You are here
Home > Rankings > 2019 >

HUDDLE UP 2019 DRAFT RANKINGS: PRE-COMBINE TOP 32

Indianapolis danner i disse dage rammen om årets Scouting Combine, hvor 337 prospects til årets draft vil blive nærstuderet af NFLs beslutningstagere. I den forbindelse er vi klar til for første gang at løfte sløret for nogle af vores rangeringer frem mod draften.

Vi har gennemgået tape på, og gradet, 105 prospects, men evalueringerne er ikke endeligt færdiggjorte. Combine-measurables, SPARQ-scores og nogle småjusteringer i vægtningen af de traits vi grader i forbindelse med tape-gennemgangene, vil kunne rykke spillerne op og ned, og der skal ikke mange justeringer til før spillerne bliver rykket rundt.

Der er lang vej til målet, og det skal bestemt ikke afvises at nogle af dem vi endnu ikke har set, vil kunne klemme sig ind i en opdateret top 32. Savner du en spiller, så kan det altså både være fordi vi ikke er høje nok på ham til at få ham i top 32 eller ganske enkelt være et spørgsmål om at vi endnu ikke har gradet ham.

Og med dét, hermed vores aktuelle top 32, med en pro comparison på alle spillerne – og husk, at sammenligningen som altid skal ses som en stilistisk sammenligning, ikke en forudsigelse af hvilket niveau spilleren kommer til at præstere på.

Lad os høre dine tanker og evt. hvem du savner – enten i kommentarerne eller på twitter (@HuddleUpDK)

1. EDGE Nick Bosa – Ohio State
Grade: 6,20 – 1A
Comparison: Joey Bosa
Joey Bosas lillebror topper suverænt vores rankings på nuværende tidspunkt, og dét uden at indregne positionel værdi – det vil kun lægge yderligere afstand til de nærmeste konkurrenter til titlen. Der er ikke mange huller i Bosas spil, og han besidder draftklassens absolut bedste kombination af størrelse, atletiske evner og football-IQ. Få kan matche ham når det handler om at spille med leverage og han arbejder fantastisk med hænderne. Han er tæt på den komplette pakke.

2. TE T.J. Hockenson – Iowa
Grade: 5,91 – 1A
Comparison: George Kittle
En uhyre topstærk tight end-klasse føres an af T.J. Hockenson. En fremragende, nasty run blocker med stærke atletiske evner, gode hænder og evnen til at skabe noget efter at have grebet bolden. Han tracker bolden glimrende, har et stærkt get-off og gode finter – både head og body fakes. Long speed er lidt et spørgsmåsltegn, men det kan en god 40-yard tid ved Combine skabe noget klarhed omkring. Blot tre tight ends er taget i top 10 siden 1997, og mens Hockenson næppe bliver valgt så højt som vores rangering indikerer, kan han godt blive den fjerde. Spørgsmålet er så om han kan blive den første på positonen i 47 år til at gå i top 5.

3. IDL Quinnen Williams – Alabama
Grade: 5,87 – 1A
Comparison: Gerald McCoy
For tredje år på stribe står Alabama til at få valgt en defensiv linjemand i første runde – Jonathan Allen og Daron Payne de seneste to år – og Williams ligner det bedste prospect af de tre. Han besidder en god kombination af længde, power og atletiske evner og er en poleret pass rusher med et omfattende arsenal af moves. En play-wrecker, der har linet op overalt på Alabamas linje, og har 10+ sack-potentiale fra indersiden af en NFL-linje. Hans motor kunne godt være bedre, men når han er på er han PÅ og nærmest ustoppelig.

4. RB Josh Jacobs – Alabama
Grade: 5,83 – 1A
Comparison: Alvin Kamara
Vi bliver hos Alabama, der også har en stolt tradition med førsterundevalgte running backs – om end ikke alle (ahem…. Trent Richardson….) har været lige succesfulde. Jacobs er ikke uden spørgsmålstegn – han så kun begrænset spilletid hos Alabama bag Damien Harris, og spørgsmålet er om han er i stand til at håndtere 300 touches på en sæson – men på den anden side rammer han NFL som 21-årig, uden nævneværdig wear and tear. Han har et alsidig skill-set – kan også agere returner – og kommer med massiv upside som den klare RB1 i årgangen.

