You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 9

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Atlanta Falcons @ Carolina Panthers
Med Saints’ spil i den seneste måned, er presset på Panthers og Falcons øget gevaldigt. Begge har i lange stræk kæmpet med spillet i denne sæson, og har brug for sejren for dels at tage en indbyrdes tiebreakerfordel, men også for at holde sig til i toppen af divisionen – et nederlag vil give Panthers to tabte kampe flere end Saints har ved indgangen til denne uge (for én kamp mere), mens et nederlag til Falcons vil sende dem på 4-4, to sejre bag Panthers (dog med en kamp i hånden) og potentielt også to bag Saints for samme antal kampe. Det er én af ugens vigtigste – og tætteste – kampe. Panthers har hjemmebanefordelen, men Falcons har vundet tre møder på stribe, og to af de seneste tre i Charlotte, og den offensive omstilling værterne må stå foran efter at have tradet Kelvin Benjamin væk, er ikke nødvendigvis på plads allerede nu. Læg dertil, at Panthers ikke just har været overbevisende på hjemmebane i år (9-3 over Bills, 13-34 mod Saints, 23-28 mod Eagles). Helt uden overbevisning om noget tager jeg Falcons.

Atlanta Falcons 27 @ 20 Carolina Panthers

Indianapolis Colts @ Houston Texans
Efter at have overkommet sæsonafsluttende skader til J.J. Watt og Whitney Mercilus, ramte den endegyldige katastrofe tidligere på ugen, da Deshaun Watson røg ud for sæsonen. Statuen (af) Tom Savage overtager, og sætter alverdens begrænsninger på Texans’ offensive forhåbninger. Heldigvis for dem møder de et inkompetent (coachet) Colts-hold, der endelig endegyldigt har lukket ned for Andrew Luck for i år, og må klare sig uden Vontae Davis. Kan Colts’ pass rush kæmpe sig forbi den nu Duane Brown-løse Texans-linje er det nærmest kun hvis Savage kan få sendt et af sine horribelt upræcise kast afsted, han vil undgå at tage et sack. Så med alt dette smidt på bordet, så tager jeg vel Colts? No, yeah, that’s a no… Colts’ forsvar er dårligt nok til at jeg end ikke vil afvise at Savage kan finde succes – vi snakker om et forsvar, der sidste år tillod Brock f%”king Osweiler at hente to sejre til Texans, og som pt. kun virker endnu ringere end 2016-udgaven. Og angrebet er end ikke i samme stratosfære som sidste år. Texans’ forsvar er noget skidt, men Colts er tilpas forfærdelige på begge sider af bolden – nuvel, offensivt har de nogle brikker, men med den aktuelle play-calling er det svært at have nævneværdige forhåbninger – til at jeg end ikke vil overveje at vælge dem her.

Indianapolis Colts 10 @ 16 Houston Texans

Cincinnati Bengals @ Jacksonville Jaguars
Jaguars har vundet og tabt på skift hele året, og spørgsmålet er så om det er en uge-for-uge- eller kamp-for-kamp-stime. Friugen i sidste uge faldt i en kamp, de skulle have tabt – og nu har de så hjemmebanefordel mod et Bengals-hold, der med den snævre sejr over Colts i sidste uge, holdt fast i det spinkle håb om slutspil. Deshaun Watsons skade spiller effektivt kampen om AFC South over på Jaguars og Titans, og skal Jags udnytte den mulighed, så er dette en kamp der skal vindes. Bengals’ angreb har ikke for alvor fundet rytmen, og kasteangrebet, der har været det bedste våben for dem, har et uhyggeligt matchup mod Jags’ forsvar. Med tilføjelsen af Marcell Dareus kan Jags have fået lappet hullet i løbeforsvaret, men spørgsmålet er om Bengals med sine 3,2 yards pr. carry i forvejen var en nævneværdig trussel på den front? Jaguars’ angreb er dog ikke garanteret nogen stor kamp – Bengals spiller fint på forsvaret og har holdt pæn stand mod løbet i år; det kan lægge ekstra pres over på Blake Bortles, og er han i stand til at træde i karakter? Det er umuligt at komme udenom Jaguars’ favoritværdighed, og jeg tager dem også – men kan Bengals fremtvinge nogle turnovers og selv undlade at forære bolden væk for ofte, er de pænt stillet. Jaguars’ forsvar bliver dog den afgørende faktor for mig – Bengals’ linje kan blive overmandet og jeg ser ikke angrebet flytte bolden stabilt nok til at tage sejren.

