You are here
Home > Draft >

RASMUS’ 2019 MOCK DRAFT

Om fem timer går det løs med årets draft, og ingen draft uden en mock draft, så hermed Rasmus‘ bud på hvordan først runde af draften forløber.

#1: Arizona Cardinals: Kyler Murray, QB, Oklahoma
Der har i løbet af de seneste dage sneget sig en lille smule tvivl ind omkring Arizona Cardinals’ første valg. I sidste ende falder valget dog på Murray, da det lader til, at holdets nye HC Kliff Kingsbury arbejder virkelig hårdt i kulissen på at få det til at ske. Det er en smule ildevarslende for det her valg, at Josh Rosen ikke er blevet handlet endnu, men der er altid mulighed for et draftday trade eller at holde på ham som en billig, high-end backup – lige indtil et andet holds stjerne blæser knæet ud og kommer på sine grædende knæ med et tilbud.

#2: San Fransisco 49ers: Nick Bosa, EDGE, Ohio State
Det ligner et valg mellem Nick Bosa og Quinnen Williams, og med tanke på at 49ers allerede råder over Buckner, Armstead og Solomon Thomas (der dog nu angiveligt bliver shoppet), så falder valget på Bosa. 49ers vil givetvis lytte til trade-offers, men samtidig vil de nok nødigt meget længere end et par spots ned, hvis de gerne vil sikre sig et af draftens få blue-chip prospects. Selv et trade med Giants som nummer seks vil formentlig være for langt, hvis de vil have Nick Bosa eller Quinnen Williams.

#3: TRADE: Washington Redskins (fra Jets): Dwayne Haskins, QB, Ohio State
Den første store overraskelse og det første trade i det her scenarie. Der går rygter om, at ejer Dan Snyder har taget mere ejerskab i draftprocessen, end han plejer, og det kunne indikere, at der var noget stort under opsejling. Sidst, han gjorde det, tradede holdet det halve kongerige for at handle sig op efter Robert Griffin. Tanken var sådan set god nok – når du har udset dig en potentiel franchise QB, så går du helhjertet efter ham. I det her scenarie er det Dwayne Haskins, der også er vores toer, og som angiveligt skulle være på Oakland Raiders’ radar. Derfor springet hertil. Jets fornemmer det forestående run på QB og bliver godt betalt for at slide en del ned i draften, hvor fokus rettes mod OL-hjælp, hvor draften stadig er god i toppen.

#4: Oakland Raiders: Quinnen Williams, IDL, Alabama
Redskins’ valg af Haskins gør det pinligt simpelt for den nye tandem, Gruden og Mayock, at vælge den første af tre gange for Raiders. De kan selvfølgelig vælge at overraske fuldstændig med det her valg, men med et talent som Quinnen Williams tilgængelig er det svært ikke at se dem gå med den bedste spiller på brættet og så adresse andre needs senere i runden. De har stadig et Khalil Mack-sized hul på EDGE og kunne overveje Josh Allen, men Quinnen Williams er et mere unikt talent, og derfor falder valget på ham.

#5: Tampa Bay Buccaneers: Devin White, LB, LSU
Det virker åbenbart som en af draftens dårligste hemmeligholdelser, at Buccaneers er vilde med Devin White. De mistede Kwon Alexander i Free Agency og har i den grad brug for en makker ved siden af Lavonte David, men at vælge White som nummer fem virker som et lille reach. Ikke desto mindre holder jeg fast i de forlydender, der åbenbart ikke vil slippe sit tag på rygtebørsen, og sender Devin White til Buccaneers med det her valg. Hvem ved – måske har GM Jason Licht skrevet en seddel, hvor der står ”Devin White – No Matter What”.

