You are here
Home > College

2020 NFL DRAFT: 60 TO WATCH – INTERIOR OFFENSIVE LINEMEN

Vi er nået til femte del i vores draftfokuserede optakt til årets collegesæson. Over ti dage retter vi blikket mod en gruppe af spillere på de forskellige positioner, som du med fordel kan holde ekstra øje med, når sæsonen starter.

Med en hel sæson at spille før spillerne skal vælges, kan mange nå at komme ud af ingenting, mens etablerede top prospects kan falde igennem, og derfor undlader vi at gå med rangeringer af spillerne, men har i stedet udvalgt 60 spillere, der kan gå i draften næste år. Sandsynligheden taler dog for, at flere af dem fravælger muligheden og først søger mod NFL i 2021.

Der er potentielle topvalg imellem, men denne gennemgang handler ikke kun om de bedste spillere – det handler om spillere, hvis spil henover den kommende sæson er værd at følge med i.

Vi afrunder gennemgangen af de offensive positioner med et kig på gruppen af interior offensive linemen. To drafts på stribe er tre interior linemen blevet taget i top 21 – hvis vi betragter Jonah Williams som guard, that is – og med det impact Aaron Donald og andre har haft som disruptors fra indersiden, er der kommet fokus på at beskytte quarterbacks mod pres op gennem midten, hvilket har været med til at give ekstra værdi til dygtige interior linemen.

Læs med nedenfor og bliv lidt klogere på hvilke guards/centers vi mener er værd at holde øje med over de kommende måneder. Og mener du selv at der er en interior lineman, som vi ikke kommer omkring hér, som er værd at holde øje med, så smid endelig en kommentar om hvem og hvorfor – og der er uden tvivl flere at holde øje med, men når hele gennemgangen skal begrænses til 60 spillere, må nogle navne sies fra.

Tidligere positionsgennemgange:
Quarterback
Running backs
Pass catchers
Offensive tackles

OT/OG Tommy Kraemer, Notre Dame
Class: Sr
Size: 6’6, 319 lbs
Født: 16. april 1998

Mike McGlinchey og Quenton Nelson var de måske to bedste rookie-offensive linjemænd i 2018 – og begge spillede college football for Notre Dame. Zack Martin har etableret sig som én af de bedste guards i ligaen – også han spillede for Notre Dame. Endnu en Notre Dame-linjemand, Ronnie Stanley, har leveret stærkt spil over de seneste år for Baltimore Ravens.

Der er altså pæne traditioner for offensive linjemænd fra Notre Dame, og deres linje kan i denne sæson byde på tre spillere, der kan tilmelde sig 2020-draften – alle tre har dog mulighed for at blive i college i 2020-sæsonen og først tilmelde sig i 2021. Tommy Kraemer er på papiret den mest interessante af de tre, og et muligt førsterundevalg.

Kraemer var et fem-stjernet recruit fra Ohio, som Urban Meyer forsøgte at hverve til Ohio State, men han valgte altså at søge til Notre Dame. Han har størrelsen til at kunne begå sig på ydersiden – og spillede tackle i 2017 – men hans mest naturlige fit er på indersiden, som han besatte for Notre Dame i den forgangne sæson, og hvor han også vil være at finde i 2019 som right guard. En intelligent, instinktiv og aggressiv run blocker med uhyggeligt stærke hænder, og kan han vise forbedringer i pass protection, er der førsterundepotentiale i Kraemer.

Notre Dames nyere OL-historik giver anledning til at rette blikket mod deres linje, og selvom Kraemers spil ikke for alvor er gået op i en højere enhed for ham endnu – han kæmpede med en ankelskade i dele af sidste sæson – er forventningerne store forud for denne sæson. 

OT/OG Calvin Throckmorton, Oregon
Class: RS Sr
Size: 6’5, 309 lbs
Født: 16. august 1996

Alabama og Clemson fører an, når man ser på hvilke hold, der er favoritter til at vinde det nationale mesterskab i år, men at Oregon er at finde i den efterfølgende gruppe, hænger i høj grad på at de har flere stærke navne, der valgte at vende tilbage til deres seniorsæson. Vi har ikke været forbi Oregon i denne artikelserie siden vi vendte årgangens interessante quarterbacks, men Justin Herbert var ikke den eneste, der valgte at vende tilbage. Det gjorde også Calvin Throckmorton, som ender i oversigten over interior linemen, men også kunne have været bragt op i gennemgangen af tackle-klassen.

