You are here
Home > Fantasy >

SÅDAN SPILLER DU PÅ LYNHOLDET

Draftede du Le’Veon Bell i første runde af din fantasy draft, eller draftede du bare et hold, der ikke har chancen for at vinde din fantasyliga? Det betyder ikke, at du ikke kan vinde i fantasy. Der er andre måder.

Du har måske set Draftkings og Fanduel-reklamer fra USA? De to udbydere har ikke licens til at udbyde spil i Danmark (endnu), men på Lynholdet.dk kan man sætte et hold, der kun gælder for den søndag, du sætter det. Det er samme opbygning som på holdet.dk, hvor der er Tour de France-manager, Premier League-manager eller NFL-Manager for den sags skyld. Man har et budget; hver spiller har en pris og så skal du vælge to WRs, to RBs, én QB, én TE, én kicker og ét forsvar. Du skal selvfølgelig vælge dem, som du tror kommer til at score flest point.

Men hvad spiller man om? Håneretten?

Nej, man spiller da om penge. Kuponer kan koste alt fra 5 kroner til 550 kroner, alt efter hvilken form for turnering, du går ind i. Der er tre forskellige Lynholds-former: “Duellen”, “Winner takes it all” og sidst men ikke mindst “Turnering”.

Duellen er ret simpel. To spillere lægger lige mange penge (indsats fra 10 til 550 kroner), og den, der scorer flest point af de to spilleres hold, vinder puljen.

Winner takes it all er ligeså simpel som navnet antyder. Fem spillere lægger det samme beløb (225 kroner) og den spiller med det højest scorende hold vinder puljen.

Turnering er der, hvor de store penge kan vindes, men også der, hvor det er sværest at vinde. Alle spillere lægger 100 kroner pr. kupon. I week 1 sidste år var der 68 tilmeldte, men der var kun præmiepenge til de 13 bedste. Vinderen vandt omkring 2000 kroner.

Jeg har sat mig for at lave en lille hjælp til folk, der gerne vil i gang med at spille på Lynholdet. Så her er noget game theory:

Grundteori om Daily Fantasy

Hvis du skal vinde i turneringer på Lynholdet, så skal du have en bred viden om, hvilke spillere, der er de vigtige offensive brikker rundt om i ligaen. Det er dog ikke ligeså ekspertpræget, som det er i USA, da Lynholdets lønninger for spillerne sjældent tvinger dig ud i at skulle hente tredjereceiveren hos 49ers eller sådan noget. For det meste kan man ende med et hold af gode kendte spillere, hvor du ikke er kommet ud i at skulle starte Chris Godwin, Alex Erickson eller Andre Roberts.

Der er visse termer, som er nødvendige at forstå, for at klare sig godt i daily fantasy. Her er et par af de termer:

Stack: Et stack er når man matcher en QB op med en WR, og det er et Superstack hvis det også inkluderer en receiving tight end. Så Tom Brady, Chris Hogan og Rob Gronkowski ville være et Patriots-Superstack.

Korrelation: Der findes både positiv og negativ korrelation. Korrelation handler om, hvilken effekt to positioner har på hinanden. For eksempel har defense og runningback en positiv korrelation, da man må gå ud fra, at et hold løber bolden mere, hvis de ikke lukker specielt mange point ind. Quarterback og Receiver har dermed også en positiv korrelation på hinanden. Derimod har runningback og quarterback en negativ korrelation på hinanden. Hvis quarterbacken scorer mange point, er chancen for at runningbacken scorer mange point lavere, da et touchdown fra quarterbacken på en måde tager en touchdown-chance fra runningbacken. Derfor er det som regel en skidt idé at have quarterback og runningback fra samme hold. Der kan dog være undtagelser, men det er mere reglen end undtagelsen, at man skal undgå negativ korrelation.