#6: New York Giants: Daniel Jones, QB, Duke
The David Cutcliffe Connection. Det virker som en real thing det her, selvom det overhovedet ikke burde være det. Daniel Jones er så meget en ”NFL-type”, som en speciel type personnel i NFL front offices bare elsker. Når han så samtidig er stor, hvid og ligner en QB og har Eli Mannings gamle mentor som træner, så er connectionen simpelthen for åbenlys til at Dave Gettleman, der tilsyneladende stadig ser et stort lys i Eli, kan lade være med at falde i fælden. Jones hører ikke til ved pick nummer 6, men det ligner en reel sandsynlighed, at han er Giants’ mand for fremtiden.

#7: Jacksonville Jaguars: Josh Allen, EDGE, Kentucky
Små sedler med navne på, mærkelige connections og QB-planer for fremtiden sender Josh Allen lige i armene på Jacksonville Jaguars. Der er sket store oprydninger på Duvaaaaals forsvar, og efter at have tradet Dante Fowler i sidste sæson er blandt andre Malik Jackson forsvundet i Free Agency. Derfor vil Jaguars glæde sig over, at de kan tilføje en passrusher af Josh Allens karakter i rotationen mellem Yannick Ngakoue og Calais Campbell, hvor sidstnævnte er oppe i årene. Samtidig stirrer Jaguars direkte hen mod en kontraktforlængelse med Ngakoue, hvor blandt andre DeMarcus Lawrence og Frank Clark netop har sat standarden på markedet. Måske for højt.

#8: TRADE: Atlanta Falcons (fra Lions): Ed Oliver, IDL, Houston
Der virker til at være rigtig meget buzz om Falcons som et potentielt landingssted for Ed Oliver. Jeg tror ikke, at Oliver falder længere end hertil, og det kunne også sagtens være et hold som Jets, der netop har fået ny ammunition, der kom op igen – eller Lions, der straight up tog ham her. De har dog en god DL rotation allerede med Snacks, Hand og Robinson og har så mange huller, at de godt kan trade en håndfuld valg tilbage og stadig få en impact player i årets draft. Med valget af Ed Oliver betaler Falcons en smule kompensation for at rykke op, men til gengæld kan de line op med Beasley, Jarrett, Oliver og Takk i en division, hvor de skal stoppe et Arians-offense, Cam Newton og Drew Brees seks gange årligt.

#9: TRADE: Cincinnati Bengals (fra Bills): Drew Lock, QB, Missouri
Det er et sats at forsøge at projektere det her trade, men historikken viser med ret stor tydelighed, at når der vælges QBs i første runde, så har holdene tradet op efter dem. Kun 4 af de seneste 15 førsterundevalgte QBs er valgt på det oprindelige pick – herunder Mayfield og Winston som nummer 1 og Mariota som 2. Valg nummer 9 er et sweet-spot for en QB-handel, da Denver vælger med næste valg og er kædet stærkt sammen med Drew Lock, mens Elway på den anden side har svoret loyalitet til Joe Flacco. Usikkerheden tvinger formentlig QB-sultne hold til at handle sig ind i top-10, og Bengals med en ny HC i Zac Taylor skal kun hoppe to spots for at få deres guy.

#10: Denver Broncos: Devin Bush, LB, Michigan
Hvis John Elway virkelig er så forelsket i Joe Flacco og regner med, at han er både nutiden og fremtiden, så vil han sikkert ikke være så bange for at lade draften komme til ham. Her kan han i ro og fred tage bedste spiller på brættet. Dog har Broncos en mangel på ILB, hvor de har mistet Brandon Marshall og med valget af Devin Bush har de mulighed for stort set at kombinere værdi og need. Bush vil give fantastisk speed og range til Denvers forsvar, der allerede har passrush og dele af et secondary på plads.