Cincinnati Bengals 13 @ 24 Jacksonville Jaguars

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints
Fem sejre på stribe har sikret Saints føringen i NFC South, og jeg ser ikke mange stærke argumenter for at Bucs skulle stoppe den stime. Saints har vundet ni af de seneste elleve møder, herunder fem af seks på hjemmebane, og Bucs spiller ganske enkelt bare ikke god football i øjeblikket. Otte turnovers i de seneste tre kampe er ikke nødvendigvis hvad vi skal forvente fremadrettet (og Saints har selv syv i de seneste tre, som de alligevel har formået at vinde), men Saints bør være så stærke offensivt, at Bucs ikke kan følge med – selv hvis de formår at holde sig fri af turnovers.

Tampa Bay Buccaneers 17 @ 34 New Orleans Saints

Los Angeles Rams @ New York Giants
Giants – uden Janoris Jenkins, der blev den seneste cornerback til at trække en intern suspension hos det kriseramte 1-6-hold – tager imod Rams, der skal gennem de fleste vestkystholdsmareridt: En tidlig kamp på østkysten. Om suspensionen af Jenkins er et forsøg fra Ben McAdoo på at genskabe den situation holdet var i, da de vandt deres enlige kamp i år, skal jeg lade være usagt (okay… næppe), men der er en vis forskel på Broncos’ og Rams’ angreb. Rams bør være stærke nok til at udnytte Giants’ svagheder – og de har selv vist fremskridt på forsvaret i de seneste uger, og bør kunne lukke ned for Giants.

Los Angeles Rams 23 @ 10 New York Giants

Denver Broncos @ Philadelphia Eagles (3+)
Speaking of them Broncos… hello, Brock Osweiler.

Jeg kunne egentlig stoppe dér, men må nok hellere sætte lidt ekstra ord på kampen. Broncos’ angreb er til rotterne, og mens det er svært at forestille sig at det kan blive værre end det har været med Trevor Siemian, så er det omvendt også særdeles svært at tro på at det kan blive noget, der minder om kompetent med Osweiler under center. Eagles er pt. ligaens bedste hold, og mens de nok skal komme til at tabe nogle kampe i den resterende del af sæsonen, ser jeg det ikke blive her – Broncos’ bedste chance er, at deres forsvar leverer storspil, og selvom det ikke skal udelukkes, så er det ikke engang givet at dét er nok.

Denver Broncos 10 @ 27 Philadelphia Eagles

Baltimore Ravens @ Tennessee Titans
Ligesom ved Jaguars har Titans fået forøget chancen for divisionstitlen i AFC South med Deshaun Watsons skade, og skal de gøre sig forhåbninger om at tage divisionen, er en sejr over Ravens på hjemmebane påkrævet. Titans’ spil har haltet gevaldigt, og de kom alt for tæt på et nederlag mod Browns for to uger siden – nu har de så haft en friuge til at komme til hægterne og finde en måde at finde det spil frem som mange forventede af dem inden sæsonen, og som vi fik prøver på i sejrene over Jaguars og Seahawks tidligere på året, men ikke for alvor har set siden. Ravens’ forsvar er bestemt ikke en walkover, og den friuge Titans har haft til at forberede sig udlignes delvist af at Ravens spillede torsdagskamp i sidste runde. 40-0-sejren over Dolphins er ikke et tegn på hvad vi skal forvente fremadrettet, men vidner om at Ravens har et forsvar, der på dagen kan gøre grumme ting ved et sløset angreb. På angrebet har Alex Collins gjort det fint i år, men har ikke noget let matchup mod Titans’ forsvar, og det kan lægge ekstra pres over på Joe Flacco, der har et bedre matchup, men ikke har spillet på et højt nok niveau i år til at give mig en forventning om at Ravens tager sejren på udebane – og det samme kan siges om gruppen af spillere han har at kaste til (uanset om alle de vigtigste er klar til kamp eller ej). Jeg tillader mig at forvente en grim kamp. Og en Titans-sejr.

Baltimore Ravens 16 @ 23 Tennessee Titans

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers
Drew Stanton vs. C.J. Beathard.

Ugh…..

Pierre Garcon er sendt på injured reserve og trods traden for Jimmy Garoppolo er der ikke udsigt til at vi skal se ham i aktion i denne uge, og det efterlader de grimme, ovennævnte QB-matchup. Det her ligner 49ers’ bedste chance for at hente en sejr i år, og selvom de er efterladt uden meget at arbejde med offensivt, og har kæmpet defensivt, så tvang de Cardinals i overtid i det omvendt møde, og har denne gang hjemmebanefordel mod et Carson Palmer-løst mandskab. Det er omtrent ligeså svært at kalde denne kamp, som det er med Panthers-Falcons, men denne gang går jeg med hjemmeholdet. 49ers går ikke 0-16, og nu må tiden være kommet til  at få en sejr. Kønt bliver det næppe, men det behøver det heller ikke blive, for at være en sejr. Cardinals har haft to uger til at komme sig ovenpå afklapsningen i London, men efter nederlag på samlet 7-67 i deres seneste to kampe væk fra hjemmebanen, er det også svært at have nævneværdig tiltro til dem, selvom de bør være det bedste af holdene.

