You are here
Home > College >

2020 NFL DRAFT: 60 TO WATCH – SAFETIES

Vi er nået til sidste del i vores draftfokuserede optakt til årets collegesæson. Over ti dage har vi nu rettet vi blikket mod en gruppe af spillere på de forskellige positioner, som du med fordel kan holde ekstra øje med, når sæsonen starter.

Med en hel sæson at spille før spillerne skal vælges, kan mange nå at komme ud af ingenting, mens etablerede top prospects kan falde igennem, og derfor undlader vi at gå med rangeringer af spillerne, men har i stedet udvalgt 60 spillere, der kan gå i draften næste år. Sandsynligheden taler dog for, at flere af dem fravælger muligheden og først søger mod NFL i 2021.

Der er potentielle topvalg imellem, men denne gennemgang handler ikke kun om de bedste spillere – det handler om spillere, hvis spil henover den kommende sæson er værd at følge med i.

Vi afslutter gennemgangen med et kig på gruppen af safeties. Vi har fået flere spændende unge safeties ind i ligaen over de seneste år, og baseret på den kommende draftklasses safeties, ser de ud til at få følgeskab af flere interessante navne, hvor en enkelt dog, her og nu, skiller sig ud fra mængden.

Læs med nedenfor og bliv lidt klogere på hvilke safeties vi mener er værd at holde øje med over de kommende måneder. Og mener du selv at der er en safety, som vi ikke kommer omkring hér, som er værd at holde øje med, så smid endelig en kommentar om hvem og hvorfor – og der er uden tvivl flere at holde øje med, men når hele gennemgangen skulle begrænses til 60 spillere, måtte nogle navne altså sies fra undervejs i processen.

Tidligere positionsgennemgange:
Quarterback
Running backs
Pass catchers
Offensive tackles
Interior offensive linemen
Interior defensive linemen
Edge rushers
Linebackers
Cornerbacks

Grant Delpit, LSU
Class: Jr
Size: 6’3, 203 lbs
Født: 20. september 1998

LSU Tigers kommer til at sende et uhyre talentfuldt secondary på banen i den kommende sæson. Vi var omkring Kristian Fulton i vores cornerback-gennemgang, og i Grant Delpit er vi nået til stjernen i enheden. Delpit er bredt anset for at være ikke bare én af de bedste safeties i den kommende draftklasse – forudsat han tilmelder sig – men én af de allerbedste spillere i årgangen.

Der er ikke stor tradition for at safeties vælges med de helt tidlige valg i draften, men af de fire safeties, der siden årtusindskiftet er blevet valgt med et top 6-valg i draften, har LSU stået for de to – LaRon Landry og Jamal Adams; de øvrige to er Sean Taylor og Eric Berry – og i Delpit er der mulighed for at det kan blive tre af fem.

Delpit var overalt på forsvaret sidste år – fem interceptions, ni forsvarede kast, 5 sacks, 9,5 tackles for loss og en forced fumble fik han samlet sammen – og sammenligningerne med Chargers’ Derwin James ligger lige for (andre sammenligner ham med forgængeren Jamal Adams, mens LSUs head coach Ed Orgeron selv har draget sammenligninger med Troy Polamalu, som han kender fra sin tid som træner hos USC). Delpit navigerer på fantastisk vis gennem trafik når han angriber spillet, er en forrygende blitzer, og begår sig glimrende i opdækning.

Der er folk, der mener at Delpit er den mest talentfulde defensive back LSU har fostret i nyere tid. Med tanke på hvilke profiler, der tidligere har været hos universitetet – foruden nogle af de tidligere nævnte safeties, kan fremhæves cornerbacks som Tyrann Mathieu og Patrick Peterson – er det stor ros.

Med alt ovenstående i tankerne, er det klart at forventningerne til Delpit er store i år. Han er ikke et fejlfrit prospect – bl.a. teknikken med hænderne, når han skal slippe ud af blokeringer, kan forbedres – men der er et uhyre stort potentiale gemt i den lange safety, og medmindre han falder igennem i år, bør der være et tidligt valg i vente.

Xavier McKinney, Alabama
Class: Jr
Size: 6’1, 200 lbs
Født: 8. august 19xx

Har du læst med i alle de foregående positionsgennemgange, skulle det efterhånden stå klart at Alabama igen i denne sæson har et væld af spillere, det er værd at holde øje med i draftsammenhæng. Det er efterhånden fast procedure, og i år er altså ingen undtagelse. Og som på så mange andre positioner, har Alabama udmærket sig med fornemt NFL-talent på safety – Ha Ha Clinton-Dix, Landon Collins, Eddie Jackson kom ind i ligaen i løbet af fire år, og over de seneste to drafts har Minkah Fitzpatrick, Ronnie Harrison og i år Deionte Thompson gjort dem selskab.

