You are here
Home > College

2020 NFL DRAFT: 60 TO WATCH – OFFENSIVE TACKLES

Vi er nået til fjerde del i vores draftfokuserede optakt til årets collegesæson. Over ti dage retter vi blikket mod en gruppe af spillere på de forskellige positioner, som du med fordel kan holde ekstra øje med, når sæsonen starter.

Med en hel sæson at spille før spillerne skal vælges, kan mange nå at komme ud af ingenting, mens etablerede top prospects kan falde igennem, og derfor undlader vi at gå med rangeringer af spillerne, men har i stedet udvalgt 60 spillere, der kan gå i draften næste år. Sandsynligheden taler dog for, at flere af dem fravælger muligheden og først søger mod NFL i 2021.

Der er potentielle topvalg imellem, men denne gennemgang handler ikke kun om de bedste spillere – det handler om spillere, hvis spil henover den kommende sæson er værd at følge med i.

Efter at have rundet de offensive skill positions af i går, retter vi i dagens gennemgang blikket mod gruppen af offensive tackles. Og det er en årgang, der ser uhyre spændende ud, hvis de bedste spillere formår at spille op til deres potentiale og vælger at tilmelde sig draften.

Læs med nedenfor og bliv lidt klogere på hvilke offensive tackles vi mener er værd at holde øje med over de kommende måneder. Og mener du selv at der er en tackle, som vi ikke kommer omkring hér, som er værd at holde øje med, så smid endelig en kommentar om hvem og hvorfor – og der er uden tvivl flere at holde øje med, men når hele gennemgangen skal begrænses til 60 spillere, må nogle navne sies fra.

Tidligere positionsgennemgange:
Quarterback
Running backs
Pass catchers

Andrew Thomas, Georgia
Class: Jr
Size: 6’5, 320 lbs
Født: 22. januar 1999

Georgia går ind til 2019-sæsonen som ét af de stærkeste hold i college football, med én af de bedste quarterbacks og running backs til rådighed på angrebet – og én af college footballs bedste tackles i Andrew Thomas til at blokere for hhv. Jake Fromm og D’Andre Swift.

Thomas har været fast starter siden sin freshman-sæson. Han startede alle 15 kampe på right tackle, inden han i 2018 – efter Isaiah Wynn rykkede til NFL som et førsterundevalg af Patriots – overtog starterjobbet på left tackle. En skade kostede ham en del af én kamp og det efterfølgende opgør, men han startede 13 kampe på left tackle, og vil altså fortsætte på positionen i den kommende sæson.

Med stærke mentale egenskaber, erfaring fra et stort program, noget nær prototypestørrelse for positionen og en evne til “bare” at få jobbet gjort spil efter spil, er Thomas godt klædt på til at kunne etablere sig som én af draftens bedste spillere – ikke bare på positionen, men overhovedet.

Der er plads til nogle tekniske forbedringer, ikke mindst med fødderne, men han har stærke hænder og power. Han forstår, hvordan han skal positionere sig, og han har erfaring med mange pro-koncepter, så læringskurven bør ikke være speciel stejl for ham, når han rammer NFL. Det behøver ikke være flashy, når man scouter en tackle – tværtimod kan det ofte være en fordel, hvis man ikke bider nævneværdigt mærke i ham. Og det er tilfældet med Thomas. Han vinder ganske enkelt bare spil efter spil.

Tristan Wirfs, Iowa
Class: Jr
Size: 6’5, 322 lbs
Født: 24. januar 1999

Hver eneste draftklasse byder på spillere med atletiske evner, der næsten overgår alt, man kunne forestille sig. Hvert år udgiver The Athletics Bruce Feldman en oversigt over de største atletiske freaks i college football – en liste, der har været refereret til i de tidligere gennemgange her – og vi er med Tristan Wirfs nået til nummer 1 på den liste anno 2019. Ikke bare har han power cleanet 450 lbs fire gange, som man kan se i denne video, han skulle også have noteret et 35” vertical jump og et 9,5” broad jump.

