You are here
Home > NFL

HUDDLE UP-TAKT, 2018 – WEEK 17

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Miami Dolphins @ Buffalo Bills
Hvad der er på spil: I forhold til slutspil og topvalget i draften, intet.

Bills har haft fordelen når de har ageret vært for Dolphins i de senere år – siden 2012 har Dolphins blot vundet én gang når de har gæstet Buffalo (34-31 efter overtid i 2016). Dolphins vandt det omvendt møde 21-17, men med slutspilshåbet slukket og spillet i tilbagegang, mens Bills i hvert fald på forsvaret har spillet solidt, peger det umiddelbart i retning af at Bills får sin revanche, i en kamp, der potentielt kan blive den sidste for Dolphins for både quarterback Ryan Tannehill og head coach Adam Gase.

Miami Dolphins 13 @ 20 Buffalo Bills

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers
Hvad der er på spil: Kampen har ingen indflydelse på slutspillet, men kan i teorien få indflydelse på hvem der slutter med topvalget i draften, hvis Cardinals vinder sin kamp, mens Jets og 49ers taber – da 49ers har mødt Bucs, vil denne kamp påvirke 49ers’ Strength of Schedule, som i givet fald vil afgøre topvalget.

Falcons har fået lidt gang i spillet de seneste par kampe og har med back-to-back-sejre fået hentet lidt af det tabte ovenpå fem nederlag på stribe. Bucs har smidt tre kampe på stribe, og mens de har været inde i alle kampene, har de manglet det sidste. Det er blevet til fire nederlag på stribe mod Falcons, og blot én af de seneste fire kampe i Tampa er endt med en Bucs-sejr. Falcons bør kunne tage denne.

Atlanta Falcons 27 @ 20 Tampa Bay Buccaneers

Dallas Cowboys @ New York Giants
Hvad der er på spil: Cowboys er låst fast som fjerdeseedet i NFCs slutspil, men da 49ers har mødt Giants, vil denne kamp også påvirke 49ers’ Strength of Schedule, hvis den tiebreaker bliver afgørende for fordelingen af topvalget i draften. I yderste teori kan kampen også påvirke slutspilsseedninger i AFC (se forklaring ved Chiefs’ kamp).

Uden noget på spil kan Cowboys gribe denne kamp an som de lyster – og på den lange bane vil et nederlag kunne være en hjælp, hvis det giver Giants et senere valg i draften og evt. tager dem ud af kampen om en quarterback. Om det bliver hele kampen eller kun en del af den, må vi se, men jeg forventer at en del af reserverne vil komme i aktion for gæsterne, og det bør give Giants nok fordel til at de kan tage sejren.

Dallas Cowboys 10 @ 17 New York Giants

Carolina Panthers @ New Orleans Saints
Hvad der er på spil: Intet – Saints er låst fast som NFCs topseedede mandskab, mens Panthers ikke kan nå slutspillet.

It’s Teddy Time! Med topseedningen sikret sparer Saints Drew Brees i sæsonfinalen og giver i stedet backup, free-agent-to-be, Teddy Bridgewater, chancen for at vise sig frem i sin første NFL-start siden slutspilsnederlaget til Seahawks for Vikings i 2015-sæsonen. Meldingerne omkring Bridgewater var overvældende positive i offseason, da han var hos Jets, og en god kamp her vil kunne øge hans stock inden kontraktudløb. Panthers har smidt syv kampe på stribe, og er nede på sit tredjevalg på quarterback efter Taylor Heinicke blev skadet i sidste uge – dermed trækker Kyle Allen starten for dem. Saints har hjemmebanefordel, og selvom de intet har på spil, og nok ikke kun ender med at spare Brees, går jeg med Bridgewater over Allen.