#11: TRADE Buffalo Bills (fra Bengals): Jawaan Taylor, OT, Florida
Bills handlede sig tilbage, delvist fordi de godt kunne forudse et run på QBs, og delvist fordi de har så mange huller, at de kunne tillade sig at samle flere picks op for at lukke flere allerede i år. Som draften her har udfoldet sig kan de tilmed tage draftens måske bedste OT (Vores OT1/19OVR) i skikkelse af Jawaan Taylor. Lige nu starter Dion Dawkins og Ty Nsekhe på de to tackle-spots, og med valget af Taylor får de muligheden for at rykke Dawkins ind på OG, hvor vi i sin tid projekterede ham til samt sikre OT for fremtiden, da Nsekhe allerede er 33 år.

#12: Green Bay Packers: T.J. Hockenson, TE, Iowa
Green Bay sidder lidt på flæsket med to valg i første runde, og derfor kan de også tillade sig at drafte præcis, hvad de har lyst til. De har de seneste år loaded op på CB, store receivers og hentet to startende passrushers i Free Agency, så det er tid til et luksusvalg. EDGE er klart i spil ved det her valg, men dybden er bedre på den position, og derfor kunne man forestille sig, at de vil være fristet til at tage et dynamisk blue-chip prospect til angrebet. I Hockenson får de både en fænomenal blocker og en fluid, smooth TE med gode hænder og nuancer i sit spil. Brian Gutekunsts første fælles gave til Rodgers og den nye HC LaFleur.

#13: Miami Dolphins: Brian Burns, EDGE, Florida State
De vil nok ikke indrømme det, men Miami Dolphins tanker. De har allerede rettet øjnene et sted ud i fremtiden, og derfor har de heller ikke noget problem med bare at tage den bedste spiller på brættet og udvikle ham. Brian Burns har oceaner af talent som edge-rusher. Han har god speed og burst, gode hænder og flasher til tider skills, der minder en smule om Von Miller. Til gengæld vil han have godt af et NFL Strength og Conditioning Program, så han kan få lagt noget god vægt på og lære at spille på en højere vægt, end han gjorde i college. Dolphins har heldigvis tiden til at lade ham få styr på det, før de for alvor har tænkt sig at contende.

#14: Detroit Lions (fra Falcons): D.K. Metcalf, WR, Ole Miss
Så gik den ikke længere. På trods af rygterne om, at Metcalfs hype er medieskabt, så tager det ikke mere end et hold af en anden overbevisning at gøre ham til draftens første WR af brættet. Hvordan man end vender og drejer det, så er Metcalf en fysisk freak, og dem har de ret god erfaring med hos Detroit Lions. Angrebet er stagneret en smule de seneste sæsoner, og de har ikke en spiller, der kontinuerligt kan tage toppen af et forsvar og gøre plads til Marvin Jones og Kenny Golladay. Lions tager chancen på Megatron 2.0 efter deres trade tilbage. Det giver dem nogle ekstra picks og forsikring, hvis Metcalf viser sig kun at kunne løbe lige ud uden at gribe noget.

#15: New York Jets (fra Redskins): Jonah Williams, OL, Alabama
Egentlig var det forventet, at der ville starte et run på offensive linjemænd meget tidligere, men som draften er faldet ud, er der pludselig mulighed for Jets for at få en af draftens bedste på positionen senere. Jets mangler virkelig en offensiv linjemand, og Jonah Williams kan både prøves af på OT eller flyttes på indersiden. På trods af handlen tilbage – og væk fra Quinnen Williams, Josh Allen og Ed Oliver – vil de være yderst tilfredse med både valget og de ekstra valg til at bygge holdet omkring Sam Darnold op.

#16: Carolina Panthers: Andre Dillard, OT, Washington State
Carolina Panthers er svære at forudse. Men Kalil-brødrene har efterladt to store huller på den offensive linje. Taylor Moton og Daryl Williams er egentlig gode startere på tackle-positionerne, men der er vedholdende rygter om, at Panthers helst vil have Moton på indersiden. Samtidig kommer Williams tilbage på en 1-årig prove-it kontrakt efter en skade. På indersiden har man aktuelt Greg van Roten til at starte, og derfor kan planen om at rykke Moton allerede blive effektueret i år, hvis Wiliams kommer godt tilbage. Cody Ford er et andet navn, der bliver kædet sammen med Panthers på grund af hans OT/OG-fleksibilitet. OC Norv Turner har dog stadig en fetish for dybe dropbacks, og Dillard er draftens bedste rene pass-protector.

