You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 6

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Miami Dolphins @ Atlanta Falcons
Ovenpå to horrible indsatser, fik Dolphins – trods endnu en svag præstation – tilføjet endnu en sejr, da de mødte et endnu værre Titans-mandskab i sidste uge. Falcons har haft en friuge til at slikke sårene ovenpå nederlaget til Bills og få Julio Jones helt klar til kamp, efter han måtte udgå med en skade for to uger siden. Jeg har tæt på ingen tiltro til, at Dolphins kan tage til Atlanta og hente en sejr hjem mod et udhvilet og meget stærkere Falcons-hold.

Miami Dolphins 10 @ 31 Atlanta Falcons

Chicago Bears @ Baltimore Ravens
Efter et par svage kampe, fik Ravens atter hentet en sejr mod et Derek Carr-løst Raiders-hold, og kombineret med Steelers’ nederlag, er de nu oppe på siden af rivalerne – dog bagud 0-1 indbyrdes. Bears led et forventet nederlag til Vikings i mandags i Mitchell Trubiskys debut, og får ikke nødvendigvis meget lettere spil mod Ravens’ forsvar. Ravens-angrebet har det ikke let, og Bears’ forsvar kan godt få presset Flacco og co., men derfra og til at spå dem til at overraske på udebane, er der stadig et godt stykke vej for mig.

Chicago Bears 13 @ 20 Baltimore Ravens

Cleveland Browns @ Houston Texans
Upset alert? Texans har mistet J.J. Watt og Whitney Mercilus, og mens Jadeveon Clowney umiddelbart ventes at spille, har han siddet over til træning onsdag-torsdag og kun trænet begrænset med fredag, så han er næppe på 100%. Det rejser nogle klare spørgsmålstegn omkring Texans’ pass rush, og hvordan reagerer holdet mentalt på det slag det har været at miste to af de bedste pass rushers på holdet? I Week 1 var der ikke megen slagkraft i et Texans-hold, der havde oplevet modgangen udenfor banen i forbindelse med orkanen Harvey. Det er selvsagt helt forskellige situationer, men kan måske alligevel sige noget om hvorvidt holdet har dét der skal til for at overkomme de tab de led i søndags. Browns har bænket DeShone Kizer og starter Kevin Hogan, og uden at skulle gå i dybden om, hvorfor jeg føler det er den forkerte beslutning, så medgiver jeg, at Hogan har set bedre ud hidtil i år – og også viste nogle positive ting sidste år – og måske kan give en bedre chance for en sejr i denne uge; der er mindre tape på ham, det er en anden spillestil, og de står altså overfor et forsvar, der er i en omstillingsperiode. Men er det nok? Browns har ikke vist den ventede fremgang i år, og også på forsvaret er der anledning til bekymring – trods Myles Garretts flotte debut i weekenden. Texans har store defensive udfordringer, men deres angreb har været ganske skarpt. Det her er én af Browns’ bedre muligheder for at hente en sejr, og jeg vil bestemt ikke afvise det – men jeg går med Texans.

Cleveland Browns 23 @ 31 Houston Texans

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings
Ingen Sam Bradford. Ingen Dalvin Cook. Nu heller ingen Stefon Diggs. Det ser svært ud for Vikings’ angreb (uagtet at Case Keenum har gjort det godt på quarterbackpositionen i Bradfords fravær), når de skal forsøge at holde trit med Packers i toppen af NFC North. Vikings hentede en sejr hjemme mod rivalerne, da de åbnede hjemmebanen sidste år, og kan forsvaret levere en præstation på niveau med sidste års kamp, så har Vikings bestemt en chance hér. Til forskel fra sidste år har Aaron Rodgers dog været skarp fra starten af denne sæson, og selv et stærkt Vikings-forsvar, kommer jeg ikke til at spå sætter en stopper for ligaens bedste quarterback.

Green Bay Packers 27 @ 17 Minnesota Vikings

Detroit Lions @ New Orleans Saints
Kan Saints’ forsvar fortsætte de gode takter det viste i de to kampe op til friugen, når Matthew Stafford og Lions-angrebet kommer på besøg i New Orleans? Det bliver ikke nogen nem opgave, men Stafford er ikke på 100%, og med tanke på at Lions’ forsvar har mistet Haloti Ngata og blev kastet i sænk af Cam Newton i sidste uge, er behovet for en storkamp af Saints-forsvaret nok heller ikke bydende nødvendig for, at Saints har en pæn mulighed for at tage sejren. Drew Brees har haft flere flotte kampe mod Lions, men leverede dog én af sine statistisk dårligste præstationer da holdene mødtes i sidste sæson (31 af 44 for 326 yards med tre interceptions og ingen touchdowns), og Lions har vundet de indbyrdes møder tre år på stribe, herunder de sidste to år i New Orleans. Jeg er meget i tvivl om hvor jeg reelt har de her to hold i øjeblikket, så jeg går med hjemmeholdet, men ikke med overvældende god fornemmelse.

