You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 11

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Tampa Bay Buccaneers @ Miami Dolphins
It’s Week 1 all over again! Ti uger efter Irma gav Dolphins og Bucs en alt for tidlig friuge, kan holdene få afviklet det opgør, der skulle have åbnet deres respektive sæsoner. Begge går ind til kampen med en losing record, og mens Bucs på 3-6 er effektivt hægtet af i kampen om sluspilspladser i NFC, er Dolphins kun én sejr bag sjetteseedede Bills ved indgangen til denne runde – men har leveret spil, der er alt andet end slutspilsværdigt, og har tabt tre kampe på stribe, og tilladt 40+ point i to af disse. Det bliver næppe tilfældet overfor Ryan Fitzpatrick og Bucs-angrebet, der skal forsøge at følge op på sejren over Jets og har Mike Evans tilbage fra udstået karantæne. Bucs er 0-4 på udebane og har tilladt mindst 30 point i alle fire udekampe, mens Dolphins er 2-2 på hjemmebane (2-1 i Miami, 0-1 i London) og kun tabte snævert til Raiders i deres seneste kamp i Miami. Coinflip uden nogen nævneværdig fornemmelse = gå med hjemmeholdet.

Tampa Bay Buccaneers 13 @ 17 Miami Dolphins

Detroit Lions @ Chicago Bears
Lions har overkommet et på papiret modbydeligt kampprogram i den første halvdel af sæsonen og går ind til de sidste syv kampe med ét af ligaens mest overkommelige schedules, og en ikke helt dårlig mulighed for at presse Vikings i divisionen – ikke mindst hvis de kan gå på 2-0 indbyrdes på hjemmebane på en kort uge på Thanksgiving i næste uge. Før de kan rette fokus mod den kamp, skal de dog overkomme divisionsrivalerne Bears i en kamp, der kan blive sværere at vinde end man umiddelbart ville tænke. Lions har haft et solidt indbyrdes overtag i de seneste år, med sejr i syv af otte opgør siden 2013 (tabte i Chicago i sidste sæson), men de seneste fem møder er alle afgjort indenfor én scoring (3, 3, 4, 3, 6), og kun én af de seneste ti kamp mellem holdene har haft en sejrsmargin på over otte point. Bears har sænket både Steelers og Panthers på hjemmebane i år, og holdt Saints’ stærke angreb til tyve point på udebane inden friugen – de skuffede dog med et nederlag til Packers i sidste uge. Lions har ovenpå en stime på tre nederlag på stribe fået vendt bøtten med to sejre i træk, og de er solide 3-1 på udebane i år (eneste nederlag kom i New Orleans). Løbeforsvaret har haft nogle grimme udfald i løbet af sæsonen, og kan få problemer mod Jordan Howard i denne uge, og mens Bears’ forsvar har sin styrke mod kastet – Lions’ offensive styrke. Jeg vil absolut ikke afvise at Bears henter sejren, men ender det med en tæt kamp, har jeg mere fidus til at Matthew Stafford og co. finder en måde at tage sejren på, end Mitchell Trubisky og Bears’ angreb.

Detroit Lions 24 @ 20 Chicago Bears

Jacksonville Jaguars @ Cleveland Browns
Upset alert! Trap game! Skal Browns have sæsonens første – og Hue Jacksons anden – sejr? Der er få hold, der offensivt står dårligere til Browns’ forsvar end Jaguars’ angreb, og læg dertil koldt vejr med mulighed for årets første snefald i en NFL-kamp. Browns’ skadessituation giver anledning til bekymring – Jamie Collins er sendt på injured reserve, right tackle Shon Coleman tvivlsom (men ventes umiddelbart tilbage fra hjernerystelse). For Jaguars ligner Leonard Fournette dog en tvivlsom deltager og det lægger lidt en dæmper på den fordel holdet ellers ville få af Collins’ skade – Chris Ivory og T.J. Yeldon er ikke dårlige, men de er ikke Fournette – og så er presset på kasteangrebet, og hvor meget har vi lige lyst til at stole på Blake Bortles? Fordelen for Jaguars er, at de stadig har deres forrygende forsvar, og at Browns endnu ikke har vist sig i stand til at gå igennem en hel kamp uden at lave turnovers – de har mindst to i fem kampe på stribe. Der har været lidt fremskridt at spore hos Browns’ angreb i de seneste kampe, og undgår Kizer og co. turnovers, vil jeg vove den påstand, at de vinder kampen. Men jeg tror ikke på at de kan undgå dem, og jeg har vist på et eller andet tidspunkt forsvoret at vælge Browns før de har vist mig spillet til at berettige det valg – og det har jeg ikke set endnu, så …