5. LB Devin White – LSU
Grade: 5,79 – 1A
Comparison: Jonathan Vilma
Årets linebackerklasse er ikke umiddelbart specielt imponerende, men har dog i Devin White et stærkt navn i toppen. En uhyre atletisk linebacker med sideline-to-sideline range og power i sine tacklinger. Der er plads til nogle forbedringer – ikke mindst hans tendens til at bide på play-action – men praktisk talt alt han har behov for at lære/forbedre, er ting der kan læres.

6. WR D.K. Metcalf – Ole Miss
Grade: 5,77 – 1A
Comparison: Andre Johnson
Alle har formentlig efterhånden set det billede, der florerede af Metcalf – eller rettere: af hans overarme – tidligere på måneden, og det understreger blot hvad hans tape også viser. Han har en helt fantastisk fysik. En fremragende atlet, der kan vinde overalt på banen, men stadig har plads til at forbedre sig når det handler om snap-for-snap-consistency, de finere detaljer i sine ruter og evnen til at vinde contested – det er jo ikke fordi han ikke har fysikken til det.

7. EDGE Josh Allen – Kentucky
Grade: 5,74 – 1B
Comparison: Bruce Irvin
EDGE-årgangen er stærk, og det er ikke utænkeligt at top 3 byder på to valg fra positionen i form af Nick Bosa og Josh Allen. Allen har et fremragende første skridt og fleksibilitet i hofterne, og kan komme tæt på jorden uden at komme ud af balance, når han runder hjørnet i jagten på quarterbacken. Størrelse og power er en bekymring, og det kan give nogle problemer i løbespillet.

8. EDGE Charles Omenihu – Texas
Grade: 5,72 – 1B
Comparison: Taco Charlton
Next EDGE up. Allen og Omenihu grader ud tæt på hinanden, men de er bestemt ikke samme type. Omenihu besidder nogle af de egenskaber, der er en bekymring hos Allen – størrelse og power ikke mindst – og han kombinerer det med en stærk football IQ og gode atletiske evner for sin størrelse. Hans lange ben kan dog modarbejde ham i perioder, og mens han kan runde en offensive tackle på ydersiden, gør han det ikke kontinuerligt på noget nær ligeså flydende vis som Allen.

9. CB Byron Murphy – Washington
Grade: 5,72 – 1B
Comparison: Jason Verrett
Vi har set flere cornerbacks overkomme begrænset størrelse i de seneste år – fx Denzel Ward fra sidste års draft – og det bør hjælpe Murphy, der grundet sin størrelse ganske givet vil afskrække nogle hold. Er han ”bare” en slot-corner eller kan han spille på ydersiden? Han mangler noget fysik og kan få problemer mod større receivers, der kan skærme ham af, men med fremragende instinkter og pletfri teknik bør han stadig tiltrække masser af hold. Han dækker sine modstandere tæt og rammer hårdt og præcist.

10. OL Chris Lindstrom – Boston College
Grade: 5,69 – 1B
Comparison: Joe Thuney
Når snakken falder på indersiden af den offensive linje, vil snakken for mange danskere ganske givet falde på Hjalte Froholdt, og mens vi hepper ligeså inderligt på ham som alle andre, er han end ikke i nærheden af at ramme vores top 32 – han er aktuelt nummer 76 af de 105 vi har gradet. Topnavnet er Chris Lindstrom (hey, det er da lidt danskklingende!), der har god størrelse og længde for en interior lineman, og kan varetage alle tre positioner på indersiden af linjen. Han er en god atlet, der spiller 100% på hvert eneste spil, kan spille i alle systemer og agere tone-setter på en offensiv linje. Til tider kan meget kraftfulde modstandere dog give ham problemer.

11. IDL Christian Wilkins – Clemson
Grade: 5,67 – 1B
Comparison: Geno Atkins
I en æra hvor kasteangrebene dominerer i NFL, er evnen til at lægge pres på quarterbacken og forhindre bolden i at nå frem til en pass catcher alfa og omega for et forsvar. Det giver ekstra værdi til de gode pass rushers på den defensive linje, og det kommer Christian Wilkins til gode. Wilkins flasher absolut dominans som pass rusher fra indersiden, når han bliver efterladt one-on-one med en offensiv linjemand, og det opvejer at han lidt for ofte bliver domineret i løbespillet. Det er ikke på power han vinder, men på gode atletiske evner og kropskontrol. En leder i omklædningsrummet, der dog kan være helt af boardet hos enkelte hold, da han ser ud til at være begrænset til at spille 3-tech.

