You are here
Home > NFL >

Huddle Up-takt – Week 1

De tidlige søndagskampe – kl. 19.00:
New York Jets @ Buffalo Bills
Kampen for topvalget i næste års draft, vol. 1.0? Det kunne godt tyde på det. Et hold, der ikke kan gæster et hold, der ikke virker til at ville – og med flytningen af Dolphins kamp, vil vinderen af dette opgør, ovenpå torsdagens overraskende nederlag til Patriots, tage føringen i AFC East efter første runde. Forventningerne må og skal være lave, og mens det ikke er ensbetydende med en lavtscorende kamp, er det svært at tro på en velspillet af slagsen. Bills har det bedste af de to rosters og bør på hjemmebane tage sejren.

New York Jets 13 @ 24 Buffalo Bills

Atlanta Falcons @ Chicago Bears
Der tages hul på år 3 for John Fox i Chicago, og det er beklageligvis nok engang svært at have forventninger om noget stort for Bears. Angrebet har klare bekymringer – og at de starter Mike Glennon over en mere lovende Mitchell Trubisky er kun én af dem – og selvom forsvaret stille og roligt er begyndt at se bedre ud, får det sin sag for når Falcons’ angreb kommer på besøg. Falcons skal revanchere den skuffende afslutning på sidste sæson, og mens de er uden Kyle Shanahan til at styre angrebet, og selvom Matt Ryan må forventes at tage et skridt tilbage i forhold til sidste sæson, er det svært at se Bears’ forsvar lukke ned – og at se deres angreb følge med.

Atlanta Falcons 31 @ 17 Chicago Bears

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals (TV3 Sport 1)
Skader har gjort et indhug i Ravens’ roster og også kostet Joe Flacco en del af training camp. Bengals er uden Vontaze Burfict, men kan ellers takke kun takke sig selv for den største svaghed på holdet – den offensive lijne, efter både Andrew Whitworth og Kevin Zeitler smuttede i free agency, uden at der blev hentet noget der bare tenderede fuldgode erstatninger. Bengals har hjemmebanefordelen og bør også nyde godt af at Flacco ikke nødvendigvis er på 100%.

Baltimore Ravens 14 @ 20 Cincinnati Bengals

Pittsburgh Steelers @ Cleveland Browns
Browns ligner et hold, der stadig er på vej i den rigtige retning, og med udnævnelsen af DeShone Kizer som startende quarterback, har de også stillet sig selv i den bedste position forud for 2017-sæsonen. Men de vil stadig tabe mange kampe – og mod divisionens bedste, og AFCs vel nok næstbedste, mandskab, er det svært at se dem levere overraskelsen, selv på hjemmebane. Steelers har for blot anden gang siden 2014 – og første gang siden midt i 2015-sæsonen – alle B’erne (Big Ben, Brown, Bryant og Bell) til rådighed. Angrebet har generelt været særdeles stærkt i de kampe hvor alle de offensive profiler er med, og det er næppe Browns’ forsvar, der lukker dem ned.

Pittsburgh Steelers 34 @ 13 Cleveland Browns

Arizona Cardinals @ Detroit Lions
Lions var en positiv overraskelse sidste år, hvor de nåede slutspillet – Cardinals skuffede omvendt på vej mod deres 7-8-1-record. Jeg har stadig en del bekymriner omkring Cardinals’ angreb, men de opvejes så rigeligt af det svage Lions-forsvar de står over for i dette opgør. Lions’ offensive linje er svagt besat på left tackle med Taylor Decker ude og Greg Robinson indsat som starter, og det bør Cardinals’ pass rush kunne udnytte. Matthew Stafford og det øvrige angreb skal ikke dømmes ude, men jeg ser stadig Cardinals gøre nok til at vinde – hvis ikke Palmer og kasteangrebet kan, så bør David Johnson kunne.

