You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt, Week 14: New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

Thursday Night Football – kl. 2.25:
New Orleans Saints @ Atlanta Falcons (3+)
Få runder har på forhånd set bedre ud end 14. spillerunde, hvor vi også har nogle på papiret forrygende Primetime-kampe i vente (lige indtil på mandag). Og det hele starter med ét af de bedste opgør. Fire kampe resterer i sæsonen, og Falcons mangler fire kampe i divisionen, herunder to mod Saints , der selv mangler tre divisionsopgør. Saints fører NFC South på 9-3, én kamp foran Panthers og to foran Falcons, der dog ved at vinde ud kan sikre sig divisionen – takke være de to kampe mod Saints og en enkelt mod Panthers. Alt er altså åbent endnu, men selvom Falcons har skæbnen i egne hænder, står de også med ryggen mod muren.

Et nederlag til Saints i nat, vil sende dem tre kampe bagud med tre kampe tilbage, og det vil potentielt sende dem to kampe bagud i kampen om wild cards. Falcons må og skal vinde, hvis slutspilshåbet skal forblive realistisk. Saints fik stoppet deres stime af sejre af Rams for halvanden uge siden, men kom fint tilbage på sporet med sejren over Panthers i søndags, og mens de kæmper hårdt for divisionen, kan Saints også fortsat nå at sikre sig en friuge i slutspillet. Kampen om NFCs slutspilsseedninger er helt åben og med flere indbyrdes møder holdene imellem i vente henover de kommende uger, er intet afgjort. Decemberformen bliver afgørende.

Det er to hold, der går mere eller mindre skadesfri ind til denne kamp. Falcons kan glæde sig over at få Desmond Trufant tilbage, mens Saints ser ud til at kunne få Marshon Lattimore klar – der er dog tvivl om Mark Ingram, der kæmper med en tåskade. Sidder han over vil det betyde endnu mere spilletid til Offensive Rookie of the Year-frontrunner Alvin Kamara, der har været noget nær ustoppelig i den seneste tid, og har lavet sin skade uden endnu at ramme tyve touches i en kamp – man kan så stille spørgsmålstegn ved om netop dét at han ikke har 20+ touches i hver kamp netop bidrager til at han er så produktiv, men umiddelbart ser jeg ikke nogen grund til at formode at han ikke vil kunne gøre det godt, hvis Ingram sidder over.

Saints’ forsvar har været en positiv overraskelse i år, men har også nydt godt af et overkommeligt kampprogram, og Saints som helhed har lidt deres tre nederlag i år til de tre bedste hold de har stået overfor – og Falcons ligner umiddelbart det fjerdebedste hold de har mødt. Falcons har haft en svingende sæson, men har fundet formen den seneste måned. De kæmpede en hård kamp mod Vikings, og tabte, i søndags, men bør få lidt lettere spil på angrebet i denne omgang, og med Trufant tilbage bør kasteforsvaret også blive hjulpet på vej.

Det er en uhyre tæt kamp, der kan gå hvad vej det skal være. Hjemmebanefordelen, og motivationen – med sæsonen mere eller mindre på spil – får lov at gøre udslaget.

New Orleans Saints 24 @ 27 Atlanta Falcons

 934 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top