You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 14

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Indianapolis Colts @ Buffalo Bills
Tyrod Taylor kæmper med en knæskade og det kan betide at Nathan Peterman får muligheden for at revanchere sin katastrofale første start med en hjemmekamp mod Colts’ elendige forsvar. Han får Kelvin Benjamin til rådighed efter den store receiver er blevet klar ovenpå den knæskade han pådrog sig i Week 11 (Petermans første start). Efter et par tætte nederlag blev Colts som ventet blæst af banen af Jaguars i sidste uge, men Bills virker mere overkommelige – ikke mindst hvis Peterman starter – og mens jeg ikke har den store tiltro til Colts, så kan jeg ikke bakke et hold med Peterman under center, før jeg ser ham vise sig værd at tro på.

Indianapolis Colts 19 @ 16 Buffalo Bills

Minnesota Vikings @ Carolina Panthers
Med Falcons’ sejr over Saints, er der atter åbnet helt op for spændingen i NFC South. Panthers har tre af de sidste fire kampe i sæsonen på hjemmebane, inden en sæsonafslutning i Atlana, hvor det ikke er utænkeligt at de to hold kan være ude i en kamp om én plads i slutspillet – de tre hjemmekampe er dog ikke walkovers med dette besøg af Vikings og et besøg af Packers (med Aaron Rodgers?) i næste uge. Vikings har vundet otte kampe på stribe og taget teten i NFC, med muligheden for hjemmebanefordel gennem slutspillet – frem mod en Super Bowl, der spilles på deres hjemmebane – men skal stadig have klaret sig igennem de næste fire kampe før det er sikret. En sejr i dette opgør vil sikre et sweep mod NFC South, og tre potentiellt slutspilsdeltagere, og trods udebane går jed med Vikings. Deres forsvar er det bedste i opgøret, og mens Panthers’ forsvar også er godt, har det haft sine problemer i løbet af sæsonen, og også deres offensiv har været ustabil. Kort sagt ser jeg simpelthen bare ikke pt. Panthers være helt så gode som deres record antyder. Dermed ikke sagt at de ikke kan tage sejren her – jeg afventer også stadig at Case Keenum kommer ned på jorden, og vi har set at Vikings’ forsvar på dagen kan udnyttes. Det kan blive Panthers der får det til at ske, men jeg tvivler.

Minnesota Vikings 20 @ 13 Carolina Panthers

Chicago Bears @ Cincinnati Bengals
Bengals’ sidste håb om slutspil blev effektivt knækket med nederlaget til Steelers – foruden et nederlag, blev det også til flere skader til nøglespillere, og holdet står stærkt svækket til dette opgør mod Bears. På hjemmebane er de dog stadig favoritter mod et Bears-hold, der bare ikke virker til at kunne finde måder at vinde på. Senest blev det til et snævert 14-15-nederlag til 49ers, og nu venter der så udekampe i tre af de sidste fire kampe – til gengæld er hjemmekampen mod Browns. Det kunne godt blive et grimt opgør, men jeg tror Dalton og Green kommer til at kunne gøre nok sammen til at sikre sejren for værterne.

Chicago Bears 13 @ 17 Cincinnati Bengals

Green Bay Packers @ Cleveland Browns
Hue Jackson har fået endnu en sæson, mens Sashi Brown er røget ud. Hvad det får af indflydelse på Browns i år – og i denne kamp – tør jeg ikke spå om. Faktum er dog, at holdet er fire nederlag fra at gå 0-16, og kun to af de sidste fire kampe ligner reelt gode muligheder for at hente sejren – denne kamp mod Packers og så Week 16 i Chicago. Jeg forventer stadig at Browns før eller siden finder en måde at vinde en kamp på, men det er vitterligt svært for mig at spå det. Packers lever fortsat i kampen om et wild card, og kan have Aaron Rodgers tilbage under center i næste uge – men de skal vinde her. Favoritværdigheden må tilfalde Packers, og jeg tror også de vinder – men jeg føler også at jeg før eller siden er nødt til at skyde på at Browns vinder en kamp (selvom jeg er kommet ganske ubesværet til min aktuelle 12-0-record på mine bud på Browns’ kampe i år), og mod et Packers-hold med defensive udfordringer, har Browns på hjemmebanen nok den bedste mulighed. Packers er kommet bedre i gang offensivt i de seneste uger, men måtte i overtid for at slå Bucs i søndags på hjemmebane, og kan Browns få sat Brett Hundley under pres, er der bestemt muligheder. Kan Josh Gordon gøre forskellen? Jeg vil ikke afvise det.

