You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2018 – WEEK 15

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Arizona Cardinals @ Atlanta Falcons
Efter fem nederlag på stribe – senest 20-34 til Packers – står Falcons endelig med anstændige kort på hånden i jagten på en sejr, om end modstanderen er holdet, der ugen forinden havde slået netop Packers på Lambeau Field. Cardinals fulgte den sejr op mod at sætte blot tre point på tavlen hjemme mod Lions, og selvom de har et solidt forsvar, der bør kunne gøre livet surt for Matt Ryan og co., ser jeg stadig Falcons være det bedste hold af de to. På hjemmebane må og skal stimen af nederlag stoppes.

Arizona Cardinals 10 @ 23 Atlanta Falcons

Tampa Bay Buccaneers @ Baltimore Ravens
Med Steelers’ nederlag i Oakland i sidste uge, er døren til divisionstitlen blevet åbnet en smule mere for Ravens; nederlag til Steelers i deres næste to svære kampe mod Patriots og Saints, vil betyde at Ravens kan sikre sig divisionen ved ”bare” at gå 2-1 i de sidste tre kampe. Med et besøg hos Chargers i næste uge, vil det være dumt at tage nederlaget allerede i denne uge – og hjemmekampen mod Browns i sidste runde er bestemt heller ikke en gimme. Bucs kom ned på jorden igen efter to sejre, da de ovenpå en flot første halvleg mod Saints, måtte se sig slået med 0-25 efter pausen. Angrebet har et svært matchup hér mod Ravens’ defensiv, og Bucs’ løbeforsvar kan få svært ved at lukke ned for Ravens-offensiven.

Tampa Bay Buccaneers 17 @ 30 Baltimore Ravens

Detroit Lions @ Buffalo Bills
Ovenpå to tætte nederlag til divisionsrivaler, skal Bills forsøge at vende bøtten inden der venter yderligere to divisionsopgør – det første hos Patriots – i de sidste to runder. Der skulle være nogenlunde chancer for at finde sejren mod et Lions-hold, som ikke har været overbevisende i år, men dog har vist lidt bedre spil i de seneste kampe. Bills’ løbeangreb er svækket med LeSean McCoy som en game-time decision og Chris Ivory formentlig ude. Det vil lægge ekstra pres på Josh Allen og hans gruppe af pass catchers, der har et ganske svært matchup mod Lions-forsvaret. Lions’ løbeangreb er også fortsat svækket med Kerryon Johnson ude, og kasteangrebet må klare sig uden Bruce Ellington. Bills har fordel af hjemmebane, men Lions bør være det bedste hold i en umiddelbart meget åben kamp, hvor de to forsvar bør være ovenpå i de indbyrdes matchups – det afgørende moment kan dermed meget vel være hvilket angreb der formår at lave nogle enkelte store spil; baseret på hvad vi har set fra holdene, er det nok Bills der har bedste chance for det, om end Josh Allen også kommer med størst risiko for en hovedløs turnover.

Detroit Lions 17 @ 20 Buffalo Bills

Green Bay Packers @ Chicago Bears
Med sejren over Falcons ovenpå fyringen af Mike McCarthy, holdt Packers liv i deres spinkle slutspilshåb. Skal de nå dertil er der dog med al sandsynlighed behov for at vinde ud, og mens Jets og Lions i de sidste to kampe er hold, der kan besejres, er det denne opgave, der for alvor bliver svær. Bears viste skærmmende styrke i sejren over Rams i sidste uge, og har blot tabt én kamp på hjemmebane i år – 31-38 mod Patriots, hvor de var én yard fra at fremtvinge overtime på den sidste Hail Mary. Packers har omvendt ikke lavet andet end at tabe på udebane i år. Bears har revanche til gode efter de smed 20-0-føringen på Lambeau i Week 1, og selvom Packers virker til at være livet op efter McCarthys fyring, har jeg svært ved at se at dem tage til Soldier Field og vinde.