#17: New York Giants: Montez Sweat, EDGE, Mississippi State
Der har været rygter om, at en hjertefejl kan sende Montez Sweat hele vejen uden igennem første runde af draften, og den talentfulde passrusher har da også valgt at melde fra til Green Room i Nashville for i stedet – officielt – at se draften med sin familie og venner. Måske er det for at være på forkant med skuffelsen, hvis alle holdene i første runde vælger at takke nej tak. Dog går der også forlydende om, at en række hold har clearet ham og der er meldinger om at han straight-up er blevet fejldiagnosticeret – er Giants trygge ved ham, så er det simpelthen for godt til at være sandt, at de kan plukke ham her som nummer 17. Det er den luksus, flere valg i første runde også giver.

#18: Minnesota Vikings: Garrett Bradbury, OC, North Carolina State
Rick Spielmans kone har sagt til ham, at han ikke skal komme hjem, hvis Vikings tager endnu en cornerback i første runde. Det ligner da også et oplagt valg at opgradere den offensive linje, hvor der stadig er et gabende hul på det ene guard-spot. Samtidig er Gary Kubiak kommet til i en stilling som højre hånd for Mike Zimmer – og kontrol med holdets nye OC Kevin Stefanski. Zimmer efterlyser et mere velfungerende løbespil, og her er interior offensive line bare livsvigtigt. Holdet har allerede Pat Elflein på center, men Bradburys evne til at reache 3-techniques og bevæge sig lateralt vil fuldstændig omskrive og åbne playbooken, der i forvejen forventes at blive outside zone-tung. Elflein har tidligere spillet guard, så håbet er at slå to fluer med et smæk. Men lad os nu se, hvor glad Slick Rick egentlig er for konen.

#19: Tennessee Titans: Dexter Lawrence, IDL, Clemson
Det er næsten umuligt at forudse, hvilken vej Titans går med det her valg. Der har både været WR, OL og DL på tapetet i forskellige mocks. Ser man på holdkortet så er der dog et hul på NT, hvor det ville være meget Patriots-agtigt – Mike Vrabel er trods alt HC og Jon Robinson GM – at vælge en stor hjørnesten til forsvaret højere, end hvad andre ville gøre. Lawrence har samtidig gode atletiske egenskaber for sin størrelse og kan måske tilbyde noget med kastet også. Han kunne sagtens gå tidligere, end mange andre forudser. Ligesom Vita Vea (Tevita Tuli’aki’ono Tuipulotu Mosese Va’hae Fehoko Faletau Vea) sidste år.

#20: Pittsburgh Steelers: Rock Ya-Sin, CB, Temple
Der sidder helt sikkert Pittsburgh-fans og græder over, at holdet ikke fik fat i enten Devin White eller Bush, da der stadig er et stort hul at lukke på forsvaret efter Ryan Shazier. Men Steelers har faktisk så relativt mange huller, at de ikke har råd til at trade sig fra denne position og op i top-10. Derfor bliver de og tager den CB, de føler er den rette. Mange ville nok mocke Greedy Williams på det her spot, men der går rygter om, at han kunne falde ud af første runde, og han har ikke besøgt nogle hold på trods af spørgsmål om hans måde at være på. Steelers sætter derimod pris på fysisk spil, og det kan Rock Ya-Sin tilbyde. Lad os ikke håbe, at de lander i en ny ”Artie Burns”-situation.