Green Bay Packers 17 @ 20 Cleveland Browns

San Francisco 49ers @ Houston Texans
49ers fik en sejr i Jimmy Garoppolos startdebut, og har en ikke helt dårlig mulighed for starte en stime af sejre når de gæster Texans. DeAndre Hopkins kan give et hvilket som helst hold problemer, men 49ers bør kunne overkomme det og tage en sejr. Kasteangrebet viste lidt liv i sejren over Bears, og mens man ikke skal komme helt op at ringe over en sejr hvor man ikke nåede i end zone, så vidner fem field goals dog om at 49ers fik flyttet bolden – og Texans’ forsvar er bestemt ikke skræmmende.

San Francisco 49ers 23 @ 13 Houston Texans

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs (TV3 Sport)
Ovenpå en 5-0-start så Chiefs ud til at kunne cruise mod slutspillet. Det dramatiske 30-31-nederlag til Raiders i Oakland i Week 7 var holdets andet på stribe, og highlightede de defensive udfordringer. Siden den efterfølgende sejr over Browns har Chiefs tabt fire på stribe – først var angrebet hårdt udfordret og da det endelig kom i gang igen i søndags, faldt forsvaret atter fra hinanden. Raiders åbnede 2-0 og tabte så fire på stribe inden den vigtige sejr over Chiefs fik holdet lidt i gang igen. Nu er begge 6-6 – og det samme er Chargers. AFC West er måske ikke køn, men den er tæt, og ét af disse hold vil altså som minimum dele føringen i divisionen med tre kampe tilbage (medmindre de spiller uafgjort og Chargers vinder, but let’s not go there). Raiders’ form er bedre end Chiefs’, og gæsterne får Michael Crabtree tilbage fra karantæne, mens Amari Cooper fortsat er tvivlsom – men Raiders-forsvaret bør, ligesom sidst, få problemer mod Chiefs’ angreb. Spørgsmålet er så om Raiders igen kan gøre nok offensivt. Det er muligt, men jeg går med værterne.

Oakland Raiders 24 @ 30 Kansas City Chiefs

Detroit Lions @ Tampa Bay Buccaneers
Matthew Stafford er tvivlsom, og det kan meget vel være hans (manglende) tilstedeværelse, der bliver afgørende for udfaldet af denne kamp. Bucs er aldeles uimponerende, mens Lions er ustabile, men næppe har meget at bidrage med, hvis Jake Rudock er under center. Stafford har ikke misset en kamp siden 2010-sæsonen, så jeg gætter på at han i sidste ende spiller. Men på hvilket niveau bliver det med en skadet højre hånd? Spiller han, må han kunne gøre nok til at udnytte Bucs’ svage kasteforsvar, så jeg går med gæsterne.

Detroit Lions 20 @ 10 Tampa Bay Buccaneers

Dallas Cowboys @ New York Giants
Eli Manning er tilbage under center, mens Steve Spagnuolo står med ansvaret på sidelinjen. Kan ændringerne give Giants det boost, der er nødvendigt for at lukke sæsonen af på hæderlig vis. Giants var det eneste hold, der sidste år var i stand til (to gange endda) at få skovlen under Cowboys i den regulære sæson, og mens de i år ikke har været i stand til at ramme niveauet fra sidste sæson, spiller Cowboys heller ikke just på samme niveau. Motivation kan betyde meget i et opgør som dette, og med Cowboys’ rolle i kampen om slutspilspladser effektivt udspillet – to sejre fra et wild card med fire kampe tilbage – kan det åbne op for Giants. Cowboys vandt mødet i Week 1 problemfrit med 19-3, og jeg vil bestemt ikke afvise at Giants går ud og leverer en svag indsats, så de kan blive blæst af banen. Fornemmelsen siger at Giants har en rimelig mulighed for at levere overraskelsen, så mens Cowboys er favoritter, går jeg med værterne.

