You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2019 – WEEK 1: PACKERS @ BEARS

NFL KICKOFF – kl. 02.20:
Green Bay Packers @ Chicago Bears (3+)
Syv måneder er gået siden New England Patriots atter kunne krones som NFLs bedste mandskab i Atlanta efter en 13-3-sejr over Los Angeles Rams. Free agency, draft, offseason, training camp, preseason – og lidt agurketid – er nu bag os, og vi kan rette blikket mod den første betydningsfulde kamp i NFLs sæson nummer 100.

Og netop i anledning af at det er en jubilæumssæson har NFL fravalgt at lade de forsvarende mestre åbne sæsonen, og i stedet give os NFLs ældste rivalopgør, når Bears og Packers tørner sammen på Soldier Field. Det er de forsvarende NFC North-mestre mod et Packers-hold, der efter to losing seasons på stribe har noget at bevise i år.

Matt LaFleur har overtaget cheftrænerjobbet efter Mike McCarthy, der blev fyret mod slutningen af sidste sæson, og han har en stor opgave foran sig med at få rettet op på spillet for Aaron Rodgers. Rodgers’ spil er dykket de seneste år, og mens han stadig er en velspillende quarterback, er der brug for mere på et hold, der spiller for spiller ikke står mål med de øvrige tophold i divisionen. Receiverkorpset er uprøvet bag Davante Adams og til dels Jimmy Graham, og Rodgers skal vise sig i stand til at løfte angrebet med sit spil, som vi har set ham gøre før. Med et forsvar, der har haft fokus på at styrke sit pass rush, er betingelserne på plads til at Packers kan kæmpe med om divisionen i år, hvis angrebet kan levere varen.

Der venter dog en svær opgave mod et Bears-forsvar, der sidste år var ligaens stærkeste. Historien viser dog, at det kan være sværere for et stærkt forsvar at fastholde sit høje niveau end det er for et angreb – når Bears-forsvaret derudover har mistet sin fremragende safety Adrian Amos (der sågar er skiftet til Packers) og koordinator Vic Fangio, der har taget slot corner Bryce Callahan med sig til Denver, bliver opgaven ikke just lettere. Chuck Pagano har overtaget koordinatorjobbet og han bør kunne gøre et godt stykke arbejde med en fortsat yderst velbesat defensiv, men det er svært at forvente andet end at defensiven tager et skridt tilbage.

Går forsvaret lidt ned i niveau, vil offensiven skulle oppe sig. Der er bestemt også potentiale til at det kan ske og med en sæson i Matt Nagys system under bæltet, skulle Mitchell Trubisky gerne vise sig i stand til at hæve niveauet ovenpå sidste år, hvor han i det store hele gjorde det fint, men bestemt også havde plads til at gøre endnu mere.

Det er en på papiret ganske lige kamp. Trods alle mine forbehold overfor Rodgers’ spil de seneste år, har jeg lidt mere fidus til at Packers vil vise sig som det bedre hold i år – McCarthy/Rodgers-nedsmeltningen havde ganske givet en påvirkning af angrebet, og her bør LaFleur hjælpe, mens defensiven også skulle vise sig bedre; jeg er omvendt ikke overbevist om at Bears samlet set bliver bedre end sidste år. To ret lige hold, med lille fordel til Packers – den opvejes så af at Bears har hjemmebanefordel. Jeg vil medgive at Bears er svage favoritter, men jeg har ikke desto mindre akkurat mere på fornemmelsen at Packers tager sejren her. Medmindre Bears’ forsvar går ud og leverer en altdominerende præstation, vil jeg dog formode at det bliver en tæt kamp.

Green Bay Packers 24 @ 20 Chicago Bears

 452 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top