Gamestack: Hvis man har en idé om, at en kamp bliver højtscorende, så giver det mening at stacke på én kamp med fx QB, TE og to receivers. I week 1 er den kamp med højest O/U hos bookmakerne Houston Texans vs New England Patriots. Derfor kunne et gamestack hedde: DeShaun Watson på QB, DeAndre Hopkins og Chris Hogan på WR, og Rob Gronkowski på TE.

Gamestack på Patriots-Texans

Chalk: Når en spiller er chalk, betyder det, at det er en spiller, som størstedelen af spillerne kommer til at have på sit roster. I det tilfælde skal man bestemme sig for, om man vil være med på den chalk, eller om man vil Fade. Når man fader, så vælger man at undgå spilleren på ens roster(s). I week 1 er James Conner formentlig Chalk, da Le’Veon Bell ikke spiller i week 1 og James Conner kun koster 4 millioner på Lynholdet. Her vælger jeg at være med på chalken. Det er for god værdi, og det gør det nemmere at samle resten af holdet.

Scoringssystemet

Scoringssystemet er også vigtigt at tænke på i Daily Fantasy, og hvis vi skal bryde det ned, så er det ligesom standard-format i fantasy. Catches giver ikke nogen point. Det, der er anderledes på Lynholdet er, at Passing touchdowns giver ligeså mange point som Rushing og Receiving touchdowns. Derfor er der ikke den store pointe i at vælge rushing quarterbacks, som jeg ser det. Det giver en god bund med rushing yards, men når touchdowns ikke tæller ekstra, så bliver jeg ikke rigtig tiltrukket af quarterbacks som Cam Newton og Tyrod Taylor.

Et andet aber dabei i forhold til scoringssystemet: Der findes ikke noget, der trækker ned på forsvarets point, så man skal mere tænke i big plays, end om det rent faktisk er et godt forsvar. Det er ligegyldigt om forsvaret tillader tonsvis af yards og/eller point, så længe de kan sacke quarterbacken, skabe turnovers, og måske endda score et touchdown.

Teori i praksis

For at give et eksempel på, hvordan man sætter teorien i brug, så vil jeg prøve at sætte et hold, hvor jeg bruger alle mine termer. Jeg holder fast i det gamestack, som jeg brugte som eksempel: Texans vs Patriots.

Det efterlader mig med 21 millioner til at finde to runningbacks, et defense og en kicker. For at finde den positive korrelation, så vil jeg finde et defense og en runningback fra samme hold. Fordi jeg kan se, at jeg ikke har specielt mange penge pr. position (5,25 mil pr. position), så vælger jeg at bruge chalk-spilleren i James Conner fra Steelers. Det er godt nok imod et godt rush defense i Cleveland Browns, men det er for god værdi.

Der er flere kandidater til et korrelationsstack i Defense og runningback. Steelers giver mening, men Tyrod Taylor plejer ikke at lave mange turnovers. Derfor går jeg med Baltimore Ravens defense imod Buffalo Bills, som starter Nathan Peterman på quarterback. Alex Collins er den startende runningback, og han koster 5,5 millioner. Forsvaret er meget dyrt, men med de turnovers Nathan Peterman lavede sidst han startede (5 INTs på en halvleg), så vælger jeg at tage prisen med.

Det efterlader 4,5 millioner til en kicker, og jeg tror, at Cleveland Browns får nemt nok ved at flytte bolden, men jeg tror, at de får svært ved at score touchdown, når de endelig kommer i red zone. Derfor vælger jeg Zane Gonzales. Dermed kommer holdet til at se sådan her ud.

Fuldt roster på Lynholdet i Week 1.

Prøv først af, om Daily Fantasy er noget for dig i Hygge-konkurrencen, som kun koster 5 kroner for en kupon. Ellers er der turneringerne til 100 kroner pr. kupon, men der må man lave mere end en kupon. Præmierne er selvfølgelig også meget større i den turnering. Håber I får det sjovt med Lynholdet.

Hver søndag en halv time inden kickoff, går jeg live på vores Facebook-side med råd til stacks, fades og alt muligt andet. Kom og vær med kl. 18.30 søndag.

 1,294 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top