Green Bay Packers 17 @ 27 Chicago Bears

Oakland Raiders @ Cincinnati Bengals
Frisk fra sejren over Steelers, skal Raiders forsøge at vinde back-to-back under Jon Gruden, når turen går til Cincinnati mod et Bengals-hold, der har tabt fem på stribe siden friugen. Holdet leverede en solid præstation i sidste uges nederlag på udebane hos Chargers, og har altså en noget mere overkommelig opgave i denne uge mod et mandskab, der blot har én sejr på udebane i år – 23-21 hos Cardinals – og ellers har fået flere store øretæver udenfor Oakland. Det er svært at have den store tiltro til Bengals med alle de skader de er ramt af, men jeg vil hellere dumme mig ved at spå dem til at vinde end hade mig selv for at have haft tiltro til Raiders på udebane.

Oakland Raiders 20 @ 24 Cincinnati Bengals

Dallas Cowboys @ Indianapolis Colts
Én af de to store slutspilsrelevante kampe i det tidlige vindue – Cowboys er så godt som sikret divisionstitlen, men kæmper for tredjeseedningen i NFC (og en formodet noget lettere modstander end det fjerdeseedede hold får), mens Colts er i en hård kamp om AFCs sjetteseedning. Colts fik rejst sig flot fra nederlaget hos Jaguars, med sejren i Houston i søndags, mens Cowboys måtte kæmpe hårdt for at slå Eagles på hjemmebane. Nu er de så på udebane, hvor de har haft det svært i år – fire nederlag før friugen (alle indenfor én scoring) og to sejre i deres aktuelle fem kampes-sejrsstime siden friugen (begge indenfor én scoring). Colts’ offensiv mod Cowboys’ forsvar ligner den helt store kamp i kampen, men det omvendt matchup – mellem to enheder, der begge er i klar fremgang – kan meget vel blive den afgørende faktor. Cowboys har vundet tre på stribe mod Colts – senest en 42-7-ydmygelse for fire år siden, hvor begge hold umiddelbart var stærkere end nu. Det er en vidtåben kamp, men jeg går med gæsterne – deres forsvar har vist stor styrke, og mens Andrew Luck er fantastisk når han er på sit bedste, er der også en vis risiko for turnovers med ham, og angrebet omkring ham er svækket.

Dallas Cowboys 27 @ 24 Indianapolis Colts

Washington Redskins @ Jacksonville Jaguars
To angreb med store spørgsmålstegn. Jaguars har sat 15 point på tavlen i de seneste to kampe, og mens Redskins scorede 16 mod Giants i sidste uge, kom de først på tavlen i fjerde quarter efter de var kommet bagud 0-40 og Mark Sanchez var blevet bænket. Josh Johnson fik lidt gang i offensiven, men kan han også gøre det i en starterrolle mod Jaguars’ defensiv? Jaguars blev løbet i sænk af Derrick Henry i sidste runde, men jeg ser ikke umiddelbart Redskins gøre det samme. Det bør være en kamp hvor de to forsvar har det klare overtag – det kan selvfølgelig kaste point af sig fra turnovers, men umiddelbart bør det blive lavtscorende. Jaguars’ forsvar burde være bedst og med hjemmebanefordelen oveni hatten går jeg med dem, men who the hell knows?

Washington Redskins 10 @ 13 Jacksonville Jaguars

Miami Dolphins @ Minnesota Vikings
Med sejren over Patriots holdt Dolphins sig til i kampen om AFCs sidste wild card (og jaja, bevares, teoretisk set også i kampen om divisionen, but let’s not go there), mens Vikings trods nederlaget til Seahawks – og nederlag i to på stribe og tre af de seneste fire – fortsat sidder på NFCs sjetteseedning. John DeFilippo er røget ud som koordinator efter hans offensiv blot satte 17 point på tavlen i de seneste to kampe. Om det så løser problemerne for holdet er tvivlsomt, men hovedproblemet var i min optik filosofiske uoverensstemmelser mellem DeFillipo og Mike Zimmer, og dét bør være løst. Dolphins har vundet de seneste tre indbyrdes møder med Vikings – 2006, 2010 og 2014 – med mellem to og fire point, og kommer ind til denne kamp med to sejre på stribe. Til gengæld blev Ryan Tannehill småskadet i sidste uge, og mens han ventes at spille, kan det blive kostbart mod et stærkt Vikings-forsvar, hvis ikke han rammer sit topniveau. Dolphins-defensiven uden Xavien Howard kan få det svært med Vikings’ pass catchers, og velvidende at jeg måske (helt generelt) undervurderer Dolphins, går jeg med hjemmeholdet.