Carolina Panthers 20 @ 23 New Orleans Saints

New York Jets @ New England Patriots
Hvad der er på spil: Patriots spiller for sin slutspilsseedning – de kan ende alt fra topseedet til fjerdeseedet, men vil med en sejr være sikret mindst andenseedningen i AFCs slutspil. Jets er med et nederlag i spil til draftens topvalg, hvis Cardinals vinder sin kamp. Hvis Cardinals og 49ers begge vinder, mens Jets taber, tager Jets topvalget – hvis Cardinals vinder og 49ers og Jets taber, skal en Strength of Schedule-tiebreaker afgøre topvalget.

Jets har vist solide fremskridt i de seneste uger, og ikke mindst Sam Darnold er begyndt at vise noget af det spil, der giver forhåbninger for fremtiden hos mandskabet. Patriots har, trods en sæson et stykke under vanlig standard, altså muligheden for at booke endnu en friuge i slutspillet ved ”bare” at vinde her på hjemmebane. Der bør være niveauforskel, men det er nok en lidt farligere kamp end som så – spiller Patriots på samme niveau i denne uge som mod Bills i sidste uge, og leverer Jets samme type spil som mod Packers, så kan vi let få en overraskelse. Patriots bør dog i sidste ende vise sig stærkest, men det kan let blive tæt – og bliv ikke alt for chokeret hvis det ender med en udesejr.

New York Jets 24 @ 27 New England Patriots

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans
Hvad der er på spil: Texans spiller for en slutspilsseedning – i yderste teori kan de ende med topvalget, men med en sejr vil de mere realistisk tage enten  anden- eller tredjeseedningen; med et nederlag vil de være så godt som sikre på at tage sjetteseedningen.

Efter ni sejre på stribe, har Texans smidt to af de seneste tre. Jaguars har Blake Bortles tilbage under center efter sejren over Dolphins i sidste uge. Gæsternes forsvar har vist bedre spil i den seneste måned – med undtagelse af Titans-kampen, hvor de blev løbet over af Derrick Henry – og Texans’ angreb er svækket efter Demaryius Thomas’ skade. Også Keke Coutee kan være ude, og det efterlader receiverkorpset tyndt bag DeAndre Hopkins. Texans har dog i det store hele haft overtaget i de indbyrdes møder – Jaguars vandt begge møder sidste år, men derudover har Texans vundet de øvrige syv opgør siden 2014 og elleve af femten kampe siden 2012. Der har været nogle tætte kampe imellem, og mens Texans vandt 20-7 i det omvendte møde, kan jeg sagtens se det blive tættere den her gang, med Texans’ offensive skadesudfordringer. Jeg er fristet til at gå med gæsterne, men det bedste hold er på hjemmebane og Watson bør kunne udduellere Bortles.

Jacksonville Jaguars 17 @ 26 Houston Texans

Detroit Lions @ Green Bay Packers
Hvad der er på spil: Intet i forhold til hverken slutspil eller draftens topvalg.

Packers fik med et flot comeback tilkæmpet sig en overtidssejr hos Jets i søndags, og dermed sæsonens første – og eneste – udesejr. Lions-nedturen fortsatte med et klart nederlag til Vikings, og mens Lions har vundet tre på stribe mod Packers, og to af de seneste tre på Lambeau, må og skal værterne vise sig som det bedste mandskab her.

Detroit Lions 13 @ 27 Green Bay Packers

De sene søndagskampe – kl. 22.25:
Philadelphia Eagles @ Washington Redskins
Hvad der er på spil: Eagles spiller for en plads i slutspillet – med en sejr og et Vikings-nederlag, vil Eagles tage sjetteseedningen i NFC. I yderste teori kan kampen også påvirke slutspilsseedninger i AFC (se forklaring ved Chiefs’ kamp).

Det blev ikke to i træk for Josh Johnson og Redskins, da de faldt til Titans i fjerde quarter i sidste uge. Eagles fik omvendt hentet sin anden sejr i træk med Nick Foles på quarterback, og det bør blive til nummer tre. De har det bedste hold, formen, motivationen (selvom motivationen for at kunne agere spoiler aldrig skal underkendes – og Redskins er ganske givet meget klar til at ødelægge Eagles’ slutspilshåb) og skadessituationen – og selvom de er på udebane, bør det altså blive til en sejr her for Eagles.