Dallas Cowboys 20 @ 23 New York Giants

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Tennessee Titans @ Arizona Cardinals
Ovenpå sejren over Jaguars, kom Cardinals ned på jorden med nederlaget til Rams i sidste uge. Nu tager de så imod et Titans-hold, der er i hård kamp med Jaguars om AFC South-titlen – Titans’ spil lader uge efter uge meget tilbage at ønske, men de har indtil nu haft marginalerne med sig, og mens Cardinals har hjemmebanefordelen, så går jeg alligevel med Titans, der virker en smule skarpere. Gæsterne er 6-1 i de seneste syv kampe, og vinder for tiden de kampe de bør vinde – dette er en af dem. Cardinals-angrebet kan nok godt volde lidt problemer, men værterne er uden Adrian Peterson, og det er immervæk stadig Blaine Gabbert der er under center.

Tennessee Titans 27 @ 17 Arizona Cardinals

New York Jets @ Denver Broncos
Broncos har tabt otte på stribe siden de gik på friuge 3-1. Jets er 2-5 siden deres 3-2-start, men har vist mere liv i flere af deres nederlag end Broncos reelt set har gjort på noget tidspunkt i løbet af deres stime af tabte kampe (kun to af de otte nederlag har været indenfor én scoring). Jets har tre udekampe i vente i de sidste fire kampe, herunder besøg hos Saints og Patriots, og Chargers kommer på besøg juleaften, så på papiret er dette den sidste gode chance for at hente en sejr for Todd Bowles’ mandskab, der står som én af sæsonens mest positive overraskelser, selv hvis de skulle tabe ud og slutte 5-11. Broncos’ freefall kan meget vel slutte her, men jeg har ikke set noget fra dem, der skulle berettige at jeg skulle bakke Siemian og co., så Jets it is.

New York Jets 31 @ 20 Denver Broncos

Washington Redskins @ Los Angeles Chargers
Fra 0-4 til delt føring i AFC West på 6-6 – Chargers har ramt formen på det rette tidspunkt, og har et ikke helt uoverkommeligt program resten af vejen. Det er dermed ikke utænkeligt, at Chargers bliver det første hold i 25 år – siden 1992-Chargers – til at nå slutspillet efter at være startet 0-4. Redskins smed effektivt sit sidste håb for slutspil med nederlaget til Cowboys i sidste uge, og mens de har haft ekstra forberedelsestid til denne kamp, skal de på tværs af landet til et møde med et formstærkt hold. Jeg vil ikke afvise at Redskins – uden noget på spil – kan volde problemer, men jeg går med Chargers, der virker for godt kørende på begge sider af bolden i øjeblikket.

Washington Redskins 17 @ 30 Los Angeles Chargers

Kl. 22.25:
Seattle Seahawks @ Jacksonville Jaguars
Uden sammenligning den af ugens kampe jeg har sværest ved at gøre mig klog på. Jaguars har forsvaret til at volde alle hold problemer – ikke mindst et Seahawks-angreb, der ikke har noget godt løbeangreb og kæmper med at beskytte Russell Wilson – og de har angrebet til på dagen at give alle hold problemer, afhængigt af hvilken udgave af Blake Bortles, der møder op, og om Leonard Fournette rammer dagen. På hjemmebane er Jaguars små favoritter, men selvom jeg ikke kan komme udenom dét faktum, kan jeg heller ikke slippe fornemmelsen af at Seahawks er et hold, der bare ved hvordan man finder måder at vinde på, når man står med ryggen mod muren. Så skidt står det måske ikke til for Seahawks her og nu, men de kan ikke tåle mange nederlag i den sidste del af sæsonen. Næste uge byder på det vigtige opgør mod Rams, der kan være med til at afgøre divisionen, men jeg ser ikke den kamp blive en distraktion – dertil er Seahawks for godt coachet og for afhængige af at tage det én kamp af gangen i øjeblikket. Jeg kan ikke gå imod Russell Wilson som han spiller i øjeblikket – heller ikke selvom logikken siger at Jaguars har bedst chance for at tage sejren.

