You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Thanksgiving

Thanksgiving Football:
Kl. 18.30
Minnesota Vikings @ Detroit Lions (3+)
Sidste udkald for Lions! Okay, måske er den udmelding lidt i overkanten, men i praksis… nah. Et nederlag til Vikings i den første af dagens tre Thanksgiving-opgør, vil sende Lions tre kampe bagud i divisionen, med fem kampe tilbage, og trods et overkommeligt kampprogram (og formentlig en tiebreakerfordel på sejre indenfor divisionen, hvis de efterfølgende skulle ende på samme antal sejre), vil det blive svært at indhente. En Lions-sejr vil omvendt bringe dem indenfor én sejr af førstepladsen – med en garanteret tiebreakerfordel, i kraft af to sejre i de indbyrdes møder – og man kan snildt argumentere for at det vil gøre dem til favoritter til at tage divisionen.

For Vikings står den på revanche. Ikke bare for nederlaget i Week 4, men også for sidste års Thanksgiving-kamp, hvor Lions på hjemmebane sejrede med 16-13 efter to Matt Prater-field goals indenfor kampens sidste to minutter. Dette års Vikings-mandskab er dog klart stærkere end dét, der drog til Detroit for 364 dage siden – 2016-udgaven havde åbnet sæsonen 5-0, men var efterfølgende gået 1-4 frem mod Thanksgiving-opgøret (dog en sejr i kampen inden). Dette års udgave har vundet seks kampe på stribe, herunder to fine sejre mod Redskins og Rams de seneste to uger.

Lions har efter tre nederlag på stribe omkring deres friuge, vundet tre kampe i streg, men kønt har det langt fra altid været, og kvaliteten af deres modstandere har heller ikke været i nærheden af den kaliber som Vikings har besejret. Packers (uden Rodgers), Browns og senest Bears er ikke just de mest skræmmende modstandere, og alligevel har Lions haft sværere end de burde med at sikre sig sejrene. Mod Browns kom de bagud 17-24 kort før slutningen af tredje quarter, men satte tre touchdowns på tavlen på vej mod sejren, og mod Bears var de bagud 7-17 midt i andet quarter, men vandt 27-24.

I de indbyrdes møder er det Lions, der har haft fordelen de seneste år. De har vundet tre på stribe, men det har været tætte opgør, der alle er afgjort indenfor én scoring. Siden Mike Zimmer tog over som Vikings-head coach – og Jim Caldwell som Lions-head coach – i 2014 har Lions vundet fem af de syv indbyrdes opgør. Det aftvinger respekt, uagtet at Vikings på papiret bør være det stærkeste af de to mandskaber, og anses som snævre favoritter, trods udebane. Med fire sejre på stribe er Lions kommet sig over sit Thanksgiving-kompleks – fra 2001 til 2012 gik de 1-11 i disse kampe, herunder ti nederlag på stribe – men jeg går ikke desto mindre med Vikings. Motivationen bør ikke fejle noget for nogle af holdene, med tanke på hvad der er på spil, og selvom jeg nok hælder mod at Lions har lidt mere brug for sejren, og derfor også bør have lidt ekstra motivation, så ser jeg bare Vikings være dét stærkere. Case Keenum har leveret stærkt spil de seneste kampe, og hans pass catchers bør vise sig stærkere end Lions’ secondary – kan Lions få sat Keenum under pres, har de dog en pæn chance for at tage sejren.

Minnesota Vikings 17 @ 14 Detroit Lions

Kl. 22.30
Los Angeles Chargers @ Dallas Cowboys (3+)
Efter to grimme offensive præstationer på stribe, ser Cowboys ud til endelig at kunne få Tyron Smith tilbage på left tackle. Hans fravær har været mærkbart for et angreb, der samlet blot har genereret 458 yards over de to kampe, og tilladt tolv sacks. Fraværet af Ezekiel Elliott har været til at overse i den periode, med Alfred Morris’ 5,1 yards pr. carry – det var Smith, der var savnet. Og Sean Lee på forsvaret. Og Lee er stadig ude.