Philadelphia Eagles 31 @ 13 Washington Redskins

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos
Hvad der er på spil: Chargers spiller for divisionstitlen i AFC West og en topseedning i AFC – en sejr hér og et Chiefs-nederlag til Raiders vil sikre dette; hvis ikke det udfald indtræffer er de låst fast som femteseedet. Kampen vil også få indflydelse på draftens topvalg, hvis det skal afgøres mellem Jets og 49ers; mens 49ers har mødt både Chargers og Broncos går kampen ud på ét for dem, men Jets har kun mødt Broncos, så den vil påvirke deres Strength of Schedule.

Broncos har smidt tre på stribe siden de ramte 6-6 – alle kampene side Emmanuel Sanders’ skade – mens Chargers med nederlaget i lørdags til Ravens forpassede muligheden for at tage teten i divisionen. Og konferencen. Chargers har revanche til gode efter 22-23-nederlaget på hjemmebane midt i november, og de kan prøve at finde trøst i at de er ubesejrede udenfor Los Angeles i år (eneste udebanenederlag var til Rams). Broncos har forsvaret til at volde problemer, og hvis Chiefs simultant med denne kamp kommer klart foran mod Raiders, vil kampen ikke betyde noget for Chargers, og det kan så åbne op for at Broncos kan få lettere spil. Jeg satser dog på at Chargers gør hvad de har behov for, for at give sig selv chancen.

Los Angeles Chargers 30 @ 17 Denver Broncos

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs
Hvad der er på spil: Chiefs spiller for topvalget i draften – hvis de vinder er de sikret hjemmebanefordel gennem slutspillet; hvis de taber glider de ned som femteseedet, hvis Chargers vinder sin kamp. Hvis Chargers også taber, vil udfaldene af Patriots’ og Texans’ kampe afgøre om Chiefs ender som første-, anden- eller tredjeseedet i AFC (potentielt vil yderligere fem kampe (kampene med 49ers, Cardinals, Ravens, Cowboys og Redskins som den ene part) have indflydelse på en Strength of Victory-tiebreaker mellem Chiefs og Texans, som Texans kun i ét tilfælde ikke vil kunne vinde).

Med sejren over Broncos fik Raiders taget sig selv ud af kampen om draftens topvalg, og de skal nu forsøge at tildele Chiefs det tredje nederlag på stribe. Raiders tabte 33-40 på hjemmebane for fire uger siden, og Chiefs har været på hælene i alle kampene siden, selvom angrebet stadig leverer stærkt spil uge efter uge. Defensiven er den store bekymring, som den har været hele året, men har Raiders angrebet til at udnytte det? De 33 point de scorede sidst kunne indikere det, men har de så også forsvaret til at begrænse Patrick Mahomes og Chiefs-angrebet? Med en førsteseedning på spil, hjemme på Arrowhead, hvor Chiefs har vundet fem kampe på stribe mod Raiders, går jeg med værterne.

Oakland Raiders 27 @ 41 Kansas City Chiefs

Chicago Bears @ Minnesota Vikings
Hvad der er på spil: Bears spiller for andenseedningen i NFC – hvis de vinder og Rams taber vil de få en oversidderrunde; Vikings spiller samtidig for et wild card. Taber de, vil de kunne blive overhalet af Eagles, mens de med en sejr vil kunne overhale Seahwaks, forudsat de taber deres kamp.

