You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Wild Card Sunday

Kl. 19.00:
Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars (3+)
Med hjælp fra Andy Dalton og Bengals kom Buffalo Bills med i AFCs slutspil på yderste mandat. Ovenpå en omtumlet sæson under Sean McDermott, hvor general manager Doug Whaley blev udskiftet henover sommeren, hvor Tyrod Taylors status på holdet har være et næsten konstant spørgsmålstegn – og bænkningen af ham midt i sæsonen kun highlightede problematikken – og hvor mange forud for sæsonen, efter trades af Sammy Watkins, Ronald Darby og Kavon Seymour – og in-season traden af Marcell Dareus – følte Bills havde indstillet sig på at tanke sæsonen, har Bills fået brudt NFLs længste slutspilstørke, og er med i det sjove selskab for første gang siden 1999.

Spillet har ikke altid været kønt, men Bills har formået at gøre det nødvendige, og det skal heller ikke underkendes. Efter tre nederlag på stribe midt i sæsonen, hvor løbeforsvaret var i ruiner ovenpå traden af Marell Dareus, sluttede Bills sæsonen 4-2 over de sidste seks kampe – begge nederlag til Patriots. Løbeforsvaret er blevet bedre, men lader stadig noget tilbage at ønske, men Bills står med et spændende secondary, hvor rookie Tre’Davious White har været én af ligaens bedste førsteårsspillere i denne sæson, mens safetyduoen Micah Hyde og Jordan Poyer har gjort fin figur.

Offensiven ventes at få LeSean McCoy med til denne kamp, men han vil næppe være på 100%, og det er en bét forud for et opgør mod et Jaguars-mandskab, hvis defensive svaghed er løbeforsvaret. Jaguars-defensiven har været forrygende sæsonen igennem, og især kasteforsvaret med ligaens bedste cornerbackduo Jalen Ramsey og A.J. Bouye, og en defensiv front med et skræmmende pass rush anført af Calais Campbell, skiller sig ud. Og det er kasteforsvaret, der giver anledning til bekymring på Bills’ vegne. Tyrod Taylor er en fin quarterback, men han er ikke en quarterback, der har for vane at forsøge de svære kast ind i tætte vinduer – hans receivers er i forvejen ikke spillere, der konstant skaber separation, men mod to stærke cover corners bliver det absolut ikke lettere – og hvis Taylor forsøger disse kast, er Jaguars måske dét hold i ligaen, der står bedst til at straffe dem. Kombineret med at McCoy formentlig spiller på under 100%, kan det blive et særdeles hårdt slutspilscomeback for Bills.

Håbet hænger dermed på forsvaret mod et Jaguars-angreb, hvor det ikke er til at vide hvilken udgave af Blake Bortles, der dukker op – hvis Bortles kan levere det spil han har gjort i enkelte kampe i løbet af sæsonen, og ikke mindst de første tre uger af december, bl.a. mod Seahawks, og samtidig får hjælp af løbeangrebet, anført af Leonard Fournette, ser Bills ud til at være chanceløse. Hvis Bortles derimod har én af de dage vi har set fra ham ofte i de seneste år, men også i løbet af denne sæson – bl.a. de seneste to kampe – har Bills et forsvar, der er godt nok til at kunne straffe det. Marqise Lee dog ventes tilbage for Jaguars, og det bør hjælpe kasteangrebets chancer for succes.

Jaguars’ forsvar er for mig den afgørende forskel på de to hold – Bills er ikke et dårligt hold, men deres offensiv matcher rigtig skidt op mod Jaguars-forsvaret, og selvom Bills’ defensiv er solid, og har anstændige chancer for at begrænse Jaguars’ offensiv, ser jeg dem ikke gøre nok til at kunne tage sejren, i hvad der meget vel kan blive en lavtscorende affære.

Buffalo Bills 10 @ 20 Jacksonville Jaguars

Kl. 22.40:
Carolina Panthers @ New Orleans Saints (3+)
Skal tredje gang være lykkes gang for Panthers? Efter to nederlag i to kampe mod Saints, kan de med en sejr vinde den vigtigste af sæsonens tre opgør mod divisionsrivalerne – og tilspille sig en kamp mod Vikings, som de er det eneste hold, der har slået siden Lions i Week 4.

Men inden da skal de altså forbi Saints, og det kan blive en særdeles svær opgave, hvis man tager møderne i den regulære sæson i betragtning. Dette opgør markerer 19. gang siden divisionsomlægningen i 2002, at to divisionsrivaler mødes i slutspillet – seks af de foregående gange har det ene hold vundet begge møder i den regulære sæson; det hold er 4-2 i slutspillet (3-1 når det er i Wild Card-runden holdene mødes).

Panthers’ nederlag hos Saints i Week 13 var deres eneste af slagsen i løbet af otte kampe, hvor de ovenpå en so-so 4-3-start spillede sig på 11-4 med muligheden for divisionstitlen forud for sidste runde, hvor de så faldt til Falcons. I mødet hos Saints var løbeangrebet med Mark Ingram og Alvin Kamara uhyre effektivt – duoen løb for 145 yards og tre touchdowns, og føjede yderligere 103 yards til i kastespillet. Skal Panthers tage sejren i aften, så skal de finde en måde at begrænse Saints’ produktion fra running back-positionen – uanset om det er på jorden eller i kastespillet. Dét i sig selv er dog ikke nok, og med Michael Thomas i glimrende form, er der endnu et stærkt våben i kastespillet at bekymre sig om – og med en quarterback i Drew Brees, der ofte finder sit bedste spil frem i slutspillet, er der rigelig med bekymringer for Panthers’ defensiv.

I det første indbyrdes møde i sæsonen noterede Saints-forsvaret tre inteceptions i én af Cam Newtons svageste præstationer (han havde også to fumbles, der dog ikke endte hos Saints) – da holdene mødtes i New Orleans var Newton noget bedre spillende, og i det store hele er den kamp nok mere retvisende for hvad vi kan tillade os at forvente af Panthers-angrebet i aftenens kamp; løbeangrebet var så småt kommet i gang (om end det blev holdt nogenlunde i skak af Saints-forsvaret), og Newton havde fået spillet sig varm.

Panthers har gjort det pænt i deres seneste slutspil – med deres Super Bowl-run i 2015 som højdepunktet – men det er også værd at bemærke, at de ikke har vundet en eneste slutspilskamp udenfor Charlotte under Ron Rivera (17-31 hos Seahawks, 10-24 i Super Bowl mod Broncos), mens de i 2014- og 2015-sæsonerne vandt tre kampe på hjemmebane. Saints har ikke tabt en slutspilskamp på hjemmebane under Sean Payton – de er 4-0 hjemme mod 1-4 ude og 1-0 på neutral bane – og vi skal 25 år tilbage i tiden for at finde deres seneste nederlag på hjemmebane i slutspillet (hvilket dog også vidner om at de ikke har været i slutspillet ret ofte).

Så relativt overlegne som Saints har været i de to møder med Panthers i år, er de svære at komme udenom som favoritter til opgøret. Kombineret med hjemmebanefordelen må jeg gå med dem, selvom jeg ikke vil udelukke at Panthers finder en måde at vende skuden på – måske inspireret af divisionsrivalerne Falcons’ sejr mod et stærkt angreb i nat. Panthers har forsvaret til på dagen at give hvem som helst problemer, og Newton og resten af angrebet kan også eksplodere når som helst.

Carolina Panthers 17 @ 24 New Orleans Saints

 1,370 total views,  2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top