You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 13

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Minnesota Vikings @ Atlanta Falcons (TV3 Sport)
Vikings’ hårde program i anden del af sæsonen fortsætter med et besøg i Atlanta. Falcons er uden Desmond Trufant, og det kan blive afgørende overfor Vikings’ stærke receiverduo, Stefon Diggs og Adam Thielen. Værterne har dog vist bedre spil over de seneste uger med tre fine sejre på stribe, og senest fik de også endelig gang Julio Jones tilbage i end zone. Løbeforsvaret er dog en bekymring og det bliver ikke let at flytte bolden mod Vikings’ stærke forsvar. På hjemmebane bør Falcons nok være smalle favoritter, men Vikings har vist tilpas god form med syv sejre på stribe, til at jeg vælger at gå med dem.

Minnesota Vikings 23 @ 20 Atlanta Falcons

Detroit Lions @ Baltimore Ravens
Lions mistede et vigtigt – formentlig afgørende – skridt i kampen om NFC North med nederlaget på Thanksgiving. Kampprogrammet er dog relativt overkommeligt resten af vejen, og vinder de ud bør det være nok til at komme med i slutspillet. Ravens hentede en pligtsejr over Texans i mandags og holdt sig dermed akkurat inde i AFCs aktuelle slutspilsbillede. Med et besøg hos Steelers på programmet i næste uge, er der lidt ekstra pres på værterne for at præstere i denne kamp, uagtet at der er rimelige sejrschancer i de sidste tre uger (besøg hos Browns og hjemmekampe mod Colts og Bengals). Offensivt er Ravens stadig ganske begrænset med et tvivlsomt kasteangreb, om end Danny Woodheads tilbagevenden bør fortsætte med at hjælpe på den front. I sidste ende er det dog nok op til Ravens-forsvaret at sikre sejren og mod et Lions-angreb, der har leveret nogle meget ujævne præstationer, skal det bestemt ikke afvises, at det kan lade sig gøre. I en på papiret ret lige kamp, tipper vægtskålen dog væk fra Ravens hos mig, med tanke på at Ravens spiller på en kort uge ovenpå mandagskampen mod Texans, mod et Lions-hold med ekstra forberedelsestid ovenpå Thanksgiving.

Detroit Lions 24 @ 17 Baltimore Ravens

New England Patriots @ Buffalo Bills
Patriots har kurs mod en friuge i slutspillet, og der er ikke meget der peger i retning af at Bills kommer til at stikke en kæp i hjulet på divisionsrivalerne i denne uge. Bills har måske nok hjemmebanefordel, men deres spil har været ustabilt, mens Patriots trender den rigtige retning uge for uge – læg dertil, at Bills ikke har slået et Patriots-mandskab med Tom Brady under center (i en betydningsfuld kamp – i Week 17 i 2014 spillede han kun første halvleg i en kamp uden betydning) siden 2011, og blot to gange siden Brady overtog starterjobbet i 2001. Bills holdt liv i deres slutspilshåb med sejren over Chiefs i sidste uge, men de ligner for mig at se stadig et hold, der kan stå foran et massivt kollaps mod den rette modstander – og Patriots er et hold, der er i stand til på dagen at ydmyge et hvilket som helst mandskab.

New England Patriots 38 @ 20 Buffalo Bills

San Francisco 49ers @ Chicago Bears
Garoppolo-æraen er over os. Efter at have overtaget for en skadet C.J. Beathard i sidste uge – og kastet et touchdown på kampens sidste spil – har Jimmy Garoppolo overtaget starterjobbet frem mod denne kamp. Trods udebane ligner det den letteste kamp på programmet i den sidste del af sæsonen for Niners, der dog stadig er underdogs mod et Bears-hold, der heller ikke just ser ud til at have en stor mængde af sejre at se frem til over de efterfølgende fire runder – tre udekampe mod hold, der kan spille for slutspil, og så en hjemmekamp mod Browns. Et snævert nederlag til Lions blev fulgt op af en regulær afklapsning i Philadelphia i sidste uge, i et opgør hvor løbeangrebet blev lukket totalt ned. Bears-angrebet bør have bedre forhold i denne uge, og på hjemmebane bør de også kunne tage sejren. 49ers er absolut ikke chanceløse, men jeg kan altså heller ikke blive ved at spå udesejre til underdogs…