Detroit Lions 24 @ 27 New Orleans Saints

New England Patriots @ New York Jets
Det havde ført til direkte indlæggelse på den lukkede afdeling, hvis man forud for sæsonen havde kaldt et opgør i sjette runde mellem Jets og Patriots for en kamp om føringen i AFC East. Med Bills på bye vil vinderen her gå på 4-2 og føre divisionen, mens taberen på 3-3 vil være på tredjepladsen. Jets har vundet tre kampe på stribe siden den ventede 0-2-start, og Patriots har kun én gang i de første fem uger leveret en præstation, hvor både angreb og forsvar kunne siges at være velspillende – Saints-kampen. Forsvaret var en klar kandidat til at være ligaens dårligste i de første fire kampe, men fik rettet op på den svage start mod Bucs i sidste runde, hvor angrebet til gengæld havde en dårlig dag. Jets har et godt nok forsvar til på dagen at kunne give Patriots problemer og deres angreb har været effektivt på kast ned ad banen – og dukker Patriots’ mentale fejl i opdækning op igen, kan det blive kostbart. Men kommer jeg til at spå Jets til at vinde? Hell no. Og jeg tror ikke engang at det bliver tæt.

New England Patriots 34 @ 17 New York Jets

San Francisco 49ers @ Washington Redskins
49ers’ spil har ganske givet været til mere end 0-5 med fire snævre nederlag på stribe – siden de tabte med 20 point til Panthers tilbage i Week 1 har de tabt med samlet 11 point i de seneste fire, herunder to på stribe efter overtid. Nu venter så den tredje udekamp på stribe, og en tidlig kamp på østkysten, mod et markant bedre hold end de hold de fik tvunget ud i overtid. Læg dertil, at Redskins kommer fra en friuge, og der kan være lagt i ovnen til en reel afklapsning. Jeg ser ikke 49ers’ forsvar få stoppet Kirk Cousins, der også kan se en mulighed for at imponere sin kommende arbejdsgiver med en stærk audition forud for næste års free agency. Og jeg ser ikke 49ers’ angreb gøre meget væsen af sig.

San Francisco 49ers 10 @ 28 Washington Redskins

De sene søndagskampe:
Kl. 22.05:
Tampa Bay Buccaneers @ Arizona Cardinals
Den skuffende sæson fortsatte for Cardinals, da de blev blæst af banen i Philadelphia i sidste uge. Bucs’ sæson har været noget op og ned, og deres angreb har generelt ladet en del tilbage at ønske, men Doug Martins tilbagevenden til holdet gav løbeangrebet nyt liv mod Patriots, og at de kunne holde Patriots til 19 point skal heller ikke underkendes. Jeg har svært ved at få et godt read på Bucs, og føler mig ikke overbevist om at de kan tage sejren her – men som Cardinals spiller i øjeblikket, kan jeg ikke gå med dem i et matchup som dette. Og Adrian Peterson ser jeg ikke gøre deres sejrschancer bedre (dare I say it? ”tværtimod”).

Tampa Bay Buccaneers 20 @ 13 Arizona Cardinals

Los Angeles Rams @ Jacksonville Jaguars
Ét af ugens fedeste og tætteste matchups står mellem to hold, der ikke var de store forventninger til forud for sæsonen, og som nu  er helt inde i kampen om slutspilspladser. Jaguars fører AFC South, mens Rams aktuelt sidder på syvendeseedningen i NFC, efter sidste uges nederlag til Seahawks. Det er et uhyre svært matchup at vurdere, men hjemmebanefordelen må tippe favoritværdigheden over på Jaguars. Værternes spil har stort set vekslet mellem forrygende og forfærdeligt uge for uge – de har vundet i ulige uger og tabt i lige uger. Én af de store nøgler for Jaguars har været takeaways med tre i snit i år; de tre sejre er kommet i kampe med hhv. 4, 3 og 5 takeaways – og de har tabt de to kampe med 1 og 2 takeaways. God udgangsposition – eller point scoret af forsvaret (fire touchdowns hidtil) – kombineret med et effektivt løbeangreb, har taget presset af Blakes Bortles’ skuldre, og hjulpet holdet til at vinde på præcis den måde Doug Marrone gerne vil vinde. Rams har vundet deres kampe i kraft af et velspillende angreb, der har gjort nok til at kompensere for et svagt forsvar – de har scoret mindst 35 point i alle deres sejre og tilladt 30+ i to af dem. Med et løbeforsvar der har tilladt 4,5 yards pr. carry og tilladt flest touchdowns på jorden i ligaen med syv, slikker Leonard Fournette sig ganske givet om munden ved udsigten til dette matchup. Rams’ fem turnovers mod Seahawks i sidste uge, giver heller ikke umiddelbart anledning til en forventning om at de kan holde sig i skindet på dén front mod et Jaguars-forsvar, der interceptede Ben Roethlisberger fem gange i søndags. Når det så er sagt, så kan sidste uges kamp være et lille wake-up call for Rams’ angreb, og mon ikke der ovenpå i søndags har været noget fokus på at holde bolden i egne rækker? Og at Jaguars’ snit på tre takeaways pr. kamp vil tangere rekorden for flest takeaways på en sæson siden 2002, hvis de holder det sæsonen ud, vidner om at det næppe er sustainable. Jeg stoler ikke for alvor på Jaguars, men de løber bolden godt og har et forsvar, der er godt nok til at Rams får svært ved at sætte scoretavlen på overarbejde, så jeg går med værterne, velvidende at de kan gå ud og levere en indsats a la den mod Jets, uden at det vil chokere mig.