Med Chiefs’ aktuelle problemer, har Chargers med fire sejre i de seneste seks kampe, fået kæmpet sig tilbage i kampen om divisionen. Rammer Chargers deres topniveau, er de absolut blandt konferencens stærkeste mandskaber, og aktuelt placeret én sejr bag Ravens, er de også i spil til et wild card, hvis Chiefs skulle genfinde niveauet fra tidligere i sæsonen.

Ligesom Chargers, er Cowboys også fortsat i spil til et wild card, men et nederlag, der sender dem på 5-6 med tre tabte kampe på stribe, vil gøre det svært at tro på at de kan gøre det nødvendige for at nå slutspillet. Efter fire Thanksgiving-sejre på stribe fra 2006 til 2009, er Cowboys blot 3-4 siden, med tre sejre der alle er vundet indenfor én scoring – mens de to nederlag i 2014 og 2015 var på hhv. 10-33 og 14-33.

Det er, som altid, svært at have den store tiltro til Chargers, der kan finde en måde at tabe en hvilken som helst kamp på, og efter en walkover mod Bills og Nathan Peterman i søndags, kan der vente en ubehagelig overraskelse, hvis de tror at de pludselig kan gå på vandet, og undervurderer en modstander, der ikke har nået et tocifret antal point i to kampe på stribe.

Jeg anser Chargers for det stærkeste hold, og min tiltro til Cowboys’ defensiv er så tilpas lille, at jeg ikke kan få mig selv til at gå med hjemmesejren, uagtet at angrebet på dagen kan gøre det onde ved ethvert forsvar. Et Tyron Smith-comeback bør hjælpe beskyttelsen af Prescott, men Chargers har en stærk duo, og bør stadig finde en måde at få lagt pres på quarterbacken. Chargers er umiddelbart yderst snævre favoritter – og er altså også mit bud.

Los Angeles Chargers 27 @ 20 Dallas Cowboys

Kl. 2.30
New York Giants @ Washington Redskins (3+)
Ovenpå to – på papiret – forrygende kampe, lukker vi den første torsdag efter alle friugerne er overstate, med et knapt så spændende opgør. NFC East er en spøjs division og overraskelser skal aldrig udelukkes, men trods Giants’ sejr over Chiefs i søndags, og trods Redskins’ to nederlag på stribe – fire i de seneste fem kampe – og skaden til Chris Thompson, kan jeg simpelthen ikke finde argumentet for at gå med Giants.

Giants er 2-0 i kampe, hvor de er double digit underdogs, og 0-8 i alle øvrige – og eftersom de ikke er det i denne kamp, så ved vi jo allerede at Redskins tager sejren. Holder Giants deres 100% sejrsrate i kampe hvor de er så store underdogs, vil de være det første hold til at gøre det siden Cardinals og Patriots i 2001 (mindst to kampe som underdog med 10+ point).

Redskins’ kampprogram er umiddelbart ret overkommeligt i de sidste uger af sæsonen, men de er formentlig tvunget til at rydde bordet for overhovedet at kunne gøre sig forhåbninger om at nå slutspillet. At komme forbi Giants – der er 6-2 i de seneste otte indbyrdes opgør – er det første nødvendige skridt på vejen. Har Giants fået tanket selvtillid med sejren over Chiefs? Det skal ikke afvises, men trods sejren, er der ikke tvivl om at Redskins både på papiret og spillemæssigt er bedre end Giants i øjeblikket. Kirk Cousins spiller noget af det bedste han har præsteret i karrieren, og mens fraværet af Chris Thompson kan ramme hårdt, så bør Cousins kunne finde en måde at flytte bolden på mod Giants’ forsvar – og Redskins’ defensiv bør kunne holde Giants’ angreb tilpas i skak, til at jeg kan føle mig tryg ved at gå med hjemmesejren i denne ene Thanksgiving-kamp.

New York Giants 10 @ 27 Washington Redskins

 1,077 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top