You are here
Home > X's & O's >

FILM STUDY: ANDREAS KNAPPE – SLUTTER DEN DANSKE NFL-DRØM MED PRESEASON?

Danske Andreas Knappe kæmper i disse uger for en plads på Denver Broncos’ hold til den kommende sæson. Vi tager her et dybdegående kig på hans snaps i Broncos’ første to preseasonkampe, vurderer hvor han er i sin tekniske udvikling, og ser på den store linjemands chancer for at indfri drømmen om plads på et 53-mands roster.

Der er ingen tvivl om, at dét at have en dansk spiller i NFL vil kunne få et kæmpe impact på, hvordan sporten bliver dækket i Danmark. Selvom amerikansk fodbold gennem de sidste omkring 20 år har gennemgået en fantastisk udvikling her i landet, både ift. udbredelsen af sporten i selve Danmark men også ift. forbedret dækning og generelt kendskab til sporten, så ville en dansk spiller i NFL formentlig kunne være med til at skubbe udviklingen endnu hurtigere i den rigtige retning. Men danske NFL-fans har ikke siden Morten Andersen haft mulighed for at heppe på en dansk NFL-spiller, desværre. Dette kan dog potentielt ændre sig i denne sæson, hvis den tidligere Triangle Razorback og UCONN Husky, Andreas Knappe, endelig formår at få bidt sig fast i en af de eftertragtede 53 rosterspots på et hold i NFL. Den 27 år gamle, 6’8 311lb (pro day measurements) store offensive tackle er nemlig pt. under kontrakt med Denver Broncos efter sidste år at have været en tur omkring camp hos Atlanta Falcons og siden på practice squad hos hhv. Washington Redskins og Indianapolis Colts.

Overall kan man ikke påstå, at Broncos har nogen specielt god offensive line. Dette bør selvfølgelig indregnes som en positiv faktor ift., hvorvidt Knappe kan opnå den eftertragtede plads, så lad os starte med at kaste et blik på, hvem det egentlig er, Andreas Knappe er oppe mod. Knappe er på nuværende tidspunkt allerede 27 år gammel, hvilket efter NFL-standard er en relativt høj alder, når man endnu ikke har opnået betydningsfuld spilletid i ligaen. Jeg antager derfor i denne gennemgang, at Knappe udelukkende er med i konkurrencen om Broncos’ right tackle position, da det virker usandsynligt, at et hold vil prøve at lære Knappe evt. at spille på venstre side af formationen, og dermed sænke hans udvikling yderligere. Den projekterede starter på right tackle for Broncos er lige nu Jared Veldheer. Veldheer er en spiller, der egentlig fysisk på mange måder godt kan minde lidt om Knappe. Tidligere i sin karriere spillede han virkelig fornuftig football for Oakland Raiders, inden han tog til Arizona Cardinals, hvor han skrev under på en stor kontrakt. Hans karriere har dog været plaget af skader, der lader til at have kostet ham en del spillemæssig kvalitet. Billy Turner, Carson Wentz’ blindside protector i college, er en 26-årig swing OG/OT, der har den fordel, at han har stor positionel fleksibilitet. Turner har noget startererfaring, men har store tekniske problemer ift. koordination af fødder og hænder, samt efter min mening også en mangel på core strength. Den sidste store trussel til Knappes rosterspot er Bills’ tidligere 2nd round pick, Cyrus Kouandjio. Kouandjio, en tidligere Alabama lineman, er endnu en spiller, der har playing experience fra ligaen, hvor han for Bills har startet. Knappe kæmper derfor mod mere etablerede spillere i sin jagt på det svært opnåelige rosterspot. Som unit rangerer Broncos’ OL som #22 i vores rosteranalyse (som I snart vil kunne læse nærmere om), så Knappe er trods alt endt på et af de mange hold, der desperat mangler noget kvalitet i denne position group.

Så lad os kaste os ud i at kigge på, hvordan Andreas Knappe indtil videre har klaret sig i denne preseason. I denne gennemgang har jeg valgt udvalgt en række snaps, som jeg mener, viser enten positive eller negative tendenser i Knappes spil. Endvidere har jeg for overskuelighedens skyld valgt at dele analysen op i hhv. pass pro og run blocking. I mangel på all-22 coaches tape, som trods alt gør offensive line analyse noget lettere, må vi desværre nøjes med regulært TV-broadcast tape her i preseason.

