You are here
Home > Blogs >

Derfor er Sashi Brown den vigtigste person i Clevelands turnaround

Browns kan være på vej til en mere stabil fremtid. Foto: Wikimedia

Nogle af de største kunstnere igennem tiden blev ikke anerkendt i deres samtid. Claude Monet var en fantastisk maler, men var slet ikke ligeså anerkendt for Åkanderne, som han senere er blevet. Det samme med Vincent Van Gogh og Stjernenatten. Måder at skrive på blev først kaldt Kafkask efter Franz Kafkas død. Der er mange eksempler på forsinket værdsættelse. Sashi Brown er ikke død, men vi skal værdsætte hans værk, selv efter fyringen.

Sashi Brown blev ansat af Cleveland Browns i januar 2016. Holdet havde i evigheder været i rebuild-mode, og han var blevet hentet ind til at være den næste til at forsøge sig med et rebuild. Håbet var, at han, i modsætning til de tidligere ansatte i hans position, ville få mere tid til at bevise sit værd af holdets utålmodige ejer, Jimmy Haslam. Denne gang skulle det være anderledes. Paul DePodesta blev hentet ind sammen med, og Moneyball-frasen var dermed flyttet over i football.

Sashi Brown nåede kun at have to off-seasons, inden han blev fyret i slutningen af 2017-sæsonen. I de to off-seasons fik han samlet bunkevis af picks op. I Sashi Browns første draft i 2016 valgte Cleveland Browns 14 gange. Mange af de spillere spillede en del i 2017, som fx Emmanuel Ogbah, Carl Nassib, Joe Schobert og flere andre. I 2017-draften valgte Browns tre gange i første runde og fik dermed nogle meget talentfulde unge spillere ind på holdet; deriblandt Myles Garrett, som der var konsensus om var den bedste spiller i draften. Men de fik samtidig tradet en del, så de fik endnu mere ammunition til 2018-draften. Det var tydeligt, at der skulle ske noget vildt for Browns i 2018.

Nu er vi så i 2018, og Browns står med den højeste draftkapital nogensinde, ifølge Warren Sharp.

Men hvad mangler Browns roster? Det er ikke unge spillere, det mangler. De har så mange unge talenter, at de kan fodre svin med dem. Næh, det mangler etablerede spillere. Veteraner. Fanebærere. Det er ikke nok, at man har Joe Thomas. Der er brug for veteraner til at hjælpe de unge spillere med at præstere. De unge har brug for ledere; gennemtrængende skikkelser i omklædningsrummet.

Med al den ammunition som Sashi Brown nåede at skaffe igennem hans tid i Cleveland, er hans afløser gået i arbejdstøjet. John Dorsey har hentet den type spillere ind, som ikke var på Clevelands roster i forvejen. En bevist starter-level quarterback i Tyrod Taylor, som de fik for det første valg i tredje runde. En af de bedste slot receivers i ligaen, Jarvis Landry, blev hentet ind for et fjerde- og et syvenderundevalg. Forsvaret manglede også en veteran, og der hentede de Damarious Randall ind fra Green Bay og sendte sidste års quarterbackvalg i draften, DeShone Kizer, til Wisconsin.

Sashi Brown kommer ikke til at blive anerkendt i høj nok grad for den opbygning af Browns’ roster, der er i gang. Det er jo John Dorsey, der er general manager nu, og dermed ham, der henter spillerne ind, men intet af dette havde været mulig uden Sashi Brown.

Jeg siger ikke, at det var den forkerte beslutning at fyre Sashi Brown. Det er lidt en ’på den ene side, men på den anden side’-sag for mig. Måske stolede man ikke på Sashi Browns evne til at vurdere spillere, og derfor hentede man John Dorsey ind, og det er fair. Men hvis der var én ting, som Sashi Brown kunne finde ud af, så var det at trade og føre sin vision ud i livet.

Jeg har set mange holdninger til de trades, som Browns har ført ud i livet i denne off-season. Holdningerne spænder fra: ”Hvorfor betaler de picks for marginale forbedringer?” til ”Det her hold begynder sgu at ligne noget”, og jeg hælder nok mest til den sidste. Jeg er med på, at hverken Tyrod Taylor eller Jarvis Landry er franchise-ændrende spillere på den måde. Men det er veteraner. Noget som holdet har et meget begrænset antal af. Men de her trades løser også et andet problem.

Selv efter Browns har tradet sig til tre veteraner, så har de stadig $82 millioner i cap room, og under de nye regler under CBA’en skal man bruge 89% af cappen i de næste tre år. Og Browns har brug for nogle spillere, de kan betale.

Så Browns er på ingen måde færdige med at handle. Om det bliver via trades eller via Top Free Agent Signings eller begge er svært at vurdere, men med traden af Danny Shelton, er det ganske sandsynligt, at de vil gå efter en top free agent på 1-tech/3-tech. Derudover tror jeg også, at de kommer til at gå efter en top Cornerback (transition taggede Kyle Fuller eller måske Trumaine Johnson eller Malcolm Butler) og hvis de ikke har planer om at drafte Saquon Barkley kunne man godt se dem gå efter en spiller som Carlos Hyde.

Som jeg ser det, er det her første gang i LANG tid, at der er en klar retning i, hvad Browns laver. Og intet af det kunne være muligt uden Sashi Brown, der skaffede den kapital, der skulle til, for at kunne være aggressiv i draften, free agency og igennem trades. Det sidste penselstrøg er endnu ikke lagt, men når malingen er tør, tror jeg, at Sashi Brown vil blive husket som manden, der byggede fundamentet til et mere stabilt franchise i Cleveland, end de har haft i dette årtusinde.

Husk, at I kan støtte Huddleup.dk på https://huddleup.10er.dk/

 1,382 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top