You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 4

London Calling – kl. 15.30:
New Orleans Saints @ Miami Dolphins (TV3 Sport 1)
Små ni år efter for første – og indtil søndag eneste – gang at have spillet i London, vender Saints tilbage til den engelske hovedstad, hvor de ”gæster” Miami Dolphins, der skal i aktion på Wembleys græstæppe for fjerde gang. Saints slap afsted fra deres enlige London-kamp med en 35-32-sejr i et ganske underholdende opgør mod Chargers, mens Dolphins i deres hidtidige tre kampe er 1-2 – 10-13 mod Giants i den allerførste London-kamp for ti år siden, 38-14 over Raiders i 2014 (Dennis Allens sidste kamp som head coach for Raiders) og 14-27 mod Jets året efter (Joe Philbins sidste kamp som head coach for Dolphins). Det tabende hold fyrer næppe sin head coach i denne omgang, men for begge hold er det et afgørende opgør. Saints holdt lidt liv i sit håb om at være relevante i år med en let sejr over Panthers i søndags, mens Dolphins efter den pæne åbningssejr hos Chargers, leverede en elendig indsats i nederlaget til Jets. Vi skal dog næppe lægge alt for meget i de to kampe – vi så Jaguars blive tromlet eftertrykkeligt af Titans lige inden turen til London, og de virkede da i dén grad klar til kamp i søndags. Jeg er voldsomt splittet på kampen, da jeg egentlig tænker, at Dolphins bør rejse sig fra den pinlige indsats i søndags, mens Saints kan stå foran et letdown efter en vigtig sejr i divisionen – omvendt har Saints absolut angrebet til at volde Dolphins problemer, og ender det i et shootout, ser jeg ikke Dolphins følge med, selvom jeg ikke har ret god fidus til Saints’ forsvar. Jeg kan end ikke bruge hjemmebanefordel som tiebreaker – men jeg gør det alligevel. Dolphins kender turen til og fra London bedre end Saints, og jeg satser på, at deres pass rush kan få presset Saints’ offensive linje, og at Saints’ forsvar nok engang viser sig fra den side, vi har vænnet os til at se det.

New Orleans Saints 20 @ 24 Miami Dolphins

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
Buffalo Bills @ Atlanta Falcons
Falcons er ét af blot to ubesejrede hold efter tre uger af sæsonen, men tingene skulle ikke være gået meget anderledes for at de blot havde været 1-2 – udekampene i Chicago og ikke mindst i søndags i Detroit kunne let være endt med nederlag. Hjemme i Atlanta havde de dog intet besvær med at sænke Packers, og det er i Atlanta, at de får besøg af Bills. Sean McDermotts mandskab overraskede positivt med sejren over Broncos i søndags og er nu 2-1 – med et lidt skarpere angreb kunne de have slået Panthers og været på 3-0. Deres record afspejler dog ikke for alvor deres styrke, og jeg kan godt se for mig, at Falcons-angrebet får udstillet nogle af Bills’ defensive svagheder, og mens Falcons’ forsvar ser svækket ud i øjeblikket, er jeg ikke overbevist om, at Bills har angrebet til at udnytte det.