Miami Dolphins 20 @ 27 Minnesota Vikings

Tennessee Titans @ New York Giants
Redskins og Jaguars mødes i denne uge – og holdene, der tævede dem i sidste uge, mødes også. Giants er kommet i gang med sejr i fire af de seneste fem kampe, men er effektivt ude af kampen om slutspil. Titans lever til gengæld stadig i AFCs slutspilsræs, og eftersom de andre hold på 7-6 også alle har svære kampe tilbage, kan Titans formentlig selv afgøre det ved at vinde ud – det bliver svært og det er i sig selv ikke nok, men det bør vise sig at være nok. Det skal starte med en sejr hér. Giants er atter uden Odell Beckham Jr., men det forhindrede dem altså ikke i at ydmyge Redskins i sidste uge. Man kan dog stille lidt spørgsmålstegn ved kvaliteten af deres sejre – fire sejre på fem kampe er ikke at kimse af, men 49ers, Bucs og Redskins er ikke just store skalpe, og mens 30 point mod Bears’ forsvar er stærkt, var det også et Bears-hold uden Trubisky og 13 af deres point kom i hus via et defensivt touchdown og to field goal-drives på hhv. 18 og -6 yards. Saquon Barkleys aktuelle form er dog svær at underkende, og holdet må alt andet lige have samlet selvtillid i de seneste kampe. Titans’ løbeforsvar er anstændigt, men ikke mere end at Barkley bør kunne få en god dag. Giants’ forsvar har dog også sin sag for mod et Titans-løbeangreb, der med Derrick Henry tromlede over Jaguars’ defensiv i sidste uge. Titans bør være det bedste hold, men de er også svære at have stor tiltro til med deres manglende stabilitet – kvaliteten af de seneste to hold de har slået kan også diskuteres, og inden da var de blevet ydmyget af to divisionsrivaler. Titans bør være det bedste hold, men Giants har hjemmebanefordelen. Jeg vover pelsen og går med værterne.

Tennessee Titans 23 @ 27 New York Giants

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers
Med ugens kampprogram spredt ud over fire dage, kan det under at søndagens program bliver fyldt op med tidlige kampe, og kun to i det sene vindue, men det er ikke desto mindre tilfældet. NFC West-rivalerne 49ers og Seahawks kickstarter det sene program, og 49ers har revanche til gode for 16-43-nederlaget for blot to uger siden. Anført af George Kittles 210 yards fik Niners brudt sin stime af nederlag ved tre og sænket Broncos i sidste uge. Men et skadesramt Broncos-hold er en noget lettere opgave end et velspillende, formstærkt Seahawks-mandskab, der har vundet fire på stribe. Niners har hjemmebanefordelen, men Seahawks har i dén grad taget teten i de indbyrdes opgør med sejr i ti kampe på stribe og tolv af de seneste tretten. Det bliver ikke nødvendigvis ligeså stort som sidst, men Seahawks bør vinde uden større besvær.