12. IDL Jeffery Simmons – Ole Miss
Grade: 5,67 – 1B
Comparison: Fletcher Cox
Vi kan næsten tillade os bare at kopiere teksten fra Wilkins og indsætte den hos Simmons – men så vidt går vi ikke. De ligger dog meget tæt på hinanden, ikke bare i grade, men også i spillestil. Simmons har lidt bedre størrelse og styrke end Wilkins, mens Wilkins i kraft af sin motor og kropskontrol akkurat klemmer sig ind foran Simmons i vores rangeringer. Begge er bedre pass rushers end run stoppers. Det overrevne korsbånd Simmons pådrog sig tidligt i draftprocessen vil formentlig få ham til at falde lidt i draften, men kommer han tilbage på fuld styrke, kan han blive et steal for det hold, der tager chancen.

13. OL Dalton Risner – Kansas State
Grade: 5,66 – 1B
Comparison: Max Unger
Står du overfor Risner er det om at slå til hurtigt, for får han først plantet sine fødder, kan du godt opgive at flytte ham. Får han styr på sit fodarbejde – færre spildte skridt – er der ikke meget at udsætte på Risner som prospect. Han er en kraftfuld drive blocker med god balance, fremragende styrke i både over- og underkroppen og erfaring med at spille på hele linjen hos Kansas State. Hans skill-set er spændende, og med den rette coaching vil hans evner som pass blocker potentielt kunne matche hans evner i løbespille. Hans bedste fit i NFL kan være på indersiden, men det skal ikke afvises at et hold vil prøve at se ham an som tackle.

14. OL Garrett Bradbury – North Carolina State
Grade: 5,66 – 1B
Comparison: Jason Kelce
Interior OL er et sted vi endnu ikke er nået dybt i vores kig på årets prospects, så kvaliteten af årgangen kan vi ikke give endegyldigt udtryk for på nuværende tidspunkt, men med Lindstrom og nu Bradbury – og Risner, hvis han spilles indvendigt – har vi om ikke andet nogle interessante navne i toppen. Bradbury er en klassisk bygget center med fremragende atletiske egenskaber, og den vel nok bedste reach blocker vi endnu har scoutet. Han kan kæmpe en smule mod modstandere med god power, men ellers er der ikke meget at udsætte på ham. Han er en zone-center med uhyre god football IQ og forståelse for vinkler når han skal blokere.

15. S Chauncey Gardner-Johnson – Florida
Grade: 5,65 – 1B
Comparison: M.J. Stewart
Få spillere gjorde mere for at hjælpe sig selv i den forgangne collegesæsons Bowl-kampe end Gardner-Johnson, der leverede en forrygende præstation i Floridas overraskende sejr over Michigan med bl.a. to interceptions – den første på et fremragende read, og den anden returneret for touchdown – og generelt bare var at finde overalt på banen kampen igennem. Gardner-Johnson tilbyder et alsidigt skill-set, som NFL-mandskaberne ganske givet vil elske, om end de ikke nødvendigvis er enige om hvorvidt han skal spille free safety eller (slot) cornerback. En fremragende atlet med imponerende range, der viste klare forbedringer fra 2017 til 2018 både i sin spilforståelse og som tackler, og har tilbragt en god del af tiden med at lave spil i modstandernes backfield. Han kan fortsat blive mere stabil i sit spil og skal passe på ikke at blive for aggressiv i pursuit, men det er ting der kan læres.

16. TE Irv Smith Jr. – Alabama
Grade: 5,65 – 1C
Comparison: Delanie Walker
Den anden af tre tight ends vi for nuværende har en førsterundegrade på. Smith har måske ikke Hockensons ufattelige fysiske upside, men han er en bundsolid spiller med gode naturlige atletiske evner, og et uhyre poleret skill-set. Der er intet at udsætte på hans tekniske forudsætninger for at få succes, og han er en dygtig ruteløber med gode hænder – så længe bolden ikke ligger for langt fra ham; hans catch radius er ikke så stor – der samtidig er en fremragende run blocker.

