You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2018 – WEEK 13

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Baltimore Ravens @ Atlanta Falcons
Tre nederlag på stribe har slukket lyset for Falcons’ slutspilshåb, mens Ravens med to sejre på stribe har bragt sig selv solidt ind i kampen om en plads i AFCs slutspil. Lamar Jackson trækker sin tredje start i træk og skal altså forsøge også at gøre det til tre sejre i træk. Falcons-offensiven har kæmpet med at få det hele til at fungere på det seneste og er holdt under 20 point i de seneste tre kampe – i sidste uge mod Saints i høj grad pga. turnovers – og Ravens’ defensiv bør også være stærkt nok til at det kan blive endnu en svær uge for Matt Ryan og co.; det efterlader så spørgsmålet om hvad Falcons’ forsvar kan gøre overfor Lamar Jackson og et Ravens-angreb, der har leveret to gode kampe, men også har gjort det mod to af ligaens svageste forsvar. Falcons-defensiven er heller ikke stærkt, og ikke mindst løbeforsvaret har problemer i øjeblikket – det lover ikke godt mod den aktuelle udgave af Ravens’ offensiv, om end Gus Edwards er i risiko for at sidde over.

Baltimore Ravens 24 @ 17 Atlanta Falcons

Denver Broncos @ Cincinnati Bengals
Med back-to-back sejre over Chargers og Steelers, har Broncos vist skræmmende god form, og efter fire kampe på stribe mod formstærke hold (Chiefs og Texans i de to kampe op til friugen, inden de to sejre over hold med sejrsstimer på seks sejre efter friugen), venter nu en på papiret markant lettere opgave. Bengals er 5-6 ligesom Broncos, men formkurven kunne ikke pege meget mere i den modsatte retning for de to mandskaber. Bengals åbnede året 4-1, men har tabt fem af de seneste seks kampe, og er blevet kørt ud på røv og albuer i to af nederlagene siden friugen (begge på hjemmebane, pudsigt nok). Andy Dalton er sendt på IR, så Jeff Driskel vil trække starten – han skulle nyde godt af at få A.J. Green tilbage fra skade. Det vil være oplagt at forvente mere fokus på at løbe bolden med Joe Mixon for at tage noget af presset af Driskel, men selvom jeg tror Bengals vil kunne nyde godt af et filosofiskifte og af at få Green tilbage – og selvom jeg var ganske høj på Driskel i draften i sin tid – kan jeg ikke ignorere den markante forskel i form. Broncos kan spille sig helt ind i kampen om et af AFCs wild cards med en sejr. Det bør de gøre.

Denver Broncos 27 @ 16 Cincinnati Bengals

Los Angeles Rams @ Detroit Lions
Med Saints’ nederlag torsdag, styrer Rams nu atter sin skæbne i jagten på hjemmebanefordel gennem NFCs slutspil. Programmet er ikke uoverkommeligt – Bears ude i næste uge og Eagles hjemme ugen efter, er umiddelbart de to sværeste på programmet – så det er om at gribe chancen. Første skridt på vejen er at tage til Detroit og slå Lions, der har tabt fire af de seneste fem kampe, og har set aldeles uimponerende ud på angrebet i lange stræk. Forsvaret har gjort det solidt, ikke mindst mod løbet, men et angreb, der kæmper med at sætte tyve point på tavlen, er ikke optimalt inden et opgør mod Rams, der blot har to kampe i år med færre end 33 scorede point – og scorede 54 i sin seneste kamp for to uger siden. Det kan godt være Lions kan have held med at begrænse Todd Gurley, men jeg ser dem ikke stoppe angrebet som helhed.

Los Angeles Rams 34 @ 17 Detroit Lions

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers
Nederlaget til Vikings i søndags var formentlig det sidste søm i kisten for Packers i år – og understregede også at Mike McCarthys tid hos klubben nærmer sig sin afslutning. Fire nederlag i fem kampe siden friugen har sendt holdet på 4-6-1, med en 0-6-record på udebane. Nu vender de dog tilbage til Lambeau Field, og skal op mod et Cardinals-mandskab, der har kæmpet gevaldigt med at levere kompetent spil i løbet af sæsonen. Packers har en del talent på sit roster, men har ikke formået at få spillet – og coaching – til at gå op i en højere enhed, men talentet bør ikke desto mindre klart trumfe Cardinals’ fravær af samme. Denne kamp skal vindes på hjemmebane.