 

Pass protection
Pass pro is king! I det moderne NFL er der efterhånden ingen tvivl om, at det vigtigste for ethvert hold er, at de kan kaste bolden med success. Derfor er det selvfølgelig altafgørende, at et hold er i stand til at beskytte deres quarterback. Denver Broncos har i år hentet Case Keenum til byen, efter han sidste år spillede en overraskende god sæson i relief for en skadet Sam Bradford i Minnesota. Keenum var i stand til at være med til at føre holdet til NFC Championship, hvor de som bekendt faldt til Eagles. Knappes primære opgave bliver derfor, hvis han nogensinde skulle komme på banen, at beskytte Keenum’s right side. Knappe liner i alle videoer i dette breakdown op som Broncos’ right tackle og bærer jerseynummer 73.

 

Footwork
Offensive line play er, som alle andre positioner i football, først og fremmest et resultat af footwork. Det er i hvert fald min mening. Stærkt footwork skaber fundamentet for resten af spillet, og sætter spillere i den nødvendige position til at resten af deres skill-set bliver aktuelt, som fx hands technique, leverage eller lignende. Knappe’s footwork er utroligt hit and miss. I følgende eksempel ser vi, at Knappe kommer godt af snappet. Dette tillader ham at spejle modstanderen meget fornuftigt. Resultatet af spillet er altså positivt. Samtidig viser dette play dog også en af Knappes største mangler, rent teknisk. Jeg så nemlig gerne, at Knappe arbejdede med et meget mere effektivt kick slide. I stedet opererer Knappe med et slags sidestep, som tillader ham hele tiden at holde sig square på den direkte modstander. Knappe er en stor spiller, som besidder rigtig fornuftig power i både upper- og lower body, og derfor kan denne teknik langt hen ad vejen fungere for ham.

Tendensen fortsætter i klippet herunder, hvor man igen ser, at Knappe ikke arbejder med et kick slide, hvilket får ham i problemer mod Vikings’ lovende backup-passrusher, Stephen Weatherly. Da Knappe ikke sparker foden bagud, ender han med at blive fanget med et smalt fundament, da fødderne er samlet, idet Weatherly initierer kontakt med sit bullrush. Med et bredere fundament ville Knappe ikke blot have været sværere at bullrushe, da hans fødder ville være mere solidt plantet i jorden. Hans leverage ville endvidere også være bedre, da hans krop med et bredere fundament ville være tættere på jorden. Det ville have gjort det sværere for Weatherly at komme under Knappes pads, og Knappe kunne potentielt have stallet Weatherly.

Herunder gør det samme problem sig igen gældende, men et nyt problem, affødt af manglen på et kick slide, bliver åbenlyst. Da Knappe ikke kick slider, bliver han nødt til meget tidligt i processen at begynde at vende sig mod sin modstander for at holde sig square, og dermed kunne kontrollere modstanderen med hænderne. Dette betyder dog flere ting: For det første, så åbner Knappe sig op for en række inside moves, samt et hump move, fordi han simpelthen ender i en situation, hvor han ikke igen hurtigt kan dreje kroppen mod indersiden, hvis Weatherly laver et countermove. For det andet, så får Knappe ikke nær den nødvendige bredde på sit pass set, fordi han med det samme drejer overkroppen for at holde sig square på modstanderen. Weatherly drager da også fordel af Knappes mangel på kvalitetsfootwork, og slipper let forbi med et double hand swipe.

Selvom resultatet ikke er 100% optimalt på klippet herunder, så er processen langt bedre! Knappe viser her et markant bedre (dog stadig ikke perfekt) kick slide. Dette betyder, at der denne gang bliver etableret meget bedre bredde i hans pass set. Det tvinger modstanderen til at fake et inside move, der næsten får has på Knappe. Knappe tøver i et split sekund, hvilket lukker hans modstander ind i kampen om ydersiden igen. Knappes mangel på leverage betyder i denne situation, at han ikke er i stand til at skifte vægt så hurtigt, som han bør.