Én af de få kampe i denne runde hvor begge hold har noget på spil i forhold til slutspillet. Mens Bears lever i kampen om andenseedningen, kan de risikere hurtigt at konstatere at Rams er kommet klart foran mod 49ers, så kampen reelt er ligegyldig. Hvis Seahawks samtidig er foran i sin kamp, vil Bears med en Vikings-sejr stå i en situation hvor holdene skal mødes til revancheopgør i Chicago i næste uge. Så kan det give mening at lade nogle af spillerne få et hvil. Som udgangspunkt formoder jeg dog at Bears spiller sin chance – både for at få en friuge, og for at holde Vikings ude af slutspillet, og i stedet tage en kamp mod Eagles, forudsat de vinder deres kamp. Bears hentede en 25-20-sejr på hjemmebane i det første møde, men et besøg hos Vikings er en anden opgave. Vikings har hentet to sejre siden fyringen af John DeFilippo som offensiv koordinator, og kæmpede sig godt tilbage efter et grimt første quarter i sidste uge, godt anført af Kyle Rudolph. Bears bør være det bedste hold, men jeg kan godt se for mig at de ikke kommer til at spille helt igennem, hvis resultaterne i de andre kampe ikke går deres vej. Tough call, men jeg går med værterne.

Chicago Bears 20 @ 24 Minnesota Vikings

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens
Hvad der er på spil: Ravens spiller for divisionstitlen i AFC North – hvis de vinder, er de sikret at vinde divisionen, og afhængigt af udfaldet af rundens øvrige kampe kan de så ende alt fra anden- til fjerdeseedet. Med et nederlag, skal de bruge et Steelers-nederlag for at vinde divisionen. De kan ikke nå slutspillet via et wild card. Kampen kan samtidig få indflydelse på en evt. tiebreaker mellem Jets og 49ers om draftens topvalg (Jets har mødt Browns), og kan også påvirke en evt. Strength of Victory-tiebreaker mellem Texans og Chiefs.

Hvad end det ender med for Browns i denne kamp, vil de slutte 2018-sæsonen med deres bedste record siden 2007; en sejr vil dog give en winning record for blot tredje gang siden Browns vendte tilbage til NFL i 1999. Ravens har dog endnu mere på spil, og skal forsøge at revanchere nederlaget fra det første møde i sæsonen. Dengang var det med Joe Flacco under center – nu er det Lamar Jackson, der styrer showet, og den måde Ravens har spillet football på de seneste uger, gør det her til en helt anden kamp end det første møde. Ravens kontrollerer klokken, spiller stærkt på forsvaret, og giver deres modstandere meget færre muligheder for at sætte point på tavlen – hold, der har mødt Ravens siden Lamar Jackson overtog starterjobbet, har ligget omtrent 17% under deres gennemsnitlige antal offensive snaps, og et stærkt Ravens-forsvar gør det kun dét mere vigtigt at få det optimale ud af sine chancer. Browns har gjort det godt og Baker Mayfield havde en flot kamp mod Bengals i sidste uge, men Ravens-defensiven er en helt anden opgave, og Ravens-angrebet bør også volde flere problemer for Browns-forsvaret end Bengals var i stand til. Jeg tør ikke dømme Browns ude, men jeg går med Ravens, der har vundet ni af de seneste ti møder på hjemmebane mod Browns. Og jeg gør det velvidende at Browns anno 2018 er et helt andet mandskab end de ti foregående sæsoners Browns-hold.

Cleveland Browns 17 @ 20 Baltimore Ravens

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams
Hvad der er på spil: Rams spiller for NFCs andenseedning – hvis de vinder eller Bears taber, er de sikret en oversidderrunde. 49ers er i spil til draftens topvalg, forudsat de taber og Cardinals vinder. Hvis Jets også taber vil en Strength of Schedule-tiebreaker skulle afgøre hvem af de to, der tager topvalget. Vinder både Jets og Cardinals, mens 49ers taber, vil 49ers eje topvalget.

Efter to sejre på stribe faldt 49ers med ære mod Bears i sidste uge. Nu skal de så forsøge at skabe problemer for divisionsrivalerne Rams, der har masser på spil. Rams fik brudt sin stime på to nederlag med en klar sejr over Cardinals, hvor C.J. Anderson som erstatning for Todd Gurley leverede en stærk kamp. Gurley er ude igen i denne uge, og overlader dermed til Anderson og co. at forsøge at gentage 39-10-sejren fra det første møde. Som Rams har spillet siden deres friuge bliver det ikke let, og 49ers’ spil i den samme periode giver bestemt anledning til at tro på at vi kan få en spændende kamp. Jeg går med Rams, men egentlig ikke med specielt god mavefornemmelse.