Los Angeles Rams 20 @ 24 Jacksonville Jaguars

Kl. 22.25:
Pittsburgh Steelers @ Kansas City Chiefs (3+)
Ubesejrede Chiefs tager imod et Steelers-mandskab, der skuffede fælt i søndagens nederlag til Jaguars. Jeg forventer et Steelers-hold, der har fået set sig selv i spejlet i løbet af den forgangne uge og er klar til at byde Chiefs op til dans. Men er det nok? Chiefs har revanche til gode efter 16-18-nederlag i slutspillet sidste år – en kamp, hvor de begrænsninger Alex Smith har sat på angrebet de seneste år, blev udstillet fælt, og en kamp, der meget vel kan have medvirket til, at Chiefs investerede et førsterundevalg i Patrick Mahomes i årets draft, og dermed (in-)direkte ført til, at Alex Smith har leveret det bedste spil i sin karriere i løbet af den forgangne måned. Steelers’ spil har generelt ladet meget tilbage at ønske, men jeg kan ikke helt slippe fornemmelsen af, at de kan hente sejren i dette opgør.. Le’Veon Bell – forudsat Todd Haley ikke skrotter tanken om at bruge ham efter første quarter igen i denne uge – og Antonio Brown bør volde Chiefs’ forsvar store problemer, men kan Steelers selv lukke ned for Tyreek Hill, Travis Kelce og Kareem Hunt? Hjemmebanen trumfer, så jeg går med Chiefs.

Pittsburgh Steelers 24 @ 27 Kansas City Chiefs

Los Angeles Chargers @ Oakland Raiders
Stimen uden sejre blev brudt for Chargers i sidste uge mod Giants, mens Raiders for tredje uge på stribe måtte se sig besejret. Nu ventes Derek Carr tilbage for værterne i en kamp, der skal vindes for ikke at falde potentielt håbløst bagud i divisionen – og i kampen om wild cards. Men hvor klar er Carr og kan angrebet komme tilbage på sporet efter nogle magre uger mod divisionsrivalerne? Chargers har været forfærdelige i divisionen indenfor de seneste sæsoner, og sejren over Giants ændrer ikke på, at holdet stadig er blandt de dårligst spillende i ligaen i år. Jeg er langt fra overbevist om, at Raiders tager sejren, men det bliver mit bud.

Los Angeles Chargers 10 @ 20 Oakland Raiders

Sunday Night Football – kl. 2.30:
New York Giants @ Denver Broncos (3+)
Giants er uden sejr og skal nu på besøg hos Broncos til et opgør, hvor de må klare sig uden at have Odell Beckham Jr., Brandon Marshall, Sterling Shepard og Dwayne Harris til rådighed for Eli Manning. Evan Engram, Roger Lewis og Giants’ gruppe af running backs kan stå foran hovedroller i et opgør mod et Broncos-hold, der er 3-0 på hjemmebane og har forsvaret der skal til for at stoppe Giants’ angreb (okay okay, det har de fleste hold vist…). Sunday Night Blowout incoming.

New York Giants 3 @ 27 Denver Broncos

Monday Night Football – kl. 2.30:
Indianapolis Colts @ Tennessee Titans (TV3 Sport 1)
Spiller Marcus Mariota? Hvis ja, så skyder jeg på Titans. Hvis nej, så er mit bud Colts. Så enkelt kan jeg desværre ikke gøre det, når jeg skal lave et bud på en vinder allerede nu, mere end to døgn før kampen skal spilles. Når det så er sagt, så kan jeg godt se Colts tage sejren selv hvis Mariota spiller – han vil næppe være på 100% – og jeg kan også sagtens se Titans slå Colts uden Mariota. Der er ikke noget hold Colts har haft et bedre tag på end Titans, hvis man ser over de seneste mange år – Colts har vundet 16 af de seneste 17 indbyrdes møder, og det enlige nederlag kom i 2011-sæsonen med Curtis Painter på quarterback. Sejrene har langt fra altid været overbevisende, men de er kommet. I Indianapolis skal vi tilbage til 2002 for at finde den seneste sejr til Titans i et opgør af betydning (de vandt i Week 17 i 2007, hvor Colts dog bænkede starterne midtvejs i andet quarter). Tiden kan meget vel være kommet til at rette op på det, men i en kamp hvor jeg er splittet – og det er jeg med tanke på usikkerheden om Mariota – så går jeg med hjemmeholdet.

Indianapolis Colts 24 @ 17 Tennessee Titans

 1,387 total views,  2 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top