Overall er Knappes footwork langtfra den nødvendige NFL-standard. Knappes pass sets afspejler at han har spillet i et collegesystem, og manglen på et kvalitets kick slide er pt. noget, der virkelig holder hans spil tilbage. Knappe er som nævnt 27 år gammel nu, så hvorvidt han er i stand til at få forbedret den del af sit spil, mens han stadig har chancen i NFL, bliver meget spændende at følge. Herunder har jeg indsat en video, der illustrerer, hvorfor jeg mener, der er problemer med Knappes footwork.

Leverage
Et af de andre virkelig vigtige traits for footballspillere på enhver position er leverage. ‘Low man wins’ er en frase, man hører mange gange gennem en footballsæson, og det er ikke løgn. Knappes størrelse er på én og samme tid hans største attribut og hans værste fjende. Er man så lang, som Knappe er, så skal man bare endnu lavere for at komme under modstanderens pads. Nedenstående video illustrerer Knappes leverageproblemer, som både er et resultat af hans længde, men også et resultat af, at han er en stor, tung spiller, der kompenserer for mangel på foot quickness ved at rejse sig højere op for hurtigere at kunne dække mere afstand. Det betyder dog i dette tilfælde, at Chicago Bears’ rookie rush linebacker, Kylie Fitts, får muligheden for at komme under Knappes pads og trykke ham tilbage i lommen, hvilket giver en mere direkte vej mod quarterbacken. Resultatet af dette spil er udmærket, men processen efterlader en følelse af, at en passrusher af større kvalitet for alvor ville have udstillet Knappe på dette spil.

På spillet herunder ser man et lignende problem. Knappe stiller sig næsten øjeblikkeligt op i sit pass set. Det betyder, at det er relativt simpelt for Vikings’ UDFA-rookie ud af Vanderbilt, Jonathan Wynn, at komme under armhulen på Knappe. Knappe er i øvrigt på dette spil alt for passiv ift. at initiere kontakt med hænderne, og lader Wynn kontrollere situationen fuldstændig. Det, kombineret med hans leverageproblem, fører til et sack på Chad Kelly.

Herunder ses et stilbillede af Knappe tidligt i pass settet, hvor han har stort set fuldstændig udstrakte ben, og på trods af, at det er et outside rush, ikke benytter sig af et kick slide overhovedet. Dette skaber dårlig balance, dårlig leverage, og stiller ham i en dårlig position ift. et evt. inside counter move.

 

Hands technique
En af de andre store udfordringer for Knappe er hans mangel på hands technique, som vi allerede har set også gjorde sig gældende på spillet ovenfor. Knappe har fantastisk upper body power, og når han endelig får hænderne på en modstander, og får positioneret sig rigtigt, så har han nok grip power og core strength til at overkomme en del af sine tekniske mangler. Herunder får Knappe tidligt i spillet hænderne på Wynn og venter ikke på, at Wynn initierer kontakten. Knappe etablerer inside position med hænderne og er i stand til nogenlunde at holde Wynn under kontrol gennem snappet. Personligt havde jeg foretrukket, at han i denne situation trækker modstanderen helt tæt til sig, når han har fået fat i hans breast plate, men overall er det snaps som disse, der giver én håb ift. hvorvidt Knappe kan spille med på dette niveau. Det er hér Knappe kan udnytte sin størrelse og rå power.

Som det gør sig gældende med næsten alt i Knappes spil, så er hans hands technique dog meget hit and miss. På nedenstående spil, en goal-line situation, får spillerne mulighed for at skabe noget push. På spillet skal der ikke kick slides, men derimod får Knappe muligheden for at vise den del af hans spil frem, jeg tænker er mest interessant – at vælte fremover og skubbe modstanderen baglæns. Knappe releaser fint til 2nd level, men jeg ville på dette spil have foretrukket, at havde taget fat og drevet Brett Taylor endnu længere baglæns idet han fik hænderne på Taylors breat plate. Måske endda dette spil kunne have været et pancake?