#21: TRADE: Oakland Raiders (fra Seahawks): Joshua Jacobs, Alabama
Det lader til, at Marshawn Lynch trækker sig tilbage – igen. Det efterlader Raiders med et kæmpe hul på RB, og selvom det i de seneste år har været sådan, at man nemt kunne vælge runningbacks på anden og tredjedagen, så har holdet den luksus, at de har akkumuleret ekstra draftpicks og kan vælge lidt mere selektivt. Uagtet positionel værdi så hører Jacobs til i første runde, men Raiders er nødt til at hoppe et par pladser op for at komme foran Ravens, der også mangler en RB. Seahawks leder desperat efter flere valg i draften på trods af handlen af Frank Clark, så Raiders har en partner – lige for næsen af Ravens.

#22: Baltimore Ravens: Marquise Brown, WR, Oklahoma
Det er noget af en opgave, holdets nye GM Eric DeCosta er kommet på, efter han har taget over for Ozzie Newsome. Et sted i kulissen skriger Ozzie nok febrilsk over, at netop Josh Jacobs – længe leve Alabama-connectionen – gik med valget forinden. Defensivt blev holdet flænset i off-season, og samtidig skal man have bygget et angreb op, som Lamar Jackson kan trives i. Det oplagte valg ville være en offensiv linjemand, men holdet har ingen receivers, og ræsonnementet må være, at hvis de pludselig kan strække banen, så kan de også kaste korte kast til deres mange tight ends og give mere plads til løbet med Lamar Jackson. Derfor falder valget på Marquise Brown.

#23: Houston Texans: Cody Ford, OL, Oklahoma
Texans har siddet og holdt vejret de foregående valg, da de også gerne vil have opgraderet den offensive linje. I virkeligheden var det en klar overvejelse at trade op efter en OT, men nogle gange betaler det sig at have is i maven, og der er stadig en række gode linjemænd tilbage på brættet. Der er noget ved Cody Ford, der skriger Texans, men det kunne i princippet lige så godt være Lindstrom, Risner, Erik McCoy eller Kaleb McGary her. Under alle omstændigheder får DeShaun Watson noget tiltrængt beskyttelse.

#24: Seattle Seahawks (fra Raiders): Rashan Gary, DL, Michigan
Det lader til, at Seahawks godt kan lide den type spiller, som Rashan Gary er. En stor, strong-side defensive end/interior nickel rusher a la Malik McDowell og Rasheem Green. For mange er det måske lidt en overraskelse, at Gary holder så længe på brættet, og derfor kunne det være meget Seahawks-agtigt at trade sig ned og alligevel sikre sig en spiller, de har højt på brættet. Pete Carroll og John Schneider lader til at være tilpas old school til at skide på moderne tendenser – til gengæld har de vist alle de runningbacks, der er brug for nu.

#25: Philadelphia Eagles: Chauncey Gardner-Johnson, DB, Florida
Howie Roseman har helt sikkert forhørt sig om muligheden for at komme op og vælge Marquise Brown foran Ravens, men vælger i stedet at blive på deres spot og vælge den første safety i årets draft. Holdet er egentlig godt besat med Malcolm Jenkins og Rodney McLeod, men Jenkins er begyndt at se lidt sløv ud i optrækket, og Gardner-Johnson kan langsomt overtage den rolle og aflaste Jenkins i slotten, før positionen bliver hans. Det her spot er også ”one to watch” for Mississippi States DT Jeffery Simmons.

#26: Indianapolis Colts: Jerry Tillery, DL, Notre Dame
Chris Ballard forsætter sin stille, men sikre tilgang til det at hente talent ind på Colts-holdet. Sidste år blev de første valg brugt på at opgradere den offensive linje, og det lader til, at han forstår, at mange kampe bliver vundet på linjerne. Samtidig fik Matt Eberflus et hold af no-names til at spille virkelig fornuftig football på forsvaret, og derfor er det forsvarets tur til at få en potentiel impact-spiller. Tillery er disruptive, men har samtidig mere længde end flere andre tackles i den her klasse og kan spille flere positioner i Colts odd-man front.