Seattle Seahawks 24 @ 20 Jacksonville Jaguars

Philadelphia Eagles @ Los Angeles Rams (3+)
Med nederlaget i Seattle faldt Eagles til andenseedningen I NFC, mens Rams holdt fast i føringen i NFC West, og tredjeseedningen, med sejren hos Cardinals. Nu venter to vigtige uger for Sean McVays mandskab med først dette opgør og så et besøg hos Seahawks. Rams kom ikke optimalt fra start på hjemmebane i år, med tidlige nederlag til Redskins og Seahawks, men har siden vundet tre i træk foran hjemmepublikummet – et par storsejre over Cardinals og Texans og så sejren over Saints for to uger siden. Den sejr satte en stopper for ét holds stime af sejre, og nu skal de så op mod et Eagles-hold, der fik sin stime af sejre stoppet i sidste uge, og har sin anden kamp i træk på vestkysten. Jared Goff har kæmpet en smule mod nogle af de bedste hold han har stået overfor, og nu står Rams-angrebet overfor ét af ligaens bedste løbeforsvar – det kan lægge noget ekstra pres på Goff, hvis Eagles får holdt Todd Gurley i skak. Spørgsmålet er så hvad Eagles’ angreb selv kan præstere mod et velspillende Rams-forsvar. Rams har kæmpet mod løbet, og det kan åbne op for Eagles-angrebet og tage noget af presset af Carson Wentz – omvendt har Rams et stærkt kasteforsvar, og det kan være med til at gøre en forskel. På papiret endnu en tæt kamp, og mere eller mindre et coinflip – fornemmelsen siger dog at hjemmeholdet tager den.

Philadelphia Eagles 16 @ 17 Los Angeles Rams

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers (3+)
Vi skal ikke langt tilbage for at finde et tidspunkt, hvor dette matchup, på dette tidspunkt i sæsonen, lignede en relativt ligegyldig affære. Ravens kæmpede sig afsted gennem sæsonen med et mere eller mindre ubrugeligt kasteangreb, og mens Steelers’ spil heller ikke var overbevisende, vandt de kamp efter kamp. Nu har Ravens så småt fundet formen, og Steelers går ind til denne kamp ovenpå et hårdt opgør mod Bengals, der har kostet JuJu Smith-Schuster en karantæne. Ravens må dog klare sig uden skadede Jimmy Smith i deres secondary, og spørgsmålet er om fraværet af JuJu eller Smith rammer hårdest. Måske det i bund og grund er ligegyldigt, for historikken taler for tætte opgør når disse hold mødes, uagtet records, form og skader. Steelers har vundet to på stribe – 26-9 i Baltimore tidligere på året – men de fire møder inden da var alle afgjort indenfor én scoring. I Pittsburgh vandt Steelers sidste år 31-27 på et touchdown af Antonio Brown med mindre end ti sekunder tilbage, og inden da havde Ravens vundet tre på stribe og fem af de seneste seks. Steelers har måttet kæmpet for sine to seneste sejre, og har vundet tre af fire kampe siden friugen på et field goal i sidste sekud (Colts, Packers og Bengals). Ravens har hentet tre sejre på stribe siden deres friuge og har i det store hele været mere overbevisende i de sejre end Steelers i deres (Titans-kampen undtaget). På hjemmebane er Steelers favoritter, men Ravens skal absolut ikke dømmes ude her – kampens vigtighed for Steelers understreges også af, at hvis de taber denne kamp, og Patriots vinder over Dolphins mandag nat, så vil Patriots kunne sikre sig hjemmebanefordel gennem slutspillet med en sejr i Pittsburgh i næste uge. Steelers kan reelt set ikke tåle at tabe, men jeg spår det alligevel til at ske, favoritværdigheden til trods.

Baltimore Ravens 20 @ 17 Pittsburgh Steelers

Monday Night Football – kl. 2.30:
New England Patriots @ Miami Dolphins (TV3 Sport)
Intet sted har Patriots lidt flere nederlag i de seneste år, end i Miami. Tre af de seneste fire ture til Miami er endt med en Dolphins-sejr – Patriots vandt dog besøget sidste år, og umiddelbart er det svært at se Dolphins tage sejren denne gang. De hentede ganske vist en storsejr mod Broncos i sidste uge, men Patriots er en helt anden udfordring. Chris Hogan ser ud til at gøre comeback, og mens Rob Gronkowski afsoner sin ene (alt for korte) spilledags karantæne, bør gæsterne være bedre i alle faser af spillet. Steelers-kampen i næste uge, på en kort uge, kan måske være en lille distraktion, men det vil ligne Patriots dårligt at lade den slags spille ind.

New England Patriots 31 @ 10 Miami Dolphins

 1,173 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top