You are here
Home > NFL >

HUDDLE UP-TAKT, 2018 – WEEK 10: CAROLINA PANTHERS @ PITTSBURGH STEELERS

Thursday Night Football – kl. 02.20
Carolina Panthers @ Pittsburgh Steelers
Tiende spillerunde åbnes med et brag, når 5-2-1-Steelers tager imod 6-2-Panthers. Panthers har vundet tre på stribe og snittet 39 point over de seneste to kampe mod Ravens og Bucs, men det var på hjemmebane, og de har kæmpet mere med at få spillet til at køre på udebane, hvor de er 1-2 i år – og den enlige sejr kom på et stort comeback i fjerde quarter mod Eagles.

Steelers har ovenpå en svag start på sæsonen så småt fundet melodien. Fire sejre på stribe, herunder de seneste tre indenfor divisionen, med de to på papiret sværeste opgør (Bengals, Ravens) på udebane. Mens angrebet har været lidt svingende, er forsvaret dog trådt i karakter og har holdt modstanderne under 300 yards og til max. 21 point. De tre sejre har sendt Steelers til tops i divisionen, en halv sejr foran Bengals, der også har en svær kamp på tapetet i denne uge (ligeledes hjemme mod et NFC South-mandskab – Saints). En sejr her vil sætte Bengals under pres på søndag, mens et nederlag ”kun” vil betyde at Steelers i værste fald er en halv sejr bagud, så det ligner en vigtigere uge for Bengals end for Steelers – men en Steelers-sejr og et Bengals-nederlag, vil give Steelers en solid fordel i kampen om divisionen.

Torsdagskampe har historisk været en fordel for hjemmeholdet, og i år har ikke været en undtagelse fra den regel – værterne i torsdagskampene er 7-2 i år, herunder 6-0 som favoritter, som Steelers også er i denne kamp. Forskellen fra især de tidlige års torsdagskampe, er at vi nu også ser at kampene ofte er ganske pointrige, og ”over” er 6-3 i de ni torsdagskampe i år (6-2 hvis man ser bort fra Week 1, hvor holdene jo ikke mødtes på en kort uge, som tilfældet har været i de øvrige kampe).

Da Steelers tabte til Ravens i Week 4 var det deres første Primetime-nederlag siden 2015 (også dengang tabte de til Ravens). Ser man på Steelers’ seneste 22 Primetime-kampe (Week 13 i 2013 og fremefter) er de 17-5, men 15-1 når modstanderen ikke har været Ravens (21-28 hos Patriots i 2015).

Steelers’ offensive linje har leveret fornemt spil i denne sæson, og det lover godt for Ben Roethlisberger inden et matchup mod et Panthers-forsvar, der absolut trender i den rigtige retning. Cornerbackgruppen får sin sag for mod Steelers’ receivers, og løbeforsvaret har heller ikke nogen let opgave i vente mod James Conner og en god run blocking linje.

Mens Steelers’ defensiv har vist solidt spil over den seneste måneds tid, er Cam Newton og Panthers-angrebet en noget anden opgave end de tre divisionsrivaler. Christian McCaffrey er velspillende og den offensive linje har præsteret markant bedre end man kunne have ventet/frygte, og det har givet Cam Newton gode betingelser for at finde succes – og det bør være muligt at fortsætte med mod Steelers’ forsvar.

Over/Under er sat på 51,5 point, og lever kampen op til den forventning, kan det meget vel blive et spørgsmål om hvem af Ben Roethlisberger og Cam Newton, der i højest grad rammer dagen. Big Ben har ikke leveret spil på vanligt niveau, men han er typisk bedre hjemme end ude, og Panthers’ spil på udebane i år skræmmer mig en smule. Jeg er ikke helt så overbevist om at det bliver en højtscorende kamp, men lige i år virker 51,5 point jo næsten heller ikke som et shootout, så måske vi kan ramme over, og stadig føle at angrebene ikke for alvor har ramt dagen. Close call, men jeg går med Steelers.

Carolina Panthers 27 @ 30 Pittsburgh Steelers

 

Gennem 2018-sæsonen vil hele Huddle Up-redaktionen komme med deres bud på alle sæsonens kampe i forbindelse med vores optakter i en intern pick-konkurrence. Vi har sat 50 point på højkant i hver kamp, baseret på præcisionen af vores bud (vinder, vindermargin, point til hvert hold og antal point i kampen). Efter niende runde er stillingen:
Peter: 2559 (85-47-2 – .642)
Rasmus: 2395 (78-53-2 – .597)
Toke: 2393 (82-50-2 – .619)
Magnus: 2286 (72-46-2 – .608)

Redaktionens bud:
Magnus: Panthers 28 @ 27 Steelers
Peter: Panthers 27 @ 30 Steelers
Rasmus: Panthers 31 @ 28 Steelers
Toke:  Panthers 24 @ 21 Steelers

550 total views, 2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top