San Francisco 49ers 17 @ 20 Chicago Bears

Tampa Bay Buccaneers @ Green Bay Packers
Jameis Winston er tilbage under center for Bucs når den 55. udgave af Battle of the Bays skal spilles. Packers har taget de to seneste sejre, men det var ikke med Brett Hundley under center, og mens han havde sin klart bedste kamp hidtil i søndagens nederlag til Steelers, er der stadig masser af plads til forbedringer for tredjeårsspilleren. Bucs har været en skuffelse i år – både med og uden Winston under center – og mens det bør hjælpe at få Fitzpatrick tilbage på bænken, så stikker problemerne dybere end offensiven. Forsvaret har været forfærdeligt i store dele af sæsonen, ikke mindst kasteforsvaret, og mens min tiltro til Hundley ikke er kæmpestor, så har han vist god kemi med Davante Adams, og jeg kan sagtens se dét være nok, så længe Packers’ forsvar ikke leverer et totalt no-show. På 5-6 er Packers’ slutspilshåbn meget snævert, men kan de vinde denne kamp og i næste uge i Cleveland, er de på 7-6 og kan måske få Aaron Rodgers tilbage til de sidste tre (svære) kampe. Lad os se om de kan holde liv i det spinkle håb én uge endnu.

Tampa Bay Buccaneers 14 @ 24 Green Bay Packers

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars
Jaguars skuffede fælt mod Cardinals og fik nok engang udstillet, at mens deres forsvar har alverdens potentiale, så giver deres quarterback mulighed for at smide en hvilken som helst kamp – især hvis modstanderen har held til at stoppe løbeangrebet. Fordelen for Jaguars er, at Colts ikke kan stoppe noget som helst – deres løbeforsvar er ikke dårligt, men kasteforsvaret er elendigt nok til at selv Blake Bortles bør kunne finde succes. På den anden side af bolden skal Colts’ angreb forsøge at revanchere de ti tilladte sacks fra det omvendte møde – jeg tror ikke det går ligeså galt denne gang, men jeg har svært ved at tro på at Jacoby Brissett og co. får held til ret meget.

Indianapolis Colts 9 @ 27 Jacksonville Jaguars

Denver Broncos @ Miami Dolphins
Man kunne/burde næsten have forudset det. Endelig får Paxton Lynch chancen for at vise sig frem som starter – og straks bliver han skadet. Én (forfærdelig) kamp kunne det blive til, og nu er Trevor Siemian så tilbage under center når turen går til Miami, hvor den tidligere Broncos-quarterback Jay Cutler er tilbage efter at have siddet ude med en hjernerystelse i sidste uge. Broncos har tabt syv kampe på stribe, mens Dolphins har tabt fem i streg og har tilladt 27+ point i alle kampene. Vance Joseph får fornøjelsen af at stå overfor sit gamle hold, og måske det kan give den lille fordel, der skal til for at stoppe stimen af nederlag ved de syv. Jeg har ikke lyst til at spå en sejr til nogle af holdene, men Broncos slår mig akkurat som det mindste af to onder, også selvom de er svækket på den defensive linje.

Denver Broncos 17 @ 14 Miami Dolphins

Kansas City Chiefs @ New York Jets
Chiefs-nedsmeltningen fortsætter for fuld styrke. Efter 5-0-starten har de nu blot vundet én af de seneste seks kampe, og mens de er favoritter ude mod Jets, er det sgu svært at have tiltroen til at de skal gå ud og vinde i denne uge. Jets er i samme båd som Chiefs med blot én sejr i de seneste seks kampe (for begge holds vedkommende var det en divisionsmodstander det gik ud over). På papiret burde Chiefs tage denne klart, og jeg tror da også at de vinder, men jeg accepterer at fejl på denne – jeg vil se Chiefs levere varen før jeg går med dem igen.