17. OL Jonah Williams – Alabama
Grade: 5,64 – 1C
Comparison: Connor Williams
Williams vil formentlig blive prøvet af som tackle i NFL, men ved første kig kan man sagtens forveksle ham med en guard med sine brede skuldre og hofter. Han ligner ikke en left tackle, og vil næppe heller teste som en af årgangens bedste atleter, men hvad han mangler på den front, gør han sit for at opveje med stærk teknik, spilforståelse og god power. Han har samtidig et lækkert kick slide, der opvejer noget af den manglende atletiske upside, og arbejder generelt helt fantastisk med fødderne, så han sjældent er ude af position. Med et dejligt lavt tyngdepunkt og et godt anchor er han samtidig uhyre svær at flytte og bringe ud af balance.

18. TE Noah Fant – Iowa
Grade: 5,62 – 1C
Comparison: Eric Ebron
Kan Iowa virkelig byde på to førsterundeprospects på tight end-positionen? Ja. Hockenson og Fant har været en forrygende duo for Iowa, og nu er de klar til at tage kampen op mod NFL. Fant ligner på tape den bedste atlet af de to, og er først og fremmest en stærk pass catcher, der dog ikke udstilles som blocker. Han har god længde og et stort catch radius og er uhyre eksplosiv af line of scrimmage, og kan volde problemer for både linebackers og defensive backs, og har samtidig glimrende forståelse for ruteløb og viser fremragende hænder. Som blocker er der plads til at finpudse teknikken, men blocking er mere en bonus hos Fant – det er som pass catcher man drafter ham.

19. EDGE Clellin Ferrell – Clemson
Grade: 5,61 – 1C
Comparison: Kony Ealy
Den fjerde af syv edge rushers i vores top 32. Ferrell har prototypestørrelse, og mens hans atletiske upside er lidt begrænset, er han en toneangivende defensive end, der stopper løbet effektivt, har et solidt arsenal af pass rush-moves (se evt. hans swim move i aktion mod Boston College) og er en stærk edge-setter. Han spiller med et lavt tyngdepunkt, og kan rushe både fra inder- og ydersiden af linjen. Potentialet er måske ikke så stort som ved andre spillere på positionen, men han har masser at byde ind med.

20. EDGE Brian Burns – Floria State
Grade: 5,60 – 1C
Comparison: Randy Gregory
And now for something completely different… Burns’ styrker og svagheder er enkle at definere, og vidner om en spiller med et spændende potentiale, men også nogle bekymringer, der kan holde ham tilbage. En poleret pass rusher med et fremragende første skridt, og bevægelser, der tillader ham at skifte retning uden besvær. Kan han vinde på sit første skridt er quarterbacken i problemer, men en tackle, der kan håndtere hans fart, kan give ham problemer. Burns mangler power i både over- og underkroppen, spiller for oprejst, og bliver for ofte blokeret af både running backs og tight ends. Det er alt eller intet på hvert eneste snap.

21. WR Kelvin Harmon – North Carolina State
Grade: 5,59 – 1C
Comparison: Michael Thomas
En stor og stærk receiver med prototype #1 WR-build og evner til fuldstændig at overtage drives i enkelte kampe. Han har fremragende hænder, catch radius og fysik nok til at vinde contested – om end de bedste NFL-corners kan give ham kamp til stregen – og er samtidig en uhyre detaljeorienteret ruteløber. Det kan dog også arbejde lidt imod ham til tider. Fart er ikke hans varemærke, men han er stærk med bolden i hænderne i kraft af han evne til at læse spillet.

22. CB Deandre Baker – Georgia
Grade: 5,59 – 1C
Comparison: Mike Hughes
Ligesom med Byron Murphy er størrelsen lidt en bekymring ved Deandre Baker, men hans spil afspejler ikke den begrænsede størrelse. Han er villig til at være fysisk, og er uhyre kompetetiv. Long speed er en bekymring – en god 40-tid ved Combine kan give nogle beslutningstagere grund til at gå tilbage og se hans tape – men den umiddelbare mangel på topfart afholdt ham ikke fra at gå gennem 2018-sæsonen uden at tillade et touchdown. Kombineret med god fornemmelse for spillet og en høj football IQ har Baker shut-down potentiale i det rette system. Mens han er villig til at være fysisk i opdækning, bliver han dog lidt for ofte overpowered i løbespillet.