Arizona Cardinals 13 @ 31 Green Bay Packers

Cleveland Browns @ Houston Texans
Browns har vist stærkt spil i de seneste kampe, og mens det formentlig er too little, too late i forhold til at skulle kæmpe med om en slutspilsplads, kan de bruge den sidste måned på at give problemer for hold, der er med i den kamp – Texans, Panthers, Broncos, Bengals og Ravens er på programmet i de sidste fem runder. Texans har vundet otte kampe på stribe og er nu, efter Saints’ torsdagsnederlag, indehaver af den længste aktive sejrsstime i ligaen. Spillet var ganske overbevisende i sejren over Titans i mandags – ingen små marginaler, der afgjorde det til deres fordel denne gang – men opgaven bør være sværere mod Browns. Favoritværdigheden kan ikke tages fra Texans, der samtidig har hjemmebanefordel, men selvom sejren over Titans ikke blev hentet med hiv og sving, kan jeg ikke ignorere at mange af sejrene har været det. Texans er måske nok bedre end de snævre sejre kunne indikere, men jeg har svært ved at se dem rydde bordet og gå 13-3, og både denne og næste uges kamp (mod Colts) er kampe, der kan tabes. Kampen mod Colts er uhyre vigtig i forhold til at sikre sig divisionstitlen (eller i hvert fald afholde Colts fra at komme i nærheden af den), og kan en så vigtig kamp i næste uge, betyde at fokus ikke er 100% på denne? Det bør ikke være tilfældet, men det skal ikke afvises. Texans vinder nok, men jeg går med Browns.

Cleveland Browns 20 @ 17 Houston Texans

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars
Efter syv nederlag på stribe har Jaguars fyret offensive coordinator Nathaniel Hackett og bænket quarterback Blake Bortles – og til denne kamp må de så også klare sig uden running back Leonard Fournette, der er ude med karantæne, og guard Andrew Norwell, der er sendt på IR. Det er ikke just de bedste betingelser for at finde succes mod et Colts-hold, der har vundet fem kampe på stribe og bragt sig ind i kampen om et wild card – og potentielt divisionen, hvis Texans snubler. Jaguars’ forsvar bærer også en stor del af ansvaret for at sæsonen er gået som den er for holdet, der var snublende nær en plads i Super Bowl sidste år, men angrebet har taget skraldet. Det er svært at se Cody Kessler være en opgradering over Bortles på quarterback, men holdet er formentlig nået til et punkt hvor de bare vil starte ”someone not names Bortles”, hvilket på den lange bane nok også er fornuftigt nok. Kan forsvaret rejse sig og holdet samle sig om Kessler skal de ikke dømmes ude, og Jaguars har formået at give Colts problemer flere gange – Bortles har såmænd selv haft nogle gode kampe mod dem – men jeg kan ikke gå med Kessler mod et så formstærkt hold.

Indianapolis Colts 30 @ 13 Jacksonville Jaguars

Buffalo Bills @ Miami Dolphins
Dolphins bed fra sig mod Colts i søndags, men kunne ikke gøre nok til at hente sejren – Bills fik til gengæld revanche for slutspilsnederlaget til Jaguars, og har nu vundet to på stribe. Værterne er fortsat inde i kampen om et wild card, men fire nederlag i de seneste fem kampe – og seks i de seneste otte – vidner ikke just om god form. Kampprogrammet byder på to svære kampe efter denne (vs Pats, @ Vikings), men med Tannehill tilbage under center, var der fremskridt at spore på angrebet. Bills’ forsvar har så småt fundet formen, og angrebet har vist godt spil i to kampe i træk. Hvor de to hold reelt står, har jeg dog ingen god fornemmelse af – det er to hold, der på dagen kan falde helt fra hinanden. De seneste tre sæsoner har budt på sweeps i de interne opgør (Bills vandt begge i 2015 og 2017, Dolphins begge i 2016), og mens Bills har haft overtaget i sine hjemmekampe, er opgørene i Miami blevet delt ligeligt mellem holdene de seneste to, fire, seks og otte år. Jeg er fristet af at gå med Bills, men om det er mavefornemmelse eller bare fristelse kan jeg ikke vurdere, så jeg går med hjemmeholdet.