Jacksonville Jaguars 24 @ 14 Cleveland Browns

Baltimore Ravens @ Green Bay Packers
Med sejren over divisionsrivalerne Bears, holdt Packers sig inde i kampen om NFCs slutspilspladser, men der er stadig lang vej – og fem kampe endnu at spille før Aaron Rodgers har muligheden for at gøre comeback, hvis han bliver klar til det. Mens Packers på 5-4 ligner en lidt tvivlsom slutspilsdeltager i NFC, er Ravens på 4-5 helt inde i kampen om et wild card i AFC. Med alt der sker hos Bills, er der åbnet helt op for kampen, og mens Ravens’ angreb fortsat er svært at have nævneværdig tiltro til, har de et overkommeligt kampprogram, og et anstændigt forsvar. Løbeforsvaret er svært at finde succes mod, og med Packers’ skader på running back-positionen, er presset umiddelbart lagt over på Brett Hundley.. Packers’ løbeforsvar er dog også ganske godt og det skal bestemt ikke afvises, at det kan finde en måde at holde Alex Collins i skak på, så det bliver Joe Flacco, der skal forsøge at vinde kampen for gæsterne. Bliver det et direkte matchup mellem Hundley og Flacco, må fordelen dog gå til veteranen.

Baltimore Ravens 20 @ 13 Green Bay Packers

Arizona Cardinals @ Houston Texans
Ughh, do I have to? Tom Savage har været præcis den katastrofe for Texans man kunne have forudset, og Cardinals er nået ned til Blaine Gabbert efter Drew Stantons skade. Ingen af holdene har nogen reel mulighed for at nå noget (teoretisk set kan de, men… nej. Bare nej). Will Fuller er ude for Texans og det giver Bruce Ellington muligheden for at vise sig frem oven på et par solide kampe – ikke mindst med DeAndre Hopkins formentlig godt dækket af Patrick Peterson det meste af dagen. Cardinals har haft længere forberedelsestid til kampen, og det kan blive udslagsgivende. Objektivt set må Texans nok betragtes som små favoritter, men der er bare ingen chance for at jeg skyder på Texans til at vinde – medmindre de møder Browns, Giants eller Broncos (og selv i de kampe vil jeg nok skulle overveje situationen – de tabte for fanden til Colts). Min tiltro til Blaine Gabbert er ikke stor, men Cardinals’ forsvar bør være bedre end Texans’, og Gabbert får trods alt svært ved at være værre end Savage. Og så er der også lige Adrian Peterson, der er nået til sin gode kamp i sin ugentlige yardmæssige rutschebanetur (134-21-159-29).

Arizona Cardinals 19 @ 10 Houston Texans

Los Angeles Rams @ Minnesota Vikings (TV3 Sport)
7-2 vs. 7-2. Ugens brag. Vikings har vundet fem på stribe, og leverede sæsonens vel nok bedste offensive præstation i sejren over Redskins i sidste uge. Rams har vundet fire på stribe, herunder de seneste tre med samlet 117-24. Holdene har taget teten i deres respektive divisioner, så opgøret er uhyre vigtigt – ikke bare vil holdet, der vinder hér komme én sejr foran det andet hold, men tiebreakerfordelen kan blive udslagsgivende når slutspilsseedningerne skal uddeles. Trods karrierens måske bedste kamp, ser Case Keenum ud til at have kort snor med Teddy Bridgewater tilbage fra skade, og efter et overkommeligt matchup mod Redskins’ forsvar, bliver det straks sværere mod Rams’ defensiv, der ovenpå en hård start på sæsonen, har fundet sig til rette under Wade Phillips, og har flere spillere med et godt kendskab til Case Keenum, efter han spillede for Rams sidste år. Vikings kan glæde sig over at få Everson Griffen tilbage fra den skade, der holdt ham ude i sidste uge, men han og resten af Vikings’ defensive front har et hårdt matchup overfor Rams’ stærkt forbedrede offensive linje. Trods vigtigheden af denne kamp, har Vikings på torsdag et endnu vigtigere opgør, når de tager til Detroit til en kamp, der kan blive afgørende for hvem der vinder divisionen. Er det en distraktion, der får indflydelse på denne kamp? Umiddelbart bør det jo ikke være det, og Mike Zimmer er en dygtig træner, der bør kunne holde fokus på denne uge – men det kan sidde lidt i baghovedet, at hvis Vikings ”bare” vinder på torsdag, bør de have gjort det nødvendige for at sikre sig divisionen, mens et nederlag vil bringe Lions helt ind i kampen. Rams er umiddelbart det bedre hold i denne kamp, og jeg tror at de også har den mentale fordel – i hvor høj grad det udlignes af Vikings’ hjemmebanefordel tør jeg ikke sige; men jeg går med Rams.