Arizona Cardinals 24 @ 17 Detroit Lions

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans
To hold, der begge er en quarterback væk fra at skulle tages seriøst i AFC. Texans har formået at overkomme elendigheden på positionen de seneste år, hvor resten af divisionen har kæmpet fælt. I år kan der være behov for mere, og tilføjelsen af Deshaun Watson i draften er da også et klart tegn på at Texans har indset at de ikke havde løsningen på positionen på deres roster. For nu er Tom Savage dog starteren, og det vil formentlig holde angrebet tilbage. Jaguars’ angreb holdes dog også voldsomt tilbage af Blake Bortles, så det ligner en kamp for point for begge angreb om at få sat point på tavlen. Nøglen kan meget vel blive at holde sig fri af turnovers, og her har jeg mest fidus til Texans. Situationen i Houston ovenpå orkanen Harvey kan spille lidt ind – og jeg synes efterhånden at jeg har set de hold, der bliver ramt af udefrakommende omstændigheder, oftest være dem der viser sig i stand til at stå sammen og rejse sig som helhed (og mon ikke også tilskuerne, omstændighederne i betragtning, er klar til at give den ekstra gas?). Så min formodning om at  Texans vinder bliver kun styrket af det.

Jacksonville Jagurs 10 @ 20 Houston Texans

Oakland Raiders @ Tennessee Titans
Den første af søndagens kampe vi kommer til, hvor jeg virkelig ser slutspilsimplikationer for begge mandskaber. Titans har AFC Souths mest komplette roster og ligner et hold, der er klar til at tage det næste skridt, mens Raiders også ser ud til at være et hold, der er helt med i kampen om AFC West. Vi kan ende med at stå i en situation, hvor dette opgør agerer tiebreaker når slutspilsseedningerne skal uddeles. Raiders’ forsvar ser lidt tvivlsomt ud, og det kan komme til at give problemer mod et Titans-angreb, der ser stærkt ud, og Titans har samtidig et så balanceret roster, at de også er gode nok på forsvaret til at kunne volde Raiders-angrebet nogle problemer. Jeg forventer dog stadig en ganske tæt kamp.

Oakland Raiders 24 @ 27 Tennessee Titans

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins
Redskins og Eagles missede slutspillet sidste år i NFC East, men i den altid uforudsigelige division, skal det bestemt ikke afvises, at det bliver vendt på hovedet i år. Med et kampprogram, der bl.a. byder på AFC West, er det dog slet ikke givet at divisionen kan sikre sig et wild card, så det øger blot presset på holdene for at præstere i de indbyrdes møder. Det er én af de kampe, jeg har sværest ved at gennemskue i denne runde. Redskins har umiddelbart det stærkeste hold, spiller for spiller, men jeg har mere tiltro til at Eagles kan få det til at fungere som hold. Spørgsmået er dog om Carson Wentz kan hæve sit niveau fra sidste år – hvis ikke, ser det svært ud for Eagles. Hjemmebanefordelen trumfer.

Philadelphia Eagles 13 @ 17 Washington Redskins

De sene søndagskampe:
Kl 22.05:
Indianapolis Colts @ Los Angeles Rams
Colts uden Luck. Rams uden Donald. Advantage: Rams. Trods alle bekymringer omkring Rams, anført af spørgsmålet om hvorvidt Jared Goff kan løfte sit spil, er de på hjemmebane og møder et talentfattigt Colts-hold, der starter Scott Tolzien. Og som derudover mangler Ryan Kelly. Og Vontae Davis. Good luck with that.

Indianapolis Colts 6 @ 17 Los Angeles Rams

Kl 22.25:
Seattle Seahawks @ Green Bay Packers (3+)
NFCs to forhåndsfavoritter tørner sammen i Week 1, og ligesom i Titans-Raiders, kan vi meget vel ende i en situation, hvor vinderen af dette opgør ender med den højeste seedning i slustpillet, fordi de vinder denne kamp. Seahawks er det stærkeste hold, men Packers har hjemmebanefordelen. De to hold har mødt hinanden fem gange siden 2012, med hjemmeholdet som  det vindende mandskab i alle opgørene – senest 38-10 til Packers sidste år. Jeg forventer en tættere affære denne gang, men Seahawks’ cornerbackgruppe er lidt svækket, og det kan være nok til at give Packers fordelen, uagtet at Seahawks’ pass rush ser frygtindgydende ud overfor en Packers-linje, der har taget et skridt tilbage siden sidste år – og må klare sig uden Bryan Bulaga på right tackle.