Kansas City Chiefs 10 @ 13 New York Jets

Houston Texans @ Tennessee Titans
Med Jaguars’ nederlag til Cardinals genindtog Titans føringen i AFC South, selvom de nok engang leverede en uimponerende præstation. Nu venter der revanche mod et Texans-hold, der ydmygede Mike Mularkeys mandskab med en 57-14-sejr tilbage i Week 4. Det var med Deshaun Watson under center – nu er det så Tom Savage, og det er rigeligt til at få mig til at gå med Titans. På hjemmebane med det mindst dårligt spillende hold – og marginalerne med sig i de afgørende situationer – bør de tage sejren. Ligesom dårlige hold finder måder at tabe på, så finder gode hold også måder at vinde på kamp efter kamp, og det har været tilfældet for Titans. Selvom de i lange stræk ikke imponerer (og Marcus Mariota står som én af de store skuffelser for mig i år, i forhold til mine forventninger), så har de hvad der skal til for at tage sejrene, og det skal ikke undervurderes.

Houston Texans 17 @ 27 Tennessee Titans

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Cleveland Browns @ Los Angeles Chargers
Browns er 1-29 i deres seneste 30 kampe. Den enlige sejr kom i Week 16 i sidste sæson, 20-17 hjemme mod Chargers. Nu tager Browns på besøg i Los Angeles og skal forsøge at gentage triumfen og tilsikre at 0-16-katastrofen afværges. Josh Gordon gør et længe ventet comeback, men har et særdeles svært matchup i vente mod Chargers’ forsvar. Chargers er generelt ét af ligaens hotteste mandskaber i øjeblikket, og mens al Chargers-historik taler for at de når som helst kan kollapse totalt – og jeg vil på ingen måde afvise at de taber her – så er de alligevel svært at se. Chargers spiller forrygende på forsvaret og deres angreb er også kommet i god form. Chancerne løber stille og roligt ud for Browns, men der er nogle klart bedre muligheder i løbet af december – hjemme mod Packers i næste uge og hos Bears juleaften. Lad os bare se frem til at se hvad Josh Gordon kan efter tre år væk fra banen – og få set Chargers tage ét skridt nærmere slutspil.

Cleveland Browns 13 @ 27 Los Angeles Chargers

Kl. 22.25:
Carolina Panthers @ New Orleans Saints (3+)
Det kan godt være at AFC West også har tre hold indenfor én sejr i toppen, men kombinerer man spænding med velspillende football, er NFC South suverænt den mest interessante division at følge med i i øjeblikket. Saints fik stoppet deres stime af sejre ved otte med nederlaget til Rams i sidste uge, mens Panthers vandt deres fjerde sejr i træk mod Jets. Saints har set uhyre stærke ud i løbet af deres sejrsstime, og mens nederlaget ikke skal rejse et stort rødt flag, så fik det mig til lige at kigge ned over deres modstandere igen, og konstatere at det i højere grad har været sejrsstørrelserne, mere en sejrene, der har været imponerende – og så naturligvis det spillemæsigge niveau fra flere spillere på et ellers i lang tid forfærdeligt forsvar. Nu har de så hjemmebane mod et Panthers-hold, der har tilladt 48 point til Dolphins og Jets over de seneste to uger. Panthers og Saints har leveret nogle særdeles højtscorende kampe over de senere år – i tre af de seneste fem kampe i New Orleans har det tabte hold sat 38 point på tavlen. Saints er på 1-0 indbyrdes efter sejren hos Panthers i Week 3 (første sejr af de otte det blev til på stribe) og de vil tage en vigtig indbyrdes tiebreakerfordel inden den sidste måned byder på flere møder mellem topholdene i divisionen, hvis de henter sejren på hjemmebane hér. Og det tror jeg at de gør. Jeg er stadig ikke helt solgt på Panthers, selvom de har set bedre ud i de seneste uger, og Saints er stærke på hjemmebane – men det er en bét hvis de atter er uden Marshon Lattimore, der er tvivlsom til kampen efter at have siddet over i sidste uge.

Carolina Panthers 27 @ 34 New Orleans Saints

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals
Med sejren over Saints hold Rams sig på toppen i NFC West, mens det andet showdown mod Seahawks nærmer sig. Inden det vigtige opgør venter dog hér  en udekamp i divisionen og i næste uge en hjemmekamp mod ligaens måske stærkeste hold, Eagles. Rams får ikke lov at komme sovende til slutspilsdeltagelsen – slet ikke hvis de vil åbne med en hjemmekamp – men i første omgang bør de hér bringe sig ét skridt tættere på. Cardinals fulgte det skuffende nederlag til Texans op med en sejr over Jaguars, og på hjemmebane i et divisionsopgør skal de ikke undervurderes. Rams er dog det bedre hold på begge sider af bolden, og trods udebane bør det komme til udtryk.