Los Angeles Rams 30 @ 23 Minnesota Vikings

Washington Redskins @ New Orleans Saints
Endnu et af de tidlige opgør, hvor der er masser på spil for begge hold. Det er efterhånden sidste udkald for Redskins, der er 4-5 – deres kampprogram bløder en del op efter denne kamp, men falder de til 4-6, vil de reelt være tvunget til at vinde ud for at have en chance for at nå slutspillet, og jeg er end ikke sikker på at 10-6 i sig selv garanterer dem et wild card. Saints er dog en overordentlig hård opgave for Jay Grudens mandskab – Saints har vundet syv på stribe (alle med 8+ point) og spiller noget af det mest komplette football i ligaen i øjeblikket, udenfor Philadelphia. Løbeangrebet er forrygende, og Ingram/Kamara er blomstret op siden Adrian Peterson blev sendt til Cardinals. Drew Brees gør ikke meget, men han undgår at lave fejl. Saints har samlet kun spillet 16 kampe med Brees under center, hvor han ikke har kastet et touchdown – de er 5-11 i de kampe, men 2-0 i år (to af de seneste tre kampe), og havde inden da ikke vundet en sådan kamp siden 2009 (også 2-0 det år). Selvom det offensive system i år er lagt tilpas meget om til ikke at presse Brees til at vinde, som tidligere, bør vi få set ham kaste nogle flere touchdowns, og det kan meget vel komme i dette matchup mod et Redskins-forsvar, der i søndags tillod Case Keenum at kaste fire af slagsen og levere sin vel nok bedste kamp i karrieren. Redskins er ikke chanceløse, men de får særdeles svært ved at følge med Saints – ikke mindst på udebane.

Washington Redskins 20 @ 34 New Orleans Saints

Kansas City Chiefs @ New York Giants
Andy Reid efter en bye week mod et Giants-hold, der effektivt ser ud til at have opgivet denne sæson. Behøver vi mere? Giants har tilladt touchdowns til tight ends i alle kampe i år, så Travis Kelce bør i hvert fald kunne finde vej til end zone, og jeg ser ikke forsvaret stoppe både Kareem Hunt og Tyreek Hill – eller Alex Smith. Chiefs’ forsvar har været noget bras det meste af året, men Giants virker ikke til at have offensiven – eller viljen – til at presse nogle hold i øjeblikket.

Kansas City Chiefs 37 @ 17 New York Giants

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Buffalo Bills @ Los Angeles Chargers
Bills’ løbeforsvar er i ruiner, og det har ført til et skifte på quarterback, hvor rookie Nathan Peterman overtager fra Tyrod Taylor. På 5-4 sidder Bills fortsat på AFCs sjetteseedning, og en sejr hér vil formentlig effektivt lukke Chargers’ håb om at kæmpe sig tilbage mod et wild card – men Peterman er ikke Tyrod Taylor (Taylor var ikke perfekt, men det er svært at se Peterman være en opgradering), og han er i hvert fald slet ikke Marcell Dareus, så med Philip Rivers klar til kamp for Chargers, bør værternes angreb kunne gøre det nødvendige til at sænke Bills, der har tilladt næsten 250 rushing yards i snit siden de handlede Dareus til Jaguars (og ikke kan tillade sig at gå all-in på at lukke ned for løbet når Rivers er under center). Udeluk dog aldrig at vi får udfyldt det næste felt på Chargers-bingopladen – de er trods alt 3-6 af en grund.