#27: Oakland Raiders: Clelin Ferrell, EDGE, Clemson
Ganske ubemærket er Clelin Ferrell slidet en smule ned af brættet, og det udnytter Raiders til at sikre sig både Quinnen Williams, Josh Jacobs og Ferrell i første runde. Man kan jo være fræk at spørge sig selv, om valget af Williams og Ferrell går lige op med tabet af Khalil Mack, men under alle omstændigheder har Raiders pludselig skabt en grobund for succes på den defensive linje. En linje bestående af Ferrell på strongside, Hurst og Quinnen i midten og Arden Key som weak-side rusher har i den grad potentiale til at skabe problemer i AFC West.

#28: Los Angeles Chargers: Christian Wilkins, DT, Clemson
Corey Liuget er væk i midten af forsvaret, og derfor er der plads til en ny 3T, der måske også kan nyde godt af – og tage presset en smule væk fra – Joey Bosa og Melvin Ingram på ydersiden, der kræver meget opmærksomhed. Selvom shootouts ligner vejen til AFC Finalen og Super Bowl i den halvdel, og man med fordel kunne give Rivers bedre beskyttelse eller et nyt våben, så viste slutspillet altså bare, at det stadig kan betale sig at kunne spille forsvar – og specielt disruption igennem midten er tit nøglen.

#29: Seattle Seahawks: Noah Fant, TE, Iowa
Det lader til, at Seahawks nærmest allerede er på vej ud af det her valg for et hold, der vil op og have femteårsoption på en spiller i stedet for at vælge ham i anden runde, men da det lykkes dem at samle ekstra valg op med det lille trade back tidligere vælger de i stedet at blive på det her spot og vælge den bedste offensive spiller på brættet. Med Noah Fant i Seahawks’ angreb har de pludselig en meget komplet samling af tight ends, der kan rykkes rundt, skabe mismatches og blokere.

#30: Green Bay Packers: Dalton Risner, OL, Kansas State
De gik TE med det første valg, så denne gang er det tid til at styrke den offensive linje, hvor holdet stadig har mulighed for at opgradere et af de inderste spots. Corey Linsley er nok fredet på center-positionen, men Risner kan i princippet spille alt fra LG til RT og ligner på mange måder en Packers-linjemand. Average atlet, der dog er bomstærk, bevæger sig godt og som har masser af fleksibilitet både i forhold til position og scheme.

#31: Los Angeles Rams: Chris Lindstrom, IOL, Boston College
Det er meget sandsynligt, at Rams trader ud af det her valg for at samle nogle flere valg op – det har de faktisk brug for. Men da det ikke lige er til at forudse, hvem der vil op og efter hvilke spillere, så er det nærliggende bare at blive stående og tage en spiller, de faktisk står og mangler. Rams har mistet John Sullivan og Rodger Saffold på indersiden af den offensive linje, og når man tænker på, hvor vigtigt løbespillet – især inside zone – og rene lommer er for Rams og Goff, så bliver de næsten nødt til at forstærke sig med en starter i løbet af draften. Lindstrom er en tone-setter og fantastisk spiller, der endda er blevet testet som center også i draftprocessen.

#32: New England Patriots: Jeffery Simmons, DT, Mississippi State
Det mest Patriots-agtige valg længe. Igen-igen udmanøvrer Patriots alle andre ved simpelthen at være tålmodige og lade draften komme til dem. Der er også en chance for, at de trader ud af det her valg, men når man indregner den beholdning af picks, de har i de kommende runder, så ville det give god mening at sikre sig en spiller med den type ceiling, som Simmons har. Talentmæssigt hører han til i top-10 i draften, men et overrevet korsbånd og en gammel sag om vold mod en dame kan få betydning for ham på draftday. Det ville overhovedet ikke være en overraskelse, hvis Patriots udnytter andre holds brug for immediate impact til at spille the long game og på den måde holde sig på toppen.

 879 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top