Power
Knappe er stor, selv når det kommer til NFL-standard. Det er dét, der oprindeligt landede ham et scholarship hos UCONN, og der er ingen tvivl om, at det også hovedsageligt er det, der har fanget opmærksomhed hos diverse scouts. Med den størrelse kommer også en naturlig rå power, og det har Knappe helt sikkert. På nedenstående spil liner han op mod Bears’ 5th round pick ud af Delaware, Bilal Nichols. Nichols er en 6’4 300+ tung defensive lineman, og altså en helt anden type opgave end fx Stephen Weatherly, Jonathan Wynn eller Kylie Fitts. Nichols bringer markant mere power til banen, end nogle af de tre spillere, og Knappe er i stand til relativt enkelt at kontrollere Nichols. Læg i øvrigt mærke til, at Knappe flere gange undervejs kæmper for at etablere inside hands position, hvilket er kritisk ift. at kontrollere sin modstander. Det er lige præcis denne slags snaps, vi gerne vil se mere af!

PANCAKE!! Tashawn Bower og Jalyn Homes stunter, og Knappe læser det rigtig fornuftigt. Knappe river derefter Holmes, en 6’4 283lb tung defensive end, som Vikings forsøger at omskole til 3-technique, direkte i jorden og tager ham med det samme ud af spillet.

Run blocking
Knappes preseason run blocking sample size er meget lille. Når Knappe har været på banen, har Broncos været bagud og har derfor kastet bolden langt mere, end de har løbet den. Jeg har derfor udvalgt blot tre run blocking snaps. Disse snaps er dog ekstra interessante, da jeg tænker, at Knappe med sin størrelse bør vinde en del på run blocking snaps, når han kan få lov at blæse af bolden, og arbejde fremad i stedet for bagud. Nedenstående spil er da også præcis, hvad jeg gerne vil se af Knappe! Når man snakker offensive lineman leverage, snakker man gerne om tre leverage points. Body leverage, hands leverage og point of attack leverage. Det står igen lysende klart, at Knappe mangler body leverage i stor grad. Til gengæld formår han at etablere rigtig god hands leverage på dette spil, igen mod Bilal Nichols. Kombinationen af hans rå power og hands leverage gør, at Bilal Nichols ikke har en chance på dette spil. Måske det bedste snap, jeg har set fra Knappe i denne preseason!

Run blocking handler om meget mere end at komme hurtigt af bolden, etablere leverage og arbejde med hænderne. Det handler i høj grad også om positionering af kroppen ift. din modstander og hvor spillet går henad. I nedenstående spil viser Knappe først og fremmest en forståelse af spillets design, da han med det samme, da snappet lyder, begynder at etablere inside position. Nogle af de bedste run blockers i NFL vinder oftere med positionering, end de vinder med rå power. Derfor er det også et lovende tegn fra danskeren, at han udviser evnen til at lukke bagsiden af et running play ned, og forhindre modstanderen i at indhente running backen bagfra.

Overall ser jeg en meget blandet pose bolcher, når jeg gennemgår Knappes preseason. Der er ingen tvivl om at han er velsignet med en sjælden kombination af størrelse og atletiske egenskaber. Når det er sagt, så har Knappe langt endnu, når det kommer til det tekniske aspekt af dét at spille football. Leverageproblemer, manglen på et godt kick slide og til tider manglende foot quickness betyder, at Knappe især skal vinde på sin længde og power. Derfor er det selvfølgelig også problematisk, at han for tiden er ude med en hjernerystelse og potentielt ikke får muligheden for at vise sig frem i resten af preseason. Knappe har ikke blot brug for alle de live game snaps, han kan få, for træningens skyld, men også for at kunne fremvise tape til resten af ligaen, hvis muligheden for et rosterspot ikke viser sig at være der hos Broncos. Jeg vurderer Knappes chancer for at ende på Broncos’ 53-man roster som ret små. Knappe er dog umiddelbart en practice squad-kandidat, hvad end det er hos Broncos, eller ej. Alderen begynder dog allerede at trykke, og jeg er bange for, at hans muligheder så småt forsvinder.

Hvad tænker i om Knappes præstation i denne preseason? Tror I han finder en plads i ligaen? Hvis I derudover har tanker om Knappes spil, så vil vil meget gerne høre dem. Lad os høre i kommentarerne eller smid os en besked på @HuddleUpDK

 1,658 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top