You are here
Home > College >

2020 NFL DRAFT: 60 TO WATCH – CORNERBACKS

Vi er nået til niende og næstsidste del i vores draftfokuserede optakt til årets collegesæson. Over ti dage retter vi blikket mod en gruppe af spillere på de forskellige positioner, som du med fordel kan holde ekstra øje med, når sæsonen starter.

Med en hel sæson at spille før spillerne skal vælges, kan mange nå at komme ud af ingenting, mens etablerede top prospects kan falde igennem, og derfor undlader vi at gå med rangeringer af spillerne, men har i stedet udvalgt 60 spillere, der kan gå i draften næste år. Sandsynligheden taler dog for, at flere af dem fravælger muligheden og først søger mod NFL i 2021.

Der er potentielle topvalg imellem, men denne gennemgang handler ikke kun om de bedste spillere – det handler om spillere, hvis spil henover den kommende sæson er værd at følge med i.

Vi fortsætter gennemgangen med et kig på gruppen af cornerbacks. Årets draft bød på spændende dybde, men vi måtte vente helt til valg nummer 30 for at få en spiller på positionen valgt. 2020 ser, på dette tidspunkt, noget mere topstærk ud.

Læs med nedenfor og bliv lidt klogere på hvilke cornerbacks vi mener er værd at holde øje med over de kommende måneder. Og mener du selv at der er en cornerback, som vi ikke kommer omkring hér, som er værd at holde øje med, så smid endelig en kommentar om hvem og hvorfor – og der er uden tvivl flere at holde øje med, men når hele gennemgangen skal begrænses til 60 spillere, må nogle navne sies fra.

Tidligere positionsgennemgange:
Quarterback
Running backs
Pass catchers
Offensive tackles
Interior offensive linemen
Interior defensive linemen
Edge rushers
Linebackers

C.J. Henderson, Florida
Class: Jr
Size: 6’1, 202 lbs
Født: 30. september 1998

Der kan blive hård kamp om at være den bedste cornerback i 2020-draften, men skulle C.J. Henderson vælge at tilmelde sig draften, er der god chance for at han vil være at finde i diskussionen. Efter allerede som true freshman i 2017, at have startet og vist lovende takter – fire interceptions i ni kampe, hvoraf to blev returneret for touchdown – sammensatte han for alvor spillet sidste år.

De rå tal kunne indikere tilbagegang – to interceptions i 13 kampe og kun fem forsvarede kast mod fire i ni kampe i 2017 – men tag ikke fejl; Henderson er blevet bedre, og med kun 36 bolde kastet i sin retning i hele sæsonen, er det svært at levere overvældende imponerende rå stats. Graver man dybere, ser det dog straks bedre ud: Af alle cornerbacks i SEC-konferencen, der returnerer til denne sæson, spillede han ifølge PFF flest snaps pr. opgivne reception (19,1), mens han kun opgav catches på 50% af boldene kastet i sin retning, og samlet tillod en passer rating på blot 49,4, yderligere hjulpet på vej af at han ikke tillod et eneste touchdown.

Hendersons ball skills er imponerende og han har god længde og lange arme, der giver ham mulighed for at få hænderne på bolden, og han har gode nok hænder til at kunne spille receiver. Med den rette mentalitet, en stærk motor, gode evner som blitzer (tre sacks sidste år) og fremragende atletiske evner – han var nummer 34 på Bruce Feldmans Freak-liste, hvori bl.a. hans fedtprocent på blot 4,3 blev fremhævet, foruden et 40,5” vertical jump og 10’4” broad jump – er der tydeligt et spændende potentiale i ham.

Vægten har været lidt en udfordring for Henderson i forhold til hans draft stock – han har været listet på blot 171 lbs, men har altså fået lagt masser af vægt på. Om han reelt er på 202 lbs nu skal vi lade være usagt – Feldman havde ham noteret til 193 lbs – men det er hvad Gators har ham listet til. Der er i hvert fald behov for at få den lange krop fyldt bedre ud end den har været hidtil, for at give bedre muligheder for at tage kampen op mod de mere fysiske receivers, som han vil stå overfor i NFL. Kan det hele gå op i en højere enhed, er der lockdown-potentiale i Henderson.

Kristian Fulton, LSU
Class: Sr
Size: 6’0, 200 lbs
Født: 3. september 1998

LSU har fået sendt masser af spændende cornerbacks ind i ligaen over det snart forgangne årti – Patrick Peterson, Morris Claiborne, Tyrann Mathieu, Tre’Davious White, Donte Jackson og senest Greedy Williams er de mest prominente navne – og det kommende årti bør også starte stærkt ud når Kristian Fulton tager springet til de professionelles rækker.