San Francisco 49ers 23 @ 27 Los Angeles Rams

Cincinnati Bengals @ Pittsburgh Steelers
Hvad der er på spil: Steelers spiller for slutspil – med en sejr og et Ravens-nederlag, vil de tage AFC North-titlen og blive fjerdeseedet i AFC. Hvis Ravens vinder, kan Steelers kun i den alleralleralleryderste teori nå slutspillet – det kræver at Colts og Titans spiller uafgjort.

Jeg kender til få hold, der virker til at have et større mentalt overtag mod et andet hold end Steelers har mod Bengals for tiden. Det virker til at ligegyldigt hvad Bengals har kørende for sig – og Steelers imod sig – finder Steelers en måde at vinde på. Steelers har vundet syv på stribe og ti af de seneste elleve møder; fem af de seneste seks vundet indenfor én scoring. Selv hvis Bengals på papiret virkede til at have overtaget her, ville jeg formentlig være gået med Steelers. Den aktuelle situation er dog, at Bengals er helt til rotterne, mens Steelers har vist bedre spil i de seneste kampe. Steelers skal tage denne – og så må de krydse fingre for at Browns kan hjælpe dem.

Cincinnati Bengals 17 @ 31 Pittsburgh Steelers

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks
Hvad der er på spil: Seahawks spiller for femteseedningen i NFC. Hvis de vinder er de låst fast på seedningen, mens de med et nederlag kan blive overhalet af Vikings og ende som sjetteseedet. Cardinals vil med et nederlag være sikret topvalget i næste års draft; hvis de vinder, skal Jets og 49ers også vinde for at Cardinals får topvalget.

Ovenpå den flotte sejr over Chiefs, skal Seahawks nu gøre opgaven færdig og sikre sig femteseedningen og et matchup i Dallas i næste weekend. Cardinals er håbløst dårlige og Steve Wilks truet af fyring, og når denne kamp er slut, kan holdet så begynde at se frem mod offseason og draften med topvalget i hånden – og finde ud af om de tør overlade opgaven til Wilks og Steve Keim.

Arizona Cardinals 6 @ 34 Seattle Seahawks

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Indianapolis Colts @ Tennessee Titans
Hvad der er på spil: Slutspil – plain and simple. Vinderen går i slutspillet, taberen ser på hjemmefra i næste uge. Hvis Texans vinder sin kamp vil vinderen af denne slutte som sjetteseedet; hvis Texans taber til Jaguars, vil vinderen hér vinde AFC South – Titans vil som vinder af divisionen kunne ende som alt fra anden- til fjerdeseedet, mens Colts kun kan ende som tredje- eller fjerdeseedet.

Det eneste logiske valg til Sunday Night Football. Win and you’re in – lose and you’re out. Colts måtte kæmpe hårdt for at få sin sejr over Giants i sidste uge, men med et flot comeback bragte holdet sig i position til at kunne gå i slutspillet med en sejr. Titans kom lidt lettere til sin sejr, men skal de tage slutspilspladsen, skal de gøre noget de endnu ikke har formået: Vinde over Colts med Andrew Luck på quarterback. Luck har endnu ikke forladt en kamp mod Titans som taber, og trods udebane, et stærkt Titans-løbeangreb, går jeg med Colts her. Titans er ustabile og de er ramt af skader – Jurrell Casey og Brain Orakpo er ude, Marcus Mariota tvivlsom (men mon ikke han spiller?) – men de har fire sejre på stribe og topniveauet til at give alle problemer. Colts virker bare som det mere velfunderede mandskab.

Indianapolis Colts 33 @ 27 Tennessee Titans

 

Husk, at du kan få det komplette overblik over slutspilsscenarierne – hvad der skal til for at et hold opnår hvilken seedning – og optakt til Black Friday i ugens podblog, som du kan finde lige her.

 

Og til slut, redaktionens bud på ugens kampe:

740 total views, 2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top