Buffalo Bills 14 @ 16 Miami Dolphins

Chicago Bears @ New York Giants
Fem sejre på stribe har sendt Bears solidt i spidsen af NFC North. Det holdt hårdt på Thanksgiving i Detroit, men selv uden et løbeangreb og med Chase Daniel under center, lykkedes det at hente sejren. Daniel undgik turnovers, kastede to touchdowns – og forsvaret gjorde sit, ikke mindst med det afgørende defensive touchdown. Nu går turen så til New Jersey mod et Gians-hold, der efter to sejre på stribe, faldt til Eagles. Giants havde Eagles i sækken, men trods en 19-3-føring i andet quarter, måtte de forlade banen med et 22-25-nederlag. Saquon Barkley fortsætter med at levere stærkt spil, men har et svært matchup mod Bears’ løbeforsvar. Det kan lægge noget pres over på Eli Manning og kasteangrebet – hvor Barkley dog også bidrager en del. Jeg forventer at Bears-forsvaret kan holde Giants nogenlunde nede, så det store spørgsmål er for mig hvad Bears’ angreb formår at gøre. Jeg er ikke overbevist om at det kan gøre nok, men Bears’ trænerstab kan gøre forskellen, så jeg går med gæsterne.

Chicago Bears 20 @ 13 New York Giants

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers
For tre uger siden lignede Panthers en selvskreven deltager i NFC slutspil – og en udfordrer til NFC South-titlen. Efter tre nederlag på stribe er de nu aktuelt placeret udenfor slutspillet. Bucs leverede sin bedste præstation i lang tid, da de slog 49ers i søndags, men Panthers er en noget sværere opgave. Panthers har haft et solidt overtag i de indbyrdes møder – 9-2 siden 2013; begge Bucs-sejre har været snævre, og den ene var mod et Panthers-hold uden Cam Newton – og tiden må være kommet til at de kommer tilbage på sporet efter tætte nederlag mod Lions og Seahawks. Bucs har på papiret fortsat angrebet – selv uden DeSean Jackson – til at kunne volde problemer, men jeg ser bare ikke holdet få det til at gå op i en højere enhed kontinuerligt, og forsvaret kan få store problemer mod Panthers-offensiven.

Carolina Panthers 34 @ 24 Tampa Bay Buccaneers

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders
Efter sejren over Cardinals, kom Raiders ikke overraskende tilbage på jorden med et klart nederlag til Ravens i søndags. Chiefs har haft to uger til at slikke sårene ovenpå nederlaget til Rams, men har taget endnu et slag med Kareem Hunt-sagen. Om det får holdet til at kollapse eller om holdet kan samle sig, må tiden vise, men selv hvis de ikke leverer en toppræstation i dag, bør Chiefs stadig være Raiders overlegne på stort set alle parametre, og hente sejren hjem. Chiefs har vundet seks af de seneste syv indbyrdes, og mens det enlige nederlag var 30-31 hos Raiders i sidste sæson, er det svært at se det gentage sig i år – Chiefs er bedre (meget bedre), Raiders er værre (meget værre) end sidste år.

Kansas City Chiefs 31 @ 17 Oakland Raiders

New York Jets @ Tennessee Titans
To grimme kampe på stribe har sendt Titans på 5-6 og bagud i kampen om et af AFCs wild cards. Der burde dog være mulighed for at komme tilbage på sporet når de får besøg af et Jets-mandskab, der har tabt fem kampe i træk og snitter under 10 point i de seneste fire. Jets gjorde sit for at presse Patriots i sidste uge, men de formåede kun at holde kampen lige indtil slutningen af tredje quarter, hvor divisionsrivalerne så stak af. Sam Darnold er tvivlsom og ventes umiddelbart atter ude, så Josh McCown trækker med al sandsynlighed endnu en start for gæsterne. Jeg tror dog ikke det pt. gør den store forskel hvem af dem der starter. Jeg er atter i tvivl om hvad jeg kan forvente spillemæssigt af Titans, men det grimme defensive spil fra de seneste kampe bør dog ikke blive ligeså kostbart mod Jets’ offensiv. Det må gøre forskellen.