Fulton tillod ifølge PFF blot samlet seks første downs eller touchdowns i opdækning i 2018, tre færre end nogen anden SEC-cornerback, der vender tilbage til 2019-sæsonen, og med god størrelse, fin atletiske upside og evnerne til at begå sig i alle former af opdækning, er der masser at kunne lide ved Fulton.

NFL-mandskaberne vil dog ganske givet komme til at grave lidt i de ting, der ligger til grund for at Fulton efter tre år på campus blot har spillet i tolv kampe for Tigers. Det er én ting er at han missede spilletid med en ankelskade sidste år, og også sad over i foråret med ankelproblemer; mere bekymrende er det faktum, at han sad over i hele 2017 med karantæne, og oprindeligt også var suspenderet i 2018. Under normale omstændigheder koster en dumpet dopingtest en ét-årig karantæne – da Fulton skulle have forsøgt at fifle med sin urinprøve, blev det i stedet til to år. NCAA afviste i første omgang Fultons appel forud for 2018-sæsonen, om at få skåret karantænen ned til ét år, men valgte kort før sæsonstart alligevel at lade ham spille, hvis han kunne bestå en ny test.

Som et fem-stjernet recruit ud af high school har forventningerne til Fulton været store siden han ankom til LSU, og dét han har nået at vise indtil nu, giver anledning til pæne forventninger til den kommende sæson, hvis han kan holde sig på banen. Der er dog behov for at han får forbedret flere dele af sit spil – han har mangler som tackler, bidrager ikke nævneværdigt i løbespillet, og skal forbedre sig i contested situationer. Men han kan dække op ned ad banen og er man på udkig efter en man cover-corner, er Fulton absolut værd at holde øje med.

Trevon Diggs, Alabama
Class: Sr
Size: 6’2, 207 lbs
Født: 20. september 1997

NFL har budt på flere kampe hvor brødre står overfor hinanden – oftest har vi dog oplevet at brødrene spiller på den samme side af bolden, så de ikke får mulighed for at matche direkte op med hinanden. Der er undtagelser – Chris og Kyle Long fx – og når vi kommer til 2020-sæsonen, kan vi begynde at se frem til at Stefon og Trevon Diggs får mulighed for at tage kampen op spil efter spil.

Kan Trevon leve op til sit potentiale, vil det kunne blive nogle fremragende matchups overfor storebror, der er én af NFLs bedste ruteløbere, men der er et stykke vej endnu for lillebror. Først og fremmest skal han vise sig i stand til at blive på banen. En brækket fod kostede ham anden halvdel af 2018-sæsonen, og har tidligere været ramt af andre fod- og ankelskader.

Kan han holde sig på banen, har Alabama i Diggs en spiller med fremragende størrelse, og som tidligere receiver – som true freshman spillede han på begge sider af bolden, og samlede 11 catches for 88 yards og et touchdown som receiver – har han gode ball skills. Det skinner endnu ikke for alvor igennem i hans statline – én interception – men han har dog ni forsvarede kast over de seneste to sæsoner.

Diggs spiller med god fysik, men kan have tendens til at være en smule grabby ned ad banen, og han skal have renset ud i disse potentielle penalties. Med erfaring både ind- og udvendigt, stærke evner i zone coverage, gode atletiske evner og evnerne til at begå sig på special teams, er der masser at kunne lide, og hvis han kan holde sig skadesfri og indfri sit store potentiale, kan han sagtens ende med at tage et spring op i første runde.

Jaylon Johnson, Utah
Class: Jr
Size: 6’0, 195 lbs
Født: 19. april, 1999

Over de seneste år har Utah fået sendt nogle spændende defensive backs ind i NFL – safeties Marcus Williams og (i år) Marquise Blair – men vi skal tilbage til Eric Rowe i 2015 for at finde den seneste cornerback. Med Jaylon Johnson bør vi ikke bare få en Utah-cornerback valgt, men også valgt i én af de tidlige runder.

Johnson kan tage 2020-sæsonen med hos Utah, men med tre års erfaring under bæltet efter denne sæson, kan han meget vel vælge at tage springet til NFL ét år før tid. Trods kun to starter som true freshman, spillede Johnson i 12 af 13 kampe (missede holdets Bowl-kamp efter en operation), og hans seks forsvarede kast var delt flest på holdet. Som fast starter i sidste sæson noterede han fire interceptions, hvoraf den ene blev returneret for touchdown.