Los Angeles Rams 24 @ 13 Arizona Cardinals

New York Giants @ Oakland Raiders
Eli Manning-æraen er slut, og Geno Smith får fornøjelsen af et Raiders-hold, med et tvivlsomt forsvar, og et svækket angreb –Amari Cooper (skade) og Michael Crabtree (karantæne) misser kampen. Men er det nok til at Giants kan tage turen på tværs af landet og hente en sejr? Det kan meget vel afhænge af hvordan spillerne reagerer på Mannings bænkning. Det kan blive et totalt kollaps eller det kan blive et hold, der er opsat på at vise sig fra sin bedste side. Læg dertil, at Geno Smith – and here’s the shocker – faktisk ikke har set forfærdelig ud de seneste gange vi har set ham i aktion (IK Enemkpali ødelagde hans mulighed for at bygge videre på en ellers hæderlig sæsonafslutning). Det er dog længe siden og der er ingen garanti for at han kan spille på samme niveau – ligesom de (trods alt ret få) kampe han viste gode ting i i sin tid ikke nødvendigvis ville være retvisende for hvor han ville stå som starter, hvis ikke Enempkali havde brækket Smiths kæbe. Jeg vil slet ikke afvise at Smith kan gøre det bedre end Manning har gjort, men risikoen for at han flamer helt ud er større end hvis det var Manning under center. Raiders bør være det bedre hold, selv med en svækket gruppe af pass catchers, og selvom jeg er fristet til at gå med gæsterne, så mangler jeg det afgørende argument og/eller den sidste fornemmelse for at kunne få mig selv til det.

New York Giants 13 @ 20 Oakland Raiders

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Philadelphia Eagles @ Seattle Seahawks (3+)
Ni sejre på stribe er det blevet til for Eagles, der tager til Seattle til en svær udekamp i Primetime med mulighed for at sikre sig NFC East-titlen med en sejr, og komme et skridt nærmere hjemmebanefordel gennem slutspillet – Vikings har umiddelbart fordelen hvis en tiebreakerafgørelse skal i spil de to hold imellem, så der er behov for sejren. Seahawks skal dog også bruge sejren for at holde sig til i kampen om NFC West – og alternativt for ikke at blive sat af i kampen om NFCs wild cards. Men kan Seahawks gøre det? De er i en sjælden situation som underdogs på hjemmebane – det er blot femte gang i Russell Wilson-æraen det sker, og det er den største favoritværdighed de har haft imod sig. I de foregående fire kampe er de 3-1 (3-0 i løbet af de første seks runder i 2012, 0-1 i år – nederlaget til Falcons for to uger siden). Eagles bør tabe før eller siden, og en udekamp i Seattle er et oplagt tidspunkt for det at ske – også fordi Seahawks stadig er et hold jeg føler bør være i stand til at træde i karakter når behovet er der, som det er i øjeblikket. Men jeg går med Eagles. De er det mest komplette hold af de to, og deres forsvar bør være i stand til at sætte Wilson under pres, mens de er stærke nok offensivt til at flytte bolden mod Seahawks-forsvaret. Et Wilson-mirakel skal dog aldrig udelukkes.

Philadelphia Eagles 23 @ 20 Seattle Seahawks

Monday Night Football – kl. 2.30:
Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals (TV3 Sport)
Steelers er i hård kamp med Patriots om hjemmebanefordelen gennem slutspillet, og kan ikke tillade at sætte en sejr til i denne kamp. De har generelt et godt tag på Bengals og har vundet fem indbyrdes møder på stribe og otte af de seneste ni – i hele Marvin Lewis-æraen (siden 2003) er Bengals blot 8-23 mod Steelers, herunder elendige 2-14 på hjemmebane. Steelers klarer sig som regel ganske godt i Primetime – og Bengals er sjældent gode i Primetime – så argumenterne imod Bengals hober sig hurtigt op. Steelers kan sagtens dumme sig, men det bliver ikke noget jeg kommer til at spå.

Pittsburgh Steelers 20 @ 14 Cincinnati Bengals

 1,422 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top