Buffalo Bills 17 @ 30 Atlanta Falcons

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens
Topopgør i AFC North, når ærkerivalerne Ravens og Steelers skal forsøge at rejse sig ovenpå sidste uges skuffende præstationer. Steelers floppede – lidt forudsigeligt – i Chicago, mens Ravens aldrig kom ud af omklædningsrummet i London og blev ydmyget med 7-44 af Jaguars, en tangering af den største nederlagsmargin i holdets historie. Men det var sidste uge – nu er begge hold på revanchejagt, og ikke mindst på jagt efter en sejr over rivalerne, med udsigt til at tage det sejrende hold tager føringen i divisionen. Ravens har haft en klar fordel i de interne matchups, ikke mindst når de har været på hjemmebane, med fire sejre på stribe og sejr i fem af de seneste seks møder i Baltimore. Der er næsten tradition for tætte kampe, når holdene mødes – 16 af 21 møder siden Joe Flaccos rookiesæson i 2008 er endt indenfor én scoring (15 af 18 i den regulære sæson; begge møder i 2014-sæsonen blev afgjort med en margin på 20 point, og derudover er kun 35-7-sejren til Ravens i 2011-premieren ikke afgjort indenfor én scoring) – og det har været tilfældet uafhængigt af holdenes styrker og startende quarterbacks; i 2015 vandt et 5-11-Ravens-mandskab med Ryan Mallett som quarterback i Week 16 over et 10-6-Steelers-hold med Ben Roethlisberger, mens Steelers har vundet med tre med Charlie Batch som starter og tabt tætte kampe med både Batch, Dennis Dixon, Byron Leftwich og Michael Vick. Ravens har vundet seks af de seneste otte indbyrdes møder, men står på papiret svagest med et skadesplaget roster (ikke mindst Brandon Williams’ skade er en slem bet) og en svagt spillende Joe Flacco på quarterback, men Steelers har omvendt heller ikke imponeret specielt på vej mod deres 2-1-record. Steelers’ pass rush bør have en fordel mod Ravens’ offensive linje, og mens Ravens’ pass rush ikke skal undervurderes, har Steelers en god linje, der bør kunne holde Roethlisberger oprejst. Spørgsmålet er så, om Roethlisberger er i stand til at udnytte det. Historien taler umiddelbart en smule imod, og mens jeg rent logisk vil sige, at Steelers på papiret bør vinde stort, så kan jeg ikke ignorere historikken for tætte kampe. Ravens kan meget vel snuppe den, men jeg går med Steelers.

Pittsburgh Steelers 20 @ 17 Baltimore Ravens

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns
Endnu et divisionsopgør i AFC North, når det første slag om magten i Ohio skal slås. Både Browns og Bengals er uden sejr indtil nu, men Bengals fik efter to horrible præstationer vist lidt liv i søndags mod Packers, mens Browns både mod Steelers og Colts har forladt banen med et nederlag på tre point – i begge tilfælde var de dog længere fra sejren, end resultatet indikerer. Det er svært at have stor tiltro til nogle af holdene i denne kamp, og man kan let argumentere for en sejr i begge retninger. Jeg vælger dog at tro på, at Bengals har fundet lidt af opskriften på offensiv succes efter fyringen af Ken Zampese, og at det kan løfte dem til en sejr hér. Browns’ tid skal nok komme (og vi kan meget vel se frem til endelig at se topvalget Myles Garrett i aktion – mod Bengals’ elendige offensive linje), men løbeangrebet har kæmpet og Bengals’ forsvar bør være stærkt nok til at få presset DeShone Kizer og begrænset Browns’ kasteangreb.

Cincinnati Bengals 24 @ 14 Cleveland Browns

Los Angeles Rams @ Dallas Cowboys
Få hold har overrasket mere i år end Rams. Angrebet, der var aldeles kønsløst og uden antydningen af kreativitet i 2016-sæsonen, er ligaens højest scorende (de snitter ét point pr. 10,6 offensive yards de skaffer –bedst i ligaen), mens Jared Goff leverer kompetent spil på quarterbackpositionen, hvor han sidste år var ligaens måske dårligste starter. Løbeangrebet har fået gang i Todd Gurley og fører ligaen med fem rushing touchdowns på trods af, at de snitter sølle 3,3 yards pr. carry. Cowboys er svære at blive kloge på – de vandt uden besvær over et svagt Giants-hold i Week 1, var horrible i nederlaget i Denver i den efterfølgende uge, og hentede så endnu en ganske sikker sejr i mandags mod et Cardinals-hold, der har ladet en hel del tilbage at ønske i år. Forsvaret har endelig fået gang i Demarcus Lawrence, og har flere fine brikker i alle enheder, men lader stadig en del tilbage at ønske. Angrebet har dog et nogenlunde matchup mod et Rams-forsvar, der tillod 39 point til 49ers sidste torsdag og har tilladt fem rushing touchdowns i de seneste to kampe. Zeke Elliott bør kunne få en fin dag, og hvis ikke Rams’ kasteforsvar viser forbedringer i forhold til 49ers-kampen, skulle Dak Prescott også kunne gøre det godt. På hjemmebane er Cowboys favoritter, men fornemmelsen siger mig alligevel at Rams godt kan levere overraskelsen.