Seattle Seahawks 31 @ 13 San Francisco 49ers

Kl. 22.25:
New England Patriots @ Pittsburgh Steelers
Nederlaget i Oakland har øget presset på Steelers, der stadig fører AFC North, men har to svære opgaver i vente i denne og næste uge, og med nederlag i de to kampe, vil åbne op for at Ravens kan sikre sig divisionen – eller, hvis Ravens snubler i en af sine to næste kampe, Browns, hvis de vinder resten af sine kampe (inkl. Ravens i Week 17; Steelers skal i givet fald stadig tabe til Bengals for at Browns kan vinde divisionen). Patriots snublede mod Dolphins – bogstaveligt talt endda i Gronks tilfælde – men holdt fast i AFCs andenseedning takket være Texans’ nederlag til Colts. Med Texans’ sejr over Jets i går, er Patriots nu presset til at vinde for at holde sig på andenseedningen. Gæsterne har dog fordel af generelt at have et stærkt tag på Steelers – Patriots har vundet fem på stribe mod Steelers, ni af de seneste elleve møder og elleve af fjorten kampe siden 2001; og det ene af nederlagene kom i 2008 med Matt Cassel under center. Patriots har også nydt godt af at Steelers sjældent har kunnet mønstre alle sine killer-B’s når holdene har mødt hinanden – mindst én af Big Ben, Brown og Bell har typisk været ude, og i år er holdet altså også uden Le’Veon Bell; og for at gøre ondt værre, er Steelers formentlig også uden James Conner igen i denne uge. Sidste år var Steelers marginaler fra at bryde den dårlige stime mod Patriots, men måtte se sig slået, og satte derigennem førsteseedningen i slutspillet til. Patriots er et dårligere hold i år end vi har set længe, men har formået at slå til i kampene mod de umiddelbart stærkeste modstandere og sikre sejre. Med Steelers’ aktuelle form – tre nederlag på stribe – er der ikke umiddelbart lagt i ovnen til at de vender det hele på hovedet hér, men deres hjemmebane skal ikke underkendes, og de burde have hentet sejren mod Chargers for to uger siden. Vi har at gøre med et Steelers-hold, der har sat 41, 33, 52 og 30 point på tavlen i de seneste fire kampe på Heinz Field, og Patriots’ forsvar bør få sin sag for. Jeg kan bare ikke underkende historikken mellem disse to hold – det mentale overtag Steelers virker til at have mod Bengals, virker Bill Belichick og Patriots at have mod Steelers. Indtil jeg ser Steelers vinde over et Patriots-hold med Belichick og Brady, går jeg til enhver tid med Patriots.

New England Patriots 34 @ 31 Pittsburgh Steelers

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Philadelphia Eagles @ Los Angeles Rams
Sæsonens uden sammenligning dårligste præstation skal revancheres, og det er der pæne chancer for, når Rams tager imod de forsvarende Super Bowl-mestre. Med Carson Wentz skadet, er Super Bowl-MVP Nick Foles tilbage under center for Eagles, men på udebane mod et Rams-hold, der ikke har scoret færre end 29 point på hjemmebane i år – og har snittet næsten 38 point foran hjemmepublikummet – bliver det en særdeles svær opgave at følge med. Rams-forsvaret har ikke været storspillende i år, men har vist bedre spil i kampene efter friugen. Jeg har svært ved ikke at se Rams komme tilbage fra sidste uges skuffelse og hente sejren – og medmindre Eagles’ forsvar leverer storspil, bør det også blive en ganske klar sejr.

Philadelphia Eagles 17 @ 31 Los Angeles Rams

Monday Night Football – kl. 02.15
New Orleans Saints @ Carolina Panthers
Panthers’ sæson er i frit fald efter fem nederlag på stribe. Der er stadig tid til at få rettet op på det og nå slutspillet, men med Saints på programmet både i denne uge og i Week 17, er det svært at se det ske for Ron Riveras mandskab. Saints’ nederlag til Cowboys blev fulgt op af en mareridtsagtig første halvleg mod Bucs, men 25 ubesvarede point efter pausen, sikrede sejren, og da Rams tabte hos Bears, røg Saints tilbage på toppen i konferencen. Hvis Rams, som jeg har skudt på, slår Eagles, er Saints tvunget til at vinde hér for at fastholde førsteseedningen. Der burde også være rimelige muligheder for en sejr, og mens divisionsopgør altid er tricky, kan jeg ikke gå imod Brees og co.

New Orleans Saints 34 @ 24 Carolina Panthers

 

Som vanligt har redaktionen også givet sine bud på ugens kampe. De kan ses lige her:

 829 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top