23. WR K’Neal Harry – Arizona State
Grade: 5,58 – 1C
Comparison: Mike Williams
En stor og fysisk receiver, der kan vinde 50/50-bolde og skabe spil med bolden i hænderne, vil tiltrække de fleste hold, og Harry bør også have masser af suitors. Men han er ikke uden bekymringer og er ofte nødt til at vinde i contested situationer, fordi han ikke får skabt separation dybt, og mangler noget fart. Med en quarterback, der stoler på ham og er villig til at kaste til ham selv når han er dækket, kan Harry levere fantastisk produktion, men ender han med en quarterback, der vil have ham fri før han trykker på aftrækkeren, vil Harrys potentiale blive spildt.

24. OL Jawaan Taylor – Florida
Grade: 5,57 – 1C
Comparison: Cam Robinson
Rangeringen her er som den har taget sig ud inden indvejningerne ved Combine, og da Taylor har trimmet vægten ganske betydeligt, så han onsdag vejede ind på 312 lbs, vil han falde lidt i vores rangeringer, men dog stadig være at finde i vores top 32. Taylor er stor, let på fødderne og en kraftfuld drive blocker med glimrende forståelse for at tage de rette vinkler i sine blokeringer i løbespillet. Få spillere i årgangen kan matche hans styrke, men teknisk er der plads til forbedringer. Fodarbejdet skal finpudses – hans kick slide er for choppy – og arbejdet med hænderne kan også blive bedre.

25. OL Cody Ford – Oklahoma
Grade: 5,57 – 1C
Comparison: Kelechi Osemele
Årets dansende bjørn. For en ca. 330 lbs tung linjemand bevæger Ford sine fødder utroligt hurtigt med et nydeligt kick slide, og han har et stærkt anchor. Mens fodarbejdet er nydeligt, skal han arbejde på hvordan han bruger hænderne, og blive bedre til at komme ud til second level og blokere. Han har det rette mindset og spiller til fløjten på hvert eneste spil og får jævnligt lagt pancake blocks. På tackle vil han formentlig være begrænset til højre side, men han kan også rykkes ind på guard.

26. WR Marquise Brown – Oklahoma
Grade: 5,57 – 1C
Comparison: DeSean Jackson
Kan Antonio Browns igangværende eskapader få betydning for hans fætter? For ”Hollywood” Browns skyld må man håbe det ikke bliver tilfældet. Størrelse er absolut ikke hvad Brown vinder på, og hans smalle statur giver anledning til bekymring, men han er en forrygende atlet, med exceptionel fart, retningsskifte, start-stop og evner med bolden i hænderne. En aldeles eksplosiv dyb trussel, der dog til tider svigtes af sine hænder. Trods sin størrelse yder han en solid indsats som blocker, uden på nogen måde at være stærk på dét område.

27. EDGE Montez Sweat – Mississippi State
Grade: 5,56 – 1C
Comparison: Aaron Maybin
Dette er nok et oplagt tidspunkt atter at minde om at sammenligningen ud for de enkelte spillere er stilistiske sammenligninger – de skal ikke ses som en indikation af hvor meget eller lidt vi tror på en spiller. Sweats sammenligning er den absolut mindst flatterende i første runde, hvis det handlede om at forudsige hans karriere – men det er det ikke. Sweat har glimrende længde, god football IQ og gode atletiske evner, der bl.a. tillader ham et lynhurtigt get-off. Mens hans potentiale er spændende, rusher han for ofte uden en plan, mangler power og teknik til at komme af blokeringer, og spiller for oprejst og til tider lidt stift i sine bevægelser. Opgiver ikke contain og er en bundsolid tackler.

28. IDL Ed Oliver – Houston
Grade: 5,56 – 1C
Comparison: Maurice Hurst
Der er rigtig meget at kunne lide ved Ed Oliver, men vi er umiddelbart lavere på ham end de fleste. Det atletiske potentiale er uomtvisteligt og hans get-off og evne til at spille med leverage er fantastisk, men teknisk er der meget at finpudse. Han er afhængig af sin quickness for at vinde som pass rusher, og kan han indsættes i det rette system, kan det ofte også vise sig at være nok, men skal han indfri hele sit potentiale, skal der mere til. Han er undersized og mangler længde, og det bliver især udstillet i løbespillet. Ligesom ved Brian Burns er det alt eller intet på hvert snap for Oliver – og man ved typisk med det samme hvad det ender med.