Arizona Cardinals 17 @ 20 San Francisco 49ers

Washington Redskins @ Seattle Seahawks (3+)
Et skadesramt Redskins-hold gæster et Seahawks-mandskab, der virker til at have fået gang i spillet. Seahawks er uden Earl Thomas – og vi så sidste år hvor meget hans fravær kunne påvirke defensiven – men har Redskins dét der skal til offensivt for at udnytte det? Med en offensiv linje, der er stærkt svækket – og en ligeledes svækket gruppe af pass catchers – tvivler jeg. Redskins’ forsvar får også sin sag for mod et Seahawks-hold, der har sat 87 point på tavlen i sine seneste to hjemmekampe. Not so sure Kirk Cousins likes that.

Washington Redskins 17 @ 31 Seattle Seahawks

Kl. 22.25:
Kansas City Chiefs @ Dallas Cowboys
Endnu en svær kamp at spå om. Cowboys har Ezekiel Elliott til rådighed og står dermed i noget nær stærkeste offensive opstilling mod et Chiefs-forsvar, der har haft svært ved at stoppe de fleste hold i løbet af sæsonen. Omvendt er Cowboys’ forsvar heller ikke just stærkt, og Chiefs har nogle stærke offensive spillere, der kan volde problemer. Det lugter af et shootout, og det har indtil nu i år ikke været noget Cowboys har haft succes med – de er 0-2 i kampe hvor begge hold scorer 20+ point (og 30+), mens Chiefs er 4-1 i disse (men 0-1 når begge scorer 30+). Hjemmebanefordelen får dog lov at være den afgørende faktor her, i absolut mangel af bedre argument.

Kansas City Chiefs 27 @ 34 Dallas Cowboys

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Oakland Raiders @ Miami Dolphins (3+)
For anden uge i træk får vi den tvivlsomme fornøjelse af Dolphins i Primetime. Jay Cutler er tilbage under center, og Jay Ajayi er sendt til Eagles. Nu står holdet helt uden et løbeangreb og med en stort set ugidelig quarterback, og skal forsøge at revanchere 0-40-nederlaget til Ravens. Helt så galt går det næppe denne gang, men jeg forventer endnu et nederlag, selvom Raiders bestemt ikke har leveret skræmmende spil. 14-34-nederlaget hos Bills var en grim omgang, og siden sejren over Titans i Week 1, har Raiders tabt alle sine tre udekampe. De har dog en bye week i vente efter denne kamp, og kan absolut ikke tåle at gå ind til den med en 3-6-record. Dolphins kan heller ikke tåle et nederlag – ikke sådan som de har spillet – men jeg har simpelthen ikke tiltroen til at de undgår det.

Oakland Raiders 24 @ 10 Miami Dolphins

Monday Night Football – kl. 2.30:
Detroit Lions @ Green Bay Packers (TV3 Sport)
Slutspilshåbet lever endnu for både Packers og Lions, men Vikings er ligeså småt ved at stikke af i divisionen, så der er ikke plads til at tabe denne kamp. Packers har haft to uger til at få Brett Hundley klar, og kan de ikke levere en kompetent offensiv indsats mod et tvivlsomt Lions-forsvar, er det særdeles svært at tro på at det kommer til at spille for dem mens Rodgers er ude – og så er slutspilshåbet i praksis dødt og begravet. Lions har tabt tre på stribe og fire af de seneste fem, og vil selv med en sejr kun være foran Packers i divisionen i kraft af tiebreakerfordel. Et nederlag vil sende dem på 3-5, og også effektivt betyde tak for i år til Lions. Packers har hjemmebanefordelen, og mens jeg egentlig føler mig mest fristet til at tage dem, kan jeg ikke se mig fri for at jeg pt. bare ikke har den store tiltro til Packers. Selv med ekstra forberedelsestid, kan jeg bare ikke komme uden om at holdet ikke er meget værd uden Rodgers, og jeg vil se Hundley præstere, og være med til at vinde en kamp for dem, før jeg er klar til at skyde på at de vinder.

Detroit Lions 27 @ 24 Green Bay Packers

 1,209 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top