Los Angeles Rams 27 @ 24 Dallas Cowboys

Tennessee Titans @ Houston Texans
Texans leverede sæsonens bedste offensive præstation, da de næsten fik sænket Patriots i Foxborough i søndags. Efter blot tyve point i de første to kampe, fik de sat 33 point på tavlen – men måtte alligevel se sig besejret efter et sent Patriots-touchdown. Nu venter så deres andet opgør i divisionen når Titans kommer på besøg, og ovenpå nederlaget i Week 1 mod Jaguars, er der behov for at få hentet en sejr hér for Texans. Et nederlag vil både sende dem på 1-3 – to sejre bag Titans (og måske Jaguars) – og på 0-2 i divisonen (mens Titans vil være 2-0). Titans har omvendt også behov for sejren, dels for ikke at falde bagud i forhold til Jaguars, tiebreakerfordel til trods, dels for at neutralisere potentialet for, at Colts kan blive en trussel i divisionen, når Luck vender tilbage. Efter et lidt skuffende premierenederlag til Raiders, har Titans dog vist stærkt spil på angrebet de seneste to kampe. Jaguars og Seahawks – der begge har nogle ganske stærke forsvar – er blevet flænset for samlet 70 point, anført af et dominerende løbeangreb, der har snittet 187 yards i de to opgør. Texans’ defensive styrke har været mod løbet – de har kun tilladt ét touchdown på jorden og har holdt modstanderne til 3,6 yards pr. carry hidtil – så Titans kan være tvunget mere gennem luften for at finde succes. Det har de dog også et stærkt arsenal af pass catchers, mens Texans uden Kevin Johnson er svækket i dybden i deres secondary. Kan Deshaun Watson fortsætte hvor han slap i sidste uge, skal en Texans-sejr ikke afvises, men Titans er det bedre hold, og det bør også kunne ses.

Tennessee Titans 31 @ 20 Houston Texans

Detroit Lions @ Minnesota Vikings
Der er flere kampe i denne uge jeg er ret splittet på – og dette er måske dén jeg er allermest i tvivl om. Vikings har haft to forrygende offensive kampe, og én kamp hvor intet fungerede for angrebet. Lions var centimeter og/eller sekunder fra at sejre mod Falcons i søndags og være 3-0. De to hold har haft flere tætte møder i de senere år – Lions vandt begge opgør sidste år, med 16-13 på hjemmebane over 22-16 efter overtid i Minneapolis. Holdene har delt kampene 5-5 imellem sig siden 2012, og jeg forventer endnu et ganske tæt opgør. På hjemmebane må Vikings tage en snæver favoritværdighed, men det kan meget vel – nok engang – komme til at blive et enkelt drive af Matthew Stafford og Lions-angrebet, der skal afgøre det. Om det så går som det ofte gjorde sidste år, eller ender som i søndags… det må tiden vise. Jeg skyder på Lions.

Detroit Lions 23 @ 20 Minnesota Vikings

Carolina Panthers @ New England Patriots (TV3 Sport 1)
Panthers er 2-1, men har ikke imponeret på angrebet i nogle af kampene – og blev ydmyget på forsvaret af Saints i sidste uge. Patriots er også 2-1, men har bestemt ikke imponeret på forsvaret – til gengæld er de nummer to i ligaen med et snit på 33 scorede point pr. kamp. Tom Brady spiller fortsat på et højt niveau, og selvom gruppen af pass catchers omkring ham halter, får han presset point ud af angrebet. Den offensive linje kan få sin sag for mod Panthers’ forsvar, og når Patriots’ forsvar er på banen, ligner det et spørgsmål om, hvilken af de to enheder, der er mindst dårlig – baseret på Panthers’ præstation mod Saints’ forsvar i sidste uge, er det svært at have tiltro til Cam Newton og co., ikke mindst med alle de skader angrebet er ramt af. Bedste håb for Panthers ligner at holde det lavtscorende og være i stand til at lave de få store spil på forsvaret, der skal til for at vinde – men jeg ser dem ikke holde Patriots-angrebet i skak.

