You are here
Home > Blogs >

FANPERSPEKTIV: HVAD SKER DER FOR MIAMI DOLPHINS?

Denne blog er skrevet af Rune M. Andersen, der er fan af Miami Dolphins og medlem af vores fanpanel. Find ham på @RuneMA8 på Twitter.

Adam Gase coachede sin første sæsson i Miami Dolphins i 2016 og fik en “genius coach”-drømmestart med 10 sejre og playoffs, på trods af at holdet tillod flere point, end de scorede. I 2017 kom det forventede tilbagefald til 6 sejre, der bedre afspejler holdets talent. Holdet rangerede nær bunden på både angreb og forsvar, herunder bl.a. #27 i Football Outsiders’ DVOA og #29 i turnover differential. Til gengæld vandt jeg en “Smoking” Jay Cutler Dolphins-trøje i en fantasy liga (not-so-humble-brag). Gase er tilbage på sidelinjen, og holdet har smidt de angiveligt brodne kar på porten. Navne som Jarvis Landry, Ndamukong Suh, Mike Pouncey, Jay Ajayi, og seneste Miami TE-kadaver, Julius Thomas, er alle handlet eller fritstillet. Jeg kigger frem mod 2018-sæssonen med den blanding af skepsis og underspillet håb, som kendetegner fans af dårligt bestyrede hold.

Fem spørgsmål til 2018-sæsonen:

1. Kommer Miami til at fortryde ikke at sikre bedre QB talent og competition bag Ryan Tannehill?

Ryan Tannehill har aldrig skulle kæmpe for sit job som starter og fred være med det. Han var højt draft valg i 2012, så det er business as usual i NFL. At han aldrig har haft nogen til at true ham, hvis han skulle spille dårligt, er til gengæld en joke! Career backup Matt Moore var indtil sidste år fast reserve, og han er nu blevet erstattet af castoff-trioen Brock Osweiler, David Fales og Bryce Petty. Get psyched! Miami burde have smidt et midtrundevalg efter en projekt-QB a la Mason Rudolph, som de kunne have valgt i 3. runde i år. Det er usandsynligt, at Tannehill nogensinde får sin ofte-spåede breakout sæsson, og selv hvis det skulle ske, vil det nok være en outlier-sæsson, som vi har set fra Josh McCown, Ryan Fitzpatrick og Alex Smith de seneste år. Tannehill er fin og gennemsnitlig, intet i vejen med det, men vi ved, hvad han er, og det er på tide at køre en potentiel efterfølger i stilling.

 

2. Hvilken stjernespiller skiller Dolphins sig af med efter (eller i løbet af) 2018?

Det er efterhånden en tradition, at når en homegrown Dolphin har et breakout, så ryger han hurtigt videre til et andet hold. Bare de seneste år har det været Olivier Vernon, Jarvis Landry, Jay Ajayi, Lamar Miller og Charles Clay. Ok, ikke alle har set lige gode ud på deres næste hold – men de var altså store profiler på Dolphins, hvor sørgeligt det end måtte virke. Holdet er elendige til selv-scouting og lader alt for ofte talenter nå tæt på free agency, hvor deres horrible cap management gør dem umulige at holde fast på. Hvis fans af andre hold ikke forstår, hvorfor det kan være klogt at holde igen i free agency, så skal de bare kigge på the Miami Fucking Dolphins. Anyways, Cameron Wake er for gammel, og Reshad Jones er for dyr, så mit gæt er, at enten RT Ja’Wuan James eller DT Jordan Phillips har en strålende sæson og spiller for et nyt hold i 2019.

 

3. Kommer Dolphins guard-situation igen til at volde problemer?

Dolphins har haft problemer med deres guards i hele Tannehill-æraen (for ikke at nævne Jonathan Martin/Richie Incognito-skandalen, holdets left tackle med en bongmaske eller en coke-sniffende O-line coach). Ingen af mid-round-valgene John Jerry, Dallas Thomas, Billy Turner og Jamil Douglas har ramt, hvilket har været en katastrofe at kombinere med Tannehills formidable evne til at tage sacks. Miami har hentet 32-årige Josh Sitton ind på LG, men på modsatte side har vi just-a-guy RG Jesse Davis, og C Daniel Kilgore er ny og kostede swap af fire pladser i 7. runde. Miamis indvendige O-line bliver som en vindebro i eventyrfilm, hvor nogen har kappet rebet, og horderne stormer ind på borgen.

 

4. Hvilken del af holdet overrasker positivt?

Forsvaret. Det kan næsten ikke blive værre end sidste år, og star player Ndamukong Suh er smuttet til L.A., men der er også grund til optimisme. D-line er bemandet af aldrende veteraner, men linebackers og secondary er primært bemandet af yngre spillere med potentiale for betydelig forbedring. Andenrundevalg LB Raekwon McMillan, der missede hele 2017 med en korsbåndsskade, er klar til at bidrage, og førsterundevalg slotcorner Minkah Fitzpatrick er en potentiel stud. Førsterundevalg fra sidste år, EDGE-rusher Charles Harris, der går ind sin anden sæsson, er også blandt de unge spillere, som DolFans håber på slår igennem. Miami gav bolden væk 14 gange flere end de snuppede den, og holdet blot kan vende tilbage til deres vanlige niveau på omkring nul, kan forsvaret springe fra bund til middel.

 

5. Hvad kan vi forvente af kampprogrammet?

Miamis division, AFC East, møder i 2018 AFC South og NFC North, og Dolphins møder de andre 3.-plads hold i AFC, Oakland og Cincinatti. Packers og Vikings (begge ude) er en tur forbi skafottet, og AFC South divisionen er på papiret stærkere, end den nogensinde har været – så det er den nok ikke, når det kommer til stykket. Men ironisk nok er Dolphins’ egen division nu den dørmåtte, som AFC South længe har været, og den opløftende del af programmet skal findes i, at Miami møder både Jets og Bills to gange. Warren Sharp (sharpfootballstats.com) har Miami med det 6. nemmeste ‘strength of schedule’ baseret på Vegas odds (op fra nr. 9, da odds-linjer åbnede i maj).

 

Hvad ender det med?

Miami spås til 6.5 wins i de fleste betsites’ over/under-linjer. Bedste scenarie er gentagelse af 2016 (eller som Bills i 2017) med wild card-plads i svag AFC og hurtig exit mod 3. seed. Værste scenarie er 2007 om igen, hvor bunden falder ud – men så har vi i det mindste et højt draftvalg og kan forhåbentlig vælge en “Matt Ryan” denne gang.

Spådom: UNDER 6.5 wins.

Antal sejre i 2018: 5 (nok til andenplads i AFC East).

 

Har du også lyst til at bidrage med blogs eller andet om netop dit hold, så kontakt os på Twitter @HuddleUpDK eller på mailadressen huddleupdk@gmail.com. Her kan du også blive en fast del af fanpanelet, der kan kommunikere og diskutere i et lukket forum og nemt byde ind med spørgsmål, idéer og ny footballviden.

 

 

 1,544 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top