Efter at have pådraget sig en ankelskade i Oregons Bowl-kamp mod Michigan State, sad Throckmorton over i forårstræningerne, men alle meldinger går på at han bør være helt klar til at bidrage fra starten af sæsonen.

Throckmorton er rangeret som den bedste senior-tackle af den nyligt indlemmede Hall of Famer Gil Brandt, og leverede stærkt spil sidste år – af tilbagevendende tackles i PAC-12-konferencen, havde han den bedste pass blocking-grade hos PFF, foran bl.a. Stanfords Walker Little, og havde derudover den syvendebedste run blocking-grade i nationen hos PFF.

Der er altså tale om en på papiret rigtig interessant spiller, og mens han – trods de pæne PFF-grades – næppe kan måle sig med de bedste prospects, er han en bundsolid spiller, der med en god sæson og en fin præstation ved Senior Bowl bør blive én af de første seniors af brættet blandt de offensive linjemænd. Hans pass blocking er umiddelbart god nok til at han kan få en plads på ydersiden i NFL, men hans bedste fit kan meget vel vise sig at være på indersiden, hvor hans mangel på foot quickness vil blive udstillet mindre.

C Jake Hanson, Oregon
Class: RS Sr
Size: 6’5, 295 lbs
Født: N/A

Ligesom Herbert og Throckmorton, valgte Jake Hanson at vende tilbage til én sidste sæson for Ducks, og han er et stærkt omdrejningspunkt for en spændende linje, som yderligere inkluderer bl.a. Dallas Warmack – lillebror til det tidligere førsterundevalg Chance Warmack – på right guard og Shane Lemieux, endnu et spændende prospect til 2020-draften, på left guard.

Hansons calling card er hans hænder. Han har et stærkt greb og forstår at få placeret dem korrekt – og får dem lynhurtigt på plads efter at have snappet bolden. Han er yderligere teknisk velfunderet med et godt overblik, og har over tre sæsoner som starter bevist sit værd og etableret sig som en, først og fremmest, stærk pass blocker.

Mens der ikke er meget at udsætte på hans hænder, er fødderne en anden sag. Hanson kan komme hurtigt af snappet, men er generelt tung i fødderne, og stiv i hofterne, og mens han har et stærkt anchor i kraft af god core strength, kæmper han med at få genereret nok power fra underkroppen.

Det kan sætte nogle begrænsninger på hans NFL-fits, men der er tilpas mange positive aspekter i hans spil, til at han kan blive en fin starter i NFL på den lange bane.

C Creed Humphrey, Oklahoma
Class: RS So
Size: 6’5, 315 lbs
Født: 28. juni 1998

Fire offensive linjemænd fra Oklahoma blev valgt mellem valg nummer 38 (Cody Ford) og 123 (Ben Powers) i dette års draft, efter at have leveret fornemt spil på linjen, der blokerede for Heisman-vinder – og draftens topvalg – Kyler Murray.

Den sidste af de fem spillere på linjen var Creed Humphrey, og han var måske den allerbedste af de fem – som redshirt freshman. Og han kan tilmelde sig 2020-draften, om end han også snildt kan vælge at vende tilbage til Oklahoma til i hvert fald én af de to yderligere sæsoner han har mulighed for at spille for universitetet. Men kan han fortsætte med at sammensætte så godt tape som han gjorde i 2018-sæsonen, kan et førsterundevalg være indenfor rækkevidde, og så kan det være tilpas lokkende allerede at tilmelde sig i denne omgang.

Sooners skal bygge en helt ny linje op i år, og det vil være en urutineret en af slagsen, der skal blokere for Jalen Hurts – fire redshirt sophomores og én redshirt freshman – så det vil være svært at undgå at linjen tager et skridt tilbage. Det bør dog give en god mulighed for at scoute Humphrey og blive klogere på om han vitterligt er så god, som hans tape indikerer, eller om, og i givet fald hvor meget, han blev hjulpet af at være omgivet af virkelig dygtige spillere.

Humphrey har gennemgået en operation i hånden i løbet af offseason, og missede forårstræningen. Han er dog klar til sæsonstart, og har påtaget sig rollen som leder på linjen, mens den omstiller sig til en ny virkelighed.