Næste år ser det ud til at være Xavier McKinneys tur. Ligesom Delpit har McKinney vist sig i stand til at fungere både i boksen og i opdækning, og mens hans mest opsigtsvækkende spil typisk er at finde når han angriber downhill, skal hans evner i opdækning absolut ikke underkendes – af safeties i SEC-konferencen, der er vendt tilbage til 2019-sæsonen, havde han ifølge PFF den tredjebedste andel af forcerede incompletions, efter at han sluttede sæsonen med ti forsvarede kast og to interceptions. Dertil kom 6 tackles for loss, 3 sacks og 2 forced fumbles.

McKinney er ikke bare hurtig, men han udmærker sig især med sin quickness og change of direction-skills. Mens de atletiske evner er glimrende, er der dog stadig plads til nogle tekniske forbedringer, og derudover kan han have tendens til at bide på nogle play-fakes. Han er dog fortsat ung med mulighed for at lære teknik og forbedre sin spilforståelse og sine instinkter.

På et forrygende Alabama-forsvar er der masser af spillere at holde øje med. Og mens McKinney næppe kommer til at være den første, der bliver valgt, kan han med en god sæson, bringe sig i spil til et valg i første runde.

Shyheim Carter, Alabama
Class: Sr
Size: 5’11, 195 lbs
Født: N/A

Åh, du troede vi var færdige med Alabama? Not so. Der er lige plads til at få ét sidste prospect ind. Shyheim Carter spiller nickelback for Alabama, men vi inkluderer ham i safety-gennemgangen, da det meget vel kan være hér han ender på NFL-niveau (med periodevis spilletid i slotten).

Det var så som så med spilletid for Carter i de første år hos Alabama, efter at være ankommet til campus som et fire-stjernet recruit i 2016. Mens han var i aktion i langt de fleste kampe – herunder på special teams – var det ofte kun begrænset, indtil han som junior i 2018-sæsonen trak 12 starter. Ti forsvarede kast, to interceptions – begge returneret for touchdown – foruden 3,5 tackles for loss og en forced fumble blev det til for Carter i hans gennembrudssæson.

I denne offseason har Carter været gennem en operation for sportsbrok, der holdt ham ude af forårstræningerne for holdet, men han skulle være klar til sæsonstart her til hans sidste sæson, inden han søger mod NFL. Kan han fastholde det spil han viste sidste år – bedst i SEC-konferencen med 0,52 tilladte yards pr. coverage-snap, ifølge PFF – vil han hjælpe sig selv gevaldigt i jagten på at blive taget tidligt. På et hold med så mange profiler som Alabamas, kan det dog være svært at skille sig ud. At returnere interceptions for touchdown er dog en måde at gøre det på, og dét har Carter om ikke andet vist sig i stand til at gøre.

Khaleke Hudson, Michigan
Class: Sr
Size: 6’0, 220 lbs
Født: 6. december 1997

Ligesom Carter, kunne vi også have inkluderet Khaleke Hudson i en anden gennemgang, men går med ham som safety. Hudson har bemandet Viper-positionen – linebacker/safety-hybrid – hos Michigan, og nogle vil formentlig anse ham for linebacker frem for safety.

Hudson valgte ovenpå en skuffende 2018-sæson at vende tilbage til ét sidste år hos Michigan, og kan han få sit spil på ret køl i 2019, er der spændende upside, der kan friste NFLs beslutningstagere. For Hudson er en fremragende atlet, der, når han er på sit bedste, er uhyggeligt eksplosiv, og kan lave spil overalt på banen. I 2017 samlede han 7,5 sacks og 16 tackles for loss sammen, med ni forsvarede kast, to interceptions og to forced fumbles. 2018? 1 sack, 3 tackles for loss, 1 forsvaret kast og 1 fumble recovery. Dertil kom et væld af missede tacklinger.

Var 2018 et tegn på things to come, eller var det en outlier? Det må vi bruge 2019-sæsonen på at bedømme. Presset på Hudson for at levere er dog øget efter Michigan har mistet flere defensive profiler op til denne sæson, med valgene af Devin Bush, Rashan Gary, Chase Winovich og David Long i løbet af de første tre runder af årets draft.

Head coach Jim Harbaugh har desuden tidligere åbnet op for muligheden for at Hudson, der også spillede running back i high school, kan komme til at varetage dén position i løbet af sæsonen. Michigan har mistet sine to top-running backs siden sidste sæson, og både Hudson og linebacker Jordan Anthony er blevet nævnt som spillere, der kunne ende med at se snaps på positionen, hvis skaderne skulle ramme.

 440 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top