You are here
Home > College

2020 NFL DRAFT: 60 TO WATCH – INTERIOR DEFENSIVE LINEMEN

Vi er nået til sjette del i vores draftfokuserede optakt til årets collegesæson. Over ti dage retter vi blikket mod en gruppe af spillere på de forskellige positioner, som du med fordel kan holde ekstra øje med, når sæsonen starter.

Med en hel sæson at spille før spillerne skal vælges, kan mange nå at komme ud af ingenting, mens etablerede top prospects kan falde igennem, og derfor undlader vi at gå med rangeringer af spillerne, men har i stedet udvalgt 60 spillere, der kan gå i draften næste år. Sandsynligheden taler dog for, at flere af dem fravælger muligheden og først søger mod NFL i 2021.

Der er potentielle topvalg imellem, men denne gennemgang handler ikke kun om de bedste spillere – det handler om spillere, hvis spil henover den kommende sæson er værd at følge med i.

Vi starter gennemgangen af de defensive positioner med et kig på gruppen af interior defensive linemen. Spillere som Aaron Donald, J.J. Watt, Fletcher Cox, Geno Atkins m.fl. har boostet værdien på denne positionsgruppe, og vi så så sent som i årets draft Quinnen Williams blive taget i top 3.

Læs med nedenfor og bliv lidt klogere på hvilke defensive tackles/3-4-ends vi mener er værd at holde øje med over de kommende måneder. Og mener du selv at der er en interior defensive lineman, som vi ikke kommer omkring hér, som er værd at holde øje med, så smid endelig en kommentar om hvem og hvorfor – og der er uden tvivl flere at holde øje med, men når hele gennemgangen skal begrænses til 60 spillere, må nogle navne sies fra.

Tidligere positionsgennemgange:
Quarterback
Running backs
Pass catchers
Offensive tackles
Interior offensive linemen

Raekwon Davis, Alabama
Class: Sr
Size: 6’7, 312 lbs
Født: 10. juni 1997

Som på de fleste andre positioner når det handler om Alabama, er der spændende historik for defensive linjemænd hos Crimson Tide. Hver af de seneste tre drafts har, i form af Jonathan Allen, Daron Payne og Quinnen Williams, budt på et førsterundevalg fra linjen – og Raekwon Davis bør tilsikre at det bliver til fire drafts på stribe.

Davis har exceptionel størrelse – næsten for stor – og kombinerer det med styrke og gode atletiske evner, og har al potentiale for at kunne blive en dominerende linjemand på NFL-niveau. Efter 8,5 sacks som sophomore havde han dog blot 1,5 sidste år, så mens han kan skabe kaos, har han stadig noget at bevise.

Forud for 2018-sæsonen havde draftanalytiker Tony Pauline rangeret Davis som det bedste 2019-draft prospect på Alabamas hold – og det var altså et hold, der som bekendt endte med at få Quinnen Williams valgt med tredjevalget i årets draft.

Potentialet er stort og med Williams væk, er der også noget produktion at overtage for Davis, og mens han i perioder kan fuldstændigt dominere, er der plads til at vise mere stabilitet både kamp for kamp og snap for snap. Kan han vise sig i stand til også at lave spil når han ikke “bare” er fysisk dominerende – fx ved at udvise lidt bedre spilforståelse – ser det for alvor godt ud for ham.

Derrick Brown, Auburn
Class: Sr
Size: 6’5, 318 lbs
Født: 15. april 1998

Ligesom Raekwon Davis valgte Derrick Brown at returnere til sin seniorsæson – og ikke tage kampen op mod resten af toppen af den stærke 2019-draft på positionen – og positionere sig til at blive den først valgte defensive linjemand i 2020. Det står umiddelbart mellem de to – om end historien viser, at der sagtens kan dukke en anden spiller op og vippe dem af pinden.

30. november får vi muligheden for at opleve Brown og Davis i aktion i samme kamp når Iron Bowl – den årlige kamp mellem Alabama og Auburn (de to største offentlige universiteter i staten Alabama) – skal spilles. Mens de ikke decideret står overfor hinanden, giver det dog en god mulighed for at se dem an og holde deres spil op mod hinanden.

På den rene produktion har Brown fordelen efter at have samlet 20 tackles for loss sammen over de seneste to sæsoner, herunder 7,5 sacks. Dertil kommer 3 forced fumbles. Brown har ikke den samme længde som Davis, men det kan komme ham til gode i kampen om leverage. Med et alsidigt skill-set, der byder på styrke nok til at line op som nose og eksplosivitet nok til at line op udvendigt, er Brown et uhyre spændende prospect.

Kampen henover sæsonen mellem Davis og Brown om at være den bedste defensive linjemand – igen, med alle forbehold for én der dukker op og overhaler dem begge – bliver interessant at følge, og mens der ikke er historik for at en interior defensive lineman bliver valgt med topvalget, er et valg i top 3 absolut en mulighed for i hvert fald én af de to.