New York Jets 10 @ 24 Tennessee Titans

Kl. 22.25:
Minnesota Vikings @ New England Patriots
Med blot halvanden sejr mellem første- og fjerdeseedningen i AFC, er kampen om en friuge i (og hjemmebanefordel gennem) slutspillet vidt åben. Patriots har ikke leveret spil på vanlig standard i år, men de sidder ikke desto mindre aktuelt på andenseedningen i konferencen og har tiebreakerfordel over Chiefs, hvis de skulle snuble på vejen. Sejren over Jets i sidste uge var bestemt ikke overbevisende, men Gronkowski var tilbage og fandt vej til end zone, og angrebet fik generelt noget oprejsning ovenpå den skuffende præstation mod Titans. Vikings fik rejst sig fra sit nederlag til Bears, og hentede en fin sejr hjem mod Packers i søndags. Offensiven kom tilbage på sporet, og har et spændende matchup mod Patriots’ defensiv, men nøglen til kampen ligger formentlig på den anden side af bolden. Kan Vikings’ forsvar dæmme op for Patriots’ angreb eller ej? På papiret har Vikings de nødvendige betingelser for at gøre det – de kan skabe pres uden at blitze, er stærke i opdækning og gode mod løbet – så Brady, Gronk og co. skal ramme dagen. På neutral bane ville jeg mene at Vikings var klædt tilpas godt på til at tage sejren hér, til at jeg ville gå med dem, men det er meget få hold forundt at tage til Foxborough og vinde – især i december; Patriots er 36-5 på hjemmebane i december/januar (regular season) siden 2001, og to af nederlagene var med reserver i aktion. Jeg vil på ingen måde afvise en sejr til gæsterne, men jeg går med Patriots.

Minnesota Vikings 24 @ 27 New England Patriots

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks
Nick Mullens’ gode spil mod Raiders er efterhånden glemt, og 49ers er begyndt at ligne et hold, der mangler sine to bedste quarterbacks, sin startende running back og også har været uden sin topreceiver i flere kampe – og også er det i denne uge (og også lige den næstbedste, med både Goodwin og Garcon dømt ude). Seahawks hentede en svær udesejr hos Panthers i sidste uge og har med to sejre på stribe spillet sig på 6-5, helt inde i kampen om et wild card. Der bør være klasseforskel her, og Seahawks bør hente sin tiende sejr på stribe mod 49ers.

San Francisco 49ers 6 @ 24 Seattle Seahawks

Sunday Night Football – kl. 02.20:
Los Angeles Chargers @ Pittsburgh Steelers
Der venter et brag af et opgør natten til mandag. To quarterbacks fra 2004-draften, der selvom de har spillet i samme konference i 14 år, og været blandt ligaens bedste på positionen i størstedelen af den tid, ret sjældent har stået overfor hinanden. Brady og Manning mødtes næsten hvert år, men Rivers og Roethlisbergers’ holds seneste tre møder – i 2009, 2012 og 2015 – var alle da deres divisioner var parret med hinanden; de har ikke én eneste gang siden de mødtes i 2008 formået at blive parret med hinanden i kraft af at være endt på samme position i deres respektive divsioner året forinden. Mødet i 2009-sæsonen var sågar med Michael Vick på quarterback, så Rivers og Roethlisberger har siden slutspillet i 2008-sæsonen blot stået overfor hinanden to gange. Nu får vi atter fornøjelsen af det når de to hold Broncos har sænket i de seneste to uger, byder hinanden op til dans. Jeg mener Chargers er det bedste og mest komplette hold af de to mandskaber, men Steelers har hjemmebanefordelen, som har været ganske udtalt de seneste tre gange de har været i aktion på Heinz Field. Efter at have tabt til først Chiefs og siden Ravens foran de lokale fans, har det været overbevisende sejre mod Falcons, Browns og Bengals. Jeg tror ikke der bliver nogen overbevisende sejr til nogle af holdene i den her kamp, og jeg håber det heller ikke. Lad os i stedet få et brag af et opgør. Og hvem vinder så? Jeg aner det ikke, men jeg går med hjemmeholdet.

Los Angeles Chargers 31 @ 33 Pittsburgh Steelers

Monday Night Football – kl. 02.15
Washington Redskins @ Philadelphia Eagles
Redskins har måske nok den bedste record, men med Colt McCoy på quarterback, er det svært at anse dem som favoritter på udebane, selv mod dette Eagles-hold, der har været svært ustabilt. Eagles holdt sig i live i kampen om en slutspilsplads med sejren over Giants i sidste uge, og kan de vinde ud (svært med tanke på kampprogrammet) vil de også vinde divisionen. Første skridt på vejen er en sejr mod Redskins, og den bør de hente. Redskins har et solidt forsvar, men med McCoy under center, bør deres angreb være for begrænset til at udnytte Eagles’ defensive udfordringer.

Washington Redskins 16 @ 24 Philadelphia Eagles

 

Redaktionens bud på resten af rundens kampe:

 734 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top