Allerede i maj 2017, kort før den daværende head coach for Sooners, Bob Stoops, valgte at gå på tidlig pension, kaldte han Humphrey for den mest talentfulde center han nogensinde havde trænet – og dét altså til trods for at Humphrey “kun” var et 3-stjernet recruit.

Humphrey gjorde sig i high school også som wrestler, og han har en forrygende kombination af power, anchor, teknik og atletiske evner, og beviste sidste år også sit værd, da han mod Alabama holdt stand overfor Quinnen Williams, der som bekendt valgt som nummer tre i årets draft.

OG/C Darryl Williams, Mississippi State
Class: RS Sr
Size: 6’3, 310 lbs
Født: 10. juni 1997

Med Elgton Jenkins’ exit til NFL, åbnede der sig en plads på center hos Mississippi State, og allerede i løbet af sidste sæson, var holdet opmærksom på at der ville være en vigtig plads at besætte. Trænerstaben påbegyndte derfor mod slutningen af sæsonen optræningen af Darryl Williams – startende left guard sidste år – som center, med henblik på at rykke ham til positionen fast i år.

Og det er nu som center Williams skal bevise sit værd i sin sidste sæson i college, inden han søger mod NFL. Han skal altså forøge at gå i fodsporene på Jenkins, der blev valg af Packers med valg nummer 44 i årets draft. Kan han levere ligeså godt spil som center, som han har gjort som guard – gradede ud som den femtebedste guard i SEC-konferencen sidste år ifølge PFF – vil han ramme draften med værdsat positionsfleksibilitet.

Som fast starter over de seneste to år – missede kampen mod Auburn med en skade sidste år, men ellers startet samtlige 25 kampe for Bulldogs i 2017 og 2018 – har Williams fået etableret sig som et stærkt prospect, der kan skabe push i løbespillet og beskytte quarterbacken. Han arbejder glimrende på de små områder, og skal nu altså bevise at han kan begå sig ligeså godt i midten af linjen som på guard. Forventningerne er store, og det er absolut værd at holde øje med om han kan matche dem.

C Tyler Biadasz, Wisconsin
Class: RS Jr
Size: 6’3, 321 lbs
Født: 20. november 19xx

Ligesom Oklahoma skal Wisconsin erstatte fire af fem spillere på den offensive linje til denne sæson, men returnerer den formodet stærkeste mand i form af sin center. Michael Edwards, Michael Deiter og Beau Benzschawel har taget springet til NFL – sidstnævnte gik undrafted, men tilbringer training camp hos Detroit Lions – mens left tackle Jon Dietzen er stoppet pga. skader, og det lægger pres på Badgers for at få en ny linje til at træde i karakter.

Wisconsin har en stolt tradition for at levere dygtige offensive linjemænd til NFL – Joe Thomas, Travis Frederik, Ricky Wagner, Rob Havenstein og Ryan Ramczyk er de mest prominente navne siden 2007, når man ser på hvad de har fået ud af deres NFL-karriere – og Biadasz ligner den næste.

Biadasz leverede en stærk sæson som redshirt freshman i 2017, og byggede pænt ovenpå sidste år. NFLs Draft Committee anbefalede at han vendte tilbage til college, og Biadasz, der ikke selv var tilfreds med hvad Wisconsin fik ud af 2018-sæsonen, valgte at følge anbefalingen og vende tilbage med henblik på at forsøge at hjælpe holdet til at vinde en B1G-titel.

Fra et atletisk synspunkt, kunne man godt ønske sig lidt mere fra Biadasz, men han er en pro-ready center med glimrende teknik og spilforståelse. Han besidder derudover evnen til at håndtere både styrke og fart – og viser både evne og villighed til at spille nasty.

At running back Jonathan Taylor, som vi var omkring i running back-gennemgangen, har leveret så fremragende produktion, som tilfældet er, kan Biadasz påtage sig en pæn del af ansvaret for. Med fire nye startere, kan det blive svært at gentage bedriften, men Biadasz bør kunne gøre sit, og ligesom det er værd at holde øje med hvordan Creed Humphrey præsterer som eneste returnerende linjemand for Oklahoma, er det det absolut også med Tyler Biadasz for Wisconsin.

204 total views, 1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top