Men én ting er rå atletiske evner – noget andet er, om de kan ses på banen. Og det kan de med Tristan Wirfs, der er en fremragende run blocker, som uden besvær finder vej til second level og blokere i åbent rum. Og i kraft af sine overlegne atletiske evner – skulle du glemme hans navn bør du få det genopfrisket ved Scouting Combine – kan han få det til at se legende let ud, når han bevæger sig, uanset om det er i løbespillet eller i pass protection.

Der er masser af hype omkring Wirfs, men ifølge Draft Analysts Tony Pauline, er scouts ikke nødvendigvis helt så solgte på, at han er et fremtidigt top 10-valg, som mange kan få det til at lyde som. Men er han eller er han ikke? Tag et kig på Iowa og vurdér selv, om han “bare” er en atletisk freak eller om han også er tilpas teknisk velfunderet til, at et hold skal føle sig tryg ved at investere et højt valg i ham.

Iowa har de seneste år gjort sig bemærket med den forrygende gruppe af tight ends de har sendt ind i ligaen – George Kittle, T.J. Hockenson og Noah Fant – men historisk set er det altså på den offensive linje, de har gjort sig mest bemærket, og med Wirfs er der mulighed for at føje endnu et navn til den gruppe af spillere, der i det snart forgangne årti er blevet valgt i første runde: Bryan Bulaga, Riley Reiff og Brandon Scherff – og dertil kommer bl.a. James Daniels i anden runde og og Austin Blythe i syvende. Alt peger aktuelt i retning af, at Wirfs går i første runde. Spørgsmålet ser mest af alt ud til at være, hvor højt det bliver, og om han bliver den første offensive linjemand af brættet.

Walker Little, Stanford
Class: Jr
Size: 6’7, 313 lbs
Født: 31. marts 1997

Et fem-stjernet recruit ud af high school, rangeret som den bedste spiller i 2017-årgangen hos 247Sports, samt nummer fire hos Scout og nummer syv hos Rivals, og han har gjort sit for at leve op til det i sine to første sæsoner hos Stanford. Her blev han i 2017 den første true freshman siden Kirk Chambers i 2000 til at starte på left tackle.

Little ligner en NFL-left tackle, og valgte i sin tid Stanford over andre store programmer, herunder Texas (fra hans hjemstat), fordi de kunne tilbyde ham erfaring med et Pro Style-angreb, og gøre ham klar til NFL.

Han er en atletisk blocker med masser af upside, og kan han få finjusteret sin teknik – ikke mindst fodarbejdet – vil han gøre meget for at hjælpe sig selv. Little er allerede en dygtig pass protector, men har kæmpet med speed rushers, og her vil forbedret arbejde med fødderne, hurtigt kunne give ham bedre betingelser.

De første 21 kampe for Stanford har bragt Little i spil til et højt valg, men skal han cementere sin status som 2020-draftens bedste tackle og en plug-and-play left tackle, er det 2019-sæsonen, der bliver afgørende. Mere stabilitet i præstationerne vil være et godt første skridt på vejen.

Trey Adams, Washington
Class: RS Sr
Size: 6’8, 306 lbs
Født: 4. marts 1997

Ovenpå et skadesplaget 2018, hvor han pga. rygproblemer blot spillede fire kampe, valgte Trey Adams at vende tilbage til sin sidste sæson hos Washington, i forsøget på at sammensætte en god, skadesfri sæson, inden han retter blikket mod NFL.

De få kampe han nåede at spille i sidste sæson, tillod ham at redshirte sæsonen og dermed få endnu en sæson i college, og efter to sæsoner på stribe med skader – et overrevet korsbånd i oktober 2017 kostede ham sidste del af dén sæson, inden det altså var rygproblemer, der holdt ham ude fra starten af sidste sæson.

