrende mandskab, der dog har spændende talent i den del af spillet som er vigtigst, og som Arians mestrer: Kasteangrebet. Mike Evans, Chris Godwin og O.J. Howard er en stærk trio af pass catchers, og mens Jameis Winston lader meget tilbage at ønske, er hans spillestil et glimrende fit til Arians. 49ers er svære at blive kloge på – de har en spændende talentmasse, men hvor har vi Jimmy Garoppolo og kasteangrebet? Den defensive linje bør have en fordel mod Bucs’ offensive front, men er det nok, hvis ikke angrebet kan træde i karakter? Jeg har længe hældt mod Niners her, men mavefornemmelsen er skiftet.

San Francisco 49ers 20 @ 23 Tampa Bay Buccaneers

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Pittsburgh Steelers @ New England Patriots (3+)
Steelers fik endelig brudt deres Patriots-forbandelse sidste år, da de i december hentede en 17-10-sejr på hjemmebane – forud var gået ni nederlag i ti kampe mod et Patriots-hold med Tom Brady under center, siden AFC-finalen i 2004, herunder fem nederlag på stribe. Brady og co. har dog endnu til gode at lide et nederlag til Steelers på hjemmebane – de tabte i 2008 med Matt Cassel på quarterback – og med Steelers på udebane hér, vil det altså være endnu en stime der skal brydes. Steelers har sagt farvel til Antonio Brown (just in case nogen skulle have misset at han er/ikke er hos Raiders i øjeblikket), og mens hovedpinen ganske givet er rar at slippe af med, er hans talent og produktion hård at erstatte. JuJu Smith-Schuster gjorde sit for at træde i karakter sidste år, men andre skal også steppe up i år. Patriots har ofte været sløve startere, og jeg vil ikke blive chokeret hvis de også er det i år – men jeg går ikke imod dem her.

Pittsburgh Steelers 17 @ 20 New England Patriots

Monday Night Football – Doubleheader:
Kl. 01.10:
Houston Texans @ New Orleans Saints (TV3 Sport)
Med Drew Brees i karrierens efterår, er det måske sidste chance for Saints i denne omgang. Om Texans også mener at det er nu eller aldrig, kan jeg ikke helt greje – at skippe en profil som Jadeveon Clowney væk for småting, peger i én retning, mens traden for Laremy Tunsil og Kenny Stills omvendt peger i retning af at de vil forsøge at vinde i år. Tunsil løser ikke udfordringen på den offensive linje, men bør dog hjælpe Deshaun Watson en smule. Texans’ receiverkorps bør have overtaget mod Saints’ cornerbacks, om end Marshon Lattimore meget vel kan give udfordringer for DeAndre Hopkins. Om det så er nok til at Texans også kan hente sejren, er en anden snak. Jeg er langt fra overbevist om at vi får Drew Brees at se fra sin bedste side i år, men jeg tror ikke nødvendigvis at vi vil se niveauet falde helt fra starten af sæsonen. Saints’ offensiv bør dog være stærk nok til at hjemmeholdet tager sejren.

Houston Texans 20 @ 27 New Orleans Saints

Kl. 04.20:
Denver Broncos @ Oakland Raiders (TV3 Sport)
Uden fritstillede Antonio Brown skal Raiders åbne sæsonen, når de lukker første spillerunde i de sene nattetimer herhjemme, med et divisionsopgør mod Broncos, med Joe Flacco som ny quarterback. Det er to hold jeg ikke har den helt store tiltro til i år, men Broncos bør være det bedste af holdene, og de har i hvert fald haft mere ro på de interne linjer end Raiders. Med Vic Fangio som ny head coach bør forsvaret nok engang vise sig stærkt, og selvom jeg ikke har den store fidus til Flacco, bør han være en opgradering over Case Keenum fra sidste år – og Trevor Siemian og Paxton Lynch inden da – og jeg vil ikke afvise at lidt luftforandring kan gøre Flacco godt. De seneste seks indbyrdes møder er blevet vundet af hjemmeholdet – senest 27-14 til Raiders juleaften sidste år – men jeg satser på at den tendens bliver brudt. Indtil jeg ser Raiders præstere, skal de virkelig møde et svagt hold, før jeg tør spå dem til at vinde en kamp.Denver Broncos 23 @ 10 Oakland Raiders

 604 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top