Carolina Panthers 13 @ 27 New England Patriots

Jacksonville Jaguars @ New York Jets
To uger i træk får Jets fornøjelsen af et hold, der er involveret i en London-kamp – i sidste uge var det Dolphins inden afrejsen til London og nu Jaguars, der for første gang skal i aktion i ugen lige efter en kamp i London. Har Jags fået rejsen ud af kroppen, skulle de kunne gå ind til denne kamp fuld af selvtillid ovenpå magtdemonstrationen på Wembley. Jets sænkede Dolphins i sidste uge, men står umiddelbart overfor en helt anden opgave mod et stærkt spillende Jaguars-forsvar, og et angreb, der i to af tre kampe har set stærkt ud. Hvilken Blake Bortles der tropper op til denne kamp må tiden vise, men holdet viste i sejren over Texans i Week 1, at de også kan vinde på trods af Bortles – og kan de ikke slå Jets, så står det skidt til. Med Bortles under center kommer jeg ikke til at have stor tiltro til Jaguars, men umiddelbart er det usikkerheden om, hvor Jags står efter London tur/retur, der bekymrer mig mest.

Jacksonville Jaguars 23 @ 7 New York Jets

De sene søndagskampe:
Kl 22.05:
San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals
Efter to pauvre offensive præstationer kom 49ers-angrebet endelig i gang, da de mødte Rams i sidste uge. Den første sejr har de endnu til gode, og de står nu foran den første af tre udekampe på stribe – chancerne er dog ikke helt skæve mod et Cardinals-mandskab, der slet ikke har fået spillet til at fungere ordentligt indtil nu i år. Med Mike Iupati sendt på IR, er linjen foran Carson Palmer yderligere svækket, og 49ers bør have nok at arbejde med på forsvaret, til at presse Cardinals’ angreb. Men hvad kan 49ers selv gøre på angrebet? Bliver det den sprudlende offensiv fra Rams-kampen vi får se, eller bliver det den udgave, der satte fire field goals på tavlen i løbet af sæsonens første otte quarters? En mellemting er nok det mest realistiske – men er det nok? Jeg er fristet til at sige ja, men med usikkerheden om Carlos Hydes deltagelse, går jeg med Cardinals.

San Francisco 49ers 13 @ 20 Arizona Cardinals

Philadelphia Eagles @ Los Angeles Chargers
Få spil skulle være gået anderledes for at Chargers var 2-1 og inde i kampen om både AFC West og slutspilspladser. I stedet er de 0-3 og slutspilshåbet så godt som dødt – vi skal 19 år tilbage for at finde sidst et 0-3-hold nåede slutspillet; og det var dengang, der kun var tre divisioner i konferencerne, og dermed altså tre wild cards at spille om. Eagles måtte bruge et mirakuløst 61-yard field goal fra rookie Jake Elliott for at sende Giants på 0-3 i sidste uge, men har samlet set leveret solidt spil i de første uger af sæsonen, og mens angrebet stadig ikke for alvor sprudler, så får de flyttet bolden både gennem luften og på jorden. Chargers’ forsvar ser stadig ganske godt ud, men angrebet og Phiip Rivers er bare ikke på det niveau man kunne tillade sig at forvente, når man ser på spillerne. På hjemmebane skal Chargers ikke afskrives – hvor meget hjemmebane der så er for dem på et lille stadion, de knapt kan fylde, kan så diskuteres, men i det mindste er det ikke dem, der har taget turen på tværs af landet til denne kamp – men jeg går med Eagles.

Philadelphia Eagles 23 @ 17 Los Angeles Chargers

New York Giants @ Tampa Bay Buccaneers
For første gang i sæsonen fik Giants vist tænder på angrebet, da de tabte til Eagles i sidste uge. Nu skal de så forsøge at følge op på den kamp mod et Bucs-hold, der er ramt af skader på forsvaret – Kwon Alexander, T.J. Ward og Lavonte David er ude, mens Brent Grimes heller ikke er en selvskrevet deltager i opgøret. Giants har ikke løbeangrebet til at drage fordel af Bucs’ skader, men kan de bygge ovenpå dét kasteangrebet, og ikke mindst Odell Beckham Jr., viste mod Eagles, bør de kunne sætte point på tavlen. Giants-forsvaret har ikke noget let matchup mod Bucs’ angreb, men det er svært at lure præcis, hvor stærkt offensiven egentlig er, og mens jeg ikke vil fratage værterne deres favoritværdighed, kan jeg godt se Giants få stoppet deres stime af nederlag her.