Med god størrelse, længde og en meget mere fysisk spillestil end man umiddelbart ville forvente af en spiller på Johnsons størrelse, kan han give problemer for de fleste receivers, og han er klar til på ethvert tidspunkt at tage kampen op. Han kan dog blive for aggressiv i sine forsøg på at læse spillet og få fat på bolden, er for grabby ned ad banen, og er til tider nødt til at kompensere for at han på de små områder ikke er helt så hurtig som andre.

Johnsons ball skills og fysiske spillestil vil ganske givet vinde ham mange fans i draftprocessen, og kan han føje nogle tekniske forbedringer og en smule mere disciplin i opdækning til, vil han gøre meget for at hjælpe sig selv til et højere valg.

A.J. Terrell, Clemson
Class: Jr
Size: 6’2, 190 lbs
Født: 23. september 1998

Som det 8. bedste prospect i 2017-recruiting-klassen ifølge Rivals.com, ankom A.J. Terrell til Clemson med store forventninger. Han har indtil nu gjort alt hvad han kan for at leve op til dem, og satte trumf på, da han på det første drive i den nationale mesterskabskamp mod Alabama returnerede en Tua Tagovailoa-interception 44 yards for touchdown, og sendte Clemson i front.

Terrell er i besiddelse af nogle glimrende atletiske evner, løse hofter og han har derudover fremragende længde for positionen, og kan begå sig på fornem vis i mandsopdækning. For sin højde er han dog en smule til den lette side, og det begrænser ham i den fysiske del af spillet, herunder som tackler, hvor han lader en del tilbage at ønske.

Der vil formentlig være behov for at få lagt noget vægt på, og der er plads til det på Terrells frame, ligesom han har rigeligt med atletiske evner til at han kan tåle at miste en lille smule, hvis det skulle blive konsekvensen af at bulke lidt op.

De forsvarende mestre kan sende et meget stærkt hold på banen igen i den kommende sæson, og Terrell er blot én af mange spillere, der bør have en NFL-fremtid i vente og er værd at holde øje med. Skal han leve op til sit potentiale og etablere sig som den shutdown-corner han har talentet til, er der behov for at stramme lidt op på nogle detaljer, men selv hvis ikke det hele går op i en højere enhed, kan vi nok godt forvente at se Terrell valgt i én af de tidlige runder.

Cameron Dantzler, Mississippi State
Class: RS Jr
Size: 6’2, 185 lbs
Født: 3. september 1998

Når snakken falder på colleges, der spytter NFL-talent ud, er Mississippi State måske ikke lige det første man vil tænke på, men i årets draft matchede Bulldogs med tre førsterundevalg (Jeffery Simmons, Montez Sweat og Johnathan Abram) både Clemson og Alabama i dén kategori, og foruden de tre valg i første runde, kom Elgton Jenkins med valg nummer 44. Går vi længere tilbage, har Mississippi State udviklet NFL-profiler som Gabe Jackson, Fletcher Cox, Darius Slay, Preston Smith, Chris Jones, Benardrick McKinney og Dak Prescott. Størstedelen af disse navne er – som den opmærksomme læser måske har bidt mærke i – defensive spillere. Og mens der også er offensivt talent at komme efter på holdet i år (vi var omkring Darryl Williams i vores gennemgang af interior offensive linemen), er der i Cameron Dantzler en spændende cornerback at holde øje med i år.

Dantzler noterede sig sidste år for to interceptions og hele ni forsvarede kast, og tillod blot 43,1% af kast i sin retning at blive grebet. Med en tilladt passer rating på 41,1 førte han ifølge PFF alle cornerbacks i SEC-konferencen, der returnerer til den kommende sæson.

Som high school-quarterback, sluttede han af med at løbe for 1901 yards og 26 touchdowns og kaste for 1381 yards og 11 touchdowns, mens han også viste sig frem på den defensive side af bolden, og recruiters var i tvivl om hvilken position han skulle spille på. Det blev altså den defensive side af bolden, og efter et redshirt-år, hvor han begyndte at lægge vægt på sin alt for smalle frame – han vejede knapt 160 lbs da han ankom på campus – viste han lovende takter som backup i 2017 inden han overtog starterjobbet sidste år.

På 185 lbs – det meste han nogensinde har vejet – er Dantzler stadig en del til den lette side, men han har fået lagt de ekstra pund på uden at miste noget fart, og kan han fortsætte med det, ser det godt ud. Der er stadig plads til forbedringer i spillet for Dantzler, men pilen peger absolut den rigtige vej, og han kan sagtens klatre op ad draft boards henover den kommende sæson.

 373 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top