29. EDGE Jachai Polite
Grade: 5,24 – 2A
Comparison: Leonard Floyd
Den sidste edge rusher i denne omgang. Polite har en fin kombination af længde, fleksibilitet og atletisk potentiale. Et eksplosivt første skridt og flydende retningsskifte kan give modstanderen problemer fra starten, men skal han indfri sit potentiale, skal han have mere power i sit spil. Hans football IQ er stærk, men han kan miste overblikket og rushe med hovedet under armen, så han får taget sig selv ud af spillet ved at komme for dybt i backfielden. Som run stopper vil han blive hjulpet ved at få mere power.

30. OL Andre Dillard – Washington State
Grade: 5,53 – 2A
Comparison: Tyrell Crosby
Som left tackle i college footballs mest kasteglade angreb, har Dillard masser af erfaring med pass protection. Han har god forståelse for spillet og sine assignments, og bør levere en stærk workout ved Combine. Han har hurtige fødder og spejler sin modstander effektivt, men er ustabil i sin brug af hænderne, og man kunne godt ønske sig at han spillede med mere power end tilfældet er. Han er ren finesse, og man savner at se ham begrave en modstander i løbespillet, i stedet for ”bare” at dirigere ham væk fra spillet. Til tider er han også en tand for passiv i pass protection og lader modstanderen komme ind på kroppen, og trods generelt godt fodarbejde, er der flere lapses på hans tape, hvor han glemmer at bevæge fødderne og ender med at overextende. Med hans størrelse og atletiske evner, er der stor upside, men der er ting at arbejde på for det hold, der vælger ham.

31. S Nasir Adderley – Delaware
Grade: 5,53 – 2A
Comparison: Micah Hyde
En dynamisk safety med meget få huller i sit spil, og en spillestil, der er uden hensyn til eget helbred –Adderley flyver rundt på banen og har ikke set en mulighed for at levere et monsterhit, som han ikke har forsøgt at gribe. Han har dog teknikken med sig og leverer glimrende wrap-up. Hans range er fantastisk, og han er et oplagt matchupvåben i NFL med mulighed for at dække både running backs og tight ends mand-mand. Han skal dog tilvænnes NFL-farten efter at have spillet på et lidt lavere niveau hos Delaware, men han har de atletiske evner til at det burde være til at overkomme. Spillestilen betyder at han til tider får taget sig selv ud af spillet, men han har generelt en stærk forståelse for sin rolle, og er effektiv både i åbent spil og i traffik i boksen.

32. CB Trayvon Mullen – Clemson
Grade: 5,53 – 2A
Comparison: Josh Norman
Det er ikke kun Antonio Brown, der har en fætter i vores top 32. Lamar Jacksons fætter finder vej til listen på yderste mandat. Mullen er en glimrende atlet, der har erfaring med alle typer af opdækning, og har spillet både ind- og udvendigt, hvilket giver ham en god systemfleksibilitet. Man kunne godt ønske sig bedre instinkter og ball skills – han lader for mange mulige interceptions gå forbi, fordi han mangler noget instinkt. Han reagerer hurtigt på det han ser, hvilket kompenserer lidt, men med bedre fornemmelse for hvor bolden ryger hen, ville han kunne gribe flere af de bolde han må nøjes med at slå ned. Han spiller med god fysik og vil ikke lade en modstander vinde ned ad banen, og tillod ikke et eneste touchdown i 2018-sæsonen. Det ville pynte hvis han blev bedre til at genkende ruter, navigere i traffik og tackle ordentligt.

 

”Hvor er de bedste quarterbacks”, spørger du dig sev? Kyler Murray er for nuværende vores QB1, som nummer 33, mens Dwayne Haskins er nummer 37, Daniel Jones nummer 39 og Drew Lock nummer 51. Når vi får lagt Combine-weigh ins ind i vores gradingmodel, kan det dog meget vel ende med at der blive byttet rundt på Murray og Haskins i toppen.

 1,521 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top