New York Giants 20 @ 16 Tampa Bay Buccaneers

Kl 22.25:
Oakland Raiders @ Denver Broncos (3+)
Ubesejrede Chiefs har taget føringen i AFC West, men hvem skal være førsteudfordrer til Andy Reids mandskab? Broncos og Raiders er begge 2-1, og delte sidste år opgørene mellem sig – hjemmeholdet vandt i begge kampe (kampen i Denver i sidste runde var dog uden Derek Carr under center for Raiders). Broncos har været stærke på hjemmebane i år med sejre over Chargers og Cowboys, men de skuffede i sidste uge hos Bills. Raiders kom stærkt fra land med ganske sikre sejre over Titans og Jets, men skuffede i Primetime i søndags hos Redskins. Begge hold har altså en skuffende indsats at revanchere i denne uge, og mens jeg stadig mener, at Raiders er det stærkeste af de to mandskaber, så har jeg også respekt for Broncos’ hjemmebanefordel og kan godt se deres forsvar skabe problemer for Derek Carr og co. – til gengæld er de to ugentlige turnovers fra Broncos’ angreb ikke en holdbar løsning, hvis de skal holde sig relevante hele året.

Oakland Raiders 17 @ 24 Denver Broncos

Sunday Night Football – kl. 2.30:
Indianapolis Colts @ Seattle Seahawks (3+)
Kun ét hold er gået tre-og-ud på en større procentdel af deres drives i år end Seahawks. Og det er Colts. På papiret er der altså ikke umiddelbart lagt i ovnen til et offensivt festfyrværkeri når holdene tørner sammen i de sene nattetimer søndag. Begge hold leverede dog deres bedste offensive indsats i sæsonen i sidste uge – Colts satte 31 point på tavlen mod Browns, mens Seahawks også mere end fordoblede deres antal af scorede point for sæsonen ved at score 27 mod Titans. Det var dog ikke nok til at hente en sejr for Seahawks, der har store problemer på løbeforsvaret i øjeblikket, og på angrebet har kæmpet med at beskytte Russell Wilson. Colts har dog ikke umiddelbart løbeangrebet til at udfordre Seahawks’ defensiv – det ville dog ikke overraske, hvis Frank Gore fandt sit bedste spil frem til en kamp som denne, mod sine gamle divisionsrivaler – og selvom Jacoby Brissett har fået lidt gang i kasteangrebet, er det svært at have tiltro til, at han kan kaste Seahawks’ forsvar i sænk. Colts’ forsvar har gjort det godt mod løbet, men haft særdeles svært ved at stoppe kastet, og mens Wilson kan være uden Doug Baldwin, har han våben nok at kaste til, til at Seahawks på hjemmebane bør tage sejren.

Indianapolis Colts 13 @ 26 Seattle Seahawks

Monday Night Football – kl. 2.30:
Washington Redskins @ Kansas City Chiefs (TV3 Sport 1)
For anden uge i træk skal Redskins i aktion på nationalt tv, og mens de vandt relativt problemfrit mod Raiders i søndags, er det en helt anden opgave at skulle på besøg hos Chiefs. Intet hold har leveret en så komplet omgang football i sæsonens første tre uger, som Chiefs, og mens forsvaret har sine bekymringer mod kastet – i hvert fald på den side af banen hvor Marcus Peters ikke liner op – og Redskins har våben nok til netop at kunne udfordre denne svaghed, tror jeg ikke, det er nok. Redskins har leveret flere store spil – ikke mindst fra Chris Thompson – men kæmper en smule med løbeangrebet, og selvom Kirk Cousins virker til at være kommet i gang, tror jeg, der skal mere hjælp fra løbet til, før Redskins for alvor kan presse Chiefs. Chiefs’ løbeangreb har omvendt et godt matchup, og de få våben, der er i kastespillet har indtil nu været nok til at få dem forbi modstanderne. På hjemmebane bør Chiefs tage sejren.

Washington Redskins 20 @ 31 Kansas City Chiefs

 1,355 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top