Leki Fotu, Utah
Class: Sr
Size: 6’5, 335 lbs
Født: 23. august 1998

Ovenpå en fin juniorsæson overvejede Leki Fotu at søge mod NFL i den forgangne draft, men valgte i sidste ende at vende tilbage til sin seniorsæson. Han er indstillet på at jagte den konferencetitel som Utah missede med et 3-10-nederlag til Washington i konferencefinalen (fulgt op af et 20-31-nederlag til Northwestern i Holiday Bowl).

Fotu fortæller selv at han hørte snak om at han kunne være blevet et tredje- eller fjerderundevalg, hvis han var gået i draften i år – og overraskende ærligt har han erklæret, at han synes det virkede ret højt for ham. Nu giver han så sig selv muligheden for både at nå til et punkt, hvor han kan føle det er passende – eller lavt – og potentielt tilspille sig muligheden for et endnu tidligere valg.

Han er uhyggeligt bygget med en kraftfuld overkrop, kæmpearme og stærke hænder, der giver ham muligheden for at vinde med power. Som run-stopper er han stærk og stabil med masser af dominerende snaps, mens han som pass rusher stadig er ved at lære de finere nuancer, der kan gøre ham til et større våben i dén del af spillet. Når han kommer tilpas lavt ud af sit stance, kan han levere masser af power, men han kommer for ofte for højt ud og mister momentum som rusher.

Spilforståelsen er solid, og der er spændende upside, hvis han kan få styr på sin teknik. Få spillere på hans størrelse kan fremvise de dynamiske evner man i glimt ser fra ham, og kan vi få dem at se hyppigere henover 2019-sæsonen, bør han kravle op ad draft boards.

Justin Madubuike, Texas A&M
Class: RS Jr
Size: 6’3, 304 lbs
Født: 17. november 1997

Den eneste underclassman i denne gennemgang, kan meget vel også være den bedste underclassman i årgangen. Madubuike blev recruited som defensive end i 2016, men brugte sit første år på at redshirte og bulke op, med henblik på at kunne rykke til indersiden, og efter en stille 2017-sæson leverede han stærkt spil sidste år, hvor han samlede 5,5 sacks og 10,5 tackles for loss sammen.

Texas A&M har sagt farvel til Kingsley Keke og Daylon Mack på den defensive linje – begge valgt i femte runde af årets draft – og det lægger pres på Madubuike for at levere varen i år. Mens han er bulket op og har fundet sig til rette på indersiden, er han stadig ved at få helt styr på hvordan han skal spille positionen, og bruge sit alsidige og dynamiske skill-set, både som pass rusher og run-stopper. 

Potentialet er åbenlyst – han førte alle interior defensive linemen i SEC i pressures sidste år med 44 (otte flere end Raekwon Davis) – og kan han få styr på teknikken og for alvor give prøver på sit talent, kan Madubuike sagtens tage et stort spring frem henover den kommende sæson. Det bliver ikke på manglende vilje han går ned, og kan han fastholde sin produktion som pass rusher, skal det nok fastholde opmærksomheden hos NFLs beslutningstagere, uagtet evt. andre bekymringer. Vigtigheden af disruption i kastespillet i dagens NFL er ikke til at underkende, og en spiller der gang på gang er at finde i modstandernes backfield, vil være værd at holde øje med.

Benito Jones, Ole Miss
Class: Sr
Size: 6’1, 329 lbs
Født: 27. november 1997

Jones er et 5-stjernet recruit i 2016, der har leveret solidt spil på Rebels’ defensive linje siden sin freshman-sæson. Han har forbedret sig år for år og produktionen er også fulgt med for den store nose tackle – i sidste sæson noterede han 9 tackles for loss og 3 sacks, begge career highs.

Fra sin position på Ole Miss’ defensive linje vil Jones næppe komme til at matche den produktion nogle af de andre spillere i denne gennemgang har leveret, men han har power og et overraskende stærkt første skridt for en spiller på sin størrelse, og han kan skabe plads til sine medspillere.

Jones spiller med et glimrende lavt tyngdepunkt, og mens han spiller nose tackle hos Ole Miss, er det ikke nødvendigvis dér han ender i NFL – han kan spille 3-tech, og kan sagtens blive rykket rundt på linjen for at udnytte de bedste matchups. Hans upside er nok en tand for begrænset til at han kan holde trit med de bedste spillere i årgangen, men han har absolut potentiale til at etablere sig som et solidt andendagsvalg. Rebels har en rutineret tre-mandsfront, hvor Jones omgives af Josiah Coatney og Tariqious Tisdale, men det er Jones, der er bindeleddet på linjen.

Ole Miss sluttede sidste sæson af med fem nederlag på stribe og en 5-7-record, og har sagt farvel til flere – især offensive – spillere til denne sæson (fem offensive og én defensiv spiller drafted i år). Størstedelen af programmets stærke 2016-recruiting class er væk, og de efterfølgende årgange har ikke haft samme niveau, så Jones skal levere varen i år – og unge spillere skal træde i karakter for Ole Miss, for at det kommer til at blive en bedre sæson for holdet.

176 total views, 1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top