Buffalo Bills 13 @ 23 Los Angeles Chargers

Kl. 22.25:
Cincinnati Bengals @ Denver Broncos
Broncos er kollapset totalt siden friugen, med fem klare nederlag, herunder et par gevaldige afklapsninger de seneste to uger. Bengals er 1-3 siden deres friuge og hentede den enlige sejr med mindst mulig margin hjemme mod Colts – de tre nederlag har været på udebane, hvor de for året er 1-4, med en sejr over Browns som eneste triumf. Broncos åbnede året 3-0 foran hjemmepublikummet, men er 0-2 siden – et aldeles skuffende nederlag til Giants og senest nederlaget til Patriots. Jeg føler Bengals er det bedste af holdene, men udebaneresultaterne skuffer, og kan Broncos’ løbeforsvar genfinde nogle af takterne fra starten af sæsonen, får Bengals’ småskrantende løbeangreb det blot endnu sværere, og så ligger endnu mere af presset på kasteangrebet, der har et svært matchup med Broncos’ forsvar – den offensive linje er problematisk i forvejen, og mod Broncos’ defensiv ser det meget hårdt ud. Spørgsmålet er så om Broncos’ angreb kan undgå at smide det væk. På hjemmebane får de fordelen, men det er ikke med god fornemmelse.

Cincinnati Bengals 16 @ 23 Denver Broncos

New England Patriots @ Oakland Raiders (@Azteca Stadium, Mexico City) (3+)
Siden den lidt snublende start på sæsonen, har Patriots taget fem sejre på stribe. Det har langt fra altid været overbevisende – tre af de fem sejre har været indenfor én scoring – men de har fundet en måde at gøre nok på til at vinde. Forsvaret er kommet bedre i gang, og er der behov for at Tom Brady træder i karakter, så har han fået det gjort. Kampen mod Broncos i søndags var den første af fem kampe væk fra Foxborough over en periode på seks kampe – et stretch, der afsluttes med en potentiel kamp om hjemmebanefordel gennem slutspillet, i Pittsburgh i Week 15. Raiders er 2-5 siden deres fine 2-0-start, og begge sejre har de måttet kæmpe hårdt for – mod Chiefs og Dolphins. Nu har de så hjemmebane i Mexico City, og det er svært at have tiltro til at de kommer til at finde tilbage på sporet, selvom de har haft to ugers forberedelse. Patriots er ramt af nogle skader, men bør stadig være tilpas stærke på begge sider af bolden, til at kunne gøre det nødvendige.

New England Patriots 27 @ 20 Oakland Raiders

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys (3+)
Med syv sejre på stribe, har Eagles taget teten i NFC, men med blot én sejr ned til de tre øvrige hold, der fører deres respektive divisioner, er der ikke plads til at lette foden fra speederen. Nu venter en vigtig periode med fire udekampe fordelt over fem kampe, bl.a. med besøg hos Seahawks og Rams i back-to-back-kampe. Cowboys skuffede mod Falcons i søndags, og Chaz Green var chanceløs på left tackle, uden støtte fra andre spillere – eller en trænerstab, der kunne finde en måde at aflaste ham på, indtil de bænkede ham. Tyron Smith ser atter ud til at sidde over i denne uge, og overfor Eagles’ stærke defensive front, er det meget dårlige nyheder. Læg dertil at forsvaret nok engang er uden Sean Lee. I forvejen er der nogle klare bekymringer omkring Cowboys’ defensiv, og overfor en velsmurt offensiv maskine, ser det ud til at blive endnu en svær kamp. NFC East er en svær division at blve klog på, og man skal aldrig udelukke noget i de indbyrdes møder, men Eagles er det bedre og mere komplette mandskab, som situationen er nu, og selvom Cowboys umiddelbart har mere på spil, i deres forsøg på at holde sig inde i kampen om wild cards, så bør værterne tage denne.

Philadelphia Eagles 34 @ 20 Dallas Cowboys

Monday Night Football – kl. 2.30:
Atlanta Falcons @ Seattle Seahawks (TV3 Sport)
Skaderne rammer Seahawks hårdt i øjeblikket, og ovenpå den tidlige afslutning på Richard Shermans sæson, er nu også Kam Chancellor dømt ude, mens den nyerhvervede left tackle Duane Brown er en game-time decision til dette opgør mod et Falcons-hold, der i søndags ydmygede Chaz Green, da Cowboys måtte klare sig uden sin startende left tackle. Seahawks’ angreb går stort set eksklusivt gennem Russell Wilson, og mens Falcons’ forsvar som sådan ikke skræmmer, så er kombinationen af et angreb uden løbeangreb – og med tvivlsom pass protection – og et svækket forsvar, ikke just optimal, når modstanderen netop har vist gode takter på begge sider af bolden. Seahawks har haft ekstra forberedelsestid til kampen, hvilket kan blive afgørende, og på hjemmebane i Primetime har jeg meget svært ved at gå imod dem, selvom jeg bestemt ikke vil blive chokeret hvis Falcons ender med at tage sejren med hjem.

Atlanta Falcons 24 @ 28 Seattle Seahawks

 1,158 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top