Seattle Seahawks 24 @ 26 Green Bay Packers

Carolina Panthers @ San Francisco 49ers
Ovenpå en skuffende 2016-sæson, har Panthers en på papiret overkommelig start på denen sæson med denne tur til San Francisco. Da holdene mødtes i Week 2 hos Panthers sidste år, endte det med en 46-27-sejr til Panthers, i et opgør hvor Cam Newton kastede fire touchdowns. Helt så højtscorende bliver det næppe dengang – hverken for det ene eller andet hold – men Panthers bør stadig være det klart bedste hold. De har noget at revanchere fra sidste år, mens 49ers er i år 1 af en stor genopbygning. 49ers har vundet seks år på stribe i Week 1 (og de seneste to år blot vundet hhv. 4 og 1 kamp i resten af sæsonen), men tiden er kommet til at stoppe den stime.

Carolina Panthers 27 @ 7 San Francisco 49ers

Sunday Night Football – kl. 2.30:
New York Giants @ Dallas Cowboys (3+)
Et opgør i første runde mellem Cowboys og Giants er ved at være fast tradition – dette møde markerer femte gang på seks sæsoner at NFC East-rivalerne tørner sammen i Week 1, og fjerde gang at det sker i Primetime (og fjerde gang de mødes i Dallas). Cowboys har Zeke Elliott med, mens Odell Beckham Jr. er en game-time decision. Giants var det eneste hold, der formåede at besejre Cowboys i den regulære sæson sidste år, i en kamp hvor Cowboys reelt spillede for sejren (de lod flere stratere spille begrænset i nederlaget til Eagles i Week 17) – og det præsterede de endda to gange. Jeg ser umiddelbart begge hold stå lidt svagere i år end sidste år, men føler at spørgsmålene omkring Giants er størst, ikke mindst hvis Beckham må sidde over (og spiller han, vil det ikke være på 100%), så jeg går med Cowboys.

New York Giants 20 @ 24 Dallas Cowboys

Monday Night Football – Doubleheader:
Kl. 1.10:
New Orleans Saints @ Minnesota Vikings (TV3 Sport 1)
For to år siden leverede Vikings et grimt Week 1-nederlag til 49ers i en sæson, hvor de stadig nåede slutspillet. Det var i Primetime i den tidlige mandags-doubleheader. Nu venter et på papiret stærkere hold i Saints – til gengæld har Vikings hjemmebanefordel denne gang, og dertil kommer noget motivation for Vikings’ vedkommende til at lukke ned for ”revenge game”-snakken, når Adrian Peterson kommer tilbage til Minnesota. Peterson får næppe en helt stor rolle, og jeg glæder mig mere til at se Drew Brees og Saints-angrebet tage kampen op mod Vikings’ forrygende forsvar. Hvis Vikings er klar til at starte ligeså stærkt ud på forsvaret som de gjorde sidste år, får Saints deres sag for. Saints-forsvaret er på vej i den rigtige retning, men er stadig ikke godt – Vikings-angrebet er heller ikke fantastisk, men det bør være godt nok til at sætte point nok på tavlen til at de, sammen med forsvaret, tager sejren her,

New Orleans Saints 17 @ 20 Minnesota Vikings

Kl. 4.20:
Los Angeles Chargers @ Denver Broncos (TV3 Sport 1)
Efter to sæsoner uden en mandagskamp i første runde, vender Chargers tilbage til den sene doubleheader, når de gæster Broncos. Chargers har det bedste roster, bør være klar til at rejse sig ovenpå de seneste skuffende sæsoner – men har en grim tendens til at finde alternative måder at tabe kampe på. Jeg har ikke den store fidus til Broncos i år, men er det ensbetydende med at de ikke kan tage sejren på hjemmebane her? Absout ikke – men jeg går alligevel med Chargers, der bør have mest offensiv firepower, mens Broncos’ forsvar uden Wade Phillips meget vel kan tage et skridt tilbage.

Los Angeles Chargers 21 @ 17 Denver Broncos

 1,293 total views,  1 views today

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top