You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt, Week 6: Philadelphia Eagles @ Carolina Panthers

Thursday Night Football – kl. 2.30:
Philadelphia Eagles @ Carolina Panthers (3+)
Vi åbner sjette spillerunde med et brag af et opgør, når to 4-1-hold tørner sammen i én af de kampe i denne runde, der ser mest lige ud. Jeg anser Eagles for det bedste og mest stabile af de to hold, men kan omvendt ikke underkende, at Panthers har været skarpe på angrebet i de seneste par kampe, og samtidig har hjemmebanefordel på en kort uge.

Panthers har hentet to snævre sejre hjem siden det skuffende nederlag til Saints. Begge er kommet på udebane mod hold, der pt. er 3-2 – Patriots og Lions. Nu har de så fordelen af hjemmebane, inden yderligere to udekampe på stribe. Cam Newton har i de to seneste kampe præsteret noget af det bedste, vi har set fra ham siden MVP-sæsonen i 2015, og hjalp i søndags holdet til at overkomme store udfordringer med at løbe bolden – efter 140 yards på jorden mod Patriots blev det til sølle 28 mod Lions. Det bliver ikke meget lettere at flytte bolden med Jonathan Stewart og Christian McCaffrey mod et Eagles-forsvar, der har holdt tre hold på stribe under 60 yards og fire af fem under 65, og samtidig får Fletcher Cox tilbage fra skader. Læg dertil, at Panthers atter er uden center Ryan Kalil.

At Panthers har haft den succes gennem luften, som de har, er noget forunderligt med tanke på, at Cam Newton ikke har mange kvalitetsspillere at kaste til. McCaffrey fører holdet i targets og er en god pass catcher, mens Devin Funchess så småt har fået gang i det gennembrud, holdet har sukket efter. Kelvin Benjamin havde sit første touchdown i sæsonen i søndags, men bag de tre er det Russell Shepard, Curtis Samuel og tight end Ed Dickson, der er de bedste våben. Det er bestemt ikke en drømmegruppe. Eagles’ secondary er dog ikke overvældende stærkt, så det skal ikke afvises, at Panthers kan finde noget succes gennem luften.

Eagles’ angreb er kommet godt i gang i de seneste uger og flytter bolden effektivt både på jorden og i luften. Carson Wentz er begyndt at leve op til sit potentiale og får fordelt boldene fint til sine pass catchers, samtidig med at løbeangrebet, anført af LeGarrette Blount, har vist godt spil – Blount har snittet mindst 5,3 yards pr. carry i de seneste tre kampe. Wendell Smallwood ventes ude igen i denne uge, og det efterlader holdet uden en oplagt pass catcher på positionen, hvilket kan blive et problem mod et godt Panthers-pass rush, der kan tvinge Wentz til at skulle hurtigt af med bolden. Eagles mangler right tackle Lane Johnson, og sidste år var det da Johnson blev idømt karantæne, at vi så Wentz gå fra én af ligaens bedst spillende til én af ligaens værst spillende quarterbacks. Halapoulivaati Vaitai vil bemande højresiden af linjen i Johnsons fravær, og bør få sin sag for mod Panthers’ pass rushers.

Johnsons fravær bliver tiebreakeren for mig i denne kamp. Jeg fastholder, at Eagles på papiret er det bedste hold, og mavefornemmelsen taler egentlig også for dem – selv uden Johnson. Jeg er langt fra overbevist om, at Panthers’ angreb bliver sprudlende, men de har hjemmebane på en kort uge mod en Johnson-løs Eagles-linje, og jeg vil se Wentz præstere bag en svækket linje, mod et stærkt forsvar, før jeg er klar til at gå med ham og Eagles i et sådant matchup.

Philadelphia Eagles 16 @ 20 Carolina Panthers

 1,110 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top