Nu ser han ud til at gå sin sidste sæson for Huskies skadesfri i møde, og kan han ramme det niveau han tidligere har vist, når han har været fri af skader, er der masser at se frem til, når man ser Washington. En effektiv pass protector med glimrende størrelse, god teknik og stærke hænder, og mens hans størrelse kan begrænse ham lidt i bevægelserne – og give leverage-udfordringer – er det ikke kritisk, og han er rigelig dygtig til at overkomme det. Får han hænderne på en modstander, er det slut, og han kan skabe god bevægelse i løbespillet når han arbejder sig fremad.

Havde Adams søg mod NFL allerede i 2018 – eller i år – og været skadesfri, ville han have været i spil til at være den første tackle af brættet i begge årgange. Nu har han en hård kamp i vente mod de andre stærke navne i toppen af denne tackle-klasse, og han skal bevise at skaderne er fortid, hvis han skal gøre sig store forhåbninger om at få presset dem i den kamp. Om han kan gøre det, og genfinde sit gamle niveau, er absolut værd at holde øje med i år.

Lucas Niang, TCU
Class: Sr
Size: 6’7, 328 lbs
Født: N/A

Den første “rene” senior i denne gennemgang og hvis ikke dét bedste senior-prospect på positionen, så én af de bedste – og det vil være en overraskelse, hvis ikke Lucas Niang får en invitation til at vise sig frem ved Senior Bowl.

Niang er indstillet på at bevise sig selv som den bedste tackle i årgangen – og tog sin seniorsæson hos TCU med for at bevise at som minimum er et førsterundetalent – og mens det nok er for meget at forvente, så er han absolut et talent, der er værd at holde øje med.

Som right tackle for TCU gik Niang gennem 2018-sæsonen uden at tillade et sack og rangerede ifølge PFF som den bedste pass blocking tackle i Big 12-konferencen, af de tackles, der også er at finde i college football i år. Han har kun bemandet right tackle hos TCU, og vil fortsætte på positionen i år, men spillede dog left tackle i high school. Mest sandsynligt er dog at han med sin størrelse vil blive på højresiden af linjen i NFL, men vigtigheden af right tackles er støt stigende, så det er i sig selv ikke noget, der vil udelukke ham fra at blive et højt valg.

Der er plads til tekniske forbedringer i Niangs spil, men han har størrelse, styrke, tilpas med atletiske evner og kan både blokere i løbe- og kastespillet. En god sæson kan måske bringe ham i spil til et valg i første runde, men med mindre hans spil falder helt fra hinanden i denne kommende sæson, bør han være noget nær en plug-and-play right tackle, der kan samles op på andendagen.

Alex Leatherwood, Alabama
Class: Jr
Size: 6’6, 310 lbs
Født: 5. januar 1999

På trods af endnu ikke at have startet en kamp på ydersiden i sin tid hos Alabama, har Alex Leatherwood allerede trukket en del hype som tackle-prospects – om end nogle mener, han vil gøre sig bedre som guard på NFL-niveau.

Som true freshman havde Leatherwood kun set begrænset spilletid i seks kampe inden left tackle Jonah Williams – Bengals’ førsterundevalg i dette års draft – blev skadet i den nationale mesterskabsfinale mod Georgia. Leatherwood overtog på left tackle og leverede en fornem præstation, der hjalp Alabama til at komme bagfra og sikre sig sejren. Til 2018-sæsonen rykkede Leatherwood indvendigt til right guard for at kunne sikre sig spilletid, mens Williams fortsat bemandede left tackle, og gav masser af prøver på sit talent henover sæsonen.

Nu rykker Leatherwood så til sin naturlige position, og forventningerne er store til det tidligere 5-stjernede recruit. Han har glimrende størrelse, og kombinerer det med styrke og hurtige fødder, og mens der er plads til nogle tekniske forbedringer, har udviklingen været tilpas positiv indtil nu, til at det ikke virker urimeligt at forvente at han også får styr på dét.

Leatherwoods første – og eneste, hvis han vælger at gå i draften næste år – sæson på left tackle er i hvert fald værd at holde øje med. At nævne ham som et muligt førsterundevalg på left tackle er noget af en projektion, men det er bestemt ikke utænkeligt.

221 total views, 1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top